Forum » Kriptovalute in blockchain » špekuliranje cen kriptovalut in ICO-jev
špekuliranje cen kriptovalut in ICO-jev
Temo vidijo: vsi
Mato989 ::
PrihajaNodi je izjavil:
Kje to vidiš? Kolikor jaz vidim, stoji na mestu?
Ltc je bil pod 60$.
Tako na stampu kot na bittrexu je bil okol 62 lowest... btc se je odbil za malo, torej je še drugič zdržal support,ob tretjem poskusu bo bull evident...
Similar regulation may soon be coming to America, too. This July, the US Securities and Exchange Commission (SEC) warned that ICOs were being used to sidestep the law, and last week the agency issued another statement describing coin offerings as "potential scams."
PrihajaNodi ::
PrihajaNodi je izjavil:
Kje to vidiš? Kolikor jaz vidim, stoji na mestu?
Ltc je bil pod 60$.
Tako na stampu kot na bittrexu je bil okol 62 lowest... btc se je odbil za malo, torej je še drugič zdržal support,ob tretjem poskusu bo bull evident...
Kaj torej mislis? Da bo padlo navzdol?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: PrihajaNodi ()
Odkrito povedano, ne vem... Niti ne vem točno kaj bi si mislil trenutno.
Če pride še ena slaba novica iz Kitajske bo set back tako hud, da do novega leta ne bo regenetationa in je vse skupaj majhna potrata časa :P
Če pade bitcoin pod 4.000 USD gremo retracement na okol 3.600 USD kar pomeni "sea of red" :)
Mhm, ampak to je on tak čez palec ocenil, ni niti enega tehtnega razloga da bi se tam ustavilo, dejansko je tip oz. kdorkoli pač je, napisal dejanski support celo višje kot jaz... oz. drugi, 4.000USD je psihološka meja, on pa ima
3.900USD pa je samo nekaj kar si ta članek domišlja(imo), ni del tehnične analize, major support je bil torej na 4.150USD, naslednji je kje? Nikakor ne najdem nobene dobre korelacije za kak major support na 3.900USD... se pa trudim. najdem vse od 3.500-3.67x najdem 4.000 našel sem tudi okol 4.150 ampak za vraga ne najdem kaj je pri 3.900 :P
Res me zanima od kje je ta podatek pri teh tipih :D
Ko je ta članek bil objavljen če vzamemo da je bil GMT čas, je bla cena btcja okol 4.200USD...
Če pride še ena slaba novica iz Kitajske bo set back tako hud, da do novega leta ne bo regenetationa in je vse skupaj majhna potrata časa :P
Če pade bitcoin pod 4.000 USD gremo retracement na okol 3.600 USD kar pomeni "sea of red" :)
http://www.newsbtc.com/2017/09/10/bitco...
Tule sem prebral da bo slo proti 3.900
Mhm, ampak to je on tak čez palec ocenil, ni niti enega tehtnega razloga da bi se tam ustavilo, dejansko je tip oz. kdorkoli pač je, napisal dejanski support celo višje kot jaz... oz. drugi, 4.000USD je psihološka meja, on pa ima
Looking at the technical indicators:
4-hours MACD - The MACD is now placed well in the bearish zone.
4-hours RSI (Relative Strength Index) - The RSI is currently well below the 50 level.
Major Support Level - $4150
Major Resistance Level - $4450
3.900USD pa je samo nekaj kar si ta članek domišlja(imo), ni del tehnične analize, major support je bil torej na 4.150USD, naslednji je kje? Nikakor ne najdem nobene dobre korelacije za kak major support na 3.900USD... se pa trudim. najdem vse od 3.500-3.67x najdem 4.000 našel sem tudi okol 4.150 ampak za vraga ne najdem kaj je pri 3.900 :P
Ko je ta članek bil objavljen če vzamemo da je bil GMT čas, je bla cena btcja okol 4.200USD...
The coming of bitcoin as a currency for possible payment created an Avenue for we in Africa to be able to patronize the US and Chinese market with ease. Getting US dollars is extremely difficult. So if the Chinese government want to ban bitcoin in their country they should at list think of we in Africa who see this as an opportunity to buy good cars and product from them. Anyway I know I can still get my venza from US. I the Chinese all the best.
Tale komentar se mi zdi logicen.
dronyx ::
Glede na to, koliko je BTC zrasel od sredine julija bi težko temu rekel potop.
Odvisno od perspektive in tega kdaj si vstopil v igro...
Verjetno večina malih igralcev ni kupila BTC pri 100 USD in čaka na 10.000 USD za prodajo, ampak sproti trgujejo - torej so ves čas v igri. Enkrat se jim zdi 2000 USD za BTC drago, čez par mesecev jim je 4000 USD blazno poceni, tako rekoč razprodaja. To, da je ob nastanku BCH praktično iz nič nastalo za 8 MRD USD je tudi čudež, skregan z vsako racionalno logiko. Skratka...tole je še daleč od potopa.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dronyx ()
chavlji ::
A boste ponoči kaj dežurali, če bo kaka novica iz Kitajske, ki je 8h pred nami?
Malo za hec, ampak sam sem pol dnarja dal v fiat. Ko bo jasno kaj je s Kitajsko, si predstavljam, da gre vse 10% gor ali 10% dol v roku ene ure... trenutno ne gre nikamor, ker je folk v negotovosti. Čim bo en mali signal, ga bo folk pograbil kot suho zlato.
Malo za hec, ampak sam sem pol dnarja dal v fiat. Ko bo jasno kaj je s Kitajsko, si predstavljam, da gre vse 10% gor ali 10% dol v roku ene ure... trenutno ne gre nikamor, ker je folk v negotovosti. Čim bo en mali signal, ga bo folk pograbil kot suho zlato.
kingsix ::
Večino holdam. Mam pa nekaj fiata za primer konkretnega padca. Itak vemo da se bodo trgi pobrali...enako se je dogajalo že nekajkrat in so se stvari hitro pobrale. Pač panika noobov.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: kingsix ()
Jaz sem vložil malo preveč in me zato malo stiska, ko gledam graf od dec. 2013, ko je bil BTC 1070 $, nato pa do maja 2015 padel na 240 $, kar je na 25% vrednosti! Nazaj na isto raven se je dvignil šele januarja letos, 2017.
To pomeni, da kdor je vstopil dec. 2013, je čakal 3 leta !! da je prišel na pozitivno 0!
To pomeni, da kdor je vstopil dec. 2013, je čakal 3 leta !! da je prišel na pozitivno 0!
Odkrito povedano, ne vem... Niti ne vem točno kaj bi si mislil trenutno.
http://www.newsbtc.com/2017/09/10/bitco...
Tule sem prebral da bo slo proti 3.900
Looking at the technical indicators:
4-hours MACD - The MACD is now placed well in the bearish zone.
4-hours RSI (Relative Strength Index) - The RSI is currently well below the 50 level.
Major Support Level - $4150
Major Resistance Level - $4450
Potihoma sem si padca zelel.
aborko ::
Huh sreča da ni še bolj padlo, ker sem imel samo še 10% fiata za nakupe, zdej počasi prodajam da pridem na ene 50% preden se kitajci zbudijo. Buy the fucking dip se zgleda res obnese...
kopriwa ::
A kdo ve, kaj se dogaja z BTC, da raste?
Lahko rečemo samo, da nekaj traderjev meni, da so razmere prave za nakup in da je BTC za neko časovno obdobje dosegel minimum.
Huh sreča da ni še bolj padlo, ker sem imel samo še 10% fiata za nakupe, zdej počasi prodajam da pridem na ene 50% preden se kitajci zbudijo. Buy the fucking dip se zgleda res obnese...
Tudi pri meni je podobno. Ostalo mi je še cca 15% fiata, moram spravit na 40% v naslednjih dneh. Zaloga mora bit.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: kopriwa ()
s51as ::
Slučajno sem porajtal, da če v googlu iščeš BITREX je prvi zadetek link na stran https://bittrex.press/?gclid=Cj0KCQjwxd..., ki zgleda enako kot vstopna stran v BITTREX. Verjetno pa ni lih enako... :)
Pa saj se NEO nekaj prebuja, vi ste vsi nekaj panični, sem vas kar nehal brat :)
Pa saj se NEO nekaj prebuja, vi ste vsi nekaj panični, sem vas kar nehal brat :)
It's just me myself and I
Zgodovina sprememb…
- spremenil: s51as ()
Na Bitstamp se mi velikokrat zgodi, da ko ponudim ceno recimo 15, se pred mojo ponudbo 2s kasneje vrine 14.99. Na roke prvotno skenslam in dam 14.98. Mine 2s in spet je pred mano ista kot prej s 14.97.
Kako lahko sam dosežem tak efekt? A je to neka skripta, ali je ta funkcionalnost že vgrajena v bitstamp?
Kako lahko sam dosežem tak efekt? A je to neka skripta, ali je ta funkcionalnost že vgrajena v bitstamp?
DeeJay ::
Na Bitstamp se mi velikokrat zgodi, da ko ponudim ceno recimo 15, se pred mojo ponudbo 2s kasneje vrine 14.99. Na roke prvotno skenslam in dam 14.98. Mine 2s in spet je pred mano ista kot prej s 14.97.
To so boti, ki preko APIja trejdajo.
Komot to tud sam nardiš.
Vazelin ::
cungalungaa je izjavil:
A je ICN že v pozabi? Žalostno leze vedno bolj dol...
Nisi edini, ki se to sprašuje
Auba ::
A ni kao to fake news, da bodo kitajci bannali?
Živjo :)
Vazelin ::
Prvo je fake news. Pol ko uradno objavijo pa pade
Sam a ni to res totalno drek novica, da bi slučajno res banali? To zna it market par 10mlrd dol. Morda dobra šansa za nakupovati.
Sam a ni to res totalno drek novica, da bi slučajno res banali? To zna it market par 10mlrd dol. Morda dobra šansa za nakupovati.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Vazelin ()
leeon ::
PrihajaNodi je izjavil:
Ne bo slo na 3200 mogoce 3,900 vec ne. To pa pomeni drasticen padec ostalih valut.
Od katere tehnične analize dobiš 3.900 support? A to gledaš order book? Brezveze.
Psihološki nivo je 4.000USD... ko pade pod to, bodo buy orderji pobegnili, sell pa se okrepili, zaradi zavarovanja stop loss profitov...
Projekcija je to... 3.900USD je kr ena meja, mi jo lahko razložiš z kakimi tehničnimi zadevami? RSI je overbought... top 3 vseh časov oz. vsaj letos no.
Bitcoin drugič testira support na 4.000USD... če to ne zdrži gremo proti 3.600USD +/- Če pa support zdrži in se odbije, gremo pa čez 5.000USD...
model dej malo molj na izy s svojim odnosom. ok prebral si eno knjigo o tehnični analizi. ni treba špilat vseznalca tle. ker če bi kaj vedel o tehnični analizi, bi tudi vedel, da so to random vzorci z verjetnostjo uspeha zelo blizu 50:50 (pri dovolj velikem številu ponovitev). npr. support - včasih bo zdržal, drugič ne bo. včasih bo false breakout in bo šlo nazaj... ni to tle črno belo. če gre skoz 4.000 bo šlo pa na 3.2000. kumarce...pišem samo zato, da ti kdo, ki je še novinec, ne bo dejansko verjel in odpiral pozicij na podlagi tvojega pisanja
model dej malo molj na izy s svojim odnosom. ok prebral si eno knjigo o tehnični analizi. ni treba špilat vseznalca tle. ker če bi kaj vedel o tehnični analizi, bi tudi vedel, da so to random vzorci z verjetnostjo uspeha zelo blizu 50:50 (pri dovolj velikem številu ponovitev). npr. support - včasih bo zdržal, drugič ne bo. včasih bo false breakout in bo šlo nazaj... ni to tle črno belo. če gre skoz 4.000 bo šlo pa na 3.2000. kumarce...pišem samo zato, da ti kdo, ki je še novinec, ne bo dejansko verjel in odpiral pozicij na podlagi tvojega pisanja
Sprašujem od katere analize se dobi 3.900 support. Nič drugega. Daleč od vseznalca, če bi bil vedež ne bi bil revež so nekoč govorili. False breakouti se rešujejo z primerno dolžino candlestickov, in kdorkoli misli da če pade na 3999,99 da pa je že support breakan je itak prav da izgubi svoj keš. Če pa zdrži dovolj dolgo pod nekim vzorcem pa gre potem nazaj pa se imenuje trap...
pozicije se odpirajo tam kjer vzorec kaže to kar pišem in se ob day tradingu nastavlja stop loss orderje... če day tradaš če greš pa HODL pa podobno. Kot pravim, verjetno imaš milijone ker veš o teh kumarcah toliko kajne? Noben ni nezmotljiv ampak marsikaj se da s tehnično analizo pogledat ki je več kot 50:50. Če bi bilo 50:50 bi bilo polovica ljudi bogatih iz borz polovica pa ne, pa ni tako kajne?
gruntfürmich ::
pozna kdo na katero kitajsko borzo se je enostavno prijaviti da bi se dalo tam trgovati? ter seveda da je stran v angleščini ter nemoteno omogoča pošiljanje kovancev.
ker tile nizki kitajski tečaji se mi zdijo NORO zanimivi; pošlješ iz US/EU borze tja neke koine ki imajo enako ceno, jih tam zamenjaš za btc/bcc/... ker jih dobiš 25% več, to prenakažeš nazaj v US/EU borzo, zamenjaš btc/bcc/... za tisti koin z enako vrednostjo vendar jih imaš 25% več, znova zamenjaš za btc/bcc/... +25% na kitajski borzi... itd itd v roku 5-10 minut...
profit ???
ker tile nizki kitajski tečaji se mi zdijo NORO zanimivi; pošlješ iz US/EU borze tja neke koine ki imajo enako ceno, jih tam zamenjaš za btc/bcc/... ker jih dobiš 25% več, to prenakažeš nazaj v US/EU borzo, zamenjaš btc/bcc/... za tisti koin z enako vrednostjo vendar jih imaš 25% več, znova zamenjaš za btc/bcc/... +25% na kitajski borzi... itd itd v roku 5-10 minut...
profit ???
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gruntfürmich ()
kogledom ::
Jaz sem pričakovbal, da precej ljudi to dela in da se na tak način zelo hitro cene izenačijo. Ampak očitno še ni dovolj ljudi v tem...
DeeJay ::
gruntfürmich je izjavil:
pozna kdo na katero kitajsko borzo se je enostavno prijaviti da bi se dalo tam trgovati? ter seveda da je stran v angleščini ter nemoteno omogoča pošiljanje kovancev.
profit ???
Mislš, da če bi blo to tolk simple, da bi sploh obstajale take razlike? A nebi že kdo drug izvajal te arbitraže?
Smurf ::
Nekje sem bral, da trenutno te kitajske borze rabijo par dni, da premaknes kovance. Smo tudi v casu, ko je verjetno zaupanje v Kitajske borze nekoliko manjse. V tem bi tudi iskal razlog za tako razliko v ceni.
Vprasanje za lastnike XRPjev. Ali jih boste sellali preden zacnejo povecevati njihovo stevilo v obtoku?
Vprasanje za lastnike XRPjev. Ali jih boste sellali preden zacnejo povecevati njihovo stevilo v obtoku?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Smurf ()
Jaz sem prijavljen na Binance. Naredil sem deposit 0.1 BTC iz Bitstampa in potem nazaj, pa sem končal z 0.099 BTC zaradi provizije. Menjave sicer nisem delal, to je res...
Oboje je trajalo cca 1h.
Oboje je trajalo cca 1h.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: chavlji ()
stara mama ::
Binance je kitajski
Drugače pa ti kar go ahead, zadnjič sem delal poskus arbitraže, in še preden so bila sredstva prenesena se je že izenačilo, zarad provizij sem šel še v minus.
https://twitter.com/arbitragewolf
Drugače pa ti kar go ahead, zadnjič sem delal poskus arbitraže, in še preden so bila sredstva prenesena se je že izenačilo, zarad provizij sem šel še v minus.
https://twitter.com/arbitragewolf
Ekologija™ in Trajnost™
brinovcek ::
Verge je edini ki je bil v zadnjem času pokonci in mi prinesel tudi do x3 rast kljub padcu btc in ostalih ...
Kako si razlagat to, da BTC stoji na teh 3510€ že cel dan? Sem pričakoval, da bo šel počasi rahlo navzgor, če ne bo potrditve kitajskih govoric?
gruntfürmich ::
jst pričakujem da bi moralo obstajati dosti bootov ki to izvajajo in držijo tečaje zelo blizu. coini se bi morali premikati sem in tja zelo hitro, tko da tehničnih ovir za kaj takega ne bi smelo biti, razen če je dogovor borz da se kaj takega ne izvaja, kar lahko naredijo s podaljšanjem časa prenosa, omejitev prenosa sredstev, omejitve skupne vrednosti trgovanja...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
Hair ::
Kako si razlagat to, da BTC stoji na teh 3510EUR že cel dan? Sem pričakoval, da bo šel počasi rahlo navzgor, če ne bo potrditve kitajskih govoric?
Jaz bi rekel negotovost. Večji investitorji si ne upajo kupit nazaj, ker ob morebitni potrditvi govoric lahko precej zgubijo. (Sicer pa je danes od najnižje točke zrasel že za 100 USD)
Whenever people agree with me, I feel I must be wrong.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Hair ()
Smurf ::
gruntfürmich je izjavil:
jst pričakujem da bi moralo obstajati dosti bootov ki to izvajajo in držijo tečaje zelo blizu. coini se bi morali premikati sem in tja zelo hitro, tko da tehničnih ovir za kaj takega ne bi smelo biti, razen če je dogovor borz da se kaj takega ne izvaja, kar lahko naredijo s podaljšanjem časa prenosa, omejitev prenosa sredstev, omejitve skupne vrednosti trgovanja...
Sej borzi so taki boti samo dobra stvar.
Hair ::
as we speak, se je en investitor vrnil :D BTC še +100 USD
Whenever people agree with me, I feel I must be wrong.
gruntfürmich je izjavil:
profit ???
Prvo ti nam razloži o kakih 25% govoriš... fe je 0,25% kar je ČETRTINKA procenta... ne pa 25%...