Forum » Kriptovalute in blockchain » špekuliranje cen kriptovalut in ICO-jev
špekuliranje cen kriptovalut in ICO-jev
Temo vidijo: vsi
ftzj ::
Takrat je bil idealen cas za nakup ne pa cashout. V 2 tednih podvojis. Vazelin bi pa prodal ko je bil dip. Zraven se celo posmehuje tistim, ki so ravnali prav. Si mors mislt, kak majsr je to. Vazelin kaj sploh pocnes v tej temi. Drz se drugih tem. Ta ti ne gre najbolj. Samo smesis se.
neverlucky ::
Po celi kripto noriji konec leta bi ti na koncu govoril o idealnem nakupu, ko so samo nekateri coini sli x2? Je ze res da je x2 super in ce bi ti kdo to ponudil bi seveda vzel. Samo ce se pa postavis v kontekst da si recimo vlozil septembra/oktobra je pa to super cas za prodajo in pobiranje profita. Ne pa cas za nakup in da gre x2 in ti se zmer drzis in potem izgubis vse.
PersonaRuda ::
Če mi kaj ni žal, je to, da ko sem prebiral to temo sem skoraj kupil DTR, predvsem, ker je bil Merlak not. Sem bil prepričan, da bo to uspeh. Pol pa grem malo zadevo raziskovat. Prvo kaj me je zavrnilo od nakupa je to, da tako bogat človek, gre v projekt noter in plača 150€ enemu študentu, da skup spaca tisto šalabajzersko internetno stran ( pričakoval bi vsaj nek portal na profesionalni ravni, kateri pa tudi stane več od neke navadne strani ). Pol pa še grem brat white paper, pa je bil tako katastrofalno zastavljen, nič konkretnega not, da sem si rekel, roke bek od tega. Na ICO je bil vreden 1 cent. Narastel je že preko 20 centov, danes pa je vreden 3 cente, s tem, da imajo dnevni promet med 5-10k in v obtoku le 1/3 kovancev, 2/3 pa še jih lahko dodajo.
Da malo dvignemo temo na nivo, sedaj ko so trolli šli na dopust.
Da malo dvignemo temo na nivo, sedaj ko so trolli šli na dopust.
hamez66 ::
Takrat je bil idealen cas za nakup ne pa cashout. V 2 tednih podvojis. Vazelin bi pa prodal ko je bil dip. Zraven se celo posmehuje tistim, ki so ravnali prav. Si mors mislt, kak majsr je to. Vazelin kaj sploh pocnes v tej temi. Drz se drugih tem. Ta ti ne gre najbolj. Samo smesis se.
Lej, jaz raje cashoutam po 0.9$ kot po 0.63$, prav tako raje cashoutam po 3$ kot po 1.2$, ti si pa misli, da je idealno ravno obratno, če ti tako paše.
Hoper, pa bi potem ko si kupil veliko shitcoinov 15.1. dejansko to prodal 28.1. in mogoce zamudil na ogromnih gainih? In recimo cakal vse do 6. Februarja? Kje bi postavil mejo?
smrko ::
Na Bitfinexu je šel na 5940, tako da govorit o neki psihološki meji 6000 torej nima smisla, ker marsikje je bila prebita
profdoktor ::
Kje so časi ko je bila psihološka meja pri 14k in 12k in 10k in 8500$ in 7800$ in 7200$ in 6500$ in zdaj 6000$?
Lahko se spomnimo še malo na NEBL. Pri 60$ se je splačalo kupovati, pri 45$ je bil sweet spot, pri 40$ je bil steal, zdaj pa ga pri 2$ nihče niti ne povoha, ker je zunaj vsaj 50 alternativ z boljšo kriptorevolucijo veriženja blokov za rešitev sveta...
Lahko se spomnimo še malo na NEBL. Pri 60$ se je splačalo kupovati, pri 45$ je bil sweet spot, pri 40$ je bil steal, zdaj pa ga pri 2$ nihče niti ne povoha, ker je zunaj vsaj 50 alternativ z boljšo kriptorevolucijo veriženja blokov za rešitev sveta...
pejt_u_kujac ::
Jebo vas nebl in mato ...raje predstavite strategijo za naslednjih 6-12 mesecev. To da je mato brcnu v skalo z neblom nobenemu od nas ne koristi v prihodnosti. Predlagam, da strnemo vrste in stavimo na zmagovalnega konja, ker z jahanjem matota in še ostalih desperadosov bomo zajahali direktno v kripto apokalipso ...Še enkrat poudarek bi moral biti na delanju dobička in ne na prepucavanju "ko je najjači". Jaz trenutno nimam nobenega favorite kojna (mogoče LTC?), kar pa ne pomeni da ni nobenega nebrušenega diamanta v tej kripto greznici. Vazo je par postov gor podal srednje ročno strategijo kamor bo fliknil svoj regres, kaj pravite ostali imate kakšna železa v ognju ali ste že z mislimi na morju in ste obesili kripto na klin do jeseni?
The Federal Reserve System (((FED))) is as federal
as Federal Express. -Eustace Mullins
as Federal Express. -Eustace Mullins
PersonaRuda je izjavil:
Pred 24 urami je bil psihološki dotik meje s strani BTC in odboj navzgor ( 6.006,00 $ ), sedaj bosta res ključna naslednja dva dneva, če se bomo obdržali na 6k ali pa gremo pod to cifro.
Smo sli sedaj pod 6k$.
Dtrader ::
pejt_u_kujac je izjavil:
Jebo vas nebl in mato ...raje predstavite strategijo za naslednjih 6-12 mesecev. To da je mato brcnu v skalo z neblom nobenemu od nas ne koristi v prihodnosti. Predlagam, da strnemo vrste in stavimo na zmagovalnega konja, ker z jahanjem matota in še ostalih desperadosov bomo zajahali direktno v kripto apokalipso ...Še enkrat poudarek bi moral biti na delanju dobička in ne na prepucavanju "ko je najjači". Jaz trenutno nimam nobenega favorite kojna (mogoče LTC?), kar pa ne pomeni da ni nobenega nebrušenega diamanta v tej kripto greznici. Vazo je par postov gor podal srednje ročno strategijo kamor bo fliknil svoj regres, kaj pravite ostali imate kakšna železa v ognju ali ste že z mislimi na morju in ste obesili kripto na klin do jeseni?
Nič ne bo pavze do jeseni... Delam na paru ETH/BTC, sej drugega ne preostane sedaj. Da bi se šel kaj okol USDT je pa preveč stresno. Pa nekaj drobiža v bolj nepoznatih coinih, pa izgleda, da bo še to šlo v ...
Bolje da nimaš, ko gre gor, kot da imaš, pa gre dol :)
Sirena ::
BITSTAMP: rabim pomoč: ali ima še kdo problem dostopa do bitstampa? Meni ga sploh noče pokazati ...
Sirena ::
Hvala, neverlucky - in sori za paniko: nekaj je narobe z našim internetom/mojim računalnikom, ker mi tudi googla noče odpreti ... BOmo uredili!
Mato989 ::
NA CMCju je že manj kot 1.600 Cryptocurrencies... purge =) Smo bli blizu 1700!
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
Zgodilo se je to kar niti malo nisem pričakoval. BTC je padel pod 6k. Sedaj se spet pomoje odpira novo poglavje in možni so vsi trije scenariji: da stagniramo na mestu, da gremo še nižje, ali pa višje. Vse bo odvisno od tistih, ki bodo / če bodo / panično prodajali in pa predvsem od novega svežega kapitala, kateri pa čaka, da oceni kje je najnižja točka, da potem vloži in naredi iz vložka ( takrat bo vse gor letelo ) maksimalni dobiček.
Slej kot prej bodo banke potisnile več sto milijard v kripto, ker bodo videle priložnost v tem, bo pa pol tudi hitro gor poletelo in hkrati, ko bodo banke začele vnovčevati dobičke, bo še bolj ekstremno dol strmoglavilo vse skupaj.
Zaključek: ni še konec kripta. To je dejstvo. Nihanja pa bodo vedno bolj ekstremna in nebo več takih razmikov med stagnacijo in novo rastjo ( 1,5 do 3 leta ), kot je to bilo v preteklosti. Dalo se bo zaslužiti, bo pa potrebno pravi čas izstopiti, ker nekdo bo na koncu moral plačati ves ta zapitek ( tisti, ki bodo zadnji stopili na ta vlak ), ker še nikoli v zgodovini ni bilo tak, da so vsi obogateli in tudi sedaj nebo drugače.
Slej kot prej bodo banke potisnile več sto milijard v kripto, ker bodo videle priložnost v tem, bo pa pol tudi hitro gor poletelo in hkrati, ko bodo banke začele vnovčevati dobičke, bo še bolj ekstremno dol strmoglavilo vse skupaj.
Zaključek: ni še konec kripta. To je dejstvo. Nihanja pa bodo vedno bolj ekstremna in nebo več takih razmikov med stagnacijo in novo rastjo ( 1,5 do 3 leta ), kot je to bilo v preteklosti. Dalo se bo zaslužiti, bo pa potrebno pravi čas izstopiti, ker nekdo bo na koncu moral plačati ves ta zapitek ( tisti, ki bodo zadnji stopili na ta vlak ), ker še nikoli v zgodovini ni bilo tak, da so vsi obogateli in tudi sedaj nebo drugače.
Mato989 ::
"TA works if enough people believe it works =) "
od TAja je v kriptu uporaben samo RSI in stoch RSI za short term tradanje... pa morda še MACD...
MAji padejo v navednice zgoraj... žal.
od TAja je v kriptu uporaben samo RSI in stoch RSI za short term tradanje... pa morda še MACD...
MAji padejo v navednice zgoraj... žal.
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
pejt_u_kujac je izjavil:
Jebo vas nebl in mato ...raje predstavite strategijo za naslednjih 6-12 mesecev. Jaz trenutno nimam nobenega favorite kojna (mogoče LTC?), kar pa ne pomeni da ni nobenega nebrušenega diamanta v tej kripto greznici.
Ja. LTC je nabrusen diamant. Zato ga je zapustil celo ustanovitelj. Od takrat gre v kurac. Titanik.
tommorrow ::
Depresija :/. Ampak za te moje peneze se ne splača prodajat, sploh s tako izgubo. Hodl, drugega mi ne preostane.
kakob ::
Definitivno še ni dovolj obupa naokoli.
A misliš, da sploh bo? Folk je pušnu 70%, kdaj bo obup, če ne zdej?
Hashing power se še kar povišuje...
Ali vidiš koga v obupu? Ljudje kar gledajo kdaj bodo spet kupili. To ni obup.
Mogoče se zgodovina ne ponavlja, se pa rima.
Now, that is more like it.
Never take a financial advice from someone who works for a living.
tonis ::
Jaz sem vam ene 2 tedna nazaj lepo povedal, kaj se zgodi ko BTC prebije ARMA(5, 10) črto. Zgleda se vzorci iz zgodovine ponavljajo in spet je sledil strm padel. Nazalost pa se mi zdi, da telih 5.9k$ ni meja in da bo še krepko padlo ...
Čokoladko ::
Na žalost lahko samo ugibamo. Lahko bo kot strela iz jasnega Bitcoin narastel v parih minutah za 1000 dolarjev in boste vsi nori :D
Sem mislil injecirat nov denar notri pa 6k ni meja. Kje je meja nevem. Ker je vikend je tudi lepo padlo. Volume je slab.
Sem pa izkustil na lastni koži, da je HODL porazna taktika edino za tiste ne, ki so stvari kupovali na začetku. Vsak profit je dober profit in ko sem trgoval sem delal konstantno denar tudi ob padcih, ob tem šitu, kot ga videvamo sedaj pa samo minus na minus. :)
HODL je za bebce in za tiste na začetku. In čisto res je tako.
Sem mislil injecirat nov denar notri pa 6k ni meja. Kje je meja nevem. Ker je vikend je tudi lepo padlo. Volume je slab.
Sem pa izkustil na lastni koži, da je HODL porazna taktika edino za tiste ne, ki so stvari kupovali na začetku. Vsak profit je dober profit in ko sem trgoval sem delal konstantno denar tudi ob padcih, ob tem šitu, kot ga videvamo sedaj pa samo minus na minus. :)
HODL je za bebce in za tiste na začetku. In čisto res je tako.
profdoktor ::
Meja je tam kjer bebec kupi z namenom da za dva tedna proda za x2. Tehnologija sama je itak pase, produkti pa podpovprečni. Blockchain medtem razvijajo tudi giganti kot so npr. Microsoft, Cisco, IBM... Vi pa še kar naprej kdaj bo šlo gor? Ne bo šlo gor več nikoli! Kdor je prodal na vrhu svaka čast, kdor ni pa lahko vzame vrabca, saj goloba ne bo iz strehe.
perci ::
Definitivno še ni dovolj obupa naokoli.
A misliš, da sploh bo? Folk je pušnu 70%, kdaj bo obup, če ne zdej?
Hashing power se še kar povišuje...
Ali vidiš koga v obupu? Ljudje kar gledajo kdaj bodo spet kupili. To ni obup.
Mogoče se zgodovina ne ponavlja, se pa rima.
Now, that is more like it.
:). To je torej optimisticen post :).
Tist, ki bo ujel odboj bo srecen. Od januarja je bilo kar nekaj ogromnih odbojev. Da o shitcoinih niti ne govorim. Ta stavek je optimisticen. Ne pa vi presrani troli.
profdoktor je izjavil:
Meja je tam kjer bebec kupi z namenom da za dva tedna proda za x2. Tehnologija sama je itak pase, produkti pa podpovprečni. Blockchain medtem razvijajo tudi giganti kot so npr. Microsoft, Cisco, IBM... Vi pa še kar naprej kdaj bo šlo gor? Ne bo šlo gor več nikoli! Kdor je prodal na vrhu svaka čast, kdor ni pa lahko vzame vrabca, saj goloba ne bo iz strehe.
Sele zdaj opazil podobnost z valvoline. Kot da bi bila ista oseba. hehe kaj takega
Nekaj pozabljate. Ali je kripto nateg ali ni, nevemo. Vemo pa sledeče. Premalo denarja se je not vložilo, da bi vse namerno tisti, ki imajo vpliv, poslali to kripto sceno na smetišče zgodovine. Trenutno je bilo not potisnjeno 700b $. Šele ko bo not investirano 5000b ali več, bomo lahko špekulirali, če je igre konec ali še bo trajala. Sedaj pa lahko skoraj z zagovostjo napovem, da bo še vse šlo gor in potem spet dol, dokler nebo enkrat not investirano vsaj 5000b-10000b. Kaj pa bo pol, pa žal nemorem napovedat.
Igre s kripto sceno pa še zdaleč ni konec. Pravzaprav se še ni niti prav začela. Sem not se še bo ogromno investiralo ( veliki igralci kot so banke, mafija, politiki, veliki investitorji, penzijski skladi,.... ), preden se zgodi morebitni prosti pad proti nuli. Sam sicer ne verjamem, da bomo kdajkoli sploh padli zelo blizu nule. Če pa bo prišlo do tega, pa bo spet prišlo do krize, ker bodo banke in investitorji zakockali denar od komintentov oz. penzijska vreča bo prazna ( zakockana na kripto sceni ) in vse to bomo potem spet mi davkoplačevalci pokrili, kot smo že v prejšnji krizi pokrivali izgube velikih igralcev.
Igre s kripto sceno pa še zdaleč ni konec. Pravzaprav se še ni niti prav začela. Sem not se še bo ogromno investiralo ( veliki igralci kot so banke, mafija, politiki, veliki investitorji, penzijski skladi,.... ), preden se zgodi morebitni prosti pad proti nuli. Sam sicer ne verjamem, da bomo kdajkoli sploh padli zelo blizu nule. Če pa bo prišlo do tega, pa bo spet prišlo do krize, ker bodo banke in investitorji zakockali denar od komintentov oz. penzijska vreča bo prazna ( zakockana na kripto sceni ) in vse to bomo potem spet mi davkoplačevalci pokrili, kot smo že v prejšnji krizi pokrivali izgube velikih igralcev.
Kakšen pump zdele na BTCju!!! Folk pa že obupaval tuki, da je s kriptom konec. Omojbog
hamez66 ::
To, da je bil market cap 800 miljard, še ne pomeni, da je bilo v kripto investiranih 800 miljard.
Čokoladko ::
800 miljard pravega denarja niti pod razno ni bilo notri. Jaz rečem, da maksimalno nekih 25.
janig ::
To, da je bil market cap 800 miljard, še ne pomeni, da je bilo v kripto investiranih 800 miljard.
Vsakemu bodocemu Buffetu, ki vlozi v piramido je treba razlagat, da MC ni enako kolicini vlozenega denarja v ponzi. In to ti je smetana slovenskih kripto investitorjev, ki pravijo HODL!
To drži. Poanta mojega vpisa pa še vedno ostaja ista. Če ima kdorkoli vzvod ali namen uničit kriptosceno, bo počakal, da se še dosti več not vloži in sam pobral ven profite preden pošle vse skupaj na smetišče zgodovine. Vprašanje, pa če jim bo sploh uspelo uničit kriptosceno.
Namen seveda je, ker kriptosena lahko poruši sedanjo ekonomijo, predvsem bančništvo in pobiranje davkov. Nebodo več mogli blokirat računa, kot sedaj, ko ti blokirajo račun na banki in poberejo vse. In tudi davke se bo preko kriptovalut dosti težje pobiralo, če tisti, ki jo imajo v lasti, tega nebodo hotli storit. Danes pa če ne plačaš, ti država sama vzame iz bančnega računa.
janig ::
kamiKaZaA, ponzi is over. Vem, da to pisanje ti da optimizem in notranje zadovoljstvo, ampak ceno bitkojna in skycoina zal ne bo dvignilo.
janig, delno se strinjam, spet bo zatišje za nekaj let. Potem se bo pa najbrž spet začel napihovat.
kamiKaZaA, ponzi is over. Vem, da to pisanje ti da optimizem in notranje zadovoljstvo, ampak ceno bitkojna in skycoina zal ne bo dvignilo.
Upanje zadnje umre In ni konec, dokler res ni konec in vse pade skoraj na dno. Trenutno smo še daleč od dna in še vedno dosti višje preden smo bili pred zadnjim pričetkom napihovanja balona. Takrat je bil BTC 200-300$, samo tak malo za informacijo.
_IKE_ ::
PersonaRuda je izjavil:
To drži. Poanta mojega vpisa pa še vedno ostaja ista. Če ima kdorkoli vzvod ali namen uničit kriptosceno, bo počakal, da se še dosti več not vloži in sam pobral ven profite preden pošle vse skupaj na smetišče zgodovine. Vprašanje, pa če jim bo sploh uspelo uničit kriptosceno.
Namen seveda je, ker kriptosena lahko poruši sedanjo ekonomijo, predvsem bančništvo in pobiranje davkov. Nebodo več mogli blokirat računa, kot sedaj, ko ti blokirajo račun na banki in poberejo vse. In tudi davke se bo preko kriptovalut dosti težje pobiralo, če tisti, ki jo imajo v lasti, tega nebodo hotli storit. Danes pa če ne plačaš, ti država sama vzame iz bančnega računa.
emm....banke z modelom golden parachute in too big to fail naj kar podre, davke pa naj kr lepo pusti pri miru....
Padec za vsakih nekaj 100$ nekdo tu razglasi za "The Bottom" potem pa se čez teden dni spet zgodi nov bottom...
Zame bi bil bottom, če počimo v mesečni MA, ker tedenskega smo prebili.
pa en slovnični poduk: Če se nekaj NE BO zgodilo, se NE BO. NEBO pa je nebo nad nami.
Torej: ne bo =/= nebo
pa en slovnični poduk: Če se nekaj NE BO zgodilo, se NE BO. NEBO pa je nebo nad nami.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: tonis ()
Horejšio ::
Padec za vsakih nekaj 100$ nekdo tu razglasi za "The Bottom" potem pa se čez teden dni spet zgodi nov bottom...
Miško, če si mislil na mene, sem rekel, da bomo videli v nadaljevanju stavka. Takšna nasilna zavrnitev pod 5800, pa to nakazuje. Oz. da smo zelo blizu The Fucking Bottom.
stabil99 ::
PersonaRuda je izjavil:
Nekaj pozabljate. Ali je kripto nateg ali ni, nevemo. Vemo pa sledeče. Premalo denarja se je not vložilo, da bi vse namerno tisti, ki imajo vpliv, poslali to kripto sceno na smetišče zgodovine. Trenutno je bilo not potisnjeno 700b $. Šele ko bo not investirano 5000b ali več, bomo lahko špekulirali, če je igre konec ali še bo trajala. Sedaj pa lahko skoraj z zagovostjo napovem, da bo še vse šlo gor in potem spet dol, dokler nebo enkrat not investirano vsaj 5000b-10000b. Kaj pa bo pol, pa žal nemorem napovedat.
revček misle da je slo notr 700b
edit: prepoyno vidu, da ste mu že objasnl
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: stabil99 ()
Miško, če si mislil na mene, sem rekel, da bomo videli v nadaljevanju stavka. Takšna nasilna zavrnitev pod 5800, pa to nakazuje. Oz. da smo zelo blizu The Fucking Bottom.
Ti meni miško? Da nisem morda starejši od tebe, dečko.
Sicer pa, z besedo "nekdo" sem mislil različne uporabnike, morda si se tokrat tudi ti našel notri.
Dajte tole razložit, da bo laično razumljivo. Na kakšen način se potem da notri imaginaren denar?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: tonis ()
K0l1br1 ::
Saj se ga ne da notri. MC je samo matematična operacija. Vsota produktov količine in zadnje cene.
Market Cap = Price X Circulating Supply.
Iz te enačbe se da razbrat, da ne pomeni, da je toliko denarja dejansko notri.
Iz te enačbe se da razbrat, da ne pomeni, da je toliko denarja dejansko notri.
Torej hipotetično, če grem na CMC in seštejem zmnožke cen posameznih kovancev z njihovimi circ. supply-em, končna cifra ne bo enaka cifri na vrhu strani, kjer piše Market Cap?
Ravno to bo ane.
Market Cap posameznega kovanca se izračuna kot Price*Circ.Supply. Skupen marketcap na CMCju je seštevek marketcapov vseh spremljanih kovancev.
Market Cap posameznega kovanca se izračuna kot Price*Circ.Supply. Skupen marketcap na CMCju je seštevek marketcapov vseh spremljanih kovancev.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: neverlucky ()