Forum » Pomoč in nasveti » wifi driver se ne inštalira pravilno :S
wifi driver se ne inštalira pravilno :S
đus000 ::
Pozdravljeni, ponovno imam problem. Na mojem starem prenosniku je crknil disk. Toshiba 500 gb sata 5400 rpm. Kupil sem rabljen disk Hitachi, 160 gb, ga dal notri, na novo namestil windowse, prej so bili windows 7 home, sedaj so na novo windows 7 professional, oboje je bilo x64. Laptop model je Hp pavilion g7 1223 sm. Šel sem na uradno hp stran, od koder sem potegnil dol driverje za wifi, in pa tudi ostalo (zvok, grafika), zadevo sem prek usbja prenesel na ta stari laptop, da bi namestil, vsaj WIFI, da bi zadeva začela delovat. In NEGRE. Usakič mi vrže ven tale error.
Error pokaže da naj nebi driverji bili kompatabilni s to verzijo winsov? Verzija je 7 pro x64, in točno ta model sem označil na hpjevi strani, tako da bi mogli biti pravi, pa očitno niso? Ne razumem jaz več tega. če mi lahko kdo pomaga prosim :) Vsaj da internet usposobim. Hvala.
PS: prejšnji windowsi so bili že prednaloženi, ko sem kupil laptop. OEM verzija a kako se temu reče. Očitno windowsi vezani na matično. Ali je mogoče v tem problem? In kaj naredit v tem primeru?
In še to, windowsi očitno še niso aktivirani? Je mogoče problem zaradi tega? Ali bi bilo najboljše da nalozim ponovno windows 7 HOME, in vnesem key, ki je nalepljen zadaj na laptopu? Mogoče zaradi tega noče driverjev nalozit? In ali se windows sploh lahko avtomatsko aktivira, če ni povezave internetne?
Error pokaže da naj nebi driverji bili kompatabilni s to verzijo winsov? Verzija je 7 pro x64, in točno ta model sem označil na hpjevi strani, tako da bi mogli biti pravi, pa očitno niso? Ne razumem jaz več tega. če mi lahko kdo pomaga prosim :) Vsaj da internet usposobim. Hvala.
PS: prejšnji windowsi so bili že prednaloženi, ko sem kupil laptop. OEM verzija a kako se temu reče. Očitno windowsi vezani na matično. Ali je mogoče v tem problem? In kaj naredit v tem primeru?
In še to, windowsi očitno še niso aktivirani? Je mogoče problem zaradi tega? Ali bi bilo najboljše da nalozim ponovno windows 7 HOME, in vnesem key, ki je nalepljen zadaj na laptopu? Mogoče zaradi tega noče driverjev nalozit? In ali se windows sploh lahko avtomatsko aktivira, če ni povezave internetne?
- spremenil: đus000 ()
mtosev ::
da še enkrat namesti winse in daj mu key ki je na laptopu
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
Scorpia ::
Koda ki je na nalepki, piše za kateo verzijo je. Ne moreš imeti kodo od home kar za pro....
kar se tiče driverja, windowsi niso krivi. Naloži si kak speccy ali aida in ugotovi katera wifi kartica je vgrajena v sam pronosnik. Proizvajalci toliko različnih znamk komponent dajo v eno serijo prenosnikov, da imajo probleme s seznamom, da še sami ne vejo kam so kaj dali.
kar se tiče driverja, windowsi niso krivi. Naloži si kak speccy ali aida in ugotovi katera wifi kartica je vgrajena v sam pronosnik. Proizvajalci toliko različnih znamk komponent dajo v eno serijo prenosnikov, da imajo probleme s seznamom, da še sami ne vejo kam so kaj dali.
////
sem si dal dol aido, in zdej gledam za mrežno kartico. Kako naj vem katere driverje morem poiskat? Ali sploh iščem pravilno? Nobenih specsov kartice ne piše, da bi lahko vedu kaj morem sploh dat dol..
Zgodovina sprememb…
- spremenil: đus000 ()
polde66 ::
https://support.hp.com/si-en/drivers/se...
Na njihovi strani so gonilniki za tri kartice za wireless.
Na njihovi strani so gonilniki za tri kartice za wireless.
polde
V Aidi imaš pod Računalnik-Povzetek in na sredini nekje Mreža. Tam poglej. Neaktivirani windowsi ne vplivajo na nalaganje gonilnikov, kako boš pa sicer aktiviral?
Če ne gre drugače oz če ne vidiš katera kartica je vzemi dol še druga dva driverja pa sprobaj. in če ni seveda tudi zbriši.
Če ne gre drugače oz če ne vidiš katera kartica je vzemi dol še druga dva driverja pa sprobaj. in če ni seveda tudi zbriši.
polde
konspirator ::
polde66
Tvoj način je brute force (streljanje s topovi po komarjih), namesto da bi prvo pogledal, od katerega proizvajalca je wifi NIC.
Tvoj način je brute force (streljanje s topovi po komarjih), namesto da bi prvo pogledal, od katerega proizvajalca je wifi NIC.
--
@konspirator, "V Aidi imaš pod Računalnik-Povzetek in na sredini nekje Mreža. Tam poglej." - tole je iz zgornjega posta.
zgleda kot streljanje s topovi po komarjih. Ma vedno se en b...k najde ki hoče bit pametnejši od ostalih. Pomagaj človeku ne pa kritizirat ostale.
Ja če ne zna pogledat drugače ali pa če ima Aido, ki slučajno ne pokaže proizvajalca kartice je pa druga "brutalna" metoda lahko tudi učinkovita.
zgleda kot streljanje s topovi po komarjih. Ma vedno se en b...k najde ki hoče bit pametnejši od ostalih. Pomagaj človeku ne pa kritizirat ostale.
Ja če ne zna pogledat drugače ali pa če ima Aido, ki slučajno ne pokaže proizvajalca kartice je pa druga "brutalna" metoda lahko tudi učinkovita.
polde
Hvala vsem. Sem končno najdu pravi driver. Prvič v življenju sem toliko časa porabu za iskanje enega bedne driverja za mrežno kartico. Hvala še enkrat.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Procesor deluje na ~100%, ne glede na uporaboOddelek: Pomoč in nasveti | 3547 (2791) | GupeM |
» | Kako naj namestim nove Windowse?Oddelek: Operacijski sistemi | 1850 (1212) | flameir |
» | Prenosnik dela počasiOddelek: Pomoč in nasveti | 4891 (4159) | solatko |
» | Zapisovalnik ni prisotenOddelek: Pomoč in nasveti | 1836 (1459) | TechBeats |
» | Katerega kupiti?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1898 (1772) | iAmJure |