» »

Luka Dončić

Luka Dončić

Temo vidijo: vsi
««
2 / 26
»»

donvito ::


:(

Scaramouche ::

Naš sodnik je to moral naresti da se zavaruje in pokaže da ne bo bil milosten do Luke ker je naš, drugače bi morda v Ligi rekli da ni nepristranski...

IL_DIAVOLO ::

Slava mu je stopila v glavo, upam da ga bojo pravi cas prizemljili.

sheeshkar ::

IL_DIAVOLO je izjavil:

Slava mu je stopila v glavo, upam da ga bojo pravi cas prizemljili.

Mislim da ne. Šlo je za zaporedje neumnih sodniških odločitev, na katere je preveč čustveno reagiral (in bil upravičeno izključen). Nekateri se tega skozi leta naučijo bolje obvladovati (verjamem, da bo tudi on tak), nekateri pa žal tudi ne. Ampak tudi občasna izključitev zaradi gobcanja ni nič hudega, Durant je bil (vsaj mislim, ker se mi ne da preverjati) letos v NBA izključen že trikrat. Bolj pomembno je, da se nauči obvladovati čustva ob provokacijah nasprotnikov, kar pa mislim, da že zna. V tem primeru pa je šlo za nekaj povsem drugega, kar se pa ne zgodi ravno pogosto.

solatko ::

Gdo ga pa bo, če ne naš?
V evroligi je toliko dobrih sodnikov, kot je v NBA slabih. Tekma s 50+ prekrški (kar je stalnica v evro ligah) je znak, da se košarka igra zaradi sodnikov in ne igralcev in gledalcev.
Že na evropskem prvenstvu se je lepo videlo, kako slabi sodniki lahko uničijo igro ali celo ekipo, vplivajo na rezultate in so skratka glavni.
Ko sem še igral v pionirski in mladinski košarki, je skoraj na vsaki tekmi tekla kri iz nosa, pa ni niče piskal osebne ali celo dal tehnično, kadar pa je šlo za namerni prekršek, si bil pa hitro nekaj tekem med gledalci.
Delo krepa človeka

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: solatko ()

GupeM ::

solatko je izjavil:

Ko sem še igral v pionirski in mladinski košarki, je skoraj na vsaki tekmi tekla kri iz nosa, pa ni niče piskal osebne ali celo dal tehnično ...

Če nisi star vsaj 65 let, nehaj nabijati. Pa še če si toliko star, ti ne verjamem.

solatko ::

Star sem 63,5 let in ne nabijam. Pri vsakem športu, ko poteka tekma več igralcev in eno rečjo (pak, žoga,...) prihaja do nenamernih udarcev in posledično tudi krvi, ravno zaradi gibov rok in nog, ko se igralec hoče zaščitit, drug igralec pa mu hoče predmet vzet. So pa situacije različne in sodnik je zato, da oceni, kaj je prekršek in še, kaj je namerni prekršek, ki ga je potrebno sankcionirat.
"Namrerna osebna Dončiča" ni bila, po vseh pravilih niti osebna napaka in bi moral imeti še dodaten met, saj se je zagradil, drug igralec pa mu je na vsak način hotel preprečit koš in jih je v tem žaru igre, dobil po nosu. Dobit bi moral osebno in zdravniško oskrbo, Dončič pa še en prosti met.
Ker pa je ta naš igralec pač veliko bolj znan, kot podpovprečni sodnik, ki je sodil to tekmo in še Slovenec, je dosodil kot je. Večina sodnikov bi ta kontakt sodilo, kot osebna napaka okrvavljenega igralca in dosodilo še prosti met.

Starejši igralci ob takem sojenju izgubijo živce, kaj šele mladi Luka, ki bo moral še nekaj časa trenirat in igrat, da bo spoznal, da so sodniki pač glavni in, da je v vsakem primeru obnašanje potrebno prilagoditi sodniškim kriterijem, zato da ne oškoduješ lastne ekipe.

Sicer pa si poglej, kaj in kako se piska v NBA, kjer se igra veliko bolj moška košarka, pa je na tekmi redko izpolnjen bonus, na nekatrih tekmah pa se sodniki postavijo v glavno vlogo, posledica pa je, da ne sodijo več veliko tekem.
Delo krepa človeka

GupeM ::

Preberi moj post nekoliko višje, kjer tudi sam pišem, da je bila storjena osebna napaka s strani obrambnega igralca in ne s strani Luke. Tu se povsem strinjava. Nisem pa se strinjal s tabe glede krvi na vsaki tekmi, razen, če si res tako star. Kasneje vem, da se ni več tako igralo, da bi zmeraj tekla neka kri. Za tako daleč nazaj pa nimam pojma, zato recimo, da ti verjamem.

solatko ::

GupeM - Kri je ob vsakem udarcu na nos in tega je v pionirskih in mladinskih ligah bilo kar precej. Sam sem šel pozneje v drugo smer, kjer je krvi še več (borilni športi), vendar je 99%-ov tega, nenamerno, večinoma zaradi žara borbe in nedovoljšnega znanja. Že v članski košarki je bilo tega zelo malo, se pa zgodi, ravno tako v hokeju in rokometu, včasih pa tudi pri nogometu. Seveda ne gre za zlomljen nos ali kaj hujšega, se pač zgodi in tega kar je bilo v konkretnem primeru, noben sodnik nebi sodil tako kot Slovenc, Slovencu. Če bi se to zgodilo v slovenski ligi, bi bil faul in to celo namerni, dosojen okrvavljenemu igralcu, saj je neko nedogovorjeno pravilo, da se igralca v skoku, kar je Luka pri tem bil, ne napada s telesom, saj je takrat igralec popolnoma nestabilen in lahko pride do poškodbe hrbtenice ob padcu.
Zato je tako sojenje po mojem mnenju namerno ali pa plod neznanja sodnika. Verjetno si dviguje EGO, če izključi MVP-ja ligaškega tekmovanja, namesto, da bi ga pred tako obrambo ščitil.
Delo krepa človeka

GupeM ::

solatko je izjavil:

GupeM - Kri je ob vsakem udarcu na nos in tega je v pionirskih in mladinskih ligah bilo kar precej.

Saj sem rekel: Če si star 65 ali več. No, veliko nisem zgrešil. Ko sem pred ~20 leti začel igrati jaz, tega ni bilo. Mogoče v celi sezoni 2x, pa sem pomoje rekel preveč. Daleč od tega, da bi to bilo na vsaki tekmi...
In ne... kri ni ob vsakem udarcu na nos. Sem prejel že ogromno udarcev v nos, celo zlomil sem si ga, ko sem kot mulc delal salto in sem sam sebe brcnil s kolenom. Pa mi kri ni tekla.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: GupeM ()

solatko ::

Potem bi bil dober za boksarja, saj je prvo pravilo samoobrambe, udarec na nos, ker povzroči solzenje in se ulije kri. V življenju sem tako ali drugače dobil na nos x krat in niti enkrat ni bilo, da se mi nebi vsaj malo ulila kri. So žilice in sluznica v nosu tako tenke, da jih že rahel trk poškoduje, krvavi pa tko, kot, da bi te nekdo zaklal.:'(.

Vnuk trenira nogomet 2. razred oš pa je tudi bil že kar nekajkrat z okrvavljenim nosom, je pa res, da je po dedku precej borben in včasih nos nastavi tudi tam, kjer ni ravno zdravo. Se bo že zaščitil z leti.
Delo krepa človeka

GupeM ::

Ja, oči se ti pa res takoj zasolzijo. Kdaj bi mi pa nazadnje tekla kri iz nosu zaradi udarca, pa se res ne spomnim. Prej mi začne, če se dvakrat (pre)močno useknem ob prehladu. Pa še to se vidi samo na robcu, sama pa ne priteče ven.

solatko ::

Nekateri imamo bolj občutljive nosove. Z leti se to spremeni, samo v 20-ih mi pa nos skoraj ni smel grdo pogledat pa je že tekla kri.
Delo krepa človeka

noraguta ::

Pri občutljivem nosu teče kri iz nosa. Ne zunaj. Unla švabo je pač zadel precej višje od korena...
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

solatko ::

Saj je teklo iz nosa, je švaba sam razmazal, da je grše zgledal. Nosa mu ni oluščil, kot bi se zdelo po posnetkih. Švaba se mu je pač zaletu na nastavljeni komolec, ker je bil Luka precej višje in je šel na rušenje igralca, ki zabija koš. Tako so najprej tudi ocenili pravilno, kaj jih je prijelo da so to pravilno odločitev spremenili, je verjetno samo dviganje EGA slovenskega sodnika.
Saj na kri nebo noben dvomil o odločitvi.
Delo krepa človeka

FTad ::

No, na 24kur je ze novica, da mora Luka placati 4500€ kazni za nesportno obnasanje.

http://www.24ur.com/sport/kosarka/evrol...

verjetno zanj drobiz.

solatko ::

To je vsekakor prav, me pa zanima, kdaj bodo kazni tudi za bedasta sojenja. V nogometu so sodniško samovoljo v Evropi kar uredili in slabi sodniki ne sodijo prav pogosto, rezen v Španiji, kjer ga pa vsaj v letošnjem letu lomijo, da je vprašljivo prvenstvo.
Delo krepa človeka

solatko ::

.
Delo krepa človeka

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: solatko ()

Gregor28 ::

Po izjemnem uspehu našega prvega videja TOP AKCIJ, ki je presegel mejo pol miljona ogledov je tukaj nova, POSODBLJENA kompilacija TOP 10 akcija The Dona, WONDERBOYA!
ČAKALI STE JIH, DOBILI STE JIH, TUKAJ SO!

Luka Magic TOP 10 2017!

Lajk in Share sta zelo zaželjena! ;) HVALA! UŽIVAJTE!

Invictus ::

solatko je izjavil:


Ko sem še igral v pionirski in mladinski košarki, je skoraj na vsaki tekmi tekla kri iz nosa, pa ni niče piskal osebne ali celo dal tehnično, kadar pa je šlo za namerni prekršek, si bil pa hitro nekaj tekem med gledalci.

Tako je bilo včasih, danes pa so na srečo športa začeli bolj ostro kaznovati prekrške, sploh take, kot jih ti opisješ. Tako so malo spucali nogomet, rokomet in košarko. Pa še kaj... Brez nepotrebnih poškodb, ki jih naredi en kreten...

Taki kreteni, ki so navajeni grobo igrati, kot ti opisuješ, so uničili precej rekreacij. Oz. so mu soigralci zagrozili, da ga bodo prebutali in izključili. Ko edino tako zna tako zadeti koš, da priteče spodaj, potem zamahuje s komolci, da se mu vsi normalni umaknejo, in potem mogoče zadane koš.

Zaradi takih kretenov je edini skupinski šport, ki ga igram, odbojka. Grobi idioti so vedno na drugi strani ;). Pač ne mislim hodit na urgenco zaradi prepotentnega soigralca...

Kar se pa Luka tiče, jih mora dobiti pa po pi**i, ko je še mlad, da ne bo kasneje zaradi svojega ega delal sranja.

Ker če ga bo, ga kljub njegovemu znanju nihče ne bo hotel imeti v ekipi.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Invictus ()

Gregor28 ::

NOVO!Lepe praznike vsem ... se spodobi na današnji dan ...

oemdzi ::

Gregor28 je izjavil:

NOVO!Lepe praznike vsem ... se spodobi na današnji dan ...

Kaj pa praznuješ? Dan samopromocije?
*Črna grafična kartica z rumeno lučko in varčnim hladilnikom*
Neslišen intel procesor iz lepe modre škatle* 2 enakomerno ploščata rama*
*overclockan napajalnik in varno ohišje z modro lučko* Hofer gamer copate*

Gregor28 ::

Tudi tebi ...

batuk ::

Ali niso Dončiču na naslednji evroligaški tekmi piskali kar dve nošeni žogi?

Gregor28 ::

Malo jo res nosi ja ... enx sigurno. Rezerve so še!

Gregor28 ::

NEAR TRIPLE DOUBLE PERFORMANCE VS FENER!

20/8/10 !!

Dominik11 ::

Da ne bo Gregor na svoj kanal vs traffic spravil z svojim oglaševanjem, še alternative.





Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Dominik11 ()

batuk ::

Mali je odigral odlično, ampak sojenje je bilo pa zelo v prid Fenerja.

noraguta ::

Ma na pishi ma rezerve. Če to zrihta bo ubijalc kot mj.

Bi bil pa hec kak triple double po desetih letih v el.

Bi bil pa hec kak triple double po desetih letih v el.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: noraguta ()

AlphaOne ::

Meni se je zdelo ze od nekdaj blesavo, da se kosarkarje kot je dondić ali ostale kuje v nebo, kaksne kajakase pa ravno toliko da omeni

ramiz?! ::

AlphaOne je izjavil:

Meni se je zdelo ze od nekdaj blesavo, da se kosarkarje kot je dondić ali ostale kuje v nebo, kaksne kajakase pa ravno toliko da omeni

Glede na to, kakšna je razlika v konkurenci in gledanosti obeh športov, se kajakaše še preveč omenja... Kajakašev je na svetu 1000 in biti dober izmed njih, od katerih jih resno trenira samo 15 je nekej drugega, kot biti med boljšimi v košarki, ki je drugi najbolj igran šport na planetu...
Never regret anything, there's always a reason things happen.

AlphaOne ::

Sej pravim da mi je blesavo. Kot tudi vecina sogovornikov na tem forumu ahahaha lp

oemdzi ::

Blesavo je le to, da se jih tako močno kuje v nebo in plačuje z denarjem, ki ne pade kar iz neba... Je pa definitivno večji dosežek biti med najboljšimi v močni konkurenci, kot pa v nekem obstranskem športu kot je to kajakaštvo, kjer večina ljudi ni nikoli niti sedla vanj. Žogo pa je v roki držal praktično že vsak in vsaj poskusil...
*Črna grafična kartica z rumeno lučko in varčnim hladilnikom*
Neslišen intel procesor iz lepe modre škatle* 2 enakomerno ploščata rama*
*overclockan napajalnik in varno ohišje z modro lučko* Hofer gamer copate*

solatko ::

oemdzi - PSG je za Neimara že dobil nazaj tistih 222M€, ki jih je zanj dal Barci. Prodaja se vse, od majc, nogavic, obeskov, denarnic, kap, šalov in to v stotisoče primerkov. Point je, da je šport postal posel in se vse gleda samo še skozi denar, kar je sicer slabo in nosi za seboj veliko negativnega, vendar tako je in mi ne moremo nič proti temu, lahko se samo prilagodimo.

Ja tudi Luka bo dosegel svojo ceno, kako pa jo bo upravičil, bomo pa videli v naslednjih letih. Takih igralcev ne moreš naredit iz vsakega povprečneža, to se rodi na vsake toliko časa in kadar se pokrije čisto vse, od prave usmeritve, treningov, predvsem pa volje in želje posameznika, dobimo športnika, ki v denarju, enostavno nima vrednosti.

Saj se tudi dobre firme kuje v nebo in plačuje z denarjem, ki ravno tako ne pade iz neba. Potrošniki to z veseljem plačujemo.

Športne panoge, ki niso tako zanimive za prenose in gledalce, pač nimajo publike in posledično so tudi sredstva, ki se v takih panogah vrtijo, temu primerna. Je pa zato ta šport toliko več vreden iz drugih aspektov, saj ni takega gladiatorstva in kanibalizma, kot je to v popularnih športih, je vse skupaj pač bolj na amaterski bazi in je v življenju ljudi, ravno tako potrebno, saj se ne more cel svet ukvarjat samo s tistim, kar nosi velike dobičke.
Delo krepa človeka

Gregor28 ::

Dominik ... VSE je dobrodošlo!

Je pa Luka postal najmlajši MVP meseca ACB lige ...

next3steps ::

Invictus je izjavil:

Tako so malo spucali nogomet

Zveza španskih nogometnih šol simuliranja se ne strinja s tabo.
Kaj pa zdaj?

Dominik11 ::



Na metu za 3 bo še moral delat. Na zadnjih tekmah je metal 1/7 ter 1/5 za 3.

batuk ::

Mali je odličen. Igra se vrti okoli njega, pa tako raznovrsten je, da ga je užitek gledati. Tudi met bo popravil - poglej si Currya na začetku kariere.

Jutri ima novo tekmo v ligi ACB in ne dvomim, da bo spet blestel. Morda tudi v trojkah. :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: batuk ()

Gregor28 ::

Ja tudi včeraj. V zadnji četrtini, ko je prevzel vajeti igre v svoje roke, se je naredila odločilna prednost!

Gregor28 ::

Če je kdo podvomil ... 1st pick bo ... ZARADI TAKIH AKCIJ

oemdzi ::

Gregor28 je izjavil:

Če je kdo podvomil ... 1st pick bo ... ZARADI TAKIH AKCIJ



1st pick ne izbere vedno najboljšega igralca, ampak njim tisti trenutek najbolj ustreznega, tudi marketinško. Dončič je ziher najbolj izdelan igralec, vendar so igralci z več potenciala (recimo Bagley ima vse preddispozicije za igralca superstar kova), definitivno pa minimalen rizik za ekipo, ki ga bo draftala.
*Črna grafična kartica z rumeno lučko in varčnim hladilnikom*
Neslišen intel procesor iz lepe modre škatle* 2 enakomerno ploščata rama*
*overclockan napajalnik in varno ohišje z modro lučko* Hofer gamer copate*

Gregor28 ::

Žal se ne morem strinjat, da je Bagley večji potencial ali kdorkoli zadnjih par let, desetletje. Brez pretiravanja in pompa. Kdor gre mimo Luke je velik poraženec.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Gregor28 ()

Gregor28 ::

Pogreša kdo navezo Dončić - Dragić :) ??

noraguta ::

Ne slab je. Ne zna se uigrat v zasedbo.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

Dominik11 ::

Še statistika zadnjih nekaj tekem.

# Game Min Pts 2FG 3FG FT
14 at Brose Bamberg 24:13 7 1/2 1/6 2/2
15 at Fenerbahce Dogus 30:28 20 3/3 1/7 11/12
16 vs Maccabi FOX Tel Aviv 20:14 11 2/5 1/5 4/6
17 at Khimki Moscow Region 21:53 10 2/5 0/3 6/6
18 vs Baskonia Vitoria 20:59 12 2/6 1/3 5/6

http://www.euroleague.net/competition/p...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Dominik11 ()

Gregor28 ::

Bolan, ampak še vseeno gre ... step back, ankle breakerji, polaga ja ... skratka ... Luka kot Luka ...

Gregor28 ::

Na 1 mestu sem zbral vsa Dončićeva zabijanja!


Uživajte v kompilaciji ;)

Gregor28 ::

In še zadnje iz repertuarja ...

Dončić si "PRIVOŠČI" nasprotne obrambe!

5 minut briljance!

Gregor28 ::

DANES so razbili Bilbao. Luka : 19. minutah 15 točk, 6 skokov in 2 asistenci za index 21!

Več tudi na NEURADNI FB fan strani

thetech ::

Dončić je car... Obeta se mu svetla prihodnost!
««
2 / 26
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

NBA sezona 2021-2022 (strani: 1 2 3 452 53 54 55 )

Oddelek: Šport
2733243859 (37492) mersault

Več podobnih tem