» »

OLED TV

OLED TV

Temo vidijo: vsi
««
55 / 126
»»

Okapi ::

Kaj je to "bistveno boljša" slika?

Skylord ::

Točno to, kaj je zate bistveno boljša slika?
Imam ta "opevani" tv doma, tako da to govorim iz prve roke. Ponavadi kar se tehnike tiče kupim najboljše kar se da v tistem segmentu kar potrebujem. Kaj je najboljše o tem se verjetno ne bodo vsi strinjali z mano toda glede na vse teste, ki obstajajo je to to.
Zraven(no v sosednji sobi) pa še ne vem cca 5 let star Samsung 50H6400 za tiste čase eden boljših in še danes se lahko kosa z veliko TVji v tistem cenovnem razredu posebej v gledanju TV kanalov naših shem. Z raznoraznimi nastavitvami in igranjem se da določen tv bistveno prilagodit-izboljšat tako da že dva ista ni rečeno da bosta pri dveh različnih uporabnikih prikazovala isti kvaliteto slike.
Slika je definitivno boljša, same barve, kontrast...so boljše bolj izrazite...
Če bi res hotel to primerjat in videt razliko bi moral dat dva tvja eden zraven drugega in sam primerjat. Eni so bolj izbirčni drugi manj. Za nekega nezahtevnega uporabnika verjetno ni "bistvene" razlike. Tista bistvena razlika se pokaže pri večjih ločljivostih. Potem pa še nekateri bombončki, ki pa jih večina sploh ne uporablja. Zakaj se jim sedaj reče pametni televizorji, če tega ne boš uporabljal potem že za pol cene dobiš dober TV. Pa nanj priklopiš en box za 50EUR pa si na istem(kar se tiče določenih bombončkov, da ne bo pomote)
Razlika v ceni ni pokazatelj kvalitete.
To je isto kot z avtomobili in telefoni. Zakaj eni kupujejo in se vozijo z mercedesi...če pa te kia isto pripelje do cilja.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Skylord ()

clancy ::

kanarin je izjavil:

Imam eno povsem praktično vprašanje - če sem lastnik 10 let stare (dobre) plazme ali bom z nakupom nekega cenovno dokaj ugodnega OLED-a (kot je npr. opevani LG-jev C9) razen večjega ekrana in bolj elegantnega dizajna pri gledanju tipičnih HD TV kanalov (mešana uporaba TV - razne oddaje, šport , film, igre) dobil oz občutil res bistveno boljšo sliko ? Zanima me samo gola kvaliteta slike pri viru, ki ni 4K.


Jaz sem bil v isti dilemi. Imel sem 10 let staro še popolnoma delujočo Panasonicevo plazmo in sem na vsak način, še pred božičnimi prazniki, hotel imeti doma novo LG C9 OLED TV. Sicer mi je po eni strani sedaj malo žal, da nisem počakal še dva meseca in jo dobil vsaj 300€ ceneje, kot sem dal zanjo takrat. Ampak sem se takrat za to zavestno odločil, da jo kljub vsemu želim imeti pred prazniki doma.

Lahko povem, da je LG C9 izpolnila vsa moj pričakovanja, tako glede kakovosti slike TV kanalov, kot tudi ostalih lastnosti, kot je recimo hitrost delovanja menijev, daljinca, predvajanja video vsebin z pašnika, povezljivosti z internetom in telefonom, itd...

kanarin ::

Okapi je izjavil:

Kaj je to "bistveno boljša" slika?


Kaj je to...pa ne morem tega kvantitativno opredelit, ne govorim o tehničnih specifikacijah, profesionalnih meritvah..ampak o povsem subjektivnih (lahko to poimenujemo tudi laičnih) občutkih in mnenjih. Konkretno: posedeš 10 naključnih (povprečnih) uporabnikov pred oba TV-ja (če bi seveda imel to možnost) gledajo isti vir signala (kot rečeno HD programi kot so npr. SLO1/2, PopTV, Šport TV, HBO,..) in jih povprašaš ali kakšno razliko vidijo v samemu prikazu slike - zgleda na OLED-u malo boljše, precej boljše, ali je ...tam-tam. Samo to. Ne vem kaj je tu tako težko za razumet.

Bwaze6 ::

Sam imam plazmo Panasonic TX-P42ST50E, kupljeno 9 let nazaj. Sicer je z LG OLED55B9 nisem primerjal "side by side", a sem imel pred tedni možnost kar nekaj časa prebiti pred LG OLED in se malce igrati z njim.

Mislim da nisem našel niti enega parametra kvalitete slike, v katerem bi bila plazma lahko spredaj. Tudi pri kvaliteti gibljivih elementov na sliki, kjer so plazme sicer večinoma svetlobna leta pred LCDji.

Glede na to, da je LG C9 na voljo že relativno poceni, in da bodo zgleda prihajajoči modeli OBČUTNO dražji, so me že prsti srbeli, da bi jo kar naročil... Potem pa sem malo prespal in zaenkrat nakup odložil, vprašanje če bom čez nekaj mesecev še zaposlen. :P

LeQuack ::

Plazme so najbrž boljše pri near-black vsebini, tam kjer ima OLED težave. Namreč med stanjem piksel off/on so težave, ki jih vsak proizvajalec rešuje na svoj način, eni z black crush, drugi z dithering, itd. Ampak to je znana težava OLED-ov, samo to boš težko primerjal v trgovini, ker rabiš popolno temo.
Quack !

kanarin ::

Bwaze6 je izjavil:

Mislim da nisem našel niti enega parametra kvalitete slike, v katerem bi bila plazma lahko spredaj. :P


Ajoj, pa saj poanta sploh ni v tem, da bi se trdilo da je plazma tehnično gledano boljša od OLED, vprašanje se je nanašalo na to ali bo povprečni gledalec opazil kakšno občutno razliko v kvaliteti prikaza slike - konkretno pri (FULL)HD signalu.

Glede na take članke bi sam zaključil, da neke večje dodane vrednosti - kar se tiče same kvalitete slike - v bistvu sploh ni:

https://www.cnet.com/news/i-still-watch...

Bwaze6 ::

"Testiral" sem pri znancu ki jo je kupil, sem bil pozoren tudi na artefakte pri temnih delih (beri: gledal od blizu, iz normalne razdalje se to tako ali tako ne vidi), in je v bistvu manj opazno kot sem se bal.

Pri moji plazmi je v bistvu prisoten močan dither (pa ne samo pri temnem materialu), gledano od blizu. LG OLED55B9 ima teoretično "black crush", a v bistvu tudi brez pro kalibriranja z nastavitvami to lahko precej odpraviš, v kalibracijskih videih z grayscale steps tako ni neke grozne "štenge", kjer bi se piksli kar naenkrat vklopili, pod tem pa tema. Dither bi bil verjetno še boljši, sploh ker gre za 4K panel, a nekje se verjetno pozna, da gre za "low budget" OLED.

Glede kvalitete slike - jaz npr. kar dobro poznam slabosti moje plazme - artefakti oz. temni robovi pri hitro premikajočih se elementih slike, močan dither, glasno brnenje in omejena svetlost pri svetli oz. beli sliki, kar nekaj burn-ina (sicer precej neopaznega, če ravno ne iščeš). Tako da vse te izboljšave, plus seveda 4K, HDR, večja svetilnost, večji barvni razpon so zame brez težav opazne.

fpbs ::

LG confirms AirPlay 2, HomeKit coming to 2018 OLED & LCD TVs:
https://www.flatpanelshd.com/news.php?s...

Ondre ::

Očitno samo še Philips nima Airplaya 2

Simke76 ::

https://www.bigbang.si/panasonic-4k-hdr...

Ali je to dober TV? Cena je zelo ugodna.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Simke76 ()

andrej69 ::

Simke76 je izjavil:

https://www.bigbang.si/panasonic-4k-hdr...

Ali je to dober TV? Cena je zelo ugodna.


Tale model je seveda odličen, je pa model 2018. Seveda je pa nekaj slabši napram modelom 2019.. Tukaj ne mislim samo na Panasonica, temveč tudi modele drugih proizvajalcev.

pedalo ::

Malo me mika LG OLED55C9. Extremedigital ima dalec najnizjo ceno 1143 eur. Nasi trgovci imajo ceno od 1280 naprej.
Ali ima LG mednarodno garancijo, ker se mi ne da jajcati z Madzari za morebitne reklamacije in garancijo?

neocodexx ::

Za tako majhno razliko bi ga jaz raje kupil v Slo. Si računal še poštnino ali vožnjo do madžarov? Da ne omenjamo trenutne situacije na mejah, Amazon npr. več sploh ne pošilja v Slo in še to samo še nujne potrebščine... Glede garancije ni problem, ampak se trenutno jaz s tem raje ne bi zajebaval ti predlagam da raje kupiš pri nas. Sicer pa daleč najboljši tv kot je že bilo povedano, 2020 modeli ne prinašajo bistvenih izboljšav ki bi jih pogrešal, bodoči modeli in tehnologije pa se bojo sedaj še dodatno zavlekle, tak da ti je to še za dolgo časa best buy dejansko najboljši tv na trgu..

Zgodovina sprememb…

polde66 ::

Amazon še vedno pošilja v SLO tudi tv, vendar odvisno od dobavitelja in naprave, tako kot tudi pred korona krizo. Lahko se pa čas pošiljanja malo zavleče.
polde

pedalo ::

Postnina kakor gledam je 7 eur, tako da to prakticno nic ne spremeni. Kar se tice dostave se mi ne mudi. Skrbi me samo za garancijo, ker posiljati tako velik tv na Madzarsko je zame no go. Poleg tega pa berem kar nekaj negativnih reviewov za omenjeni trgovino.

polde66 ::

Meni osebno je najbolj priročna mimovrste. Naročim grem tja vzamem, Imam vip status in možnost vračila 60 dni. Mi je šel disk, nesel tja izpolnil kar je za izpolnit in brez problema zrihtal. Dobil na dom. Skratka kar hočem povedati je, da imam osebni kontakt z trgovino kjer jim te zadeve ni odveč naredit.
polde

Konlov ::

Mene so pa na mimovrste razočarali. Pisalo je, da je rok 5 dni, sedaj pa že 15 maj omenjajo... Naročil 10 dni nazaj...

neocodexx ::

Glede na trenutno situacijo, mislim da niso oni krivi, moraš razumet. V naši firmi se nam je tudi rok podaljšal iz nekaj kar dobimo v 2 tednih na 5 tednov in lahk smo srečni če bomo sploh dobili ker pride iz italije.

Bwaze6 ::

Mimovrste že leta pišejo "na zalogi" za artikle, ki niti blizu Slovenije niso, to ni nek nov razvoj.

OLED TVs are going to have a rough year - here's why

Zdajle verjetno ljudje ne kupujejo tako nenujnih zadev kot je nov televizor (čeprav ga zdajle verjetno bolj uporabljajo kot ga bodo kasneje le redkokdaj v svojem življenju), po končanih ukrepih pa nas verjetno čaka dolga, počasna normalizacija in vse kaže, da tudi gospodarska kriza. In posledično upad potrošnje v vseh segmentih. In pri marsikaterih izdelkih, ki imajo lahko nizko ceno izključno zaradi ekonomije masovne produkcije, višje cene.

NinaAna ::

Živijo!
pri nakupu novega Tv-ja oklevava med Samsungom in LG.
Če gledam LG imava ogledano ta model LG OLED55C9PLA. Če pa samsumg pa tega QE55Q85R
Vprašanje: sem totalen laik, in berem, da nekatere TV ne podpirajo ne vem kakih kodekov, pa se ne moreš skonektat s telefonom, ...
Mene samo zanima ali bom lahko povezala ta model televizije s svojim Huaweiom p20 pro in pa telemachovim eonom. Zdaj imamo tudi LG (star 10 let) in mi zadeva deluje. Ko želim nek youtube kanal prenest na TV me vpraša če želim povezat eon smart box in je to to.
Pa en kuh filmov imam s partisa in bi rada da jih tv normalno predvaja, ko jih kopiram na usb ključek.

10000x hvala za pomoč

https://www.mimovrste.com/qled-televizo...
https://www.mimovrste.com/oled-televizo...

TOP ::

Lg ma DTS dekoder Samsung tega nima in za filme gledat je pomembno je pa LG Oled bolše barve napram Samsung in bolša črna barva,problem Oleda je pa možnost užiga slike preberi mal si na netu Burn in jaz sem dolgo raziskoval.

Amdforce ::

TOP je izjavil:

Lg ma DTS dekoder Samsung tega nima in za filme gledat je pomembno je pa LG Oled bolše barve napram Samsung in bolša črna barva,problem Oleda je pa možnost užiga slike preberi mal si na netu Burn in jaz sem dolgo raziskoval.


Ti si dolgo raziskoval, jaz pa olede uporabljam ze od 2016 in ti povem, da nisem NIKOLI imel burn ina, pa uporabljam za ps4+monitor/pc stream ipd...
Tako da prosim, ne pisite mnenj od kolegovega kolega, ampak dejstva in dejstvo je, da burn ina ne bo nikoli dozivel ob domaci uporabi tvja.

TOP ::

Vem,da imaš Oled imaš enega in istega od leta 2016.Če bi tole bilo zagotovilo,kot ti pišeš potle bi Oled TV imeli 5 letno garancijo pa nimajo in se ve zakaj,ker obstaja možnost in to sem tud napisal in ko seti,česeti pojavi slučajno ga boš imel,dokler bo TV živ.Naprimer pri Sony TV lahko dokupiš orginal 5 letno garancijo,če vzameš Sony Oled lahko tud vzameš 5 letno garancijo ampak ne velja na Burn in.Le čemu,če pa se ti na domači uporabi se ne more zgodit.

easyrider3 ::

Ma ne vem kaj je res z tem zapečenjem slike vem samo to,da je kolega kupil v trgovini Comshop pred več kot 5 leti LG Plazmo po nižji ceni ker je imela Burn in. Pravi kolega kaki loleki vsi skupaj jaz sem televizor samo prižgal in nastavil na tisto čiščenje burn in in televizor se je sam očistil in nikoli več ni bilo Burn in.
Tak da sedaj v teh letih ne verjamem da bi z naprednejšo tehnologijo še prihajalo do Burn in

Nikonja ::

Mešaš različne pojme, burn in in image retention niso ista stvar. To kaj ti omenjaš je image retention, in to je normalna stvar na vseh plazmah če npr gledaš MTV in ko prešaltaš mtv se še vedno vidi na določenih scenah. Po nekem času ko gledaš kaj drugega to izgine, če ne izgine potem govorimo o burn in-u in njega se ne da odpravit v nobenem primeru (če ti uspe prosim patentiraj to takoj)
Oled in plazme so podobno podložne image retentionu in če se držiš par ne tako zahtevnih pravil ni šanse da boš imel probleme enako pri plazmi (katero sem imel 9 let) in oledu (C9 od Januarja letos).

bogii ::

Mi lahko kdo pomaga pri optimalnih nastavitvah za LG C9? Najbolj me zanima kako imate nastavljeno:

- De-Judder
- De-Blur
- OLED Motion (off/on)
- Real Cinema (off/on)

In pa na splošno nastavitve slike. Jasno mi je, da ima vsak svoje oči, rad bi vseeno malo mnenj tistih, ki so nekako z gledanjem že prišli do lastnih optimalnih nastavitev.

Hvala :)

majnk ::

Danes mi je prodajalec v BigBangu rekel, da se letos v Sloveniji ne bo prodajalo 48˝ oled televizij. Ali kdo ve kaj več o tej zadevi?
Rekel mi je še, da so Samsungi najboljši TV-ji, takoj za njimi je Sony. Kake pol leta nazaj me je nek drug prodajalec v isti trgovini prepričeval,
da je najboljši Philips. In sedaj naj se kupec odloči.....Zame naboljšo sliko med neOLEDI prikazuje Sony serije xg95.

easyrider3 ::

majnk je izjavil:

Danes mi je prodajalec v BigBangu rekel, da se letos v Sloveniji ne bo prodajalo 48˝ oled televizij. Ali kdo ve kaj več o tej zadevi?
Rekel mi je še, da so Samsungi najboljši TV-ji, takoj za njimi je Sony. Kake pol leta nazaj me je nek drug prodajalec v isti trgovini prepričeval,
da je najboljši Philips. In sedaj naj se kupec odloči.....Zame naboljšo sliko med neOLEDI prikazuje Sony serije xg95.


To sigurno drži kar si napisal,da ne OLED televizor ima SONY XG95 najboljšo sliko

fpbs ::

majnk je izjavil:

Danes mi je prodajalec v BigBangu rekel, da se letos v Sloveniji ne bo prodajalo 48˝ oled televizij. Ali kdo ve kaj več o tej zadevi?
Rekel mi je še, da so Samsungi najboljši TV-ji, takoj za njimi je Sony. Kake pol leta nazaj me je nek drug prodajalec v isti trgovini prepričeval,
da je najboljši Philips. In sedaj naj se kupec odloči.....Zame naboljšo sliko med neOLEDI prikazuje Sony serije xg95.
Mogoče se OLEDa 48" ne bo dobilo v BigBangu.Bo se ga pa dobilo pri drugih ponudnikih v Sloveniji. Ga pa že lahko dobiš samo malo čez mejo, samo cena za enkrat še ni ugodna: https://www.electronic4you.at/lg-oled48...
Verjetno je bil Andrej ta drugi prodajalec, ki te je prepričeval, da je Philips najboljši.

majnk ::

Tale 48" LG bi bil odličen tv, če bi podpiral DTS zvok. 48" Sony ima podporo za DTS, 48" Philips bo imel še soundbar, tako da najverjetneje Philips, ko bo. Saj slika je pri vseh teh oledih odlična. Vsaj jaz ne opazim kakšne bistvene razlike.

LeQuack ::

Kolk zvočnikov pa imate vi doma da vsi rabite DTS? In ni dosti da so samo zvočniki mora biti tudi prostor zasnovan tako da se zvok pravilno porazdeli.
Quack !

XS!D3 ::

Če hočeš gledat film z DTS zvokom, rabiš podporo za DTS ne glede na število zvočnikov :)

Je pa res da za dober sound itak rabiš zunanji sistem in v tem primeru ni toliko pomembno, kaj podpira sam TV dokler dela passthrough. Če predvajaš iz zunanjega predvajalnika, pa še to ne. Ubistvu je še najbolj pomembna ta podpora takrat, ko nimaš nič drugega (ne zvočnikov ne zunanjih predvajalnikov) kot sam TV.

kanarin ::

fpbs je izjavil:

Mogoče se OLEDa 48" ne bo dobilo v BigBangu.Bo se ga pa dobilo pri drugih ponudnikih v Sloveniji. Ga pa že lahko dobiš samo malo čez mejo, samo cena za enkrat še ni ugodna: https://www.electronic4you.at/lg-oled48...


Trenutna cena tega 48 inčnega OLED-a je res pretirana (glede na to da se lanski 55 inčni C9 model dobi za občutno manj). Kaj menite koliko lahko ta cena pade do konca leta ? Dokler oz. če se cena ne bo približala 1.000 € mi ni interesantno (drugače pa mi je OLED take velikosti top izbira za mojo situacijo oz moje potrebe).

fpbs ::

kanarin je izjavil:

Trenutna cena tega 48 inčnega OLED-a je res pretirana (glede na to da se lanski 55 inčni C9 model dobi za občutno manj). Kaj menite koliko lahko ta cena pade do konca leta ? Dokler oz. če se cena ne bo približala 1.000 € mi ni interesantno (drugače pa mi je OLED take velikosti top izbira za mojo situacijo oz moje potrebe).
Zagotovo se bo cena do konca leta približala 1000€, do februarja, marca pa pod 1000€.

fender2206 ::

Pozdravljeni

Zanimajo me oznake na modelih LG OLED 2020 in sicer kaj pomenijo

LG 55 OLED CX 3LA
6LA
9LA
Konkretno za isti model vendar stevilke 3 6 in 9 njihov pomen

LG-jeva OLED linija 2020 je zelo pestra vendar je ogromno nekih podznakov ali gre za cenejsi-drazji model ali oznaka za druge drzave

Nikonja ::

here you go:
https://en.tab-tv.com/?page_id=7111

Pa še, cena 48 mislim da ne bo padla po 1000 eur, mogoče ta čas naslednje leto ko bo odprodaja stare zaloge (če je bo še kaj), prej skoraj ziher ne.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Nikonja ()

fender2206 ::

Nikonja

Razumem priblizno kaj pomenijo crke vendar za stevilke 3-6-9 nekateri modeli imajo 8 ne vem kaj pomenijo

65CXPUA razumem kaj pa LG OLED65CX3LA tega nikjer ni

boldleaf ::

Nekaj me zanima, ker vidim, da radi kupujete smart tvje - a imajo vgrajen mikrofon in kamero?

fender2206 ::

boldleaf
Verjetno si zamenjal Tv s prenosnikom
Ne nima niti eden niti smart niti androidi TV,vcasih so imeli Samsung ter Sony tv pa so ih umaknili iz prodaje zaradi vohunske afere

boldleaf ::

fender2206 je izjavil:

boldleaf
Verjetno si zamenjal Tv s prenosnikom
Ne nima niti eden niti smart niti androidi TV,vcasih so imeli Samsung ter Sony tv pa so ih umaknili iz prodaje zaradi vohunske afere


Ne ne, nisem zamenjal in ravno zaradi samsungovega fijaska sprasujem... nocem imeti mikrofona v dnevni sobi, sicer se tehtam opcije in bom verjetno projektor nabavil, samo fino vedeti. Sicer imam skozi steno v sosednji sobi linux, tako, da nimam nobenega pametnega razloga za "smarttv" oz. mi je celo odvec ker ga ne mislim priklapljati na internet.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: boldleaf ()

yxiz ::

je philips oled 934 vreden gledanja in posledično nakupa? tale izboljšan zvok mi kr kul deluje

andrej69 ::

yxiz je izjavil:

je philips oled 934 vreden gledanja in posledično nakupa? tale izboljšan zvok mi kr kul deluje


Gre za odličen model:) Sicer pa, če ti zvok ni bistvenega pomena lahko vzameš tudi model 804.. Gre za zelo primerljiv model, kar se tiče kvalite slike..

yxiz ::

bral sem edino, da je nek problem imel 934 s subwooferjem. so to softwarsko kej odpravili?

andrej69 ::

yxiz je izjavil:

bral sem edino, da je nek problem imel 934 s subwooferjem. so to softwarsko kej odpravili?


Kolikor je meni poznano ni nikakršnih težav.. Pa tudi z strani kupcev nisem slišal, da bi bile kakšne težave.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: andrej69 ()

drysmoke ::

Kolikor vem prihaja ven mini LED, tako da jaz bom z nakupom pocakal, razen tega imam oled screen na telefonu, in je zelo ociten burn in na vrhu ekrana. Ne vem, ce bi se sel spase tega cenovnega razred na screenu, ki ima vzgane slike po dveh letih uporabe. Saj verjamem, da so tehnologijo izboljsali samo... naaah.
GDPR for idiots: https://www.youtube.com/watch?v=-stjktAu-7k

Konlov ::

Kaj pa daljinci, ki imajo na drugi strani tipkovnico. Je to bolj šmek, ali prav pride?

andrej69 ::

Konlov je izjavil:

Kaj pa daljinci, ki imajo na drugi strani tipkovnico. Je to bolj šmek, ali prav pride?


Seveda olajša določene zadeve..

hodu63 ::

Glede dvostranskega daljinca je tako, če ga uporabljaš v svetlem okolju je ok, v temi je vsaj zame neuporaben. Tipke so zelo skupaj in tipkanje na slepo mi je mission impossible. Zaradi tega uporabljam dodatno Logitech tipkovnico K400+, ki tudi ni polne velikosti, a lahko nanjo tipkam tudi v temi. Če pa bi tipkovnica na daljincu bila osvetljena...
Sicer imam samo še en Philips tv z dvostranskim daljincem pri bajti, prej sem imel 2, a je en preminil.

l.p.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: hodu63 ()

andrej69 ::

hodu63 je izjavil:

Glede dvostranskega daljinca je tako, če ga uporabljaš v svetlem okolju je ok, v temi je vsaj zame neuporaben. Tipke so zelo skupaj in tipkanje na slepo mi je mission impossible. Zaradi tega uporabljam dodatno Logitech tipkovnico K400+, ki tudi ni polne velikosti, a lahko nanjo tipkam tudi v temi. Če pa bi tipkovnica na daljincu bila osvetljena...
Sicer imam samo še en Philips tv z dvostranskim daljincem pri bajti, prej sem imel 2, a je en preminil.

l.p.



Letos bodo določeni daljinski osvetljeni.
««
55 / 126
»»