Forum » Kriptovalute in blockchain » špekuliranje cen kriptovalut in ICO-jev
špekuliranje cen kriptovalut in ICO-jev
Temo vidijo: vsi
Don Retardo ::
Ker imam namen vložiti konkreten znesek v kriptovalute in nato hodltat me zanima, kaj se vam zdi smiselno kupovati zdaj ali raje še počakati na novice s Kitajske.
legendary ::
Nekaj sedaj, nekaj pa počakaj. Deleže pa najbolje da si sam določih glede na to koliko si pripravljen tvegati in kar misliš da se bo zgodilo.
gruntfürmich ::
počakaj 1 do 2 leti
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
bomo videli...
PrihajaNodi ::
Don Retardo je izjavil:
Ker imam namen vložiti konkreten znesek v kriptovalute in nato hodltat me zanima, kaj se vam zdi smiselno kupovati zdaj ali raje še počakati na novice s Kitajske.
Imho najbolje ti je sedaj kupiti LTC, čeprav ni več poceni kot ob razprodaji, je še vedno relativno poceni in stabilna valuta. Ampak, če zgubiš ne krivi mene:) mam sam tam 80%, 20% pa v kriplih, ki jih bom prodal takoj ko malo potegnem iz njih.
Don Retardo ::
PrihajaNodi je izjavil:
Don Retardo je izjavil:
Imho najbolje ti je sedaj kupiti LTC, čeprav ni več poceni kot ob razprodaji, je še vedno relativno poceni in stabilna valuta. Ampak, če zgubiš ne krivi mene:) mam sam tam 80%, 20% pa v kriplih, ki jih bom prodal takoj ko malo potegnem iz njih.
Imam že nekaj malga LTC, bom še dokupil. Gledaš še nekaj ETH ter seveda Bitcoin.
sarma832 ::
Don Retardo je izjavil:
Ena izmed tehnik je "Dollar cost averaging".
Kupuješ skozi določeno obdobje in vsak dan kupiš z deležem, ki je namenjen nakupu
Mato989 ::
Mato989 je permabull. Uteha bagholderjev v casih ko so vrece tezke.
Eh niti ne, jaz vem da kdaj pa kdaj zajebem... ampak najslabše je delat nič in govorit kako bo padlo, pol pade, misliš da bo še padlo in še čakaš in pol raste, misliš da je trap spet ne kupiš, pol pa tolko zraste da se spet ne splača (beri je prevelik market cap) in spet nič ne kupiš... to sem počel cel mesec... zmes je bil bitcoin na okol 1700€ in jaz sem govoro s kolegom da bo še ziher padlo, da še ni to to, pa sem mel 10k fiata, pol je bil pa btc 3.000USD pa 4.000 USD itd...
Ves ta čas sem držal FIAT in čakal... kako bo korekcija :) Ko je bilap a sem seveda tuhtal kako bo še večja in nisem kupoval... kaj je bil rezultat? imel sem FIAT ki ga nisem plemenitil... raje zajebem 800€ pa nardim 1.000€ pa mam 200€ kot pa čakam korekcije :) To sem se v 1 mesecu naučil.
lambda ::
Ni tak problem, če ne narediš profita. Denar je še vedno denar. Z njim lahko kupiš kruh in plačaš položnice. Problem je, če narediš izgubo.
Zadnje pol leta so bili zlati časi in kdor je sedaj delal majhne dobičke bo v drugačnih časih z enakimi strategijami delal izgubo.
Zadnje pol leta so bili zlati časi in kdor je sedaj delal majhne dobičke bo v drugačnih časih z enakimi strategijami delal izgubo.
PrihajaNodi ::
Mato989 je permabull. Uteha bagholderjev v casih ko so vrece tezke.
Eh niti ne, jaz vem da kdaj pa kdaj zajebem... ampak najslabše je delat nič in govorit kako bo padlo, pol pade, misliš da bo še padlo in še čakaš in pol raste, misliš da je trap spet ne kupiš, pol pa tolko zraste da se spet ne splača (beri je prevelik market cap) in spet nič ne kupiš... to sem počel cel mesec... zmes je bil bitcoin na okol 1700€ in jaz sem govoro s kolegom da bo še ziher padlo, da še ni to to, pa sem mel 10k fiata, pol je bil pa btc 3.000USD pa 4.000 USD itd...
Ves ta čas sem držal FIAT in čakal... kako bo korekcija :) Ko je bilap a sem seveda tuhtal kako bo še večja in nisem kupoval... kaj je bil rezultat? imel sem FIAT ki ga nisem plemenitil... raje zajebem 800€ pa nardim 1.000€ pa mam 200€ kot pa čakam korekcije :) To sem se v 1 mesecu naučil.
Tocno to sem sam gledal za Monero ko je bil 45usd, danes pod 100 ne pade. Jaz pa cakal ali naj nakazem ali ne. V igro bo vstopilo vse vec igralcev, zato bo prvih 10 koinpv najbolj zanimivih in bodo vse drazji. Ravno zaradi tega je ltc mamljiv ker:
- je relativno poceni,
- dokaj stabilen
- ogromno stevilo transakcij.
chavlji ::
Je kdo ja stavil na Ark? Jaz sem nekaj malega in zdaj ful raste in malo dokupujem. Pa ne vem kje prodat...
DeeJay ::
perci ::
todman74 ::
cene na kitajskem so se izenačle z našimi. zna biti zelen teden, tko da je za izkoristit v tem primeru
brinovcek ::
V waves, civiv, lbc in omisego se trenutno splača vlagat? Pozna kdo kakšne napovedi, za waves nič konkretnega ne najdem...LBC pravijo do nekje 4$ vendar se bojim, da bo cena šla isto kot ICNju samo navzdol. OMG sanjajo o 100 $, ostalo pa ne vem...kaj vi pravite?
Smurf ::
V waves, civiv, lbc in omisego se trenutno splača vlagat? Pozna kdo kakšne napovedi, za waves nič konkretnega ne najdem...LBC pravijo do nekje 4$ vendar se bojim, da bo cena šla isto kot ICNju samo navzdol. OMG sanjajo o 100 $, ostalo pa ne vem...kaj vi pravite?
S tem tvojim nacinom iskanja coinov za vlaganje bi bilo verjetno bolje, ce bi metal kocko in vlozil kar pac pade.
S tem tvojim nacinom iskanja coinov za vlaganje bi bilo verjetno bolje, ce bi metal kocko in vlozil kar pac pade.
Kako pa ti delaš..če že pridigaš povej svoj recept. Jaz recimo berem ogromno analiz. Zakaj bi pametoval če je že ogromno dela narejenega...
chavlji ::
gruntfürmich je izjavil:
pozna kdo na katero kitajsko borzo se je enostavno prijaviti da bi se dalo tam trgovati? ter seveda da je stran v angleščini ter nemoteno omogoča pošiljanje kovancev.
ker tile nizki kitajski tečaji se mi zdijo NORO zanimivi; pošlješ iz US/EU borze tja neke koine ki imajo enako ceno, jih tam zamenjaš za btc/bcc/... ker jih dobiš 25% več, to prenakažeš nazaj v US/EU borzo, zamenjaš btc/bcc/... za tisti koin z enako vrednostjo vendar jih imaš 25% več, znova zamenjaš za btc/bcc/... +25% na kitajski borzi... itd itd v roku 5-10 minut...
profit ???
Grunt, si imel kaj sreče s tem? Tip v tem videu govori prav o tej stvari:
ni mi se uspelo registrirat na kitajske borze tako da bi lahko trejdal, vsaj tiste ki imajo vmesnik v angleščini. za tuje kliente imajo internacionalne borze.
pa3k ::
gruntfürmich je izjavil:
ni mi se uspelo registrirat na kitajske borze tako da bi lahko trejdal, vsaj tiste ki imajo vmesnik v angleščini. za tuje kliente imajo internacionalne borze.
Jaz sem se registriral na BTC38 preko fejk FB profila ravno zaradi morebitnega profita s konverzijami. Ampak ponavadi ima tisti coin, ki ima visjo ceno kot drugje, blokirano moznost deposita.. Tako je bilo vsaj kaksen mesec nazaj, ko sem zelel na tak nacin konvertirat DGC, ce se prav spomnem. Na angleskem situ je sam loadalo v neodgled, ko sem pa kitajsko stran odprl je pa bilo z rdecim nekaj napisano. Prek Google translate sem ugotovil, da polog ni mogoc. Podobna situacija je npr z BTS in Yobitom, kjer je cena cca 0.25$ in ne 0.12$ kot drugje.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: pa3k ()
cungalungaa ::
Bo kdo vložil v Blackmoon? Me malo skrbi, ker nikjer nimajo predstavljenih developerjev...
cungalungaa je izjavil:
Bo kdo vložil v Blackmoon? Me malo skrbi, ker nikjer nimajo predstavljenih developerjev...
Ravno razmišljam, da bi. Pa cindicator je tudi zelo zanimiv vendar še nisem dobil potrditve.
cungalungaa ::
cungalungaa je izjavil:
Ravno razmišljam, da bi. Pa cindicator je tudi zelo zanimiv vendar še nisem dobil potrditve.
Pa misliš da bo vredu donos v roku 2-3 mesecev pri Blackmoon?
Danes tudi velik pump za TNT :)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: cungalungaa ()
sprasek ::
Pozdrav
Kakšen mesec berem tole temo in hvala vsem za prispevke.
Malo bom zasmetil, ker potrebujem pomoč in ne vem kam naj se obrnem in upam na kakšen nasvet.
Namreč, kupoval sem SONM, nekaj sem naštudiral, projekt naj bi bil tehnično bolje pokrit od Golema, držijo se roadmapa, ampak nekako niso imeli sreče z ICO, veliko FUDanja in je šla cena pod 0.12$ ICO price. V tem tednu je šel že precej gor, kupujem pa dolgoročno, ker naj bi token holderji dobivali tudi network fee, ko zadeva dokončno zalaufa.
Sedaj smetenje
Težavo imam z liqui.io (toplo odsvetujem uporabo), ker SONM še ni na nekem normalnem exchangu. Nakazal sem ETH iz bitstampa na liqui, 10x preveril naslov, ampak po enem tednu na liqui balance ni ETH.
Na etherscan sem preveril in ETH se je "zataknil" v Internal Transactions, kjer ga vidim, ni pa šel v Transactions OUT. Prej sem nakazal iz enega drugega naslova in je šlo ok.
Liqui suport je non-existent, vmes so mi pa modeli še spremenili ETH naslov mojega balanca na liqui.
Kaj mi je storiti?
Kakšen mesec berem tole temo in hvala vsem za prispevke.
Malo bom zasmetil, ker potrebujem pomoč in ne vem kam naj se obrnem in upam na kakšen nasvet.
Namreč, kupoval sem SONM, nekaj sem naštudiral, projekt naj bi bil tehnično bolje pokrit od Golema, držijo se roadmapa, ampak nekako niso imeli sreče z ICO, veliko FUDanja in je šla cena pod 0.12$ ICO price. V tem tednu je šel že precej gor, kupujem pa dolgoročno, ker naj bi token holderji dobivali tudi network fee, ko zadeva dokončno zalaufa.
Sedaj smetenje
Težavo imam z liqui.io (toplo odsvetujem uporabo), ker SONM še ni na nekem normalnem exchangu. Nakazal sem ETH iz bitstampa na liqui, 10x preveril naslov, ampak po enem tednu na liqui balance ni ETH.
Na etherscan sem preveril in ETH se je "zataknil" v Internal Transactions, kjer ga vidim, ni pa šel v Transactions OUT. Prej sem nakazal iz enega drugega naslova in je šlo ok.
Liqui suport je non-existent, vmes so mi pa modeli še spremenili ETH naslov mojega balanca na liqui.
Kaj mi je storiti?
sprasek ::
Niso imeli sreče z ICO mislim glede marketinga potem, ker so zbrali 42 mio $, tako da keš je.
dronyx ::
(Rambo) FirstBlood je danes narasel za 43% ob 3 MIO prometa. Obstaja kakšen razlog za take dnevne skoke posameznih coinov ali je to neka random funkcija kot na ruleti?
cungalungaa je izjavil:
cungalungaa je izjavil:
Pa misliš da bo vredu donos v roku 2-3 mesecev pri Blackmoon?
Danes tudi velik pump za TNT :)
Lahko bo lahko ne bo, to ti ne more noben zagotovit...tisti ki ti zagotovijo kaj takega ali blefirajo al pa nimajo pojma (ubistvu mislijo, da imajo)...ga pa še nisem velik naštudiral tako, da boj kot ne še kopljem :)
A se tale charlie lie mal zajebava al bi lahko blo res to? Vse v fiat?
https://twitter.com/SatoshiLite/status/...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: brinovcek ()
hammock ::
A se tale charlie lie mal zajebava al bi lahko blo res to? Vse v fiat?
Azijci imajo skupaj cca 15 milijard v lasti (od 150). Karkoli prepovejo, ucinek bo zgolj kratkotrajen. Prodati? Mogoce nek del, pa kasneje ceneje kupit.
Azijci imajo skupaj cca 15 milijard v lasti (od 150). Karkoli prepovejo, ucinek bo zgolj kratkotrajen.
Verjetno zadeva ni čisto tako enostavna. 15 MRD od 150 MRD se zdi sicer malo, ampak če se teh 15 MRD loti prodajat in je kupce strah kaj bo, se lahko zgodi, da tečaji močno padejo in tistih 150 MRD gre na pol ali še nižje. Nekakšen China crypto butterfly effect.
Nasvet dneva: Sproti pokupite vse, kar kitajci prodajajo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dronyx ()
Jaz sem za kakšen mesec ven iz tega sranja. Preveč nekih pizdarij in padcev za brezveze. Raje vrabec v roki kot golob na strehi.
A ta prosti pad je spet zaradi enega f*** twitta?
Ta je tudi užaljen, ker ni nič zaslužil s crypto manijo...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dronyx ()
hammock ::
Mene samo skrbi kaj bo šele, ko se Kitajci zbudijo...
Do "nafte"? :P Ta scenarij bi mi bil ok zdj k mam večino umaknjeno :=)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: brinovcek ()