Forum » Kriptovalute in blockchain » špekuliranje cen kriptovalut in ICO-jev
špekuliranje cen kriptovalut in ICO-jev
Temo vidijo: vsi

gruntfürmich ::
Ne se kregat fantje. Valuta ne valuta...; kdo ima prav in kdo ne bo samo čas pokazal, glavni nejm of d gejm je postati bogat!
Kdor "holda" "valute" zato da bo dobil lovorjev venec je pa itq zgrešil cel pojnt lajfa....
Kdor "holda" "valute" zato da bo dobil lovorjev venec je pa itq zgrešil cel pojnt lajfa....

"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gruntfürmich ()

kingsix ::
Mogoče misliš ,da mene bereš kot knjigo, ker prave zagotovo ne znaš.
Skozi to celotno temo sem izključno trollal razne napovedi, ker se mi kakršnekoli napovedi v kripto zdijo brezvezne.
Skozi to celotno temo sem izključno trollal razne napovedi, ker se mi kakršnekoli napovedi v kripto zdijo brezvezne.

hamez66 ::
Mogoče misliš ,da mene bereš kot knjigo, ker prave zagotovo ne znaš.
Mene bolj zanima, kaj je vir tvojih frustracij. Namreč deluješ zelo frustrirano, pa sem povezal tvoje pisarije glede ETHja in sklepal, da je to razlog. Izgleda maš neke druge probleme. :D

Da, imam druge vire frustracij...Butasti ljudje.
Drugače pa moji posti glede holdanja:
22. jun 2017, 11:22
Edini problem je, da večinoma glede cen/napovedi trollam , če preveriš tole temo je zelo očitno in sem tudi večkrat poudaril, da so kakršne napovedi glede cen kripto zame totalno brezvezne..ampak ja... ti kar trdi svoje. Pojdi raje na pivo in nehaj polagat besede v usta drugih, ker ti gre zelo slabo.
Drugače pa moji posti glede holdanja:
Če v neko stvar/tehnologijo verjameš in ima dobre temelje je najboljše holdat oz. investirat na dolgi rok. Padci v tem primeru niti niso pomembni, saj če ne prodaš nisi nič izugbil.
Tradanje je v veliki meri sreča, sploh v crypto-svetu. Polek tega pa lahko gre veliko živcev/časa itd. Na koncu pa je še velika možnost izgub.
Sam sem nekaj časa tradal z BTC, ampak mene osebno je kar obsedlo to stalno gledanje cene/trendov, da pač uloviš pravi trenutek, ki pa ga je itak nemogoče napovedat. Skratka brezveze - raje kupim na dolgi rok in me boli dnevna cena. Če zadeva raste prodam, da si 100% povrnem prvotno investicijo, tako da ne zgubim nič, tudi če gre čez leto dni na 0.
Zanimivo kako sedaj nekatero govorijo kako je tale padec bil povzročen z strani zavrnitve ETF... a ko sem jaz navedel, da bo BTC padel, ko bo ETF zavrnjen pa so bili vsi pametni. haha
Drugače pa ja - tradat je dokaj brezveze, sploh pa je nemogoče na teh amaterskih borzah, kjer se pri visokem volumnu ni izpolnjujejo orderji.
V prihodnosti je prostora za oboje ETH in BTC... se ne uporabljata za enake funkcije. Če si kupil ETH ri 50$ pa HOLD...seveda, če verjameš v tehnologijo.
Sam sem dnevno tradal oz. bolj tedensko pred kar nekja časa. Dokaj uspešno. Sedaj pa samo hold - neprimerljivo boljše. =).
22. jun 2017, 11:22
Ma kaj paničarite skoz ko kaj pade etc. This is crypto!
Če verjameš v tech just hold.
Edini problem je, da večinoma glede cen/napovedi trollam , če preveriš tole temo je zelo očitno in sem tudi večkrat poudaril, da so kakršne napovedi glede cen kripto zame totalno brezvezne..ampak ja... ti kar trdi svoje. Pojdi raje na pivo in nehaj polagat besede v usta drugih, ker ti gre zelo slabo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: kingsix ()

Torej, od 300$ dol držiš eth?
lol
oz. od 420$ dol? Si kaj prodal?
Če ti je špekuliranje samo trolanje, potem izvoli zapustit to temo, ker tu trejdamo za resen denar. Jaz te sicer nikoli nisem jemal resno, ampak glede na število pritožb, kako da je vse random in da smo samozvani strokovnjaki in tako naprej, bi bilo morda smiselno, da ne bi trolal v resnih temah?
Sicer je pa to samo prikladen izgovor. Pač ne napoveduj cen ali pa samo povej, kdaj vstopaš in kdaj izstopaš.
lol
oz. od 420$ dol? Si kaj prodal?
Če ti je špekuliranje samo trolanje, potem izvoli zapustit to temo, ker tu trejdamo za resen denar. Jaz te sicer nikoli nisem jemal resno, ampak glede na število pritožb, kako da je vse random in da smo samozvani strokovnjaki in tako naprej, bi bilo morda smiselno, da ne bi trolal v resnih temah?
Sicer je pa to samo prikladen izgovor. Pač ne napoveduj cen ali pa samo povej, kdaj vstopaš in kdaj izstopaš.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: hamez66 ()

Da. Ampak kot sem rekel, vstopno ceno sem imel zel onizko in sem si že začetno investicijo večkrat izplačal, pa še mi je po trenutni ceni ostalo za eno stanovanje EUREUR.
Naredil sem le dve resni napovedi, padec z 350$ na 200$ in padec z 300 na 150$..150 sem zgrešil, ker je šlo do 152..
Na teh točkah sem še nekaj dokupil, tako da je moja nakupna cena sedaj povprečno mislim da 13$. Ampak še 1x..investicijo se že večkrat poplačane, tako da zarad mene lahko gre na 0. Skupno sem že vedno zaslužil.
Glede napovedi in trollanja pa imam nasledje razloge:
- folk poda kar neke cifre brez osnov zakaj ali kake analize. kako to jemat vsaj malo resno?
- ko kak nov član poda kako napoved, dobi odg kakega "PROja" kako je nov in da ni važno kaj reče (par strani nazaj)
..tako da ta tema niti približno ni resna. Not even close.
Glede rippla pa sem hotel osebo KajJeŽeNeVem popravit, za kaj sploh gre, ker si zadevo očitno predstavlja narobe. Ampak tukaj očitno nočete dejstev..le neosnovane blodnje o cenah. Ok.
Naredil sem le dve resni napovedi, padec z 350$ na 200$ in padec z 300 na 150$..150 sem zgrešil, ker je šlo do 152..
Na teh točkah sem še nekaj dokupil, tako da je moja nakupna cena sedaj povprečno mislim da 13$. Ampak še 1x..investicijo se že večkrat poplačane, tako da zarad mene lahko gre na 0. Skupno sem že vedno zaslužil.
Glede napovedi in trollanja pa imam nasledje razloge:
- folk poda kar neke cifre brez osnov zakaj ali kake analize. kako to jemat vsaj malo resno?
- ko kak nov član poda kako napoved, dobi odg kakega "PROja" kako je nov in da ni važno kaj reče (par strani nazaj)
..tako da ta tema niti približno ni resna. Not even close.
Glede rippla pa sem hotel osebo KajJeŽeNeVem popravit, za kaj sploh gre, ker si zadevo očitno predstavlja narobe. Ampak tukaj očitno nočete dejstev..le neosnovane blodnje o cenah. Ok.
Zgodovina sprememb…

lambda ::
kingsix > folk poda kar neke cifre brez osnov zakaj ali kake analize. kako to jemat vsaj malo resno?
kingsix > Naredil sem le dve resni napovedi, padec z 350$ na 200$ in padec z 300 na 150$
A ti si kavno usedlino vprašal?
kingsix > Naredil sem le dve resni napovedi, padec z 350$ na 200$ in padec z 300 na 150$

Mato989 ::
Jaz sem že opravil plačila z BTC, ETH, Litecoin in Monero..pa morda še katerim coinom.
Torej z katerkoli coinom ki TI nisi opravil plačila torej ni kriptovaluta? A veš kolko kriptovalut je, odpri coinmarket cap in mi naštej kaj torej vse po tvoje ni kriptovaluta... dejansko je valuta samo to kar prizna država mimogrede in v Sloveniji btc NI valuta.
Aja lepo to le delno quotaš oz prebereš...moj cel post:
A XRP je valuta?
Kaj pa si nazadnje plačal z njo oz. kje jo ponujajo kot plačilno sredstvo?
Kje imaš svoj offline wallet?
Jaz sem že opravil plačila z BTC, ETH, Litecoin in Monero..pa morda še katerim coinom.
Ripple (XRP) se uporablja izkjlučno znotraj njihove platforme za prenos vrednosti in je tudi že bilo rečeno z strani Ripple, da XRP ni kripto-valuta.
Ampak vi kar dalje...vidim da itak nimate pojma.
Point je bil da absolutno NE MOREŠ nikjer opravit nakupa/plačila v samem XRP.
XRP is the native currency of the Ripple network that only exists within the Ripple system.
Tole piše na wiki. Ripple so medtem sami rekli pred kar nekaj časa, da XRP ni currency ampak asset in še nek bla bla... Z njim ne moreš operirat kot z BTC,ETH etc. in ti ne more služit kot plačilno sredstvo.
Polek tega pa je še njegova uporaba znotraj same platforme skoraj nična.
Nehaj se smešit, ker postaja žalostno. Edino kar je "currency" glede XRp je, da je na coinmarketcap med "currencies". Na tej točki je debata glede Ripple zame zaključena, ker itak niti ni smisla.
Še enkrat, valuta je to kar se vsak sam odloči da je valuta, oz. kar dva rečeta da je valuta... oz. menjalno sredstvo... če sem ti jaz pripravljen za 2 piščanca dat to kar ti želiš je piščanec postal menjalno blago oz. valuta...
Tako da se nehaj smešit...

Ja, nekaj nabijaš, da imamo narobe. Tako, kot si nabijal, da smo fuderji, če je kdo povedal kaj slabega o ETH. Pa bitcoin maximalisti itd. Zato sem pa tudi predlagal, da se te enostavno ignorira.

..oh joj.. im out. vi otroci pa kar nabijajte...
Zgodovina sprememb…

Ker si popravil
Ja, lahko ti za piščanca pošljem XRPje na tvoj wallet na bitstampu ti pa jih zamenjaš naprej... simpl...
Ja, lahko ti za piščanca pošljem XRPje na tvoj wallet na bitstampu ti pa jih zamenjaš naprej... simpl...

kingsix > folk poda kar neke cifre brez osnov zakaj ali kake analize. kako to jemat vsaj malo resno?
Točno tako, saj sem tudi napisal, da je larifari in pač čisto ugibanje.
Zgodovina sprememb…

brinovcek ::
Zanima me kaj pravte za xem..v zadnjih 2h tednih je kar konkretno pridobil? Zanima me ce imate kaj izkusenj z litebit.eu kjer se da xem kupit? Varno ali ne?

vidim da znajo kiti pokvarili vso slavje. skoraj pričakovano; da bi pustili ribice v miru čakat na split... očitno še vedno drži da kar pričakuje raja, to se ne bo zgodilo 
prosim da zelenci ne spamate vsako stran s vpražanji o žnj kojnih. hvala

Zanima me kaj pravte za xem..v zadnjih 2h tednih je kar konkretno pridobil? Zanima me ce imate kaj izkusenj z litebit.eu kjer se da xem kupit? Varno ali ne?
Zgodovina sprememb…

gruntfürmich je izjavil:
vidim da znajo kiti pokvarili vso slavje. skoraj pričakovano; da bi pustili ribice v miru čakat na split... očitno še vedno drži da kar pričakuje raja, to se ne bo zgodilo
Saj je meni že dokaj jasno, 2 scenarija... al hud padec obeh btcjev in marketi navzdol, ali pa padec enega, rahla stagnacija drugega, alti pa gor... sam upam na ta drug scenarij... kdor meni na prvega, je v FIATu, kdor pa meni da bo drug zdaj reskira in kupuje coine ki so v zadnjih 30 dneh največ izgubili in so po volumnu top 10...

Vazelin ::
Ali pa tretji scenarij in to je, da se nič dramatičnega ne bo zgodilo ampak bo šel downtrend lepo dalje.
Moja napoved za konec leta
:
- ETH 90USD
- BTC 1400USD
- XRP 0.09USD
Moja napoved za konec leta

- ETH 90USD
- BTC 1400USD
- XRP 0.09USD

Kripto ::

DeeJay ::

Ali pa tretji scenarij in to je, da se nič dramatičnega ne bo zgodilo ampak bo šel downtrend lepo dalje.
Moja napoved za konec leta:
- ETH 90USD
- BTC 1400USD
- XRP 0.09USD
Pol gladko shortaj in bodi milijonar... jaz tako drastičnih napovedi ne upam dajat, če bi bil v njih prepričan bi obogatel... jaz govorim o max 20% premikih altcoinov ti pa o razpolavljanju in več :P
Če je tako je brezveze da sploh tradaš in je ta tema zate nepomembna, ker maš že vse v fiatu in si bogat :P

Moja napoved za konec leta:
- ETH 90USD
- BTC 1400USD
- XRP 0.09USD
Pol gladko shortaj in bodi milijonar... jaz tako drastičnih napovedi ne upam dajat, če bi bil v njih prepričan bi obogatel... jaz govorim o max 20% premikih altcoinov ti pa o razpolavljanju in več :P
Če je tako je brezveze da sploh tradaš in je ta tema zate nepomembna, ker maš že vse v fiatu in si bogat :P
Pa saj ogromno alt-ov se je vsaj že razpolovilo od vrhov junija. Komot gre še na pol.

mislite, da se ETH trenutno splača kupiti za kratek rok oz. kakšen trade po 1.8?
jaz bi to kupoval edino, če bi želel holdat to potem dosti časa...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Vazelin ()

počakaj do 1.8.
2018
2018

sarma832 ::
Pomoje bo 1.8. ali pa ze jutri rdeče da se bo jokalo, in potem downtrend do nekje novembra. Potem pa BTC in tudi ostalo novi ATHji novembra/decembra. Nekateri devate slike drugih balončkov, samo pomoje bo BTC na dolgi rok šel vedno, oz še lep čas navzgor.
Seveda pa nimam pojma, in res je da kakršnekoli špekulacije nimajo smisla in nobene podlage, ampak saj je tema namenjena špekuliranju
Seveda pa nimam pojma, in res je da kakršnekoli špekulacije nimajo smisla in nobene podlage, ampak saj je tema namenjena špekuliranju

gruntfürmich je izjavil:
počakaj do 1.8.
2018
Ja takrat bomo lažje ovrednostili naše špekulacija.

jaz mislim, da do prave korekcije še prišli nismo
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Vazelin ()

Kripto ::
Mislim, da se bo po 1.8 najprej umirilo, potem pa zelo počasi drselo navzgor, vmes se bodo dogajale tudi kakšne špice navzgor. Na to gledam predvsem iz psihološkega vidika.

gruntfürmich je izjavil:
počakaj do 1.8.
2018
Ja takrat bomo lažje ovrednostili naše špekulacija.
jaz mislim, da do prave korekcije še prišli nismo
A tistih 50% je bla fejk korekcija? :P

sarma832 ::
Jaz mislim da bo šlo dol, zato ker če nisi kupil BTCja do 1. avgusta, ko dobiš še extra BCC, potem ga tudi za tem neboš + ljudje si neupajo še kupit, tudi sam si ne
Na dolgi rok ok, ampak kupovat pa nimam namena, ker mislim da se bo dalo dobit ceneje
Na dolgi rok ok, ampak kupovat pa nimam namena, ker mislim da se bo dalo dobit ceneje

Jaz mislim da bo šlo dol, zato ker če nisi kupil BTCja do 1. avgusta, ko dobiš še extra BCC, potem ga tudi za tem neboš + ljudje si neupajo še kupit, tudi sam si ne
1 izmed 2 BTCjev bo itak worthless... kot Ethereum Classic... jutri sledi razprodaja in nakup altov, ker bo folk želel spet dobičke :)

ja, dobra razlaga!
1 izmed 2 BTCjev bo itak worthless... kot Ethereum Classic... jutri sledi razprodaja in nakup altov, ker bo folk želel spet dobičke :)
po mojem se bo btc#2 dal izredno poceni dobiti, in ob novem balonu bi znal veliko bolj narasti kot glavni btc, ki ima ogromen marketcap in s tem nizke premike v ceni. tko da špekulantje pozor, mislim da je btc#2 pametna špekulacija.
sam načrtujem da bom šel tudi v to smer, če bom v 'sušnem' obdobju delal zaloge parih altcoinov.
Zgodovina sprememb…

Buggy ::
ok spet eno cist mim vprasanje za znalce. Je kdo slucajno naletel na info na vseh forumih in trolboxih, ki jih prebirate ali bo jutri, ko bodo dolocene menjalnice zacele tradat z BCC, menjava BCC/BTC ali BCC/EUR oz USD?
Malo smesno je, da bi bila menjava z BTC, ce gre za fork. V primeru, da bo pa EUR znajo pa po dumpu BCC-ja it cene altom, ki imajo moznost nakupa iz fiata kar dost gor, ker v BTC tako hitro verjetno se ne bodo sli... ali se motim?
Malo smesno je, da bi bila menjava z BTC, ce gre za fork. V primeru, da bo pa EUR znajo pa po dumpu BCC-ja it cene altom, ki imajo moznost nakupa iz fiata kar dost gor, ker v BTC tako hitro verjetno se ne bodo sli... ali se motim?

ok spet eno cist mim vprasanje za znalce. Je kdo slucajno naletel na info na vseh forumih in trolboxih, ki jih prebirate ali bo jutri, ko bodo dolocene menjalnice zacele tradat z BCC, menjava BCC/BTC ali BCC/EUR oz USD?
Marsikera menjalnica sploh ne bo podpirala BCC tradanja :) Kolko sem razumel
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Mato989 ()

hunter01 ::
2. avgusta se začne zbiranje za nov ICO:
https://steemit.com/ethereum/@kingscrow...
Glede na to koliko denarja se vrti okrog Mayweatherja, bi lahko a) pritegnil kar nekaj ljudi b) pritegnil toliko ljudi, da vsaj ETH zraste? :)
In pa še nov post glede EOS-a.
Eden glavnih razvijalec EOS-a Dan Larimer je komentiral odziv Vitalika (glavni od ETH) na vprašanje o EOSu.
https://steemit.com/eos/@dan/response-t...
Edit: typos
https://steemit.com/ethereum/@kingscrow...
Glede na to koliko denarja se vrti okrog Mayweatherja, bi lahko a) pritegnil kar nekaj ljudi b) pritegnil toliko ljudi, da vsaj ETH zraste? :)
In pa še nov post glede EOS-a.
Eden glavnih razvijalec EOS-a Dan Larimer je komentiral odziv Vitalika (glavni od ETH) na vprašanje o EOSu.
https://steemit.com/eos/@dan/response-t...
Edit: typos
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hunter01 ()

Red_Mamba ::
jaz sem pa bral clanek vceraj da kitajci hocejo BTC spravit na nulo in da prevlada BCC.
sam zdaj ne najdem clanka. bom poiskal. ce je res bo nekdo hudo zaslzil 2x. 1. ker bojo shortali BTC.
Drugic ker bodo kupli poceni BCC, ki ga bo zamenjal.
sam zdaj ne najdem clanka. bom poiskal. ce je res bo nekdo hudo zaslzil 2x. 1. ker bojo shortali BTC.
[st.slika https://img.shields.io/badge/Slo-Tech-green.svg test]
Linkedin >> http://goo.gl/839Aua
Mamba's Crypto & ICO's: https://t.me/joinchat/AAAAAExTkO4P4UDy0fIZdg

vedno boš kje našel kak članek kjer piše čisto vsaka varianta vsega in svašta...
tudi verjetno to da se bo btc sam izbrisal...
tudi verjetno to da se bo btc sam izbrisal...
Zgodovina sprememb…

Red_Mamba ::
kaj pa pravite na govorice da je poloniex insolventen?
jst mam kar veliko kovancev tam ker se vedno cakam na ledger nano S
jst mam kar veliko kovancev tam ker se vedno cakam na ledger nano S

[st.slika https://img.shields.io/badge/Slo-Tech-green.svg test]

DeeJay ::
jaz sem pa bral clanek vceraj da kitajci hocejo BTC spravit na nulo in da prevlada BCC.
To bi bla kr kriza, če bi blo res... lih zato se mi nekak zdi vse skupi fake news. Razen, če je res kak soliden članek o tem.

kaj pa pravite na govorice da je poloniex insolventen?
jst mam kar veliko kovancev tam ker se vedno cakam na ledger nano S![]()
Ko bodo govorice vse močnejše je čas za hiter umik. Nekoč smo to naredili pri mtgoxu, morda bo zdaj treba v poloniexu... Če boš med prvimi ni panike, po mojem se bo pa zadeva še dolgo vlekla... Tako da sekunde vseeno ne štejejo

freezby ::
Računam, da po današnjem forku vseeno pride do malce padca BTC-ja, cracha BCH-ja ... in alti še kakšnih 10% dol, potem pa v nove nakupe z nabranim fiatom. 16.7. odločno premalo potrošil ...

Računam, da po današnjem forku vseeno pride do malce padca BTC-ja, cracha BCH-ja ... in alti še kakšnih 10% dol, potem pa v nove nakupe z nabranim fiatom. 16.7. odločno premalo potrošil ...
Tako je, crash je kot kaže res bil tam sredi julija :) Ali pa je to daleč najdaljši trap kar sem jih videl :P