» »

špekuliranje cen kriptovalut in ICO-jev

špekuliranje cen kriptovalut in ICO-jev

Temo vidijo: vsi
««
873 / 976
»»

branimirII ::

branimirII je izjavil:

lol, ethereum od teh ta vecjih altcoinov je najvec padel. Sem vam reku, da kdor je kupil eth ni ravno racionalen. Kaj bom jaz kupoval na odboju, mi pisite na zs. Samo za vas, brezplacna piramidna shema.

pisal mi ni noben, ker ste prevec pametni in cakate ceno 3000.

amacar je izjavil:

80% v eth pa kaj bo bo

amater

Zgodovina sprememb…

amacar ::

branimirII je izjavil:

amacar je izjavil:

80% v eth pa kaj bo bo

amater

Nismo vsi takšni doktorji kot ti.

kiFni ::

Nobleman je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Nov coin v top 100 lol

72 BitcoinDark BitcoinDark $97.620.109 $75,74 $919.981 1.288.862 BTCD +241,94%

Pričakovano. Zadnjič XMR, danes BTCDark. Deep web coini. Ujel 50%.

Večina investitorjev nima pojma kam investirajo, v pumpo. Bitcoindark (btcd) je popolnoma zapuščen (abandoned), swap za Komodo (kmd )je bil najkasneje do januarja 2018.
Poloniex ni nikoli reagiral na prošnje in zahteve Komodo teama in ustavonitelja naj delistajo BTCD. Najbrž tud nimajo sredstev zato je onemogočen Deposits in withdrawal.
btcd imajo verjetno samo še v bazi na njihovih serverjih.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kiFni ()

MrBeast ::

Živjo!

Forum spremljam že kakšen teden in bi vas vprašal za mnenje. Sedaj ko smo dosegli dno, sem se odločil, da bi investiral kakšnih 5000€ v kriptovalute. Tega denarja ne potrebujem sedaj, bi pa seveda želel, da bom v nekaj letih ven vzel krat 10 ali krat 20. Kakšno strategijo naj uberem? Ves denar v bitcoin, ki je glavna gonilna sila in kriptovaluta, ki ima dejansko uporabo danes ali naj raje dam v kakšnega manj znanega, ker ima večjo možnost za rast?

Hvala za nasvete.

Smurf ::

Smurf je izjavil:

Sej ne vem, ce je v tej temi sploh smiselno pisati resno glede na splosno kvaliteto, ampak ok poskusimo.

Trenutno so zadeve precej jasne. Treba je pocakati da se vidi ali bo bitcoin obstal nad 6k$, ko bo enkrat to vidno, se splaca kupiti spet kaksen top10-15 alt, ki je sedaj veliko izgubil, osebno bom verjetno spet menjal v NEOtih, ker jih najbolj poznam. Ce gre pod 6k, nas pa caka nov pogrom :). Trenutno sem 1/3 v fiatu 2/3 v NEOtih.

Sedaj sem ponovno kupil NEOte. Ni glih 100% jasna sansa, ampak se mi je zdelo vredno tveganje, ker trenutno vseeno kaze, da bo spodnja meja (5800-6000) zdrzala.

MrBeast je izjavil:

Živjo!

Forum spremljam že kakšen teden in bi vas vprašal za mnenje. Sedaj ko smo dosegli dno, sem se odločil, da bi investiral kakšnih 5000€ v kriptovalute. Tega denarja ne potrebujem sedaj, bi pa seveda želel, da bom v nekaj letih ven vzel krat 10 ali krat 20. Kakšno strategijo naj uberem? Ves denar v bitcoin, ki je glavna gonilna sila in kriptovaluta, ki ima dejansko uporabo danes ali naj raje dam v kakšnega manj znanega, ker ima večjo možnost za rast?

Hvala za nasvete.

V tem primeru rajši ne investiraj, ker boš čez par let mogoče vzel ven 0 krat.

sumi666 je izjavil:

Pismo zakaj mam filing da kar koli naredim se obrne vedno proti meni ... če kupim PADE ko prodam pa NARASTE .... wtf ...

lol izbere si stevilko 666 in potem se cudi...

Zeitgeist ::

MrBeast je izjavil:

Živjo!

Hvala za nasvete.

ce bil jaz imel trenutno 5k viska za kripto bi kupil tezos. projekt je daleč pred konkurenco pri novih blockchain projektih

Webmojster ::

MrBeast je izjavil:

Živjo!

Hvala za nasvete.

Kako veš, da smo dosegli dno?

Vazelin ::

Dobrodošel uporabnik MrBeast, ki že 1 teden spremlja ta forum.

Kr_enn ::

Edino BTC se splača na dolgi rok. Vse ostalo je megla...

dronyx ::

Webmojster je izjavil:

Kako veš, da smo dosegli dno?

Ker se sedaj odpira na slo-tech samo še po en alter ego uporabniški račun na teden. :D

Mato989 ::

Zeitgeist je izjavil:

MrBeast je izjavil:

Živjo!

Hvala za nasvete.

ce bil jaz imel trenutno 5k viska za kripto bi kupil tezos. projekt je daleč pred konkurenco pri novih blockchain projektih

Pri čem točno je tezos pred konkurenco??? Zadeva je v beti medtem ko ima konkurenca gladko live mainnete... V edini stvari kjer je tezos pred vsemi je v času ki ga je porabil za lawsuite in da je prišel na borzo
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Kr_enn ::

Mato, si se znebil NEO ali ga še vedno držiš?

Kr_enn je izjavil:

Mato, si se znebil NEO ali ga še vedno držiš?

Držim... Sem malo potradal mam ene 20% več z istim vložkom...

kow ::

MrBeast je izjavil:

Živjo!

Forum spremljam že kakšen teden in bi vas vprašal za mnenje. Sedaj ko smo dosegli dno, sem se odločil, da bi investiral kakšnih 5000EUR v kriptovalute. Tega denarja ne potrebujem sedaj, bi pa seveda želel, da bom v nekaj letih ven vzel krat 10 ali krat 20. Kakšno strategijo naj uberem? Ves denar v bitcoin, ki je glavna gonilna sila in kriptovaluta, ki ima dejansko uporabo danes ali naj raje dam v kakšnega manj znanega, ker ima večjo možnost za rast?

Hvala za nasvete.

- ne vemo ali smo dosegli dno
- strategija je odvisna od tvojega 'belief' sistema. Kateri so aksiomi na podlagi katerih vlagas?
- ce mislis investirati 5k, ti predlagam da vlagas 10x po 500e na mesec.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kow ()

Mato989 je izjavil:

Zeitgeist je izjavil:

MrBeast je izjavil:

Živjo!

Hvala za nasvete.

Pri čem točno je tezos pred konkurenco??? Zadeva je v beti medtem ko ima konkurenca gladko live mainnete... V edini stvari kjer je tezos pred vsemi je v času ki ga je porabil za lawsuite in da je prišel na borzo

tezosov beta net je main net z live transakcijami. preimenovanje iz bete v main net je napovedano do konca septembra.
tezos ima delujoc dpos, kar pomeni, da lahko delegiras poljubno vsoto kovancev v baking in dobivas kovance nazaj.
prva dva resna konkurenta sta mu EOS in ADA, pri cemer je EOS centraliziran na trenutno mislim, da 23 nodov in pri katerem moraš PLAČAT, da lahko imaš denarnico z EOSi. ADA je pa še kakšno leto ali dve do tega da nebo samo blockchain, ki potrjuje transakcije.
tezos fundacija je do zdaj( še vedno v beti) razdelila preko 30 miljonov dolarjev(pa ne za neke exchange listinge, kot to delajo ostali PnD kovanci, ampak za razvoj tezos okolja).

pa povej mi nekaj. kaj točno ti lawsuiti pomenijo za tezos blockchain? kakšen je negativen vpliv? da v najslabšem primeru plačajo miljonček ali dva? tezos fundacija po zadnjih podatkih razpolaga trenutno z okoli miljardo dolarjev, ki se namenjajo in se bodo namenjali za razvoj tezosa( raziskave na univerzah, financna podpora tezos developerjem, finančna podpora lokalnim in regionalnim tezos skupnostim okoli sveta,..).

kateri kovanci so po tvoje boljši od tezosa in zakaj? neblio?

Hair ::

kow je izjavil:

MrBeast je izjavil:

Živjo!

Forum spremljam že kakšen teden in bi vas vprašal za mnenje. Sedaj ko smo dosegli dno, sem se odločil, da bi investiral kakšnih 5000EUR v kriptovalute. Tega denarja ne potrebujem sedaj, bi pa seveda želel, da bom v nekaj letih ven vzel krat 10 ali krat 20. Kakšno strategijo naj uberem? Ves denar v bitcoin, ki je glavna gonilna sila in kriptovaluta, ki ima dejansko uporabo danes ali naj raje dam v kakšnega manj znanega, ker ima večjo možnost za rast?

Hvala za nasvete.

- ce mislis investirati 5k, ti predlagam da vlagas 10x po 500e na mesec.

What he said - če želiš zmerno tveganje.
Vlagaj v BTC ali pa v največje 4 kovance. Vse ostalo je (še večja) loterija in ima lahko danes največji potencial, jutri gre pa na nulo.
Treba se je zavedati, da s potencialnimi večjimi donosi pridejo tudi potencialno večje izgube. Kripto scena, _kot trenutno obstaja_, je pod velikim vprašajem. Ali bo, ali pa ne bo... Total kripto market cap je v globalni ekonomiji popolnoma zanemarljiv.
5.000 se sliši OK, če je tvoj finančni portfelj cca. 50k. Če imaš pa našparanih vsega skupaj 10k, je pa za razmislit. Ravno prejšnji teden so se premikali neki walleti s 100k bitcoini - če se odloči ta osebek vse prodat, gremo BP na 3k v roku enega tedna (samo pravim, čeprav ne verjamem, da se bo to res zgodilo).

lp!
Whenever people agree with me, I feel I must be wrong.

profesjonalc ::

MrBeast je izjavil:

Živjo!

Hvala za nasvete.

Kot je že marsikdo omenil, 5k ni tako malo in moraš bit pripravljen, da jih lahko tudi izgubiš. Sicer pa jaz bi na tvojem mestu kupil vsaj nekje 75% bitcoin, ene par eth glede na to, da so sedaj relativno poceni, ostalo pa razdeliš med ostale altcoine. Zdej lahk greš full ham, pa kupiš zlo low market cap coine in s tem veliko reskiraš, ampak pomoje se ti bolj splača gledati coine v rangu ADA, XML, NANO.

louser ::

amacar je izjavil:

MrBeast je izjavil:

Živjo!

Hvala za nasvete.

V tem primeru rajši ne investiraj, ker boš čez par let mogoče vzel ven 0 krat.

Delnice Vise.

Zeitgeist je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Zeitgeist je izjavil:

MrBeast je izjavil:

Živjo!

Hvala za nasvete.

tezosov beta net je main net z live transakcijami. preimenovanje iz bete v main net je napovedano do konca septembra.
tezos ima delujoc dpos, kar pomeni, da lahko delegiras poljubno vsoto kovancev v baking in dobivas kovance nazaj.
prva dva resna konkurenta sta mu EOS in ADA, pri cemer je EOS centraliziran na trenutno mislim, da 23 nodov in pri katerem moraš PLAČAT, da lahko imaš denarnico z EOSi. ADA je pa še kakšno leto ali dve do tega da nebo samo blockchain, ki potrjuje transakcije.
tezos fundacija je do zdaj( še vedno v beti) razdelila preko 30 miljonov dolarjev(pa ne za neke exchange listinge, kot to delajo ostali PnD kovanci, ampak za razvoj tezos okolja).

pa povej mi nekaj. kaj točno ti lawsuiti pomenijo za tezos blockchain? kakšen je negativen vpliv? da v najslabšem primeru plačajo miljonček ali dva? tezos fundacija po zadnjih podatkih razpolaga trenutno z okoli miljardo dolarjev, ki se namenjajo in se bodo namenjali za razvoj tezosa( raziskave na univerzah, financna podpora tezos developerjem, finančna podpora lokalnim in regionalnim tezos skupnostim okoli sveta,..).

kateri kovanci so po tvoje boljši od tezosa in zakaj? neblio?

Saj to ravno pravim... to ima OGROMNO kovancev že danes... torej tezos dejansko ni nič posebnega. Pa da ne bo pomote, ne pravim da je slab, daleč od tega, dejansko mi je ljubši od tako EOSa kot Cardanota...

Ne pravim da so kateri boljši, ampak zanima me v čem je tezos tako dober, oz. toliko boljši od drugih, po prikazanem je tezos BETA dpos s stakanjem oz. kot oni rečejo bakanjem kovancev, ampak to ima vrsto drugih kovancev, ki niso beta. Samo to. Pa še na vprašljivih exchangih je na voljo. Ker je škrt plačat da bi prišel na en normalen exchange.

Mato989 je izjavil:

Ne pravim da so kateri boljši, ampak zanima me v čem je tezos tako dober, oz. toliko boljši od drugih, po prikazanem je tezos BETA dpos s stakanjem oz. kot oni rečejo bakanjem kovancev, ampak to ima vrsto drugih kovancev, ki niso beta. Samo to. Pa še na vprašljivih exchangih je na voljo. Ker je škrt plačat da bi prišel na en normalen exchange.

no kateri od teh kovancev ima moznost, da daš 5 enot tega kovanca delegirat("stejkat", "rudarit")? in ima dejansko odzadaj nek večji dev community?

in zakaj sta borzi, kot sta hitbtc(7.mesto) in gate.io(21.mesto) vprašljivi?(razen za butaste američane). na hitbtc sem že od 2015 leta na gate.io od tezos launcha. na hitbtc sem prodal na tone shitcoinov. na gate.io dokupil xtz večkrat.vedno brez problemov.

glede škrtosti... po moje vsak projekt, ki mora plačat za listing je že v naprej obsojen na kratko življenjsko dobo. tezos ima poleg obstoječih borz napovedanih kar nekaj listingov ko izgubi beta label ob koncu meseca.
sicer pa whatever. ne mislim nikogar prepričevat. jaz sem podal mnenje, kaj bi jaz kupil.vsak pa naj dela svoj lastni research. jaz sem svojega naredil.

Horejšio ::

BTC bo 5800 verjetno težko zdržal ta mesec. Spet so pa bart frizure v igri \o

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Horejšio ()

no kateri od teh kovancev ima moznost, da daš 5 enot tega kovanca delegirat("stejkat", "rudarit")? in ima dejansko odzadaj nek večji dev community?

Mi pokažeš kje število dappov ki operirajo na tezosu da bom lahko dobil feeling o velikosti tega dev communitya... veš tako kot je to za ethereum recimo pa tudi NEO in EOS, pa še kdo...

in zakaj sta borzi, kot sta hitbtc(7.mesto) in gate.io(21.mesto) vprašljivi?(razen za butaste američane). na hitbtc sem že od 2015 leta na gate.io od tezos launcha. na hitbtc sem prodal na tone shitcoinov. na gate.io dokupil xtz večkrat.vedno brez problemov.

Zato, ker nista enako reputable kot kak bittrex, kaj šele binance... če kovanca ni na binance se vprašam zakaj ne? Vsak odgovor je slab =)

sicer pa whatever. ne mislim nikogar prepričevat. jaz sem podal mnenje, kaj bi jaz kupil.vsak pa naj dela svoj lastni research. jaz sem svojega naredil.

Verjamem, ampak zato je pa debata na forumu da dobimo več infota ko o tem debatiramo, ravno o tem bi moralo tečt tukaj...

Dominanca kar stiska alte. Morda pa ne bo šlo samo do 60% ampak čez 3/4. :)
Pomoje ico kriptomesije na veliko prelagajo etre v BTCje, ko vidijo, da gre njihov izplen proti dnu.
Če gre market še za 50 milijard navzdol in se ohrani oz. poveča dominanca btc, bo za shitcoine bolj malo manevrskega prostora.

Edino Dogecoin se odlično drži zadnje čase:))

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Vazelin ()

janig ::

Vazelin je izjavil:

Dominanca kar stiska alte. Morda pa ne bo šlo samo do 60% ampak čez 3/4. :)
Pomoje ico kriptomesije na veliko prelagajo etre v BTCje, ko vidijo, da gre njihov izplen proti dnu.
Če gre market še za 50 milijard navzdol in se ohrani oz. poveča dominanca btc, bo za shitcoine bolj malo manevrskega prostora.

Edino Dogecoin se odlično drži zadnje čase:))

Doge bo prehitel Tezos po MC lol

Doge raste že 2 tedna, z enim klasičnim kripto padcem medtem, da se reši weak hands. :))

Zgodovina sprememb…

binance je borza shitcoinov in prava lokacija kjer predvsem novi vlagatelji popušijo svoje investicije. za listanje tam rabis erc20 token in keš iz icota.bitrex je na 40 mestu.
vzpon dodge coina pa kaže na "strokovnost vlagateljev" :)) in potem se folk čudi zakaj puši :D

Pa doge je manj spušil od ATH kot bitcoin :D Upam da pred propadom kripta spleza na prvo mesto :P

Zgodovina sprememb…

Moj nasvet je: ne kupujte altcoinov, katerih ustanovitelji zapuscajo potapljajoco se ladjo; kot sta npr. litecoin in ethereum.

Ha tip sedaj fud-a ko se že brez tega potaplja:))

Ni res, ze prej sem vas opozoril, ko ste povedali, da kupujete shitereum. Kao da je zdaj poceni. Tudi pri 400 usd je bil poceni, pa pri 300 se cenejsi. Zdaj je 190 ful poceni. Pa se vedno drazji kot 100 dolarjef.

Mislil sem Vitalika. Ti si nepomemben v kriptosvetu:))

Res je. Vitalik je najbolj vitalnega pomena v kriptosvetu. Zato ga poslusajte, kar vam ima za povedat.

janig ::

Vazelin je izjavil:

Pa doge je manj spušil od ATH kot bitcoin

Vidis Vazelin, da letos je res leto altov.

sparovcek2 ::

Jaz kupujem, tudi če gre še dol. Imam namen HODLat leto do dveh. No saj možnost je da ne gre nikoli več gor, ampak sedaj se pa res izplača ker so potenciali x50

Vsem šibijo kolena kako 6k ne bo zdržal in kam bodo šli altcoini, pa jih je večina trenutno -95%.

Hah 1% dominance dnevno.
Eth, cardano potop

perci ::

Dobr Vazelin, sej mamo vsi blockfolio, ne rabs se na 5 minut javljat s trenutnimi cenami.

kakob ::

Mato989 je izjavil:

Mi pokažeš kje število dappov ki operirajo na tezosu da bom lahko dobil feeling o velikosti tega dev communitya... veš tako kot je to za ethereum recimo pa tudi NEO in EOS, pa še kdo...

Tezos še ni zrel za to, saj še main neta ni online no, lepo te prosim.

Je pa edini v katerega sem pognal btcje. In je verjetno skoraj edini, katerega vrednost je več kot ob ICOtu (v btc in fiat). Te trditve nisem preverjal, vsekakor pa takih ni prav veliko.
Never take a financial advice from someone who works for a living.

kakob je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Je pa edini v katerega sem pognal btcje. In je verjetno skoraj edini, katerega vrednost je več kot ob ICOtu (v btc in fiat). Te trditve nisem preverjal, vsekakor pa takih ni prav veliko.

Se strinjam... če primerjava z ICOti 2018 pa morda še december/november 2017... pol pa se skrči zelo hitro.

Mato989 je izjavil:

kakob je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Se strinjam... če primerjava z ICOti 2018 pa morda še december/november 2017... pol pa se skrči zelo hitro.

Also, dappi so bullshit. Do sedaj ni niti enga uporabnega, možno da ga nikoli ne bo. ETH 'killer app' so bili ICOti. Ti časi so zdaj mimo.

Tako da, ne si delat sramote in merit česarkoli s številom dappov.

(Zakaj so dappi nikoli ne morejo biti useful iz tehničnega stališča sem tudi že razložil. To se kaže tudi v praksi.)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: kakob ()

Nič ne delam sramote, ampak pričakoval bi da tak silen dev community (bojda) spaca skupaj nekaj kode ki je uporabna... dappi so definitivno bolj koristni kot beta network... zdaj kako koristni pa prepuščam uporabnikom da ocenijo. Če bo Tezos samo Baking kotiček, potem je bolje da propade danes skupaj z vsem cryptom lol

(Zakaj so dappi nikoli ne morejo biti useful iz tehničnega stališča sem tudi že razložil. To se kaže tudi v praksi.)

Če bi bilo to tako res, se nekaj deset tisoč ali celo več bolj ali manj sposobnih devov ne bi ukvarjalo z dappi ampak bi delali kaj drugega, ali hočeš rečt da so tu najboljše plače :P praksa bo pokazala, glede dappov čez nekaj let ne pa zdaj, ko skoraj nič uporabnega ni. Še crypto games so dolgočasne za popizdit.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mato989 ()

Mato989 je izjavil:

Nič ne delam sramote,

Ja si jo.

Mato989 je izjavil:

ampak pričakoval bi da tak silen dev community (bojda) spaca skupaj nekaj kode ki je uporabna...

Saj jo.

Mato989 je izjavil:

dappi so definitivno bolj koristni kot beta network...

Ne.

Mato989 je izjavil:

zdaj kako koristni pa prepuščam uporabnikom da ocenijo.

Kravam se zdi ful dobr u štali.

Mato989 je izjavil:

Če bo Tezos samo Baking kotiček, potem je bolje da propade danes skupaj z vsem cryptom lol

To da nimaš pojma si že povedal.

Seveda imaš pojma samo ti... Najboljši in najbolj bogat in sposoben človek na svetu... kje že? V svoji štali =)

Mato989 je izjavil:

Seveda imaš pojma samo ti... Najboljši in najbolj bogat in sposoben človek na svetu...

Na svetu težko, v tej temi pa zagotovo. Tudi najlepši.

Mato989 je izjavil:

kje že?

Na Cipru trenutno.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: kakob ()

sparovcek2 ::

hoj hoj, še pomnete časov, ko je bil EOS 20$, longi so rasli parabolično in luna je bila na dosegu rok?!?

Situacija se je obrnila. Kopiči se nam gomila shortov in EOS izgleda da gre na 0!

Smo imeli nekaj članov, ki so priznali da jih je FOMO premagal. A imamo tudi sedaj kakšne FOMO shorterje?

Je kaka novica, da je stelar dobesedno podivjal?

Da nisi ti podivjal, 4% ni nic.

perci ::

Na svetu težko, v tej temi pa zagotovo. Tudi najlepši.

Kako ves, da si najlepsi?

Looooooka ::

Vazelin je izjavil:

Je kaka novica, da je stelar dobesedno podivjal?

Stelar ze celo leto niha za 2-4 cente. Ce mas jajca lahko vsak teden prodas in kupis. O podivjanju bomo govorili, ko bo spet nazaj na vsaj 30 centih. Razlog za to, da ne pade za 90%, kot vsak kekec coin, ko odlezi bitcoin, je pa to, da se zadeva dejansko uporablja za kaj drugega kot samo spekulacije.
««
873 / 976
»»