» »

špekuliranje cen kriptovalut in ICO-jev

špekuliranje cen kriptovalut in ICO-jev

Temo vidijo: vsi
««
15 / 976
»»

Vazelin ::

Ja zadeve se zelo dobro držijo glede na našteto v tem tednu:)

Buddah ::

Poloniex issues? Link please?

hunter01 ::

Buddah je izjavil:

Ne vem tocno, niti ne uporabljam poloniexa. Obcasno kak clanek zasledim da so tezave pri izplacilu v fiat. Oz. pri trejdanju kakih valut.

MaterVola ::

Uporabljam Poloniex. Brez večjih težav. Edino ETC deposit so štrikali en mesec.

amacar ::

hunter01 je izjavil:

Buddah je izjavil:

Ne vem tocno, niti ne uporabljam poloniexa. Obcasno kak clanek zasledim da so tezave pri izplacilu v fiat.

Morajo biti kar precejšnje težave, ker poloniex sploh ne omogoča izplačila/vplačila v fiat. To pač glupi noobi pišejo, ki si ne vzamejo 5 minut, da bi kaj prebrali.

DeeJay ::

Verjetno je mislu Kraken.

Mato989 ::

Tale vikend bo zanimiv, držim še sicer nekaj kriptota, za ene 2.000€... če prodam zdaj sem še v plusu, sicer bolj za 1 piknik ampak ok :P

amacar je izjavil:

hunter01 je izjavil:

Buddah je izjavil:

Ne vem tocno, niti ne uporabljam poloniexa. Obcasno kak clanek zasledim da so tezave pri izplacilu v fiat.

Morajo biti kar precejšnje težave, ker poloniex sploh ne omogoča izplačila/vplačila v fiat. To pač glupi noobi pišejo, ki si ne vzamejo 5 minut, da bi kaj prebrali.

Se opravičujem, fiat je na mojem zelniku zrasel v stavku.
Videl sem naslov: More and More Users Can't Withdraw Funds From Poloniex in sem (napačno) sklepal, da gre za FIAT.
Gre se pa za ta članek: http://www.newsbtc.com/2017/06/24/users... (prvi, ki mi ga je google ponudil in nekako soupada s trenutnim dogajanjem)

sarma832 ::

DeeJay je izjavil:

Kraken dela težave pri izplačilu? 8-O8-O

next3steps ::

šernk je izjavil:

perci je izjavil:

Ta post najlepše odgovori na tvoje vprašanje.

zakaj se potem teme ne zaklene, če je itak vsak odgovor na vprašanje, ki je direktno v povezavi z naslovom teme enak?

Ker je zanimivo brati naivne in ali neumne?

sarma832 je izjavil:

DeeJay je izjavil:

Kraken dela težave pri izplačilu? 8-O8-O

So že mel težave, zadnje čase pa kokr vem dela BP.

Red_Mamba ::

[st.slika https://img.shields.io/badge/Slo-Tech-green.svg test]
Linkedin >> http://goo.gl/839Aua
Mamba's Crypto & ICO's: https://t.me/joinchat/AAAAAExTkO4P4UDy0fIZdg

Jaz kupujem ltc in xrpje :)

Se mi zdijo dobra naložba za te cene!

Jerry000 ::

Ma kdo lisk :)?
Mogoče se spravim nakup še kakšne valute...moram malo pobrskat. Kako pa ste vi, imaste več valut kupljenih ali imate večinoma 1 ali 2 in potem tja vlagate na vsake toliko (predvsem vprašanje za holderje)?

Red_Mamba ::

Jerry000 je izjavil:

Ma kdo lisk :)?
Mogoče se spravim nakup še kakšne valute...moram malo pobrskat. Kako pa ste vi, imaste več valut kupljenih ali imate večinoma 1 ali 2 in potem tja vlagate na vsake toliko (predvsem vprašanje za holderje)?

BCN, DOGE, ETH, LBC, SC, STRAT, ZEC, BTC, STORJ
ICO: BXQ in suncontract

nakupim verjetno se ripple in litecoin namesto BTC ce bo cena se kaj padla, drugace pocakam po 1.8

SC in BCN sta trenutno veliko cenejsa kot sem placal za njih pri zadnjem dip-u
[st.slika https://img.shields.io/badge/Slo-Tech-green.svg test]
Linkedin >> http://goo.gl/839Aua
Mamba's Crypto & ICO's: https://t.me/joinchat/AAAAAExTkO4P4UDy0fIZdg

Zgodovina sprememb…

legendary ::

Ima kdo kaksno teorijo o gibanju cen top 20 altcoinov za ta vikend in nato nadaljnih 14 dni? Imam obcutek, da napovedan hard fork drzi visok marketcap in posledicno tudi cene ter bodo padle v drugi polovici avgusta.

legendary je izjavil:

Ima kdo kaksno teorijo o gibanju cen top 20 altcoinov za ta vikend in nato nadaljnih 14 dni? Imam obcutek, da napovedan hard fork drzi visok marketcap in posledicno tudi cene ter bodo padle v drugi polovici avgusta.

Moja teorija je, da zdaj raste btc, ker bi vsi radi kao špekulirali in imeli DVA bitcoina, zato padec altcoinov, prodajajo da kupijo btc... v torek, se bo začela prodaja btcjaev, in nakup altov spet, in bo torej btc stagniral, morda rahlo padal nekaj dni, alti pa rastli :)

hamez66 ::

Mato989 je izjavil:

legendary je izjavil:

Moja teorija je, da zdaj raste btc, ker bi vsi radi kao špekulirali in imeli DVA bitcoina, zato padec altcoinov, prodajajo da kupijo btc... v torek, se bo začela prodaja btcjaev, in nakup altov spet, in bo torej btc stagniral, morda rahlo padal nekaj dni, alti pa rastli :)

Nekaj takega ja.

Aussie guy‏ @Ausguy99 4h hours ago

Most traders strategy next 3 days :

- Exit pumps on $alts
- Dump $alts
- Keep $BTC
- Get free $BCC
- Sell $BCC
- Buy back $ALTS

#crypto

Jaz bom verjetno nabavil nekaj alt-ov čez vikend. To je pa to.

Še vedno mi je žal za tisto nedeljo 2 tedna nazaj, da nisem nakupoval:D

Baja ::

tale bcc se mi ne zdi preveč perspektiven. ampak, do novembra, ko bi se naj do konca razrešila tale bitcoin drama, je še daleč.

be prepared!

Kripto ::

Priložnost za ugoden nakup XRP in ostalih AlTCOINS :)

Kebo ::

Zakaj bi kdo pri svoji zdravi pameti kupoval Ripple. Devi so ami rekli, da bodo v naslednjih letih dumpali vse svoje XRP-je, za transakcije na Ripple protokolu pa sploh ne potrebuješ XRP, ampak jih lahko plačaš s fiat. Jaz se rippla nad 2000 satoshijev nebi dotikal.

Rečejo marsikaj, potem se pa tudi marsikaj spremeni...

Kebo je izjavil:

Zakaj bi kdo pri svoji zdravi pameti kupoval Ripple. Devi so ami rekli, da bodo v naslednjih letih dumpali vse svoje XRP-je, za transakcije na Ripple protokolu pa sploh ne potrebuješ XRP, ampak jih lahko plačaš s fiat. Jaz se rippla nad 2000 satoshijev nebi dotikal.

In katerih coinov niso dumpali? Tudi ethereum na veliko dumpajo vsi ICOti... sploh Tezos... torej se tudi ethra ne bi dotikal in sploh ničesar :)

XRP je čisto ok, zanimiv je predvsem zato ker je centraliziran in poglej kakšne probleme je imel že bitcoin pri tej drami okrog segwita... to se pri Ripplu niti pri LTCju ne more zgodit.

kingsix ::

ETH bodo te firme ki so imele ICO v večini potrebovali.
XRP pa nima niti ene praktične uporabe in sploh ni valuta.

kingsix je izjavil:

ETH bodo te firme ki so imele ICO v večini potrebovali.
XRP pa nima niti ene praktične uporabe in sploh ni valuta.

če XRP ni valuta potem nič ni valuta razen btcja, pa še btc le tam kjer ga je država priznala.

Eth bodo potrebovale firme le toliko da ga spremenijo v FIAT... a misliš da bo Tezos držal 200 milijonov etra?

lol

Trenutno je v obtoku 38 miljard XRP. Devi pa bodo dumpajo 55 miljard, 1 na mesec. V naslednjih 2 letih se bo torej količina v obtoku več kot podvojila, če imaš rad 100% inflacijo ti priporočam da kupiš še malo Venezuelske pa Zimbabvijske valute. Drugače je pa ripple protokol fajn zadeva, sam XRP je brez veze.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Kebo ()

Kebo je izjavil:

Trenutno je v obtoku 38 miljard XRP. Devi pa bodo dumpajo 55 miljard, 1 na mesec. V naslednjih 2 letih se bo torej količina v obtoku več kot podvojila, če imaš rad 100% inflacijo ti priporočam da kupiš še malo Venezuelske pa Zimbabvijske valute. Drugače je pa ripple protokol fajn zadeva, sam XRP je brez veze.

Ripple announced they are putting 88% of those tokens they own into escrow smart contracts for a period of at least four-and-a-half years. The structure of it means no one has to worry about Ripple flooding the market by selling their own XRP holdings.

For the past 18 months, Ripple has sold 300 million XRP per month.

Nekaj je da LAHKO, ne pa da bodo..

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mato989 ()

Ripple committed to place 55 billion XRP (88% of its XRP holdings) into a cryptographically-secured escrow. The escrow will allow them to sell up to 1 billion monthly and return whatever is unused at the end of each month to the back of the escrow queue in the form of an additional month-long contract, starting the process all over

Po domače dumpajo 300 miljonov na mesec. Lahko vprašam, zakaj niste XRP prodal v zadnjih 2 mesecih. Trenutno ste od vrha izgubil 77% vrednosti v BTC?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Kebo ()

Če XRP ni kriptovaluta potem tudi ostale niso, razen BTC...kot je že zgoraj obrazloženo. 55 milijard gre na "escrow" kar pomeni "locked by trusted third party" dokler se ne izpolni pogoj, mesečno spuščanje v obtok po pogodbi, to kar ne bo uporabljeno gre spet nazaj na nov "escrow" za 55 mesecev itd. ti to tolmačiš kot dumpanje. Gre za regulirano spuščanje valute v obtok in njeno odvzemanje iz obtoka za naslednjih 55 mesecev v primeru, da se ne uporablja. To pa ni nič novega, to počnejo nacionalne banke, ko natisnejo denar ga počasi spuščajo v obtok.

Omenjaš 100% inflacijo, pozabil si pa omeniti da inflacija pomeni rast cen izdelkov in storitev, posledično "neomejeno tiskanje" novega denarja ali npr. dodajanje ničel na novih bankovcih, da se porabi manj papirja in da nimaš solate v denarnici itd.
XRP-jev je 100 milijard, torej omejeno število coinov.

Prodiranje v monetarni in plačilni sistem ne bo stvar v tem koliko stane ena kriptovaluta ampak predvsem upoštevanje regulative in stvar zaupanja s strani bančnih inštitucij. Banke se zavedajo, da se ne morejo več izogniti kriptovalutam zato je to samo vprašanje časa in usklajevanja.

A XRP je valuta?

Kaj pa si nazadnje plačal z njo oz. kje jo ponujajo kot plačilno sredstvo?
Kje imaš svoj offline wallet?

Jaz sem že opravil plačila z BTC, ETH, Litecoin in Monero..pa morda še katerim coinom.

Ripple (XRP) se uporablja izkjlučno znotraj njihove platforme za prenos vrednosti in je tudi že bilo rečeno z strani Ripple, da XRP ni kripto-valuta.

Ampak vi kar dalje...vidim da itak nimate pojma.

Še dva mesca pa bodo alt coini nekje na januarski vrednosti:D

Pač ok ne da se mi kregat, če radi zgubljate denar ga kar dajte moj point je bil, da bo vrednost XRP padala še nekaj časa.

Kebo je izjavil:

Ripple committed to place 55 billion XRP (88% of its XRP holdings) into a cryptographically-secured escrow. The escrow will allow them to sell up to 1 billion monthly and return whatever is unused at the end of each month to the back of the escrow queue in the form of an additional month-long contract, starting the process all over

Po domače dumpajo 300 miljonov na mesec. Lahko vprašam, zakaj niste XRP prodal v zadnjih 2 mesecih. Trenutno ste od vrha izgubil 77% vrednosti v BTC?

Koliko smo/ste izgubili od vrha etra, zcasha, antshares in ostalih???
Torej nič od tega ni kriptovaluta?

Drugače pa sem jaz XRPje kupoval od 0,143EUR na vsakih 0,001 padca sem dodal 1.000 komadov... in nižal povprečni nakup. na 0,25 sem jih še 1x prodal in naredil 200EUR profita... sem se pa zajebal s siacoinom...

Jaz sem že opravil plačila z BTC, ETH, Litecoin in Monero..pa morda še katerim coinom.

Torej z katerkoli coinom ki TI nisi opravil plačila torej ni kriptovaluta? A veš kolko kriptovalut je, odpri coinmarket cap in mi naštej kaj torej vse po tvoje ni kriptovaluta... dejansko je valuta samo to kar prizna država mimogrede in v Sloveniji btc NI valuta.

To kar pa kdo meni ali bo padalo ali se dvigalo to pa ne oporekam... moje mnenje ostaja, da bo po 1. avgustu btc stagniral oz rahlo padel alti bodo šli pa gor v dvomestnih cifrah (procentualno) kar pa ne pomeni da se ne motim.

Res me zanima kako da vam je XRP tako tuj, vsakodnevno pa uporabljate EUREUREUR in ostale FIAT valute ki delujejo na IDENTIČNI način tiskanja denarja kot Ripple, s tem da je Ripple omejen Draghi si pa zmišljuje z EUR kakor mu paše.

Zgodovina sprememb…

Izgleda nas čaka rdeče obarvan vikend. >:D

Trenutno so Alti v downtrendu, neglede na BTC nihanje. Bomo pa vidl kaj bo po 1.8.
Jest osebno nakupujem, upam da mam prav.

Kaj pa nakupuješ če ni skrivnost?

Jaz imam v mislih nekaj v stilu:
1. ETH, če pade pod 150USD
2. XRP, če pride na nekje 0.14
3. pri 2USD morda še Iconomi

Pri trenutnih cenah pa nimam jajc, da bi kaj pretirano nakupoval.

ETH in XRP kupujem nazaj kar sm prodal na vrhu.
Na ICN pozab, da bo kej kmal šlo na 2$. S 1.8. se odpira platforma in to pomen samo rast cene.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DeeJay ()

A dober zgleda ta ICN platforma v beta verziji? Se mogoče da dobit kakšen screenshot?

DeeJay je izjavil:

Trenutno so Alti v downtrendu, neglede na BTC nihanje. Bomo pa vidl kaj bo po 1.8.

Jaz tudi :)

5k€ dajem notri... cilj je 40% dobiček...

predvsem LTC, XRP, STELLAR in nekaj malega ZCASH :)

Mato989 je izjavil:

DeeJay je izjavil:

5k€ dajem notri... cilj je 40% dobiček...

V kakšnem časovnem okviru ciljaš na 40%? HODL ali tko nekaj dni?:D

Vazelin je izjavil:

Mato989 je izjavil:

DeeJay je izjavil:

5kEUR dajem notri... cilj je 40% dobiček...

V kakšnem časovnem okviru ciljaš na 40%? HODL ali tko nekaj dni?:D

Vse je odvisno kako bo trg reagiral 1. in nato 2. avgusta... če tako kot predvidevam, potem verjetno v 10-14 dneh... če ne pa težko napovem :)

Ampak že če se trg odbije nazaj na vrednosti 24.7. imam gladkih 20-25% dobička, tako od oka...

Zgodovina sprememb…

Mato989 je izjavil:

Torej z katerkoli coinom ki TI nisi opravil plačila torej ni kriptovaluta? A veš kolko kriptovalut je, odpri coinmarket cap in mi naštej kaj torej vse po tvoje ni kriptovaluta... dejansko je valuta samo to kar prizna država mimogrede in v Sloveniji btc NI valuta.

Aja lepo to le delno quotaš oz prebereš...moj cel post:

kingsix je izjavil:

A XRP je valuta?
Kaj pa si nazadnje plačal z njo oz. kje jo ponujajo kot plačilno sredstvo?
Kje imaš svoj offline wallet?
Ripple (XRP) se uporablja izkjlučno znotraj njihove platforme za prenos vrednosti in je tudi že bilo rečeno z strani Ripple, da XRP ni kripto-valuta.
Ampak vi kar dalje...vidim da itak nimate pojma.

Point je bil da absolutno NE MOREŠ nikjer opravit nakupa/plačila v samem XRP.
XRP is the native currency of the Ripple network that only exists within the Ripple system.

Tole piše na wiki. Ripple so medtem sami rekli pred kar nekaj časa, da XRP ni currency ampak asset in še nek bla bla... Z njim ne moreš operirat kot z BTC,ETH etc. in ti ne more služit kot plačilno sredstvo.
Polek tega pa je še njegova uporaba znotraj same platforme skoraj nična.

Nehaj se smešit, ker postaja žalostno. Edino kar je "currency" glede XRp je, da je na coinmarketcap med "currencies". Na tej točki je debata glede Ripple zame zaključena, ker itak niti ni smisla.

Tisti, ki misli, da so se lastniki XRP-jev obremenjevali s tem, če je ali ni valuta, ko je zrasel iz par centov na 30 centov, naj dvigne roko.

Samo to bi dodal, nekateri preveč jemljejo obrazložitve iz konteksta in ozkogledo. V principu se vse lahko uporablja kot valuta kar je v omejenih količinah in omogoča likvidnost. Lahko rečemo coin, token, cryptocurrency ipd. ni pomembno. V času SFRJ je bila Vegeta valuta za poslovanje s Čehoslovaki in Poljaki. Si prinesel Vegeto on ti je ponudil od denarja do izdelkov.

Kaj je za nekoga valuta in kaj ne lahko debatiramo še in še...za mojega sodelavca BTC ni valuta. Njegov argument je, da dokler ne more kupovati z njim v vseh trgovinah je to kr neki.

Baja ::

nabavte mu en bitcoin backed credit card ;)

Kingsixu mede. Tam pr eth 300$ je govoril o tem, kako bo samo držal in držal, od takrat se mu pa pač malo slabša. Takrat so bili zanj tisti, ki so napovedovali dumpanje zaradi icotov samo bitcoin maximalisti in podobno. Zdaj se pa v frustraciji spravlja na tiste, za katere je ripple samo še ena izmed kripto valut. Samo /ignore.

Frustraciji?

Pubi, jaz sem v ETH šel pri 5-8EUR na ETH. Poglej moje poste iz novembra, decembra. Začetni vložek sem izplačal ven že 10x in še mi je vedno ostalo x10 vložka po trenutnih cenah =)

In ko je bilo 200-300EUR sem navedel, da pričakujem še sub 100, kar se na žalost ni zgodilo. Trading pa sem z menjavo BTC/EUR v ETH popolnoma upostil, kar seveda pmoeni da v večji meri holdam , razen izplačil. Zame pač tradanje odpade, ker za to nimam časa in živcev. Kdo pa ima..blagor njemu.

@hunter01 , nihče ni govoril o donosnosti in je bila v tem konteksu irelevantna.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: kingsix ()

Sej to nima veze, da si kupil pri 5 ali 8. Jaz sem tudi kupil nekaj bitcoinov pri 25, pa nekaj ethjev po 1$ in tako naprej. lolol

Ti si nam govoril, naj držimo pri 300 in 270, pa če si držal na enak način, kot si priporočal, si pač popušil že veliko.

Ne vem za razloge tvojih frustracij, jih pa berem iz tvojih tekstov.

Vidim da imaš težave z bralnim razumevanjem. Ampak ker je to pač balkan ti na-pol oprostim.
««
15 / 976
»»