» »

Revija Joker ne bo izsla avgusta

Revija Joker ne bo izsla avgusta

««
7 / 24
»»

next3steps ::

Saj to je to. Če bi tisti smartass starun potegnil jajca nazaj v hlače, bi šlo. Sedaj pa jahajo po stari slavi.

Mato989 ::

mAXTER je izjavil:

Sam vseeno..tipa nista vec v dvajsetih...tu so obveznosti, familija, spanje itd itd...

Seveda, ampak dokler ne bom lačen in pod streho, bom mel naročen Joker, no vsaj dokler bo tam Sneti :) Tip se trudi.

opeter ::

Saj Jokerja bereš zaradi Snetija, ne pa Febovih umotvorov. No dobro, Uvodnik se prebere, ampak samo zaradi tradicije.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

yayo ::

Me sicer ne moti, ker temo kliknem tu pa tam, ampak se zavedate, da že pet strani spiralno vrtite enake fraze? :)

Jerry000 ::

opeter je izjavil:

Saj Jokerja bereš zaradi Snetija, ne pa Febovih umotvorov. No dobro, Uvodnik se prebere, ampak samo zaradi tradicije.

Jaz pa uvodnikov nikoli nisem bral :P

A mislite, da bodo/bomo doživeli 300-to številko? :D

mAXTER ::

Hmm do tja je še celo leto...kdo bi vedel...

Lahko pa začnemo pobirati stave evo:D

Magic1 ::

Verjetno bo preden zadeva propade, dobila novega urednika, ki bo zaposlil študente/dijake, da pišejo na nivoju 24kur in bo zadeva še nekaj časa tekla. Ne bo šlo drugače, kot da kvaliteta pade.
Magic

bambam20 ::

mAXTER je izjavil:

Hmm do tja je še celo leto...kdo bi vedel...

Lahko pa začnemo pobirati stave evo:D

Lepo te prosim. Joker , če pustimo ob strani, da je zadnja številka 288 dvomesečnik izhaja enkrat mesečno in letos lahko doseže zgolj številko 292.

Magic1 je izjavil:

Verjetno bo preden zadeva propade, dobila novega urednika, ki bo zaposlil študente/dijake, da pišejo na nivoju 24kur in bo zadeva še nekaj časa tekla. Ne bo šlo drugače, kot da kvaliteta pade.

Če se to zgodi, zadeva propade takoj.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bambam20 ()

Zato sem pa napisal da je do tja še celo leto aka 12 mesecev8-)

BigWhale ::

Ce ne bi objavili tako butastega oglasa za iskanje piscev, bi se morda se kdo javil. :)

videc ::

BigWhale je izjavil:

Ce ne bi objavili tako butastega oglasa za iskanje piscev, bi se morda se kdo javil. :)
Javil že, samo kaj ko za Tomšiča ni noben dovolj dober.

[D]emon ::

Za Tomsica se Tomsic ni dovolj dober.
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.

bambam20 ::

Nič ne bi bilo narobe, da se s številko 300 poslovijo ( ta) .

Kaj pa bodo delali po tistem? Saj penzija je še daleč ... se bosta prodajala na ulici? Čistila WC-školjko? Brala bizarne zgodbe vsemirskim spužvam, ki bodo zahtevale, da jim dodatno še voluntersko masirata vampe?

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: BigWhale ()

videc je izjavil:

BigWhale je izjavil:

Javil že, samo kaj ko za Tomšiča ni noben dovolj dober.

V pricakovanjih prakticno pise, da iscejo nekoga, ki bo sel sam, v lastni reziji, na GamesCon in napisal reportazo. :>

dronyx ::

Saj če bi šlo še nekaj let takole naprej z Jokerjem bi se komot zgodilo, da bi časopis, ki je v bistvu prvenstveno namenjen mulariji pisala šestdesetletnika, ki imata težave z uhajanjem urina in hemeroidi. To bi se potem res lepo poklopilo z naslovom revije. Zapret, pa adijo. Pač niso pravočasno poskrbeli za menjavo generacije. Veliko družinskim podjetjem se to zgodi.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dronyx ()

Tako kot pisejo izgleda kot da nimamo enega sposobnega pisca v celi Sloveniji kaj sele vec njih..mal standarde spustit pa potrpet in mlade priucit vescin pa bo...takole pa ne bo slo vec dolgo...

Standarde lahko komot še zvišajo, pa bo še vedno dovolj piscev. Sam lord bebo jih bo moral tudi pošteno plačati. Za 500eur na mesec ti ne bo noben niti prdnil, kaj šele kvalitetno spisal pol revije vsak msec.

Magic1 ::

Jao, kot da je on lastnik. Časi so pa itak taki, da se pisce itak plačuje euro na črko... V bistvu se, če napišeš svetovno uspešnico.
Magic

ngc2392 ::

iskanje novih piscev traja že kar nekaj časa. ta dva se bosta, pa če priznata ali ne, iztrošila. kot se je, žal, tudi qauttro. če sta res tako "naduta" in polna samega sebe, ne vem, je pa dejstvo, da NE najdeta novih piscev. oziroma, v poplavi vseh prispelih "prošenj" ne uspeta najti novega člana. a smo slovenceljni res tako zanič v besednjaku ali pa so kriteriji res malce previsoko za navadno rajo. to bosta morala onadva pogruntati...
je pa sicer kar opazen padec člankov glede novih tehnologij. sem naročen že dooolgo časa, kupoval sem ga že doooolgo nazaj (kaj češ, starina pri 45+), začel sem ga kupovati zaradi tega, ker sem takrat vsak mesec "dobil" 2 cedeja/dvdja iger in sem hotel videti, katero je vredno namestiti. hehe, potem sem si kmalu izboril status pri gusarju, da sem lahko izbral določene igre (ravno zaradi jokerja :) ja, zaradi opisov je vreden vsakega centa/tolarja/evra.
je pa žalostno, da se zadeva morda ne bo pobrala iz smeri, v katero (počasi) odhaja. in šla po poti svojih zgodovinskih revij tekmic kot megazin, pc&mediji, swp itd itd. se pa zavedam, da joker (verjetno še vedno) opisuje igre, ki so DEJANSKO že na tržišču in se jih da kupiti/zdownloadati in tudi dejansko opišejo vse hrošče, ki so v današnjih beta igrah še kako prisotni. ostali mediji so pisali bolj ali manj superlative o igri na podlagi demotov, da bi jih kdo preigral, pa močno dvomim. že zaradi tega sem vedno dal nekaj na mnenje avtorjev.
United We Stand, Divided We Fall

Glej, Istvan na Mn3njalniku ST-jevce zmerja z debili.

Žal pa to nič ne pomaga/prispeva k prihodnosti revije.

Pač težava Jokerja oz. JCT in nasploh iskanja kadra je v tem, ker, po moje, pričakujejo da bo pisec v rangu Snetija, ali pa vsaj zelo blizu z enakim potencialom. Ampak tak pisec v rangu Snetija ali zelo blizu, pa mora bit nor navdušenec nad ITjem in gamingom, da bi sploh pomislil delat za tak denar kot ga verjetno ponujajo.

In tu pride do razkoraka med ponudbo in povpraševanjem... čakat na novega navdušenca tipa Sneti bo revijo pripeljalo v propad zaradi izgorelosti kadra.

Rešitev vidim samo v odvezu mošnjička za 100% ali pa delo z mladimi, ampak za delo z mladimi je že zelo pozno če ne pre....

opeter je izjavil:

Res pa je da se ta debata 7 strani vrti v krogu in ima iste komentarje, le povedano drugače.

Glej, mi se lahko pogovarjamo in pišemo karkoli, saj zakaj pa ne?
Težave bodo morali rešiti pri Jokerju oz. založniku. Na kakšen način, pa itak ni odvisen od nas, komentarjev.

Jerry000 je izjavil:

opeter je izjavil:

Res pa je da se ta debata 7 strani vrti v krogu in ima iste komentarje, le povedano drugače.

To kar je Maratonc na Mn3njalu, je Istvan na SloTeču.
Inteligenčna bariera pač.

Mato989 je izjavil:

Pač težava Jokerja oz. JCT in nasploh iskanja kadra je v tem, ker, po moje, pričakujejo da bo pisec v rangu Snetija, ali pa vsaj zelo blizu z enakim potencialom. Ampak tak pisec v rangu Snetija ali zelo blizu, pa mora bit nor navdušenec nad ITjem in gamingom, da bi sploh pomislil delat za tak denar kot ga verjetno ponujajo.

Ko sem še bral revijo kakšnih 10 let nazaj se spomnim, da se je vsake toliko časa pojavil kak nov vzdevek med avtorji, ki so mu dali za napisat opis kakšne čisto brezvezne igre, ki si ni zaslužila niti omembe. Verjetno so mu "veliki šefi" razložili, kakšen slog pisanja pričakujejo, ampak seveda je dostikrat vse skupaj izpadlo milo rečeno posiljeno. Se mi pa ti ljudje smilijo, saj so morali pred opisom verjetno te igre vsaj enkrat preigrat, kar je pa muka sama zase.

nodrim ::

Večina vas pravi, da naj bi se Tomšič in Sneti morala sprijazniti z upadom kakovosti, tako pri slovnici kot pri slogu, zagnanosti in razgledanosti. Zakaj že? Seveda je naivno pričakovati, da bo nek začetnik bil primerljiv s človekom z 20+ let izkušenj, ampak nek nivo je pa treba vzdrževat, drugače bolje, da se zapre, kot pa da se izrodi vse skupaj.

Tole bo šlo samo v dve smeri...ali se bo zamenjal urednik in se bo poskušalo še nekaj rešiti ali pa bodo zadevo zaključili in prenehali izdajati revijo. Ampak imam občutek da bo prej prišlo do prvega scenarija glede na to da je naročniška baza še dovolj močna da revija zaenkrat še prinaša nek denar.

nodrim je izjavil:

Večina vas pravi, da naj bi se Tomšič in Sneti morala sprijazniti z upadom kakovosti, tako pri slovnici kot pri slogu, zagnanosti in razgledanosti. Zakaj že? Seveda je naivno pričakovati, da bo nek začetnik bil primerljiv s človekom z 20+ let izkušenj, ampak nek nivo je pa treba vzdrževat, drugače bolje, da se zapre, kot pa da se izrodi vse skupaj.

Nivo je treba plačati.
Če bi imel SloTeč 3 evre prostovoljne naročnine, bi namesto ene kvalitetne novice na 5 dni dobili 5 kvalitetnih na 3 dni.
Ker pa je Bebo žid, zanj ne bo pisal nihče.

nodrim je izjavil:

Večina vas pravi, da naj bi se Tomšič in Sneti morala sprijazniti z upadom kakovosti, tako pri slovnici kot pri slogu, zagnanosti in razgledanosti. Zakaj že?

Tu nekateri pišete kot bi šlo za Shakespeara ali vsaj Prešerna. Zakaj že?

nodrim je izjavil:

To ni problem... seveda si vsi želimo kvaliteto vsaj na nivoju Snetija v Jokerju... ampak vprašanje je

1. ali taka kvaliteta obstaja (jaz trdim da ja)
2. ali je takšna kvaliteta pripravljena pisat za revijo za tako plačilo (po moje se tukaj zatakne)

opeter je izjavil:

Glej, mi se lahko pogovarjamo in pišemo karkoli, saj zakaj pa ne?
Težave bodo morali rešiti pri Jokerju oz. založniku. Na kakšen način, pa itak ni odvisen od nas, komentarjev.

Ti dam povsem prav...samo povem kot bralec te teme, kako zgleda :)

Furbo ::

dronyx je izjavil:

nodrim je izjavil:

Večina vas pravi, da naj bi se Tomšič in Sneti morala sprijazniti z upadom kakovosti, tako pri slovnici kot pri slogu, zagnanosti in razgledanosti. Zakaj že?

Daj link, na kakšne primerljive opise iger v naši deželici.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

Furbo je izjavil:

Joker sem bral dolgo vrsto let. Moram reči, da mi je bil njihov stil in besednjak na začetku zabaven, kasneje, ko sem se staral (govorim o obdobju 10-15 let) pa čedalje bolj moteč oziroma sem raje prebral kakšen "normalen" opis v angleščini na spletu. Tako da ti česa podobnega seveda ne morem linkat, ker tega ni ne pri nas, pa verjetno težko to najdeš tudi v angleščini. No ja, če bi bilo tako napisano v angleščini, verjetno večine sploh ne bi razumel.

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: Gregex ()

nodrim ::

dronyx je izjavil:

nodrim je izjavil:

Zato, ker je razkorak v kakovosti močno očiten, tako glede vsebine, kot glede slovnice, besednjaka in "subjektivnega" sloga. In da, dejansko se veliko večino opisov da skoraj primerjati s književnostjo ali vsaj zelo dobrim novinarstvom ali pisanjem kolumn, kar pa je pri vsebini v internetu zelo težko najti, še posebej pa v slovenščini.

In da, nekateri bralci tudi uživamo v dobro spisani besedi in argumentiranih mnenjih (ko govorimo o opisih iger), ne pa samo gameplay video ipd. Potem je pa tu še velika količina dodatnih vsebin in so prav tako pomemben del revije, ki že dolgo ne obstaja samo zaradi opisovanja videoiger.

Tako trenutno ne vem za nobeno, ne slovensko ne tujo, revijo, ki bi bila primerljiva v kakovosti in raznolikosti vsebin ter samega pisanja.

Ganon ::

Se podpišem, nodrim. Joker je nekaj nivojev višje od ostalega pofla.

Alamar ::

ngc2392 je izjavil:

se pa zavedam, da joker (verjetno še vedno) opisuje igre, ki so DEJANSKO že na tržišču in se jih da kupiti/zdownloadati in tudi dejansko opišejo vse hrošče, ki so v današnjih beta igrah še kako prisotni. ostali mediji so pisali bolj ali manj superlative o igri na podlagi demotov, da bi jih kdo preigral, pa močno dvomim. že zaradi tega sem vedno dal nekaj na mnenje avtorjev.
Iger za opise v revijah se ne preigrava do zaključka (razen te par urne indie špilčke). Igre se igra toliko, da vidiš večino aspektov, ki jih ponuja. Kdor misli, da pri Jokerju preigrajo vse igre in to celo večkrat, se zelo moti. V zgodovini revije je bilo tudi kar precej kapitalnih kiksov pri oceni in opisu iger.

dronyx je izjavil:

Furbo je izjavil:

Joker sem bral dolgo vrsto let. Moram reči, da mi je bil njihov stil in besednjak na začetku zabaven, kasneje, ko sem se staral (govorim o obdobju 10-15 let) pa čedalje bolj moteč oziroma sem raje prebral kakšen "normalen" opis v angleščini na spletu. Tako da ti česa podobnega seveda ne morem linkat, ker tega ni ne pri nas, pa verjetno težko to najdeš tudi v angleščini. No ja, če bi bilo tako napisano v angleščini, verjetno večine sploh ne bi razumel.

Ne govorim samo o uporabi kakšne staroslovenske besede, ampak širše. Pošteni, nekupljeni, kritični opisi izdanih iger.

Sploh je za zjokat, da folk tako ovira švoh besedni zaklad, da se posledično komaj prebijejo čez en opis igre.

Arhaizmom se z razlogom rece tako.

oemdzi ::

Ce si sam besede izmisljujes, tezko reces, da imas nek verodostojen besedni zaklad, oz. oznacevati druge za nerazgledane. Imajo nekaj posrecenih izmisljotin, ostalo je pa ze znucan balast, ki vsakemu kriticnemu bralcu zacne najedati, eni ga pozrejo, eni pa ne... Sem proti jokertarijanstvu ... Uhuhu kak sem smesen, sem Febo v2...
*Črna grafična kartica z rumeno lučko in varčnim hladilnikom*
Neslišen intel procesor iz lepe modre škatle* 2 enakomerno ploščata rama*
*overclockan napajalnik in varno ohišje z modro lučko* Hofer gamer copate*

Ok prebolte že to, kje so pri nas pošteni, nekupljeni, kritični opisi izdanih iger?
Sodeč po izjavah tule, so vsepovsod, samo jaz jih nekako ne najdem.

Ganon ::

Sem in tja kakšna staroslovenska ali malo prirejena beseda, pa eni že dobivajo peno na usta. :))

@Ganon: Vec kot ocitno nimas pojma o tem kaj sploh *je* stara slovenscina.

oemdzi ::

Lord Febo je na ST ze dalnjega 2001 pokazal svoj mali lulcek, pardon, velik ego.... Tisto kracanje njegovo,iz globocin zolcnih kamnov, ki jih je dobival ob vsaki najmanjsi kritiki... Najbolj vsec mi je pa bila njegova izjava, da komur vsebina ni vsec, naj ne bere revije in bo tiho... Ko bi on le uposteval ta svoj bistroumni "nasvet".
*Črna grafična kartica z rumeno lučko in varčnim hladilnikom*
Neslišen intel procesor iz lepe modre škatle* 2 enakomerno ploščata rama*
*overclockan napajalnik in varno ohišje z modro lučko* Hofer gamer copate*

Zgodovina sprememb…

• spremenil: oemdzi ()

Okapi ::

Zakaj modela sploh potrebujeta založnika, če se revija dobro prodaja? Naj odpreta doo ali sp in bosta sama svoja gospoda, brez strahu, da ju kdo odstavi.

Problem rata takrat, ko sestavis dream team in na koncu postavis kriterje tako visoko, da nikogar ne spustis v svoj dream team. Nazadnje se pa dream team razpusti, ker vecina dobi bolj resne sluzbe, bolj resne obveznosti ali pa pomre, v primeru Jokerja kr dobesedno. Na koncu je pa se to, da je iskanje novih clanov za marsikoga precej odbijajoce.

Jaz sem ze marsikaj napisal, nimam tezav s pisanjem in povzemanjem obstojecega sloga in precej casa nazaj, ko sem jim ponujal, da bi napisal kaj o Linux gamingu, jih ni zanimalo. Zdaj bojda iscejo karkoli, samo, da bi kdo kaj pisal.

Mogoce bi pa moral spet kaj povprasat. :))

tony1 ::

Alamar je izjavil:

ngc2392 je izjavil:

se pa zavedam, da joker (verjetno še vedno) opisuje igre, ki so DEJANSKO že na tržišču in se jih da kupiti/zdownloadati in tudi dejansko opišejo vse hrošče, ki so v današnjih beta igrah še kako prisotni. ostali mediji so pisali bolj ali manj superlative o igri na podlagi demotov, da bi jih kdo preigral, pa močno dvomim. že zaradi tega sem vedno dal nekaj na mnenje avtorjev.
Iger za opise v revijah se ne preigrava do zaključka (razen te par urne indie špilčke). Igre se igra toliko, da vidiš večino aspektov, ki jih ponuja. Kdor misli, da pri Jokerju preigrajo vse igre in to celo večkrat, se zelo moti. V zgodovini revije je bilo tudi kar precej kapitalnih kiksov pri oceni in opisu iger.

A bereva istega Jokerja?

Večkrat zagotovo ne, večino iger pa zagotovo končajo pred opisom.

Glede precej kapitalnih kiksov pa kar na plano, gotovo bodo zanimivi. (Gotovo se kdaj zgodijo tudi Jokerju, kot se lahko vsakomur, je pa daleč od tega, da ne bi bili huda izjema.)

Okapi je izjavil:

Zakaj modela sploh potrebujeta založnika, če se revija dobro prodaja? Naj odpreta doo ali sp in bosta sama svoja gospoda, brez strahu, da ju kdo odstavi.

Naj začeta furat svoj slog v angleščini in odpreta svoj "gamespot". Sam tam bo potrebno biti prijazen do izdajateljev iger in HW, ker se živi pač od oglasov in ne od tega, koliko bralcev si nasmejal.

LordFebo pravi na Mn3njalnik:
Je pa res nenavadno od tamkajšnjih uporabnikov, da škodoželjno, brez razloga privoščijo pogibel projektu. Prvovrstna vzgoja.

Vsaj kar se mene tiče lahko povem, da to ne drži. Kot rečeno sem Joker bral verjetno vsaj kakšnih 15 let, če ne morda celo še več, kar je po moje zelooo dolga doba. Ob številnih člankih in opisih sem se zabaval in so me nasmejali kot nobena druga naša revija. Ampak vmes so se seveda menjale generacije in mi, ki smo Joker brali praktično od začetka v 90 letih smo se sedaj malo postarali (kot seveda tudi oba še preostala avtorja). Vendar tako kot večina firm bi moral tudi Joker poskrbeti tako za "tekoče poslovanje", kot tudi prihodnost, kar pa med drugim pomeni vzgojiti novo generacijo piscev za novo generacijo (ne bom rekel samo igralcev, ker Joker je bil zame vedno več kot samo revija za igre). Absolutno pa mu želim, da obstane in preživi, saj je ..."one of a kind"...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dronyx ()
««
7 / 24
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Revija Joker (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
26041276 (12548) Ganon
»

Slovenske računalniške revije - še obstajajo? (strani: 1 2 )

5316497 (14328) Phantomeye
»

Skeniranje starih revij (strani: 1 2 )

6518831 (13288) Alamar

Več podobnih tem