» »

Mnenje o Lenovo Yoga 720 15

Mnenje o Lenovo Yoga 720 15

randomtech ::

Nameravam si kupiti prenosnik za faks in me zanima, če ima slučajno kdo tale prenosnik: https://www.enaa.com/oddelki/racunalnis...

Namreč prenosnik ima super specifikacije za ta denar in se recimo kosa z dell xps 15, le da je xps velik dražji in ima verjetno boljši build quality.
Zanima me predvsem grafična kartica v tem Lenovo prenosniku, ki naj bi bila Nvidia 1050 z 4GB GDDR5 memorya. A vsi reviewi, ki sem jih pogledal na netu naj bi meli samo z 2GB GDDR5 memorya. V čem je finta ? Tudi na offical strani od Lenovo piše da ima 2GB GDDR5 memorya. Sem prečekiral več spletnih trgovin (mimovrste,enaa..) in vse imajo z 4GB vrama..

sandmat ::

po lastnih izkušnjah je grafična kartica v takšnih igračkah najbolj nepomembna stvar.

1. CPU + grafika na istem heatsinku (kar ponavadi je) je recept za throttling, in slednje bolj vpliva na performanse kot pa razlika med 2 in 4GB rama. Tale device verjetno ne doseže niti 70% performanca grafike/CPUja, ki bi bil normalno hlajen (in ne stlačen v 5 mm)
2. laptop ni mišljen za resen gaming. Igre, ki jih boš igral na taki napravi, niso problem niti za integrirano grafiko. Igre, ki so problem, boš zelo verjetno igral na drugem računalu. Ta laptop kupuješ, ker je tanek, lep, ima hud zaslon, je lahek itd.
3. večina reviewov je povzetih po virih, ki so imeli prve naprave še pred/tik po splavitvi izdelka - čisto možno je, da ima prodajan model 4GB, prvi modeli, namenjeni reviewom pa so imeli drugačno konfiguracijo.

mimogrede: meni je zelo všeč in bi resno razmišljal o njem, če bi letos kupoval novega delovnega konja, zaradi istih razlogov kot si jih navedel (karakteristike XPSa in je hkrati 1k cenejši)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: sandmat ()

randomtech ::

Hvala za odgovor, kar se tiče cooling performanca naj bi hladil celo bolje kot dell xps 15 in nebi smelo biti throtlanja pri tudi zahtevnejšem gamingu. Throtlanje je bilo samo pri tistih ultra stress testih, ko so cpu in gpu navili do konca, takrat je bil slabši performance, kar se pa tiče normalne uporabe in recimo light gaminga to nebi smel biti problem.

Žal ne najdem katere druge alternative, da bi bila tanka,lahka in z takimi speci..

sandmat ::

zakaj bi iskal alternativo?

throttling se zgodi ravno v primeru, ko nažgeš stvari do konca. In če je, je pač bedno, ker kupuješ izdelek s enimi performansami na papirju in drugimi v realnosti. En tak volkswagen :D

ampak brez skrbi, vsi laptopi throttlajo :D

randomtech ::

Ma sej vem ja ampak ni pa recimo fajn, da bi throtal že pri nekem light gamingu. Malo razmišljam, če sploh potrebujem tak prenosnik, ker ga bom rabil za faks (feri), da bom programiral,surfal, gledal filme, pa tej pa tej mogoč kaj light gaminga, če bo cajt. Fajn je kupiti neko zadevo z dobrimi speci, da si pač futureproof, če se recimo odločim za programiranje v Unity-u ali pa hočem zasekat kak novejši špil. Mogoč bi bila celo boljša opcija kak uizi laptop z integrirano grafo pa si pol iz mindfactorya naročim pa sestavim nek pc.. Je veliko opcij, najlažja je seveda nakup neke spodobnega prenosnika + en big monitor pa mam good working station v apartmaju. Kako pa ponavadi ljudje rešijo to pomankanje hdmi in ethernet vhoda ? Razni hubi so kar precej dragi, vrjetno se adapterji iz usb c v hdmi,ethernet najbol splačajo ?

Beta2 ::

Če gledaš za gaming potem to ni to, ultrabooki navadno niso ravno za gaming in se jih ponavadi vzame z onboard grafikami da baterija zdrži maksimalno dolgo, se pa dobijo kakšni precej solidni, v tem rangu imaš kaj takšnega ki je proper gaming laptop, in je celo lažji in tanjši (je pa 14inch zaslon), procesor je generacijo starejši ampak to je razlike mogoče 5% oz če je boljši cooling kar je skoraj sigurno verjetno celo isto ali hitrejši... Ima pa precej močnejšo grafiko, še enkrat več rama, boljše hlajenje itd in je eden redkih s takšnimi speci ki je tudi dokaj lahek in tanek.
https://www.enaa.com/oddelki/racunalnis...

randomtech ::

Se splača dajati zraven skoraj 400€ za manjši ekran ? Dvomim da ima kaj boljši cooling saj je manjše ohišje in boljša, bolj požrešna grafična..


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katero grafično kartico kupiti (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
8911771 (4882) fender2206
»

Navaden ssd disk kot prenosni disk

Oddelek: Strojna oprema
252942 (1814) hojnikb
»

Nasvet za prenosnik

Oddelek: Pomoč in nasveti
141178 (929) solatko
»

ASUS ali HP; i7, 17,3 zaslon ...

Oddelek: Kaj kupiti
81720 (1378) Manager
»

Dell XPS 13'' 2017 16GB RAM

Oddelek: Kaj kupiti
443627 (2511) lolipop2

Več podobnih tem