» »

Banka N26

Banka N26

Temo vidijo: vsi
««
218 / 218
»
»»

predi ::

Takšna je pač moja domneva, glede na besedilo na https://support.n26.com/en-eu/payments-....
If you authorise a bank transfer to a beneficiary whose verification of payee result is not a full match (for regular or instant SEPA transfers ) or does not align with the alias (for MoneyBeam and Bizum), the funds may be transferred to an account that is not actually held by the intended beneficiary. In such cases, you accept full responsibility for the transfer. This also means you will not be entitled to a refund if you ignore the warning notifications and proceed with the payment.
Kar namiguje na to, da obstajajo primeri, ko je možno obratno.

Legon ::

In? Če ti narediš nakazilo in se v bančnih evidencah ime prejemnika ujema z TRR je odgovornost banke, da to dejstvo drži. Če bi se izkazalo da ne, bi bila banka odgovorna za morebtino škodo. Če pa se ime in TRR ne ujema, pa te banka obvešča, da ni njena odgovornost kdo dejansko stoji za TRR na katerega nakazuješ.

Recimo, da tako kot jaz, vestno preveriš vse podatke in je vse kot mora biti, razen tega opozorila, denar pa vseeno gre nekam drugam. Mogoče bug v appu, za katerega ni nikoli ničelna verjetnost, da se zgodi. Kaj boš potem?

Danes je bila v kaslcu ta položnica z rokom do včeraj (zakaj kasni, ne bom ugibal). Ko app poskenira QR kodo na njej, javi enako opozorilo.

matobeli ::

na kater trr gre v resnici je vedno sledljivo in če bi to bila napaka banke se v poizvedbi to ugotovi.

Trr pa ni taka številka da lahko samo eno cifro narobe napišeš in bo kar delovalo.

Če govoriš o tem da bi v bančni app vrinili da naključne transakcije pošilja na x račun v panami pa govorimo o večji bančni prevari.

BuDi79 je izjavil:

predi je izjavil:

Ni šlo preveriti "ZZZS OE Maribor". Niti delnega ujemanja jim ni uspelo najti.... Nja..
Ker uradno prejemnik ni ZZZS OE Maribor ampak PR.ZA ZZ.OSEB,NISO ZAV.IZ DR.NASL. oziroma PRISPEVEK ZA ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE - OSEB, KI NISO ZAVAROVANE IZ DRUGIH NASLOVOV ZAVOD ZA ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE SLOVENIJE.

vir: https://www.ajpes.si/eRTR/JavniDel/Iska...
Sem poskeniral QR kodo v NLB Kliku in skopiral string, kakor ga oni izpolnijo, in prilepil v N26.

Za zjokat se.

bastadu ::

Kolikor je videti gre za delno ujemanje, tako da sistem deluje po pričakovanjih.

matobeli ::

Naši imajo napačna imena v qr kodah... valda ni ime pravne osebe kot je opisano v posnetku zaslona.

Pri pravnih osebah ki nimajo ločenoih trrjev za nakazovanje specifičnih nakazil deluje, prav tako za fizične osebe.

Legon ::

predi je izjavil:

Recimo, da tako kot jaz, vestno preveriš vse podatke in je vse kot mora biti, razen tega opozorila, denar pa vseeno gre nekam drugam. Mogoče bug v appu, za katerega ni nikoli ničelna verjetnost, da se zgodi. Kaj boš potem?

Dobil Nebulo za najbolj neverjetno znanstveno fantastično zgodbo.

predi je izjavil:

BuDi79 je izjavil:

predi je izjavil:

Ni šlo preveriti "ZZZS OE Maribor". Niti delnega ujemanja jim ni uspelo najti.... Nja..
Ker uradno prejemnik ni ZZZS OE Maribor ampak PR.ZA ZZ.OSEB,NISO ZAV.IZ DR.NASL. oziroma PRISPEVEK ZA ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE - OSEB, KI NISO ZAVAROVANE IZ DRUGIH NASLOVOV ZAVOD ZA ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE SLOVENIJE.

vir: https://www.ajpes.si/eRTR/JavniDel/Iska...
Sem poskeniral QR kodo v NLB Kliku in skopiral string, kakor ga oni izpolnijo, in prilepil v N26.

Za zjokat se.

Nad čem točno jokaš? nad svojo nepismenostjo ali dejstvom, da je sistem naredil kar mora in te je ustrezno opozoril?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Legon ()

Ej, ne vem. Predstavljaj si neko starejšo gospo, ki hoče dobit to zeleno kljukico preden plača. Samo v tej temi je 5 različnih možnosti, ki bi jih lahko vpisala - samo ena od teh na UPNju, zmaga pa na koncu ena izmed bolj debilnih. Na Kliku sicer nisem šel dlje od prvega koraka, ampak, če je tam sprejeto v predlagani obliki, na N26 pa ne, je to za se zjokat.

Resda N26 nima dosti s tem, razen, če pričakuje max ~34 znakov v tistem polju.

MrStein ::

Meni je tudi en UPN sprejelo brez pripomb na NLB, medtem ko je Sparkasse jamral o neujemanju.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
««
218 / 218
»
»»