» »

Zamenjava procesorja

Zamenjava procesorja

Wolfram ::

Imam matično ploščo microstar ms-6330 lite v3.0. (ne vem točno, če ni to tale plošča, vendar podpirata iste procesorje in imata enak bios..)

Do sedaj sem imel procesor AMD athlon thunderbird 850 Mhz, zdaj pa bom kupil athlona 1600+.

Kaj moram storiti po korakih, da bom uspešno opravil zamenjavo? Vem, da bi blo pametno nadgradit bios, potem rabim neko pasto in pa še kater hladilnik mi priporočate-sam se zagrevam za TITAN D5TB (AMD Athlon 2100+ ,Duron; 3.000rpm,Air Flow (CFM) 38,22).

Prosim za konkretne odgovore, tudi kakšen link ne bi bil odveč (recimo za najnovejši bios in seveda, kako se ga nadgradi)

Zelo vam bom hvaležen. Hvala že vnaprej.

lp
www.igralec.com
  • spremenil: Wolfram ()

Zheegec ::

A to boš kupil Palominota - rabljenega?
Poglej če ti sedanja verzija BIOSa podpira ta proc, drugače updataj BIOS (za update rabiš BIOS fajl, ki ga najdeš na support, pazi da bo TOČNO za tvojo plato, in pa awsflash.exe - kar pa verjetno dobiš tudi tukaj na tej strani. Iti moraš v čisti DOS in pač slediš navodilom ki jih boš našel na support...) -samo bodi zelo previden pri updatanju.
Hladilnik je pač OK, samo da hladi:D Termalno pasto moraš še kupit, recimo Artic Silver 3...
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Ja, kupil bom Palominota rabljenega.

Fora je v tem, da men na plati piše točno tole:

K7T Turbo VER.3
in
MS-6330 Lite

To je plata od MSI.
Če bi se dal komu it na TOLE stran in poiskat pod Socket A pravilno plato, ker me zavaja tisti LE v imenu (mogoče je to Lite:\ )

Hvala za odgovor.
lp
www.igralec.com

mescaline9 ::

No AthlonXp 1600+ (palomino) bo šel gor. Ti bom nekak po korakih razložil kako in kaj.

Za hlajenje procesorja bo tisti hladilnik od titana vredu, čeprav bi ti priporočil zalmana pahljačo, pa magari aluminijastega, zato ker je tih.Vendar bo titan zadostoval, sem ga mel tud js en cajt (na istem procesorju).

Med proc in hladilnik je dobro dat pasto, tista sliver od titana, ki jo dobiš zraven hladilnika je zadost dobra, če pa hočeš prou splohinoh opevano pasto, potem vzemi Arctic Silver 3, ma ni potrebe.

BIOS upgrejdanje:
Tale fajl odpakiraj recimo v c:\bios

Nato pejdi v my computer, desnoklikni na pogon a: (disketa) in dej format, potem izberi še copy system files. Rebootaj mašino in poskrbi da bo v biosu izklopljena zaščita prepisa biosa in da je 1st boot device Floppy.

Ko se boot s floppya konča ti dos prompt piše A:\, prešaltaj na C:\, to narediš da napišeš "C:" in pritisneš enter (brez narekovajev)
Potem prešaltaj še v direktorij kjer je bios in flash program ("cd bios" enter) (brez narekovajev)

Nato vpiši v dos prompt točno tako: "AWFL789 W6330VMS.350" in pritisni enter (brez narekovajev)

To je to, če bo vse po sreči, kar je v večini primerov, ne bo nobene frke. Če sem navodila napisal preveč nejasno imaš
tukaj še angleška navodila s strani MSIja. naj te ne ustrašijo, flash biosa ni noben bavbav. Srečno

Hvala!
www.igralec.com

Samo še en problem je sedaj.
Vse sem spravil skupaj, še prej flashal bios iz v2.6 na v3.6. Problem je v tem, da mi na startupu zazna procesor 1050Mhz. Baje moram premakniti FSB iz 100 na 133... Vendar tega jaz ne najdem, pa če se ubijem... Ima kdo kaj pojma, kje bi to stvar lahko našel in pod katerimi imeni se to vse skriva..
hvala!
www.igralec.com

OldSkul ::

Tukaj si manual potegni dol.Mogoče ti bo kaj pomagal.

Sem že prebral, pa mi ni nč jasn še zmeri...
www.igralec.com

Ma sam za premaknit je en jumper (sej veš kaj je to kanede?:) ) FSB kej tazga more pisat, čak, še vlečem navodila dol, ti odgovorim čez par minut.

Ok stvar je taka. Premaknit moraš jumper J17, ki se nahaja točno pod režami za ram, levo od baterije od biosa in desno od konca agp slota. Mislm da bi moral najdet.

Trenutno imaš gor jumper (100 FSB), če daš pa jumper dol bo laufal na 133 FSB.

Srečno.

Zgodovina sprememb…

blblb ::

Evo se slikca ce slicajno ne bos najdu :)

Zgodovina sprememb…

• zavarovalo slike: OwcA ()

Jah, očitno nimam sreče...
V tem času se je zgodilo sledeče:
1. odstranil sem jumper na plati, restartal comp. - sprememb ni bilo..vsaj v megahercih procesorja
2.edina posledica je bilo nadležno opozorilo XP-jev, da moram posneti VIA bus master IDE driver, ker je pač našel nov hardware (kter???najbrž matična:\ )
3.šel sem na viaarena in posnel tele driverje: http://www.viaarena.com/?PageID=66 -->glej stran (IDE miniport driver v3.0.14)
4.potem restartam comp. in še predno pridem v winse, me preseneti blue screen, rekoč, da se comp. ne sme zagnat, ker lahko pride do poškodb...
5.potem sem komaj prišel sploh v winse (5x restart itd.)
6.Zdaj mi še vedno teži za driverje, saj sem prišel v winse s funkcijo Load recent good configuration(al neki tazga)

Kaj zdej??? LoL..res ni sreče
www.igralec.com

xy! ::

Kaj si pri prižganem compu juper dol dal, če si te lahko to kaj zajebava. Probi resetirat bios, in na novo 4 in 1 gonilnike gor daj. Men na enaki plati, samo da ni lite tud Thoroughbred lepo dela.

Hvala, sedaj dela. Posnel sem driverje, odstranil jumper pri ugasnjenem računalniku.

Samo še vedno mi ob vstopu v winse meče ven kao napake v driverjih VIA..
a naj to ignoriram ali naj naredim kaj drugega?

Hvala vsem, ki ste mi pomagali.

lp
www.igralec.com

Zdaj me pa kar ven vrže iz winsov - pokaže se blue screen and coff... že restarta..

pa še zmer ta VIA driver.. joj
www.igralec.com

Pravi, da je med inštalacijo prišlo do napake in da mogoče strojna oprema ne bo delovala pravilno. Med inštalacijo je bilo opzorilo, da je inštalacijski file coruppted...
Mogoče so tanovi driverji zanič :\ A probam kakšno prejšnjo verzijo?

lp
www.igralec.com

Prosm, a ima kdo kaj pojma o tem, ker se mi res mudi s tem?
www.igralec.com

OwcA ::

Naloži si VIjine 4in1 gonilnike, najbolje da kar iz njihove (uradne) strani.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Saj to sem že naredil. Zmeraj znova je isto. Corrupted file.. itd.
www.igralec.com

Formatiraj in ponovno naloži.

Formatiram kaj? driverje ali OS?
www.igralec.com

Formatiraj disk in na novo naloži operacijski sistem.

Misliš, da je to edini način?
www.igralec.com

Vesoljc ::

verjetno ne...
ampak najboljši :D
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...

Je najhitrejši, najpreprostejši, najzaneslivejši (in edini, ki se ga trenutno spomnem :D ).

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: OwcA ()

Še neki bi vprašal:
kaj mislite, da je narobe, če mi ob zagonu rač. sploh ne prižge monitorja, niti ne gori zelena lučka (če gori, pomeni, da je rač. prižgan). Nato parkrat resetiram in se končno rač. zažene.
Nato mi med navadnim brskanjem po internetu in hkratnem downloadanjem rač. resetira z zelo znanim "Blue screenom".
Na sumu je napajalnik, ki je samo 230W. Za podrobne info. si preberite prejšnje odgovore.
Hvala za odg.!

lp
www.igralec.com

Se nobenemu ne sanja, kaj bi bilo? Sigurno je kdo že imel podobne težave... Lahko bi bili krivi tudi driverji za matično :\ ...
www.igralec.com

moj_nick ::

men tut noce ta plata delat na 133 mhz FSB (MSI 6330 5.0). Not sm dal CL2 133mhz ram in odstranil jumper. Taprvic se je zbudu, sam ni prsu do boot managerja, ce grem u bios use frizne, po ponovnem resetu se ne zbudi ;((
110111001001010001010000

Kdo ve, kako bi lahko stestiral, da za moje težave ni kriv napajalnik? Ponovno bom posnel Xp-je, vendar vseeno bi rad prej vedel, če slučajno ni za vse skup kriv napajlc, ki je samo 230W.
Problem: ko zaženem računalnik, moram najprej resetirat, da se sploh pokaže začetni screen. potem vse skupaj deluje normalno.

btw. se splača kupit napajalnik 400w Mercury za 5k pri gambitu?

Hvala!

lp
www.igralec.com

se splača kupit napajalnik 400w Mercury za 5k pri gambitu?

Ne.

Kterga se pa splača, če smem vprašat ?
www.igralec.com

Sicer je izbira odvisna od tvojih finančnih zmožnosti, ampak Chieftechov 420 W model ni napačen.

kuglvinkl ::

ko smo glih pri trafah. Sej ne, da bi se pritoževal nad mojim (E 365), ampak, ve kdo, kje se kupujo Lexusi med PSUji - PC Power and cooling?
Your focus determines your reallity

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nepodprt CPU na maticno, kaj se zgodi?

Oddelek: Strojna oprema
101086 (890) Baxxxter
»

AMD Sempron 3400+ je kljub rizični nadgradnji Biosa ŠE KAR "UNKNOVN" !

121258 (1098) MAČKON
»

nastavitve apacer 4000, plata NF4 (msi neo4)

Oddelek: Navijanje
81019 (851) bado
»

Upgrate Bios

121453 (1222) iso2000
»

Duron in GF2

Oddelek: Kaj kupiti
9780 (695) Quickbeam

Več podobnih tem