» »

HDMI kabel defekten?

HDMI kabel defekten?

Ribič ::

Živjo!

Na ebay-u oz. aliexpress-u sem pred časom naročil nekaj HDMI kablov. V bistvu gre za zelo kratke kable (20 oz. 30 cm), ki sem jih želel uporabiti za priklop Raspberry Pi na monitor oz. na TV. RasPi sem namestil v ustrezno ohišje in ga s pomočjo aluminijastih profilov ter vijakov pritrdil na zandjo stran monitorja, HDMI kabel pa vstavil direktno v oba porta. Ob prižigu obeh naprav mi je monitor sicer zaznal priklopljeno napravo, vendar pa izpiše da ni nobenega signala. To se mi je zdelo zelo čudno, saj je kabel zelo kratek in nebi smel imeti kakih bistvenih izgub. Nato sem iz hrama privlekel 3m dolg HDMI kabel (kupljen v BigBangu) ter ga vtaknil v oba porta in glejga no, slika se prikaže.

Naročeni HDMI kabli so pa naslednji:
https://www.aliexpress.com/item/Yellow-...
https://www.aliexpress.com/item/Flat-HD...

Je res ta kitajska roba tako zanič, da lahko kable vržem samo še v kanto? Skratka v opozorilo vam svetujem, da ne kupujte teh kablov!
Ali morda kdo ve, če se dajo kakšni podobno kratki, vendar delujoči kabli dobiti kje pri nas v Sloveniji? Gledam na Mimovrste, pa so najkrajši 1 meter.

lp

SaXsIm ::

Preizkusi kabel še na kakšni drugi napravi. Lahko, da standardi povzročajo težave. Sem sam nabavil kar nekaj kratkih adapter kablov (HDMI - DP, HDMI - DVI), pa zaenkrat vse dela kot mora.
SaXsIm


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Napajalni razdelilec

Oddelek: Pomoč in nasveti
171659 (1095) Furbo
»

aux in avto

Oddelek: Pomoč in nasveti
6707 (537) TheBlueOne
»

monitor ne deluje

Oddelek: Pomoč in nasveti
15850 (614) Han
»

VGA na HDMI? (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5927523 (14519) KTr1sk
»

Nova grafična kaj ? Po nakupu novega monitorja nepredvidene težave z resolucijo

Oddelek: Kaj kupiti
182249 (1701) mat xxl

Več podobnih tem