Forum » Igre » Namestitev, zaganjanje programov in iger v peskovniku
Namestitev, zaganjanje programov in iger v peskovniku
AgiZ ::
Ima kdo izkušnje z nameščanjem in zaganjanjem aplikacij v nekakšnem omejenem načinu (sanboxing), torej da ne šarijo po operacijskem sistemu ampak so omejeni v svojem izoliranem okolju?
Sem slišal za Sandboxie in Docker, pa me zanima če kdo uspešno uporablja tak način delovanja in ali bi sploh delovalo pravilno.
V isto kategorijo spada tudi namestitev virtualnega računalnika, ampak igranje iger preko tega odpade zaradi performančnega vpliva na igro. Verjetno bi šlo z programi, a so pomanjklivosti tudi tu.
Sem slišal za Sandboxie in Docker, pa me zanima če kdo uspešno uporablja tak način delovanja in ali bi sploh delovalo pravilno.
V isto kategorijo spada tudi namestitev virtualnega računalnika, ampak igranje iger preko tega odpade zaradi performančnega vpliva na igro. Verjetno bi šlo z programi, a so pomanjklivosti tudi tu.
- spremenil: AgiZ ()
djabi ::
Igre večinoma zahtevajo direktni dostop do strojne opreme/gonilnikov in določenih sistemskih datotek.
SimplyMiha ::
Po operacijskem sistemu šarijo trojanci, ki jih staknete z odpiranjem kočljivih priponk ali obiskovanju džentlemenskih spletnih strani, ne igre.
Najboljši sandbox za igre je namenski računalnik.
Najboljši sandbox za igre je namenski računalnik.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: SimplyMiha ()
Ja, najbolj optimalno bi bilo imeti ločen računalnik, ni pa praktično.
Bom poskusil kako se obnese Sandboxie.
Bom poskusil kako se obnese Sandboxie.
misek ::
Sandboxie je načeloma namenjen poganjanju normalno nameščenih aplikacij. Torej namestimo aplikacijo mimo Sandboxie, poženemo pa jo v njem. Torej poganjanje ne more narediti neke škode.
Jaz ga uporabljam za poganjanje Firefox-a in Thunderbird-a.
Jaz ga uporabljam za poganjanje Firefox-a in Thunderbird-a.
Netrunner ::
Mogoče bi šlo da namestiš še en sistem znotraj virtualboxa in tam poganjaš potencialno problematične programe.
Zaganjanje programov bi šlo preko virtualboxa (ali podobne virtualizacije), je pa bolj sitna uporaba preko konzolnega okna. Ni ravno najbolj udobna uporaba. Za igre pa tak način uporabe zaradi performančnih težav vsekakor ni praktičen.
Sem poskusil namestit eno igro preko Sandboxieja, pa zaenkrat izgleda ok. Razlike v performancah pri delovanju igre z/brez Sandboxieja pa še nisem preveril.
Sem poskusil namestit eno igro preko Sandboxieja, pa zaenkrat izgleda ok. Razlike v performancah pri delovanju igre z/brez Sandboxieja pa še nisem preveril.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Browser v peskovnikuOddelek: Informacijska varnost | 1779 (1181) | diler515 |
» | Dodatna particija z OSjem za "safe bubble"Oddelek: Operacijski sistemi | 1918 (1277) | amigo_no1 |
» | Izšel VirtualBox 3.0 (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 12295 (8698) | Jst |
» | ali je avast in firewall dovolj ?Oddelek: Omrežja in internet | 2104 (1795) | krneki0001 |