Forum » Loža » Banka N26
Banka N26
Temo vidijo: vsi
vke4XC ::
Account Activity za 2025 kot priloga je
- preveč (je kje filter preko weba samo za Prihajajoče transakcije in mogoče brez stanj)
- premalo (je kakšen namenski dokument poslan/snemljiv kot pri drugih ampak ga čorav ne najdem)
???
- preveč (je kje filter preko weba samo za Prihajajoče transakcije in mogoče brez stanj)
- premalo (je kakšen namenski dokument poslan/snemljiv kot pri drugih ampak ga čorav ne najdem)
???
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: Dennis88 ()
predi ::
Ta dokument naj bi bil Statement of Fees, ki ga lahko zahtevaš pod Downloads na webappu (ne pa tudi prek smartphone appov) in ga dobiš v Secure Inbox. Ampak lani je bil ta dokument napačen, saj je vključeval obresti za december, ki pa so dane na razpolago januarja, torej sodijo v naslednje davčno leto. Trenutno čakam, da mi pošljejo SoF za 2025, da preverim, če je letos ok, ampak nekako dvomim, da bo.
Prilogo sem, kot že lani, sestavil sam: predzadnja stran iz Account Activity za 2025, kjer je vidno samo Fees/Taxes/Interest, potem pa še za vsak mesec posebej iz mesečnih izpiskov isto stran (Fees & Interest Overview Nr. MM/2025). Tako se na prvi strani tega ročno sestavljenega dokumenta vidi total in posamezni pripisi brez datumov, potem pa še datumsko po mesecih.
Bonus potencialni hakeljc letos: februarja 2025 je N26 zamenjal naziv banke (v "N26 Bank SE").
Prilogo sem, kot že lani, sestavil sam: predzadnja stran iz Account Activity za 2025, kjer je vidno samo Fees/Taxes/Interest, potem pa še za vsak mesec posebej iz mesečnih izpiskov isto stran (Fees & Interest Overview Nr. MM/2025). Tako se na prvi strani tega ročno sestavljenega dokumenta vidi total in posamezni pripisi brez datumov, potem pa še datumsko po mesecih.
Bonus potencialni hakeljc letos: februarja 2025 je N26 zamenjal naziv banke (v "N26 Bank SE").
Zgodovina sprememb…
- spremenil: predi ()
Tomas 33 ::
Jaz sem že pred par naredil naredi zahtevek, pa še nič z reportom..
Preko spletne strani:
Varčevalni račun > Settings > Downloads (Statements) > 2025 (PDS).
Za download naj bi bilo:
Support > Messages from N26 > Your Statement of Fees.
Ampak zgleda, da imajo vsako leto ponovno probleme s pripravo reporta.
Preko spletne strani:
Varčevalni račun > Settings > Downloads (Statements) > 2025 (PDS).
Za download naj bi bilo:
Support > Messages from N26 > Your Statement of Fees.
Ampak zgleda, da imajo vsako leto ponovno probleme s pripravo reporta.
Dennis88 ::
Pa sej ni nujno dat priloge. Samo vpišeš obresti. Itak furs dobi iz banke stanje obresti in lahko preveri.
Dennis88 ::
Najbrž ne vpliva, glede na to, da pravijo, da teh prilog nihče niti ne povoha, je pa vsekakor bolje navesti pravilne podatke o svoji banki. Spremenili so sicer samo obliko družbe. Že vsaj tretjič odkar sem pri njih.
BuDi79 ::
Najbrž ne vpliva, glede na to, da pravijo, da teh prilog nihče niti ne povoha.Odvisno katerih prilog.
Jaz sem lani oddal, da sem že plačal 8 centov davka od dividend (witholding tax). En gospod Miroslav iz Fursa ni bil nikakor zadovoljen z nobeno od prilog, ki bi to dokazovala. "stejtment z vpisanim plačanim davkom ne dokazuje plačila davka".
vke4XC ::
Pa sej ni nujno dat priloge. Samo vpišeš obresti. Itak furs dobi iz banke stanje obresti in lahko preveri.
Bi si želel, da je res tako - oziroma, da je kar preDizpolnjeno, če te podatke že dobijo, tudi glede vrednotenja zaloge vp izpred let, FFS. Ampak v letu 2026 je to malenkost napromptati :D
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: vke4XC ()
Tomas 33 ::
Jaz gledam na to, da ne zmorejo naredi sistema za en preprost report, da so hudi šalabajski v N26.
delavec44 ::
Za tuje banke je nujno.
Davčni zavezanec priloži ustrezna dokazila, s katerimi dokazuje podatke o doseženih dohodkih
(primeroma obvestilo o prejetem dohodku iz naslova obresti iz tujine, potrdilo o plačanem davku v tujini
in podobno). Davčni zavezanec ne priloži obvestila o obrestih na denarne depozite, ki ga je prejel od
bank in hranilnic, ustanovljenih v skladu s predpisi v Republiki Sloveniji.
velikBrokoli ::
Jaz sem pred nekaj časa oddal brez in je šlo skozi. Če bojo pa še kaj potrebovali, me bojo pa najbrž kontaktirali.
fopi ::
Meni je report sicer pripravilo, ampak podatki so napačni. Tudi lani so bili napačni.
Zakaj so podatki napačni?
Če menite, da so obresti od decembra 2024 izplačane 1. januarja 2025 napačno upoštevane v davčno leto 2025 se mislim da motite.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: fopi ()
velikBrokoli ::
Meni je report sicer pripravilo, ampak podatki so napačni. Tudi lani so bili napačni.
Če menite, da so obresti od decembra 2024 izplačane 1. januarja 2025 napačno upoštevane v davčno leto 2025 se mislim da motite.
Motiš se ti.
https://zakonodaja.com/zakon/zdoh-2/87-...
87. člen
(davčna osnova od obresti, doseženih z unovčitvijo kupona za izplačilo obresti)
(1) Davčna osnova od obresti, doseženih z unovčitvijo kupona za izplačilo obresti, so dosežene obresti.
To pomeni, da se obresti štejejo za dosežene takrat, ko pride do dejanskega izplačila, ne na datum začetka obrestnega obdobja.
Najbolj bizarno pri vsem skupaj pa je, da naj bi imela Nemčija iz tega vidika povsem enak zakon, torej naj bi Statement of Fees bil tudi zanje neuporaben. Morda jim ni treba dati takega dokumenta kot prilogo, tako kot v našem primeru za naše banke, pa je vsem vseeno.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: predi ()
velikBrokoli je izjavil:
Motiš se ti.
https://zakonodaja.com/zakon/zdoh-2/87-...
87. člen
(davčna osnova od obresti, doseženih z unovčitvijo kupona za izplačilo obresti)
(1) Davčna osnova od obresti, doseženih z unovčitvijo kupona za izplačilo obresti, so dosežene obresti.
To pomeni, da se obresti štejejo za dosežene takrat, ko pride do dejanskega izplačila, ne na datum začetka obrestnega obdobja.
Saj to sem rekel. Da se obresti za december 2024 izplačane januarja 2025 štejejo v davčno osnovo za 2025. Torej je potrebno prijaviti vse obresti izplačane od 1.1.2025 do 31.12.2025. Kar pa je enako kot na statementu. Torej je N26 statement pravilen.
@fopi, pogovarjata se verjetno o dveh različnih dokumentih. Na statementih je prav ker vedno sam izbereš obdobje. Potem pa imaš še en drug dokument, ki ti ga N26 naredi "po naročilu" in traja par dni, Statement of Fees, ki pa je bil lani definitivno napačen, letos pa naj bi tudi bil, kakor je vsaj en omenil zgoraj. Sam ga še nisem dobil za 2025 in ne morem tega potrditi.
Aha ok. Jaz sem generiral poročilo od 1.1.2025 do 31.12.2025 in sprintal stran z obrestmi. To priložil vlogi in oddal. Tistega statementa, ki sem ga naročil za 2025 že en dan ni, za 2024 pa je bil poslan v roku ene minute.
amacar ::
Za tuje banke je nujno.
Davčni zavezanec priloži ustrezna dokazila, s katerimi dokazuje podatke o doseženih dohodkih
(primeroma obvestilo o prejetem dohodku iz naslova obresti iz tujine, potrdilo o plačanem davku v tujini
in podobno). Davčni zavezanec ne priloži obvestila o obrestih na denarne depozite, ki ga je prejel od
bank in hranilnic, ustanovljenih v skladu s predpisi v Republiki Sloveniji.
Nisem dal niti lani, niti letos.