Forum » Kaj kupiti » Kateri Netbook
Kateri Netbook
Heisenberg ::
Kupujem nov prenosnik v rangu lahkega prenosnika - Netbook
Potrebuje ga moja draga za surfanje, pisarniška oprabila, ogled filmov...
Torej zahteve so
-hitro brskanje na netu
-dovolj prostora za office paket (ali podobno)
-SSD ali podoben hitri disk
-največ 14"
-lahek
-zmogljiva baterija - vsaj 5 ur uporabe
gledal sem HP Stream 13 prenosnike kot je tale https://www.mimovrste.com/prenosniki-vs...
Kupil bi rabljenega.
Budget je do 200€
Ker pa prvič kupujem kaj tako podhranjenega pa me zanima ali je še kaj v tem rangu, lahko tudi rabljeno ?
Kaj na splošno naj pazim? Kako pomemben je tukaj procesor in grafika?
Hvala!
Potrebuje ga moja draga za surfanje, pisarniška oprabila, ogled filmov...
Torej zahteve so
-hitro brskanje na netu
-dovolj prostora za office paket (ali podobno)
-SSD ali podoben hitri disk
-največ 14"
-lahek
-zmogljiva baterija - vsaj 5 ur uporabe
gledal sem HP Stream 13 prenosnike kot je tale https://www.mimovrste.com/prenosniki-vs...
Kupil bi rabljenega.
Budget je do 200€
Ker pa prvič kupujem kaj tako podhranjenega pa me zanima ali je še kaj v tem rangu, lahko tudi rabljeno ?
Kaj na splošno naj pazim? Kako pomemben je tukaj procesor in grafika?
Hvala!
RejZoR ::
Najbolj pomembno je, da ima laptop grafično, ki ni blacklistana v browserjih, drugače boš imel neuporabno napravo, ki ne bo zmogla predvajati niti Youtube posnetkov. Procesor niti ni tolk pomemben, ker večina pomembnih stvari teče na GPU-ju, razen če delaš stvari kjer CPU procesira stvari. Oz če uporabljaš Chrome se ta bypassat.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com
cesnja ::
Za 200EUR ne verjamem, da bi vse to dobil v paketu, oziroma da bi tako stvar sploh kdo prodajal. Mogoce kaksen rabljen Thinkpad X220. Za 500EUR pa lahko dobiš zelo prenosljivega acer spin one-a (https://www.amazon.com/Acer-NX-GL7AA-00.... Za trenutne spletne trende ima dovolj rama in uredu procesor.
Aja, pozabil sem omeniti celotno linijo Chromebookov. Znajo biti dovolj, pa novi so večinoma v rangu 200EUR.
Aja, pozabil sem omeniti celotno linijo Chromebookov. Znajo biti dovolj, pa novi so večinoma v rangu 200EUR.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: cesnja ()
Najbolj pomembno je, da ima laptop grafično, ki ni blacklistana v browserjih, drugače boš imel neuporabno napravo, ki ne bo zmogla predvajati niti Youtube posnetkov. Procesor niti ni tolk pomemben, ker večina pomembnih stvari teče na GPU-ju, razen če delaš stvari kjer CPU procesira stvari. Oz če uporabljaš Chrome se ta bypassat.
Hvala, prvič slišim za to.
Kako je s tem HP Stream 13, predvidevam da nima tega problema?
Če koga zanima ...
naročil sem Chuwi LapBook 14 iz Kitajske za 209 USD. Po doglem premisleku in gledanju vseh možnih primerjav sem se odločil za tega.
Po mojem navejveč za ta denar.
Če pa koga zanima pa lahko naknadno povem kako deluje, ko ga dobim...
naročil sem Chuwi LapBook 14 iz Kitajske za 209 USD. Po doglem premisleku in gledanju vseh možnih primerjav sem se odločil za tega.
Po mojem navejveč za ta denar.
Če pa koga zanima pa lahko naknadno povem kako deluje, ko ga dobim...
AnotherMe ::
Js imam za take stvari Asus vivobook s200 - 12" touch zaslon, i3 proc, 4gb rama... na bolhi se občasno prodajajo po okoli 150€ brez diska... Luštna dobro delujoča zadeva.
huh, težko bi točno povedal, ker nisem nikoli "štopal" - sem pa brez problema lahko pogledal vsaj 4-5 delov kake serije...
konspirator je izjavil:
45 minutne serije ?
V kakšni kvaliteti (bitrate, format, resolucija) ?
u mater kaka zahtevna vprašanja :D
Ja 45minutne, velikosti okoli 1gb, tako da verjeto 720p...
Compufreek ::
Išči chuwi 14.1 narocis iz kitajske ... z davkom vred si sicer na 300 eurih ampak je nov in neobrabljen z 10000 mah baterijo ... na youtubu imaš ogromno testov
Sej je že napisal, da je kitajca vzel ;) Za tako ceno in glede na teste se mi zdi odlična zadeva.
Compufreek je izjavil:
Išči chuwi 14.1 narocis iz kitajske ... z davkom vred si sicer na 300 eurih ampak je nov in neobrabljen z 10000 mah baterijo ... na youtubu imaš ogromno testov
baterija sicer ni 10, ampak 9000, drugače pa ja, to sem naročil :)
hojnikb ::
če se kupuje cenejšo varjanto, je tudi kakšen rabljen x205 asus kul zadeva. Sn si ga kupo za sebe; baterija zdrži kamot 12h+, lahek, pasiven...
#brezpodpisa
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Power Bank za telefon/tablico (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Kaj kupiti | 80159 (9029) | Karen |
» | Chuwi prenosnikiOddelek: Kaj kupiti | 9657 (2384) | m0LN4r |
» | Laptop za povprečnega uporabnikaOddelek: Kaj kupiti | 4735 (3213) | rini |
» | nakup kitajske tablice? (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 13390 (11090) | Morenov |