» »

Joomla vs. Wordpress

Joomla vs. Wordpress

svejk ::

imam joomla stran, ki sem jo postavil leta 2012 in jo redno posodabljam, tokrat že na v 3.8. Preko zime imam namen prenoviti design te strani. Zanima pa me ali je smiselno vstrajati na joomli ali je le wordpress res toliko "povozil" joomlo?

harvey ::

Če ti joomla odgovarja in stran funkcionira, jo redno posodabljaš, ne vidim smisla, zakaj bi presedlal. Dobro, WP je postal večja skupnost in se popravki, dodatki, teme, ipd bolj hitro prilagajajo, posodabljajo. To je pa po mojem tudi več ali manj glavna prednost pred ostalimi CMS rešitvami.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

svejk ::

ok....harvey pošten odgovor ;)
Ampak recimo wp ima v zadnjem času precej bolj zanimive template = predloge v primerjavi z joomlo. Vsekakor bolj moderne...No to je v bistvu tisto zaradi česar se bom v bistvu odločil za "prenovo" strani. Linki in vsebine ostanejo skoraj iste.

harvey ::

Ja to in pa responsive templates, ki jih je za WP malo morje že free in pa še več po ugodnih cenah, kar je ključno danes, ko se veliko prometa/ogleda opravi s pametnimi telefoni in tablicami. Je responsive skoraj nuja.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

svejk ::

žal je tu joomla na responsive templates malce zaspala....za pametne telefone se že dobi kak plugin...to mi dela že sedaj....

Vice ::

harvey je izjavil:

Če ti joomla odgovarja in stran funkcionira, jo redno posodabljaš, ne vidim smisla, zakaj bi presedlal. Dobro, WP je postal večja skupnost in se popravki, dodatki, teme, ipd bolj hitro prilagajajo, posodabljajo. To je pa po mojem tudi več ali manj glavna prednost pred ostalimi CMS rešitvami.To je načeloma res, vendar največji minus je, da pri uporabi različnih dodatkov in predlog se ti hitro zgodi, da kakšen del nima več razvoja in ti nujni popravki naredijo nedelujočo stran. WP in Joomla sta OK za enostavne strani.

Netrunner ::

@svejk => Mogoče se vprašaj tudi ali nadaljuješ z Joomlo ali čim drugim. Zunaj je dosti sistemov katerim WP ne seže niti do kolen, vendar vsak zahteva čas za se priučiti. Drugače kot je bilo že povedano, ostani na tistem kar znaš, sploh pa če ne povzroča težav.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

izdelava spletne strani, nasveti (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
8015243 (9059) Netrunner
»

postavitev joomle

Oddelek: Izdelava spletišč
204787 (4385) Netrunner
»

Zaščita spletne strani

Oddelek: Omrežja in internet
92075 (1765) *ziga*
»

Joomla

Oddelek: Izdelava spletišč
64214 (4214) _Beast
»

joomla - onove

Oddelek: Izdelava spletišč
264195 (3874) SurfMan

Več podobnih tem