Forum » Omrežja in internet » RaspberryPi 3 Wifi Access Point
RaspberryPi 3 Wifi Access Point
poweroff ::
Torej, RaspberryPi 3 sem skušal spremeniti v Access Point.
Zadeva načeloma dela, ampak ne računalnik, ne telefon ne vidita interneta, telefon nikakor ne more dostopati do internega IP naslova od RPi AP-ja, račinalniki pa lahko.
Nekako sem prišel do ugotovitve, da je verjetno problem v DNS-ju. Celoten problem je opisan tukajle:
https://www.ubuntu.si/forum/discussion/...
Čudno mi je le to, da za razliko do računalnikov, telefon ne more pingati RPi AP-ja, na računalnikih pa gre to skozi. Kot da bi DNS na telefonih bil povezan z routingom... Čudni so mi tudi AAAA requesti, ki jih vidim v tcpdumpu, IPv6 omrežja namreč sploh nimam.
Če ima kdo kakšno idejo kako naprej, bom vesel.
Zadeva načeloma dela, ampak ne računalnik, ne telefon ne vidita interneta, telefon nikakor ne more dostopati do internega IP naslova od RPi AP-ja, račinalniki pa lahko.
Nekako sem prišel do ugotovitve, da je verjetno problem v DNS-ju. Celoten problem je opisan tukajle:
https://www.ubuntu.si/forum/discussion/...
Čudno mi je le to, da za razliko do računalnikov, telefon ne more pingati RPi AP-ja, na računalnikih pa gre to skozi. Kot da bi DNS na telefonih bil povezan z routingom... Čudni so mi tudi AAAA requesti, ki jih vidim v tcpdumpu, IPv6 omrežja namreč sploh nimam.
Če ima kdo kakšno idejo kako naprej, bom vesel.
sudo poweroff
poweroff ::
Okeeey. Ugotovil problem.
Newtork sysadmini nam na lokalnem omrežju blokirajo Googlove DNS serverje.
Ko sem v dhcpd.conf vnesel "lokalni DNS", je pa vse "čudežno" začelo delat.
Čudno mi je samo zakaj prej v Androidu ni delalo niti pinganje lokalnih IP naslovov...
Newtork sysadmini nam na lokalnem omrežju blokirajo Googlove DNS serverje.
Ko sem v dhcpd.conf vnesel "lokalni DNS", je pa vse "čudežno" začelo delat.
Čudno mi je samo zakaj prej v Androidu ni delalo niti pinganje lokalnih IP naslovov...
sudo poweroff
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Linux Share network connectionOddelek: Pomoč in nasveti | 1229 (1105) | hojnikb |
» | Težave z DNS strežnikomOddelek: Omrežja in internet | 4567 (3759) | Bakunin |
» | težava z dostopom do IP kamere prek dveh routerjevOddelek: Omrežja in internet | 6119 (4625) | nx6325 |
» | Težava s TP-linkomOddelek: Omrežja in internet | 4554 (4069) | Hayabusa |
» | Windows Server 2008 NAT DNS forwardingOddelek: Operacijski sistemi | 1848 (1673) | Swiwer |