» »

špekuliranje cen kriptovalut in ICO-jev

špekuliranje cen kriptovalut in ICO-jev

Temo vidijo: vsi
««
675 / 976
»»

tonis ::

Saj ni proizvajalec hardwera "kriv", če je možno njegov produkt uporabljat z različnim softwerom. Minerji so software, tako kot igrice, Autocad, 3x max, ...kar malo dvomim da je to sploh možno. Tudi firmware-i za grafične ki so namenski za mining najbrž niso razviti od proizvajalca, se motim?

Mato989 ::

dronyx je izjavil:

tonis je izjavil:

@dronyx verjetno ravno zato niso pretirano povečali proizvodnje grafičnih , da ne bi postali bag holderji lastnih produktov.
Jaz .com balona ne poznam iz prve roke, sem pa slišal da se je takrat na ta način zaklal Cisco, ker so proizvajali na veliko, potem pa pok.

Nisem mislil da bi povečali. To mi je jasno da je investicija, ki se lahko ne bi obnesla. Narediti bi morali grafične kartice, ki za miniranje ne bi bile uporabne. namreč vsak proizvajalec, ki razmišlja na dolgi rok si želi ohraniti kupce, katerim je izdelek v osnovi namenjen.

Kot da bi rad naredil puške ki ne ubijajo =)

V čem je težava, imel si čas kupit grafično odkar obstaja Nvidia do lani poleti... potem si moral čakat cela 2 meseca na zalogo... in tebe to tako zelo moti... Kaj pa ko morš majstra za polaganje ploščit čakat 3 mesece, takrat pa je ok?

HOČEM SAMO KUPIT JEBENO GRAFIČNO KARTICO SREDNJEGA RAZREDA ZA PRIPOROČENO CENO PROIZVAJALCA POD 300 €!

Prej ali lsej jo boš lahko... garantiram... POČAKAJ!
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mato989 ()

nekikr ::

Fantje, počasi se boste morali naučiti shortati, sicer tečaj ne bo šel gor ;)

Dtrader ::

Ma nekaj se dogaja sedaj.
Bolje da nimaš, ko gre gor, kot da imaš, pa gre dol :)

PrihajaNodi ::

Dtrader je izjavil:

Neo to the moon? Tole bo trajalo 8 let ali več...

PrihajaNodi je izjavil:

Dtrader je izjavil:

Še vedno manj kot če daš na banko denar =)

Mato989 je izjavil:

PrihajaNodi je izjavil:

Dtrader je izjavil:

Tam ti država jamči na deposite do 100k.

PrihajaNodi je izjavil:

Mato989 je izjavil:

PrihajaNodi je izjavil:

Dtrader je izjavil:

Tam ti država jamči na deposite do 100k.

Ne jamči ti pa za kupno moč teh 100k =) vsako leto je teh 100k vrednih 200EUR manj od oka.

Zgodovina sprememb…

profdoktor ::

Odkar shortam po navodilih Aquafrienda sem naredil 3x več čistega profita kot v celem letu 2017 in sem začel že kar v januarju.

dronyx ::

Mato989 je izjavil:

Nočem še bolj smetit te teme, samo tole je slaba primerjava. Predstavljaj si, da začno večje televizorje masovno uporabljat za predelne stene namesto Knaufa. In naenkrat ne moreš več kupit televizorja za gledat TV, ker folk pokupi po 20 televizorjev hkrati za vgradit v steno.

profdoktor je izjavil:

Odkar shortam po navodilih Aquafrienda sem naredil 3x več čistega profita kot v celem letu 2017 in sem začel že kar v januarju.

Čestitam. Je kr majstr ja.

dronyx je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Nočem še bolj smetit te teme, samo tole je slaba primerjava. Predstavljaj si, da začno večje televizorje masovno uporabljat za predelne stene namesto Knaufa. In naenkrat ne moreš več kupit televizorja za gledat TV, ker folk pokupi po 20 televizorjev hkrati za vgradit v steno.

Poglej dronyx... poznaš bistvo kapitalizma kajne? V čem je denar od človeka ki mina slabši od tvojega, da bi moralo podjetje spreminjat vse da bi ugodilo tebi? A je tvojih 300EUR vrednih več kot 300EUR tipa ki mina?

Ko boš prišel do spoznanja da ne, boš prišel do spoznanja zakaj imaš narobe... Ne razumem zakaj je vsem tako všeč zakon ponudbe in povpraševanja dokelr niso na slabšem oni... potem bi tole kar ukinli in bi morale FIRME škodovat drugim zato da bi oni prišli do tega kar želijo, čeprav bi radi plačali manj kot so pripravljeni plačat drugi

Jype je dostikrat napisal neumnosti ampak to kar je pa napisal in ponavljam jaz pa je pravilno

"The World owes you nothing"

Kar se mene tiče če se folk odloči da bo gradil bajte iz grafičnih kartic, je to meni vseeno, če plačajo toliko kot trg zahteva pa naj, kdo sem jaz (ali ti) da bova govorila kdo kaj sme in ne sme ali kaj bi moral kdo naredit.

Zgodovina sprememb…

Kdo dejansko določa ceno kovancev? Cardano je bil pri marcet-capu 584 miljonov vreden 0.022, medtem je pa BNK v icotu prišel do 0.022 pri 100 miljonov €, število kovancev pa od oka zelo podobno.

PrihajaNodi je izjavil:

Kdo dejansko določa ceno kovancev? Cardano je bil pri marcet-capu 584 miljonov vreden 0.022, medtem je pa BNK v icotu prišel do 0.022 pri 100 miljonov €, število kovancev pa od oka zelo podobno.

Verjetno je circulating supply različen?

Hja pa ne samo to sem porajtal da ima Cardano 45bn max supply BNK pa 25 od tega jih je 10 že pri uporabnikih/investitorjih.

Zgodovina sprememb…

sarma832 ::

Horejšio je izjavil:

6100 BTCUSD se nakazuje kot zadnja meja pred paniko. Nehite prodajat upm :)

Ti pa lahko signale začneš prodajat. Naredimo obratno pa imamo zmagovalni trejd.

Nazadnje si shortal pri 7,3k$, nato pa smo šli na 9k :))

Mene ja pa danes punca pustila pa sem kar malo žalosten. Pri mojih letih ni več tako enostavno babe iskat. No ja, razvesilil me bo leteči Neo, slej ko prej.

Res ste bedni s tem trolanjem, kot da privoščite da folk zapusti temo itd =)

Mato989 je izjavil:

Res ste bedni s tem trolanjem, kot da privoščite da folk zapusti temo itd =)

To je edina stvar, ki me v življenju še drži pokonci, da se lahko izpovedujem na s- techu in berem komentarje. Bi mi rad še to vzel pa da skočim iz gnile stolpnice v kateri živim?

Pol si naredi temo za izpovedovanje in je to to =) Pa tam piši, ne pa v tej.

Mato989 je izjavil:

Pol si naredi temo za izpovedovanje in je to to =) Pa tam piši, ne pa v tej.

Tam mi bo bot Jype nagajal, tukaj da pa mir, se mi ga res ne da brati.
+
invictus...

Zgodovina sprememb…

Mato989 je izjavil:

Poglej dronyx... poznaš bistvo kapitalizma kajne? V čem je denar od človeka ki mina slabši od tvojega, da bi moralo podjetje spreminjat vse da bi ugodilo tebi? A je tvojih 300EUR vrednih več kot 300EUR tipa ki mina?

V poslu dostikrat ni pomemben zgolj profit, ampak tudi zvesti in zadovoljni kupci, ki so najboljša garancija za prihodnost. Oba izdelovalca grafičnih kartic sta v trenutku bila pripravljena pozabiti na te, ko se je začela kripto manija. Niti z eno samo potezo nista šla nasproti tistim, ki so prej vsakih par let dali od 300 do 1000 € za novo grafično kartico. To je sredinec v smislu "fuck you" in bomo še videli, ali se jima bo tak odnos res izplačal na dolgi rok. Marsikdo od teh zvestih kupcev je medtem odkril igralne konzole, kjer te konzola pride manj kot spodobna grafična kartica in igre lahko prodajaš naprej, ne pa tako kot na PC. Pa to je debata za druge teme...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dronyx ()

Horejšio ::

sarma832 je izjavil:

Horejšio je izjavil:

6100 BTCUSD se nakazuje kot zadnja meja pred paniko. Nehite prodajat upm :)

Ti pa lahko signale začneš prodajat. Naredimo obratno pa imamo zmagovalni trejd.

Nazadnje si shortal pri 7,3k$, nato pa smo šli na 9k :))

Lej jaz dajem vse od sebe :) Sicer pa je če ti uspe več kot 60% trejdov, si pa kr car.

Aquafriend ::

PrihajaNodi je izjavil:

Mene ja pa danes punca pustila pa sem kar malo žalosten. Pri mojih letih ni več tako enostavno babe iskat. No ja, razvesilil me bo leteči Neo, slej ko prej.

Ne se sekirat, bos najdel se boljso. :)

dronyx je izjavil:

Mato989 je izjavil:

V poslu dostikrat ni pomemben zgolj profit, ampak tudi zvesti in zadovoljni kupci, ki so najboljša garancija za prihodnost. Oba izdelovalca grafičnih kartic sta v trenutku bila pripravljena pozabiti na te, ko se je začela kripto manija. Niti z eno samo potezo nista šla nasproti tistim, ki so prej vsakih par let dali od 300 do 1000 EUR za novo grafično kartico. To je sredinec v smislu "fuck you" in bomo še videli, ali se jima bo tak odnos res izplačal na dolgi rok. Marsikdo od teh zvestih kupcev je medtem odkril igralne konzole, kjer te konzola pride manj kot spodobna grafična kartica in igre lahko prodajaš naprej, ne pa tako kot na PC. Pa to je debata za druge teme...

Daj no daj, a zdaj so komaj odkrili konzole? A misliš da so gamerji retardi ali kaj? Če ne moreš malo počakat na grafično potem pa se pač joči v kotu kaj ti naj rečem... če si vsakih par let kupil novo grafo, počakaj pa še 6 mesecev in jo kupi, kje je problem? Ponudba in povpraševanje, najslabše kar bi lahko Nvidia in AMD naredila je povečanje proizvodnje in pol če res vse skup pade postaneta insolventna oz. v škripcih zaradi presežkov...

Sploh pa v biznisu grafičnih katic ni pomembna lojalnost kupcev, ker se menja generacija gamerjev na 20 let v 85%... kar pomeni da večina tistih ki je pred 15 leti igrala danes ne igra več...

Zgodovina sprememb…

perci ::

Prov na jetra mi grejo te prvoaprilske novice, ker ne vem 100% kaj je zajebancija in kaj ne.

perci je izjavil:

Prov na jetra mi grejo te prvoaprilske novice, ker ne vem 100% kaj je zajebancija in kaj ne.

Ker? Shortas ne itak si na Hodl modu. Torej?

Mal sem te izgubu.

Vazelin ::

dronyx je izjavil:

V poslu dostikrat ni pomemben zgolj profit, ampak tudi zvesti in zadovoljni kupci, ki so najboljša garancija za prihodnost. Oba izdelovalca grafičnih kartic sta v trenutku bila pripravljena pozabiti na te, ko se je začela kripto manija. Niti z eno samo potezo nista šla nasproti tistim, ki so prej vsakih par let dali od 300 do 1000 € za novo grafično kartico. To je sredinec v smislu "fuck you" in bomo še videli, ali se jima bo tak odnos res izplačal na dolgi rok. Marsikdo od teh zvestih kupcev je medtem odkril igralne konzole, kjer te konzola pride manj kot spodobna grafična kartica in igre lahko prodajaš naprej, ne pa tako kot na PC. Pa to je debata za druge teme...

haha boli K nvidio in amd če zvesti dronix pokupi vsak leto novo grafično. za njih si navaden peasant :)

PrihajaNodi je izjavil:

Če te je pustila ravno za prvi april obstaja majhna možnost, da gre za slab poskus prvoaprilske šale.

Sicer so v Aziji zabeležili že več kot 80.000 samomorov v zadnjih treh mesecih zaradi padcev na kripto marketu. Poleg avtomobilskih nesreč in pikov strupenih kač so samomori zaradi padcev kripto valut tretji najpogostejši vzrok smrti med mlajšimi moškimi v Aziji. Na četrtem mestu je potem šele sifilis.

Je pa neka britanska raziskava pokazala, da imajo mlajši moški, ki veliko trgujejo na kripto marketu za petkrat večjo statistično možnost hudih težav z erekcijo in impotenco kot ostala populacija.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dronyx ()

tomy5 ::

Vazelin je izjavil:

dronyx je izjavil:

haha boli K nvidio in amd če zvesti dronix pokupi vsak leto novo grafično. za njih si navaden peasant :)

Zvesti kupci počasi odrastejo in imajo družino in postanejo nezvesti ;-)
Pride pa vedno nova generacija, tako da ne skrbi za nvidio in amd, tudi če gre trg grafičnih v nulo bosta pa delala čipovje za kaj drugega. Niso igrice vse ...

Vazelin je izjavil:

V to ne dvomim. Pa tudi nisem nek zvest potrošnik. Moja zadnja grafična je iz leta 2012 pa sem hotel malo zamenjat, ampak ne bom. Ko pride RDR 2 kupim PS4 in imam za naslednjih 5 let. ;)

tonis ::

PrihajaNodi je izjavil:

Malo višje si omenjal BJ, bi rekel da ti ga je nudila druga medtem ko je tvoja prišla domov?
Vazelin, prosim pelji Nodija v Horjul... :D

next3steps ::

tonis je izjavil:

Mimogrede, zdaj gledam to sliko, ki sem jo prilimal prej gor, pa vidim da se spet formira "star shooting candle".
TA mojstri, ali je to slab znak samo kadar je ta candle na vrhu "hribčka" ali tudi zdaj, ko je bolj spodaj? Upam da je vprašanje razumljivo.

Saj ne veš ali je spodaj. Mogočejesamo na sredini.

dronyx je izjavil:

Vazelin je izjavil:

V to ne dvomim. Pa tudi nisem nek zvest potrošnik. Moja zadnja grafična je iz leta 2012 pa sem hotel malo zamenjat, ampak ne bom. Ko pride RDR 2 kupim PS4 in imam za naslednjih 5 let. ;)

Dve leti.
PS4 gre proti koncu.

Zgodovina sprememb…

K0l1br1 ::

dronyx je izjavil:

Ampak njim se jebe,
Meni tudi. Tovariši, socializma je konec, nihče vam ni več nič dolžan.

Vazelin je izjavil:

dronyx je izjavil:

Kakob si to ti?

dronyx je izjavil:

Vazelin je izjavil:

Seveda ja. ps4 boš kupil ko gre proti koncu... brilijantno =)

tonis je izjavil:

PrihajaNodi je izjavil:

Malo višje si omenjal BJ, bi rekel da ti ga je nudila druga medtem ko je tvoja prišla domov?
Vazelin, prosim pelji Nodija v Horjul... :D

Tisto je bilo zjutraj, potem pa sva se sprla in je šla po svoje. Je rekla da želi izkušenega moškega.

PrihajaNodi je izjavil:

Je rekla da želi izkušenega moškega.

...ki zna delat z denarjem...

tommorrow ::

Samo živali pustite na miru, prosim. Hvala.

kakob ::

PrihajaNodi je izjavil:

Vazelin je izjavil:

Kakob si to ti?

Noob, jaz bi napisal kurac.

Pa tudi, koliko alter egotov pa potrebuje Merlak, po tvoje?
Never take a financial advice from someone who works for a living.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: kakob ()

tommorrow je izjavil:

Samo živali pustite na miru, prosim. Hvala.

Hvala lol

Sirena ::

A ni lepo gledati zelene stolpce:)
Kdo ve, kam jih bo odneslo? Do jutri zjutraj, recimo? Kdo si upa napovedati?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Sirena ()

Pri CBOE so v četrtek zaključili ~7050ish.

Zgodovina sprememb…

6400 in 6100 sta zadnji podpori pred 4k. Zgleda kr OK zaenkrat.

Definitivno še ni dovolj obupa naokoli.

kakob je izjavil:

A misliš, da sploh bo? Folk je pušnu 70%, kdaj bo obup, če ne zdej?

Hashing power se še kar povišuje...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: perci ()

perci je izjavil:

kakob je izjavil:

A misliš, da sploh bo? Folk je pušnu 70%, kdaj bo obup, če ne zdej?

Hashing power se še kar povišuje...

Ali vidiš koga v obupu? Ljudje kar gledajo kdaj bodo spet kupili. To ni obup.

Mogoče se zgodovina ne ponavlja, se pa rima.

Ne, ne vidim obupa. Sprašujem se, če sploh bo, glede na to, da jih 70% izguba ne gane.

I dunno. Lets try 90!

Sicer pa, fantje, slabo. Naslednji val prosim če se gremo bolj resno, da bo po končanem balončku prava pizdarija, tako kot npr 2008.

Zgodovina sprememb…

««
675 / 976
»»