» »

špekuliranje cen kriptovalut in ICO-jev

špekuliranje cen kriptovalut in ICO-jev

Temo vidijo: vsi
««
832 / 976
»»

tonis ::

neverlucky je izjavil:

Ravno to bo ane.

Market Cap posameznega kovanca se izračuna kot Price*Circ.Supply. Skupen marketcap na CMCju je seštevek marketcapov vseh spremljanih kovancev.

Ja, ampak tukaj pravijo da realnega denarja ni toliko notri.
Torej, kaj je realni in kaj fiktivni denar ter kako slednjega spraviti notri.

LordNacho ::

@tonis
S tem mislijo tole;
1) Nekdo kupi 1 bitcoin po ceni 10k - Vsota vlozenega denarja je 10k, marketcap je 10k.
2) Naslednji kupi 1 bitcoin po ceni 10,1k - Skupna vsota vlozenega denarja je zdaj 20k, marketcap pa je 2 x 10,1k = 20,2k

hamez66 ::

Ne, jaz mislim to, da nekdo kupi za 25 miljonov $ bitcoinov, market cap bitcoina pa naraste za miljardo in pol. V resnici je blo vloženih 25 miljonov realnega denarja in ne miljarda pa pol.

bulplux ::

tonis je izjavil:

Horejšio je izjavil:

tonis je izjavil:

Padec za vsakih nekaj 100$ nekdo tu razglasi za "The Bottom" potem pa se čez teden dni spet zgodi nov bottom...
Zame bi bil bottom, če počimo v mesečni MA, ker tedenskega smo prebili.

pa en slovnični poduk: Če se nekaj NE BO zgodilo, se NE BO. NEBO pa je nebo nad nami.
Torej: ne bo =/= nebo

Miško, če si mislil na mene, sem rekel, da bomo videli v nadaljevanju stavka. Takšna nasilna zavrnitev pod 5800, pa to nakazuje. Oz. da smo zelo blizu The Fucking Bottom.

Ti meni miško? Da nisem morda starejši od tebe, dečko. 8-)
Sicer pa, z besedo "nekdo" sem mislil različne uporabnike, morda si se tokrat tudi ti našel notri.

hamez66 je izjavil:

To, da je bil market cap 800 miljard, še ne pomeni, da je bilo v kripto investiranih 800 miljard.

Dajte tole razložit, da bo laično razumljivo. Na kakšen način se potem da notri imaginaren denar?

Evo en primer za razumevanje marketcapa. Sicer so vgrajene varovalke, predvsem da mora biti malo več prometa ampak za razumevanje bo to ok:

Reciva da ti ustvariš Tonis token... in jih generiras 10 milijard. Jih vlistas na eno borzo in tam ti jaz kupim 1 Tonis token za 1 usd. Ok? Ravnokar sva celoten marketcap dvignila za 10 milijard z vloženim 1 usd.
...

Mogoče sem preveč pretiraval. Ajd, namesto 25 miljonov vloži 150 miljonov :)

LordNacho ::

hamez66 je izjavil:

Ne, jaz mislim to, da nekdo kupi za 25 miljonov $ bitcoinov, market cap bitcoina pa naraste za miljardo in pol. V resnici je blo vloženih 25 miljonov realnega denarja in ne miljarda pa pol.

Nisi razlozil zakaj marketcap naraste za milijardo in pol. Naraste zato:

LordNacho je izjavil:

1) Nekdo kupi 1 bitcoin po ceni 10k - Vsota vlozenega denarja je 10k, marketcap je 10k.
2) Naslednji kupi 1 bitcoin po ceni 10,1k - Skupna vsota vlozenega denarja je zdaj 20k, marketcap pa je 2 x 10,1k = 20,2k

Teoriji od LordNacho in bulplux sta nekompatibilni. Pri Lordu se marketcap dvigne za vsoto enega kupljenega kovanca, pri drugem pa bi s ceno enega kovanca dvignil market cap za cel circ.supply.

To, kar piše lordnacho, je krneki. Če drugi kupi btc za 10100, potem je skupna vložena vsota 20100 in ne 20k. Samo z nakupom enega bitcoina ne boš premaknil market cap bitcoina, zato je primer še neživljenjski.

bulplux ::

Marketcap kovanca X na coinmarketcap.com = trenutna cena kovanca X pomnozena s circulating supply.

Vazelin ::

Market cap je za razliko od lani skorajda 2,5x večji.;)

Mislim da smo vsi v strahu kdaj bo naš shitcoin delistan iz CMCja. Mislim da ni noben kakeckojn varen.

neverlucky ::

Lorda nacho in bulplux sta dala obadva uredu primera. Je pa res da je vlozen denar pri lordovem primeru 20.100$, marketcap pa je 20.200$. ce bi Nacho uporabil malo vecjo kolicino btc ali bolj ekstremne cifre, bi bila razlika jasna.

Hahaha DTR je kul. Market cap 40mio, dnevni promet 13 jurjev8-)

Jaz grem malo brati poste te teme iz januarja ko je bila evforija.,

Ja, in če bo nekdo vložil 20 miljonov v dtr, mu market cap ne bo zrastel samo na 60 miljonov, ker bo s svojim 20 miljonskim vložkom ceno dtrja zvišal recimo vsaj za 5x, kar bi pomenilo, da bi bil nov market cap dtrja 200 miljonov. Vzrok dviga market capa je ali dvig cene coina ali pa povišanje števila coinov v obtoku.

Drugače pa res hud primer. 40 mil mc in 13 jurjev prometa. Vsa čast.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: hamez66 ()

Če se korekcija nadaljuje gremo še deljeno 10:D

januarja jurja not, decembra 10 eur ven. Kaj je to?

ftzj ::

Grski bankomat?

Za vse, ki hodlajo in se soocajo z vsem nevsecnostmi, fudom, crashom
priporocam naslednji video

No, ve se da je konec kripto evforije, ko noben vec ne pise v ta forum. Se mal pocakamo potem se pa nese nov kapital noter.

Najbrž so vedno možni ti trije scenariji..
Torej, po tvoje gremo zdaj gor? Do kje pa - target price?

PersonaRuda ::

tonis je izjavil:

Najbrž so vedno možni ti trije scenariji..
Torej, po tvoje gremo zdaj gor? Do kje pa - target price?

Nevem odgovora. Niti ni bistveno pri meni, ker čakam dosti večjo vrednost BTC, kot je zdaj in me taka nihanja ne iztirijo. Sem le podal mnenje, katero je bilo drugačno od tistih, kateri so včeraj napovedovali potop kripto valut. Če nebi bilo njih, nebi bilo niti mene s tem komentarjem.

Skratka če vemo dejstvo da je 100 eur danes 1500 eur pol leta nazaj, vemo tudi da se je veliko folks tudi opeklo. Morda bo 10% njih prišlo enkrat na zeleni vejo, medtem ko današnji vlagatelji poberejo mastnih x10. Poenostavljeno gledano seveda.

Stokarino ::

Je bil kdo zadnjič na Bitstampovem eventu v Kristalni?

lamborđini ::

btw. Je kdo tule frend od mrlaka??
Šta te interesuje - Tokens.net (DTR)?

Bili smo neki u četvrtak na Ready to trade - pa i gore pomenuti Merlak.

-valvoline- ::

Tetherprinter 9ti na mc, trueusd se prvic prebil med top 100.

Nov hit za hodlerje

lamborđini ::

Ajmo malo FOMO

Evo spet pod 250mlrd cap-a.
Bo regres še malo počakal :))

pejt_u_kujac ::

Ode regres vazo u qurac >:D...Dej mi neki povejte, a je sploh kakšen heroj tukaj, ki ima svoje podjetje in sprejema za storitve/izdelke kripto? Let me rephrase that, ali je kakšen heroj (norec), ki razmišlja, da bi v ne tako oddaljeni prihodnosti začel sprejemati kripto namesto fiata?8-)
Btw vazo, boš še vedno ostal pri začrtani strategiji iz pred parih dni (200 eur cardano, 200 eur icon, 300 eur neblov, nekaj bankere)?
The Federal Reserve System (((FED))) is as federal
as Federal Express. -Eustace Mullins

ja, ampak bom počakal, da se stabilizira market. lahko gre še precej nižje. čakam en konkreten d-d-d-dip

Sicer pa ... svašta kakšni nizki volumi so pri altih. NEBL se dejansko odlično drži kar se tega tiče. Precej strong volume! 20x višji od bankere recimo. Tko da bi znal NEBL prit še kdaj tja 10 in več in morda dobra šansa za poduplirati, če ne ravno x5.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Vazelin ()

Moje predvidevanje glede altov:
pričakujem še drop v rangu deljeno s 4. Takrat pa mislim, da bo cena normalizirana in za večino altov bo to predstavljajo pred novembrske vrednosti. Takrat bo imo sweet spot za nakupovanje.

Dajmo 1 dan samo strogo resno o kriptu da vidimo kako je bilo včasih :P

Zgodovina sprememb…

Za Cardano se mi zdi, da glede na obseg projekta ne bo kar tako izginil v pozabo in je vložiti vanj dokaj dobra zadeva. Profite pa pobirat, če pride do bumpa. Icon pa bom nabavil po priporočilu Yusefa, ki 99% zaupa v projekt.

Zgodovina sprememb…

pričakujem še drop v rangu deljeno s 4. Takrat pa mislim, da bo cena normalizirana in za večino altov bo to predstavljajo pred novembrske vrednosti. Takrat bo imo sweet spot za nakupovanje.

Sam vazo ti pa si rabelj hehe...deljeno s 48-O...meni bi seveda to ustrezalo, sam jaz na srečo nisem uletel v kripto lani na ATH norišnici, ampak tisti ki so uletel takrat pa ne vem, če majo želodec, da jim gre vse skupaj še deljeno s 4. Talk about nerves of steel...

Zgodovina sprememb…

• odbrisal: perci ()

Ce malo gledamo po vzorcih iz prej. Vedno ko je bil naprintan nov tether je najprej sledil mali pump, potem pa nekaj dni po tem, dump in to na nizje vrednosri kot so bile pred pumpov.

250m tetherja je bilo naprinraneha 25.6., trenutno danes zjutraj smo malo na 6k$ BTC, bomo videl kam gre tole.

Medved se obeta tudi ostalim marketom
http://www.rtvslo.si/gospodarstvo/borzn...
Zlato ima tudi death cross.

Kaj to pomeni?
Denar se bo bo zdaj preusmeril v kripto.
Kakšne fantastične novice. Po kitajskem novem letu, consensusu, Sorosu, ... bo to spet ena lepa zelena vertikala...

Zdaj pa nehajte sanjat!!! Dobro jutro, gremo delat!

stabil99 ::

Stokarino je izjavil:

imaš 2urni posnetek na facebooku.. (waste of time tho)

pejt_u_kujac je izjavil:

Ode regres vazo u qurac >:D...Dej mi neki povejte, a je sploh kakšen heroj tukaj, ki ima svoje podjetje in sprejema za storitve/izdelke kripto? Let me rephrase that, ali je kakšen heroj (norec), ki razmišlja, da bi v ne tako oddaljeni prihodnosti začel sprejemati kripto namesto fiata?8-)
Btw vazo, boš še vedno ostal pri začrtani strategiji iz pred parih dni (200 eur cardano, 200 eur icon, 300 eur neblov, nekaj bankere)?

Partybox je imel na določene izdelke 30% če plačas z kripto .. kar long term če si lahko privošš ni slaba ideja

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: stabil99 ()

PrihajaNodi ::

Kdor zna šortat lahko tudi sedaj fino zasluži.

perci ::

Ste vidl, kako sem pridno spucal zadnjih par strani. Me kar roka boli od klikanja. Zdaj pa nazaj na temo prosim.

Profdoktor in ostali klon troli. Dovolj je bilo.

harsh times:D

Volume me malce skrbi. Milijardo ali več 24h voluma imajo samo btc, eth in pazi ... tether. O večini drugih coinov pa je volume prav tako zelo zelo zelo skromen. Enostavno ni več trgovanja pri 99% coinov.

Očitno vsi tipajo teren kje bi se to lahko ustavilo. Osebno mislim, da še ni čas smart moneya.

Medtem pa BTC počasi ponovno pridobiva. Je ravno BTC predpogoj za rast ostalih in se bo morebitna rast najprej odrazila na BTC?

Za alte je po moje že kar čas za smart money, za BTC bi pa glede na zgodovino znalo it še dol.
Poglej ravno tukaj opevani nebl. Če je res tako dobr, kot se tu omenja, potem pri tako nizkem supply-u skoraj ne more bit nižja cena.

Če bo ta kriza tiste najbolj šity šitkojne poslala na grmado, pa tudi super. Naj se cmc malo prefiltrira.

-valvoline- ::

Prvi kriptoevro stablecoin on the way.
https://www.leaprate.com/cryptocurrency...

Zgodovina sprememb…

Vprašanje, će je sploh smiselno kupovati alte izven top 30erice. Konec koncev purge, ki se dogaja na CMCju lahko zadane praktično vse alte. Počasi bo tudi ekipam, ki so obljubljale revolucijo začelo zmanjkovati denarja. Recimo zadnjič so cV-jevci poslali mail, da zaenkrat ni predvidena nobena nova borza ampak bodo denar raje držali za razvoj - lahko si kmalu obetamo likvidnostne težave imo. Povsem možno, da zna purge pomesti z 99% altov na trgu.

Hakelc je pa še ta, da vsi upamo, da pride do nove evforije. Lahko pa je to že bilo to in jo nikoli ne bo.

Je pa volume zaskbljujoč in še naprej pada.

Skratka ICO evforija januarja je bila naravnost nora. Mislim da je odveč omeniti, da je večina januarskih ICO že bodisi delistanih, deljeno 10 ali deljeno 20. Tisti nivoji so bili povsem nerealni. Ko ti frizerka odloži škarje med striženjem, da lahko sodeluje v ICO veš, da je čas za umik. Ampak greed je bil prehud ;)

TheKey voluma = slabih 300k. S takim volume-om je bil random coin decembra in januarja označen za praktično scam:D TheKey sem dal samo kot primer hypa in enega najbolj obetavnih ICO na sceni.

Zgodovina sprememb…

Če pogledamo polletni chart za BitCoin opazimo, da konstantno pada. Na tako dolgem grafu se to lepo opazi (poglejte graf BTC za celotno lansko leto in polovico letošnjega). Kar skrbi je to, da se dejansko še ni niti ustalil ampak so še vedno nori padci.

Perci: kaj je ostalo od tvojega "all in"? upam, da si bil pameten in umaknil že nekje februarja:)

Ti si šolski primer pesimista :)
Jaz mislim da je ta kriza umetna. Dobri projekti so si nabrali dovolj kapitala za razvoj na ICOtih, tisti, ki so šli v ICO pravi čas so nabrali še celo za kakšno novogradnjo...
S temi nihanji zdaj pa IMO kiti samo povečujejo svoj vpliv, naredijo lažni bullrun in potem dump, folk panično prodaja, kiti počasi kupujejo nazaj, za manj denarja dobijo več kovancev in spet in spet nov cikel.

//ne glej samo zadnjih par mesecev, odpri BTCUSD(bitstump), 1d graf in spodaj desno klikni na LOG, tam se vidi da je stalna rast... Jasno, po vsaki ekstremni špici pa sledi začasni medved.

No ja, čisto možno, da je kriza kripta umetna. Konec koncev je prišlo do izjemne publicitete. Morda so kiti hoteli malce utišati kritike s tem, da je kripto spet povsem neopazen.

tryhard ::

tonis je izjavil:

Ti si šolski primer pesimista :)
Jaz mislim da je ta kriza umetna. Dobri projekti so si nabrali dovolj kapitala za razvoj na ICOtih, tisti, ki so šli v ICO pravi čas so nabrali še celo za kakšno novogradnjo...
S temi nihanji zdaj pa IMO kiti samo povečujejo svoj vpliv, naredijo lažni bullrun in potem dump, folk panično prodaja, kiti počasi kupujejo nazaj, za manj denarja dobijo več kovancev in spet in spet nov cikel.

//ne glej samo zadnjih par mesecev, odpri BTCUSD(bitstump), 1d graf in spodaj desno klikni na LOG, tam se vidi da je stalna rast... Jasno, po vsaki ekstremni špici pa sledi začasni medved.

V bistvu danes že imamo dokazila, da je vrednost bitshit kovancev umetno NABITA.

@Cuz, če mi najdeš en trg, ki ni manipuliran, dobiš za pivo>:D. Delnice in forex itak ne bom izgubljal besed, trg plemenitih kovin tudi, BTC & šitkojni je sploh v večini tragi komedija, trg energentov, agro trg...skratka kot je rekel John D. Rockefeller: "Competition is a sin"...v bistvu je vse povedal kaj si big boysi mislijo o tako imenovani "nevidni roki trga":))...vse skupaj en velik joke...sam na žalost pezantov se (((banksterji))) kockajo s celim planetom in usoda večina nas je v rokah peščice kretenov z neomejenim budžetom in armado tako imenovanih "think tankov", kjer cel šiht študirajo kako nam ga bodo uturili :P...

PrihajaNodi ::

Moment, moment! A ni kripto decentraliziran in v rokah ljudi in ful bolj fajn kot fiat.

Zgodovina sprememb…

1pioneer ::

Teoretično ja, v praksi pa maš nekaj miljonov folka ki mešetari med sabo. Niti 1% sveta ga nima v lasti. In največ ga imajo že bogati in pa tehnični ljudje. Ko bo kripto v vsakem domu, bodo bogati še bolj bogati in blockchain verjetno reguliran. Kitajci skačejo v to tehnologijo ker je idealna za masovno kontrolo. Vse vidiš, vse transparentno...Vse bodo lažje kaznovali, davčili itd.
««
832 / 976
»»