Forum » Programiranje » Dodajanje fragmentov XML vs koda.
Dodajanje fragmentov XML vs koda.

shadeX ::
A je kakšna razlika med dodajanjem fragmentov v XML in nato preko "setContentView" v Activitiju ter preko fragment managerja?
Fora je da sem naredil nov preference (seekbar s textviewejem), ki sem ga dodal v sam settings fragment layout (k ostalim nastavitvam -checkboxi,..). Ta seekbar ima v svojem razredu tudi onProgressChange listener, ki deluje v obeh primerih brez problema (zazna ko s prstom slidaš sem in tja).
Problem nastane da se text view (ki spada k seekbaru), NE updajta (referenca je), če dodam fragment preko "setContentViewa" (kjer je XML z fragment viewom), če ga pa dodam preko Fragment Managerja, pa zadeva dela brez problema.
Zakaj hočem dodajati preko "setContenView"? Ker nujno potrebujem en view (banner) na vrhu in spodaj te moje nastavitve oz. preference, ampak kot rečeno se to izgubi (logično), če dodajam fragment preko FragmentManagerja.
Kakšna ideja zakaj tako, ker nekaj mi zagotovo manjka. Če ni to celo kak bug na lolipopu.
EDIT: Ni bug na lolipopu. Neka druga informacija mi manjka.
EDIT2: V obeh primerih je "settext" klican na main threadu.
getFragmentManager().beginTransaction().add(android.R.id.content, new SettingsFragment()).commit();
Fora je da sem naredil nov preference (seekbar s textviewejem), ki sem ga dodal v sam settings fragment layout (k ostalim nastavitvam -checkboxi,..). Ta seekbar ima v svojem razredu tudi onProgressChange listener, ki deluje v obeh primerih brez problema (zazna ko s prstom slidaš sem in tja).
Problem nastane da se text view (ki spada k seekbaru), NE updajta (referenca je), če dodam fragment preko "setContentViewa" (kjer je XML z fragment viewom), če ga pa dodam preko Fragment Managerja, pa zadeva dela brez problema.
Zakaj hočem dodajati preko "setContenView"? Ker nujno potrebujem en view (banner) na vrhu in spodaj te moje nastavitve oz. preference, ampak kot rečeno se to izgubi (logično), če dodajam fragment preko FragmentManagerja.
Kakšna ideja zakaj tako, ker nekaj mi zagotovo manjka. Če ni to celo kak bug na lolipopu.
EDIT: Ni bug na lolipopu. Neka druga informacija mi manjka.
EDIT2: V obeh primerih je "settext" klican na main threadu.
- spremenil: shadeX ()

shadeX ::
Drgač sem rešil zadevo oz. se je bolj sama od sebe. Naslednji dan pridem pred računalnik, še enkrat poženem projekt in zadeva magično dela.
Eh..
Eh..

jizzer ::
To se meni pri Android studiu tudi pogosto dogaja, tak da sem se kar navadil ob čudnih/neznanih/težjih napakah, cleanat projekt(tudi ročno če je potrebno), rebuildat, včasih še zapret (čeprav to naj nebi vplivalo). Potem komaj začnem googlat

GupeM ::
Jap, pri vseh fajlih, ki niso koda (XML, conf, ...), je pametno narediti clean in nato še enkrat build, če jih spreminjaš. Včasih sicer dela brez cleana, če se ti pa zdi da kaj čudno dela oz. da dela enako kot pred tem, pa clean in nato še enkrat build.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Android programiranjeOddelek: Programiranje | 5599 (1849) | acookook |
» | Android - ZačetnikOddelek: Programiranje | 1871 (1196) | hurlimannxt |
» | [Android] fragments, viewpagerOddelek: Programiranje | 1377 (1256) | icurk |
» | android črtaOddelek: Programiranje | 2542 (1813) | g333kk |
» | [Android (Netbeans)] - pomoč pri ustvarjanjuOddelek: Programiranje | 2101 (1491) | Marat |