Forum » Operacijski sistemi » Inštalacija Windows 10 na Hofer 2in1
Inštalacija Windows 10 na Hofer 2in1
Matek ::
Imam en el-cheapo Hoferjev 2-in-1 s Cherry Trail Atom procesorjem (Akoya E1240T). Ker je bila originalna inštalacija Windows 10 malo počasna, sem želel poskusiti performance v drugih OSih in sprobal par lightweight Linux distribucij.
Že tu sem naletel na težave, večina sistemov se ni zbootala in po malo guglanja sem ugotovil, da mora biti zaradi specifične hardverske konfiguracije na bootable USBju 32-biten EFI bootloader. Po nekaj eksperimentiranja mi je uspelo sprobati Live Ubuntu in CloudReady (custom ChromeOS build) - slednjega imam zdaj nameščenega.
V nobenem od obeh ni bilo supporta za zvočno kartico, ker ni konkretnih Cherry Trail driverjev za Linux, zato sem hotel znova namestiti Windows 10, a mi ni uspelo. Tudi tu je bilo nekaj težav z bootloaderjem, kot bootable device je sistem prepoznal samo USB z 32-bitnimi Windowsi (tudi originalna inštalacija je bila 32-bitna). Inštalacija se prične nalagati, a kmalu crashne (sad smiley s QR kodo, error message je ACPI_BIOS_ERROR) in mašina se reboota.
USB disk je skreiran na drugi kišti z uradnim Microsoftovim orodjem. Nič bolje ni z Rufusom in original ISOtom z Microsoft.com.
V BIOS-u ni praktično nobene relevantne nastavitve razen SecureBoota, ki niti vklopljen niti izklopljen ne reši problema.
Ima kdo izkušnje z enakim ali podobnim hardwarom in isto težavo?
Že tu sem naletel na težave, večina sistemov se ni zbootala in po malo guglanja sem ugotovil, da mora biti zaradi specifične hardverske konfiguracije na bootable USBju 32-biten EFI bootloader. Po nekaj eksperimentiranja mi je uspelo sprobati Live Ubuntu in CloudReady (custom ChromeOS build) - slednjega imam zdaj nameščenega.
V nobenem od obeh ni bilo supporta za zvočno kartico, ker ni konkretnih Cherry Trail driverjev za Linux, zato sem hotel znova namestiti Windows 10, a mi ni uspelo. Tudi tu je bilo nekaj težav z bootloaderjem, kot bootable device je sistem prepoznal samo USB z 32-bitnimi Windowsi (tudi originalna inštalacija je bila 32-bitna). Inštalacija se prične nalagati, a kmalu crashne (sad smiley s QR kodo, error message je ACPI_BIOS_ERROR) in mašina se reboota.
USB disk je skreiran na drugi kišti z uradnim Microsoftovim orodjem. Nič bolje ni z Rufusom in original ISOtom z Microsoft.com.
V BIOS-u ni praktično nobene relevantne nastavitve razen SecureBoota, ki niti vklopljen niti izklopljen ne reši problema.
Ima kdo izkušnje z enakim ali podobnim hardwarom in isto težavo?
Bolje ispasti glup nego iz aviona.
- spremenil: Matek ()
hojnikb ::
bo treba še enkrat flashnat bios gor, očitno ti je prešaltal na kakšen drug bios, ki ni kompatabilen z windowsi (to se rado dogaja z win+android tablicami)
#brezpodpisa
Matek ::
Nah, BIOS ni problem - nejasen sem bil glede 2in1, ne gre za Win+Android, gre za laptop+tablet hibrid z removable tipkovnico.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Primernost računalnika za Windows 10 (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 8300 (7130) | bomber111 |
» | MiniPC Z3775, Z3735F, ... kaj kupiti (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Kaj kupiti | 29663 (22641) | peko_deko |
» | Jolla obupala nad svojo tablicoOddelek: Novice / Android | 16305 (13350) | Jst |
» | Microsoft pokazal manjšega brata Surface 3 (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Windows Mobile | 18832 (14771) | noob96 |
» | Linux Linpus zamenjati z Windows XPOddelek: Operacijski sistemi | 5725 (4146) | gregor3000 |