Forum » Pomoč in nasveti » Nasvet pri nakupu laptopa
Nasvet pri nakupu laptopa

Janja11 ::
Prosim za nasvet kateri laptop je boljši za editiranje fotk in videov.
Prvi ima i7-7500 (2.7-3.5Ghz), Nvidia Geforce GTX 950M GDDR5 2GB.
Drugi ima i7-6700HQ (23.6-3.5Ghz) 6M cache, GeForce GTX 950M 4GB DDR3.
Oba imata 16GB rama oz se ga lahko dokupi do 16GB, kar nameravam.
Oba imata 256GB SSD in 1TB HDD. Razlika je tudi, da ima prvi 3celično baterijo in drugi 4celično. Kar pa me ne moti, saj nameravam delo opravljati blizu vtičnic, dostop do elektrike.
Vem, da ima prvi boljši procesor, medtem ko drugi boljšo grafično kartico. Zdaj pa ne vem katera opcija oz kombinacija je boljša.
Hvala za hiter odgovor, saj sem en laptop že kupila in razmišljam o zamenjavi.
Lep dan.
Janja
Prvi ima i7-7500 (2.7-3.5Ghz), Nvidia Geforce GTX 950M GDDR5 2GB.
Drugi ima i7-6700HQ (23.6-3.5Ghz) 6M cache, GeForce GTX 950M 4GB DDR3.
Oba imata 16GB rama oz se ga lahko dokupi do 16GB, kar nameravam.
Oba imata 256GB SSD in 1TB HDD. Razlika je tudi, da ima prvi 3celično baterijo in drugi 4celično. Kar pa me ne moti, saj nameravam delo opravljati blizu vtičnic, dostop do elektrike.
Vem, da ima prvi boljši procesor, medtem ko drugi boljšo grafično kartico. Zdaj pa ne vem katera opcija oz kombinacija je boljša.
Hvala za hiter odgovor, saj sem en laptop že kupila in razmišljam o zamenjavi.
Lep dan.
Janja

hojnikb ::
če bo delo pri vtičnici, si sestavi eno proper desktop mašino, za teren se pa ponuca stari laptop.
#brezpodpisa

broken/link ::
Prvi ima 2jedrni procesor (i7-7500 je verjetno U verzija in ima 2jedri in 4nitke), drugi pa ima 4jedrni procesor(z 8 nitmi), tako da je drugi procesor precej boljši - ampak bodi prepričana, da je zaradi tega laptop tudi precej glasnejši.:
i7-7500: https://ark.intel.com/products/95451/In...
i7-6700HQ: https://ark.intel.com/products/88967/In...
drugi prenosnik ima tudi 4gb rama vs 2gb rama pri prvem, tako da je 2 laptop po specifikacijah boljši kar se tiče in grafike in procesorja.
poglej si pa review-je od obeh laptopov. če boš obdelovala fotke/videe te verjetno zanima tudi kakovost ekrana. Ne vem koliko ti je to pomembno, ampak poglej si tudi to, kako sta glasna in koliko se segrevata, ker laptopi s HQ procesorji znajo biti zelo glasni.

krneki0001 ::
https://www.notebookcheck.net/NVIDIA-Ge...
The GeForce GTX 950M GDDR5 is a nice upgrade over the existing DDR3 model. The chip is basically a GTX 960M with a lower core clock and without GPU-Boost, but all the other specs are identical. The previously big gap between the GTX 950M (DDR3) and GTX 960M is successfully filled by the GDDR5 model. You can expect performance gains between 10-25 % depending on the settings when you play games, but we still recommend the faster GTX 960M for more serious gaming ambitions.The GeForce GTX 950M GDDR5 is a nice upgrade over the existing DDR3 model. The chip is basically a GTX 960M with a lower core clock and without GPU-Boost, but all the other specifications are identical. The previously big gap between the GTX 950M (DDR3) and GTX 960M is successfully filled by the GDDR5 model. You can expect performance gains of between 10 and 25%, depending on the settings when you play games, but we still recommend the faster GTX 960M for more serious gaming ambitions.

Janja11 ::
Hvala vsem za nasvete. Delo pri vtičnici sem mislila, tudi ko potujem, zato si zaenkrat ne mislim stacionarca umisliti.
Laptopa ne smem prižgat, da bi preverila kako glasen je, v primeru, da ga bom vrnila! V trgovini so mi itak rekli, da ni glasen in da se ne segreva! Jim verjet? Govorim o prvem z i7-6700HQ.
Drugače pa ker se tok ne spoznam, me zanima, kok je drugi potem slabši, kaj to pomeni za obdelavo videov in pa multi dela? Je to razlika v treh minutah pri rendiranju filmov?
Kdaj točno pomeni potem pri grafični kartici, katera je boljša, ena ima DDR3 in druga DDR5, medtem ko prva več placa 4GB druga pa 2GB? hm
Hvala bom pogledala še review.
Thy guys. :)
Laptopa ne smem prižgat, da bi preverila kako glasen je, v primeru, da ga bom vrnila! V trgovini so mi itak rekli, da ni glasen in da se ne segreva! Jim verjet? Govorim o prvem z i7-6700HQ.
Drugače pa ker se tok ne spoznam, me zanima, kok je drugi potem slabši, kaj to pomeni za obdelavo videov in pa multi dela? Je to razlika v treh minutah pri rendiranju filmov?
Kdaj točno pomeni potem pri grafični kartici, katera je boljša, ena ima DDR3 in druga DDR5, medtem ko prva več placa 4GB druga pa 2GB? hm

blackbfm ::
Hvala vsem za nasvete. Delo pri vtičnici sem mislila, tudi ko potujem, zato si zaenkrat ne mislim stacionarca umisliti.
Oba proca sta tamtam(zmogljivost na jedro) , s tem da ima hq 4 jedra tisti pa 2..
Glasno ne bi smel bit, zna pa bit pod obremenitvijo, renderiranje in to
Ram pri grafi ne igra neke hude vloge za to kar ti rabis
Jz bi vzel hq
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: blackbfm ()

Zvitor ::
Laptopa ne smem prižgat, da bi preverila kako glasen je, v primeru, da ga bom vrnila!
Si ga naročila v spletni trgovini (ala Mimovrste) ali kupila v trgovini (ala Big Bang)? Če je prvo ga lahko komot preizkusiš in obremeniš ter v roku 14 dni od nakupa vrneš, če nisi zadovoljna (seveda nepoškodovanega, nespremenjenega in z vso embalažo). Če je drugo, ponavadi sploh ne pustijo vrniti, če nimaš nekega res tehtnega razloga (npr. stvarna napaka).
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | ASUS ali HP; i7, 17,3 zaslon ...Oddelek: Kaj kupiti | 1946 (1604) | Manager |
» | Nakup prenosnikaOddelek: Kaj kupiti | 1255 (1004) | Imobile |
» | Prenosnik za faks in igre (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 9111 (8179) | krin |
» | Katera grafična kartica?? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 13060 (10153) | m0LN4r |
» | Novi mobilni grafični čipi iz NvidieOddelek: Novice / Grafične kartice | 5910 (4315) | m0LN4r |