» »

Banka N26

Banka N26

Temo vidijo: vsi
««
207 / 208
»»

pygmalion ::

Jaz imam tudi Android, ampak imam fizično N26 debitno kartico. A to pomeni da rabim Curve ali ne?

(Glede Curve, kolikor vem, je treba najmanj plačati dostavo fizične Curve kartice. Ki je ne rabim.)

Zgodovina sprememb…

socialec ::

Curve ti je front kartica (v Wallet), kjer uporabljaš eno, v zaledju pa nastaviš drugo (N26).
Za stroške dostave kartice ne vem, uporabljam virtualne, fizične zaklenem in lahko uporabljam za čr.. ehm, sekundarne namene.
Ne vem, če sem plačal, možno je, nimam 'čisto vseh ovc' preštetih. Se mi zdi, da ni bilo potrebno nič plačati, samo jaz imam to že skoraj od začetka.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: socialec ()

delavec44 ::

Žalostno, da v 2025 N26 ne podpira GPay ali enkratnih kartic.

Curve plačaš enkratno 5EUR za kartico. Samo virtualno ti ne pustijo, jo imaš le vmes dokler ne dobiš fizične.

Lahko te pa kdo povabi in dobiš 50EUR. Ne vem sicer ali povabitelj ali oba ampak tudi če si delita nagrado je dovolj za kartico in še več.

Zgodovina sprememb…

delavec44 je izjavil:

Curve plačaš enkratno 5EUR za kartico. Samo virtualno ti ne pustijo, jo imaš le vmes dokler ne dobiš fizične.

Lahko te pa kdo povabi in dobiš 50EUR. Ne vem sicer ali povabitelj ali oba ampak tudi če si delita nagrado je dovolj za kartico in še več.

Google Pay is only available in Austria, Belgium, Denmark, Estonia, Finland, France, Germany, Greece, Ireland, Italy, Latvia, Lithuania, the Netherlands, Norway, Poland, Portugal, Slovakia, Spain, Switzerland and Sweden.

https://n26.com/en-eu/google-pay

Če prav vidim, iz Eurozone manjkajo samo Luksemburg, Slovenija in Hrvaška. Zakaj?

Kdo bi vedel. Ostale fintech banke nimajo teh problemov, tako da ni Google kriv.

alba ::

PARTyZAN je izjavil:

- v vseh paketih (tudi brezplačnih) je plačevanje zastonj, neomejeno
- v komentar

Hvala. Kam pa vpišem namen plačila ?

BlaY0 ::

alba je izjavil:

PARTyZAN je izjavil:

- v vseh paketih (tudi brezplačnih) je plačevanje zastonj, neomejeno
- v komentar

Hvala. Kam pa vpišem namen plačila ?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: BlaY0 ()

Thomxy ::

pygmalion je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Google Pay is only available in Austria, Belgium, Denmark, Estonia, Finland, France, Germany, Greece, Ireland, Italy, Latvia, Lithuania, the Netherlands, Norway, Poland, Portugal, Slovakia, Spain, Switzerland and Sweden.

Če prav vidim, iz Eurozone manjkajo samo Luksemburg, Slovenija in Hrvaška. Zakaj?

Jaz vsake toliko pošljem email s to pripombo/predlogom... Pa tudi na Facebooku jih včasih mal napadem na to temo... Morda se bo kaj premaknilo, če bomo mal bolj sitni in pokazali, da si to res želimo...

BlaY0 ::

Kaj pa prek Google play store-a? Tam sem jaz napisal, da QR za UPN ne dela in so popravili. Čez dve leti :D

NuMaN ::

NuMaN je izjavil:

Saj se ti napisal izračun, meni osebno prihranek 10 e letno ne odtehta.

Če pa je prihranek nekaj 100 e, je že za premisliti.

Pač različno smo situirani, nekdo se ukvarja s koini itd.

Ne izključujem pa, da se v prihodnosti kaj spremeni in nam naši bančniki še kaj dodatnega spohajo, ali pa mi stopijo na živec, takrat se ne bom obotavljal in bom tudi sam šel na N 26.

Mogoče je čas da se moderniziram in nekaj dodatnega prišparam, zato razmišljem o zamenjavi računa na delavski (ob duhu podražitve v naslednjem letu) z N26.

Me pa zanima bolj tehnična plat. Vse se dela s telefonom, brez certifikata. A je to dovolj varno?
Kaj je v primeru, če zamenjaš/izgubiš telefon?
Ali SMS vedno pridejo ali se lahko kaj zalomi (HOT operater).
V kolikem času od sklenitve preko neta dobiš fizično kartico na domač naslov?

Hvala.

jinzo ::

a) Ne vsekakor ni varno, miljoni buhtlnov davajo denar na okensko polico in upajo da jim ga ne ukradejo
b) Nihče ne ve, teh podatkov ni mogoče najti nikjer, tudi na Slo-Techu ne, ker se še to nikomur ni zgodilo (ali pa, ko se mu zgodi, pridejo ninje in jih odstranijo)
c) V telekomunikacijah se še nikomur ni nikdar zgodilo da kakega SMS-a nebi dobil. Še posebej ne v točno tej temi.
d) Kakih 14 dni je trajalo nazadnje pri meni.

Če povzamem: Ne nalagat denarja nekam, za kar sami niste opravilno sposobni uporabljat. Če na javnem forumu vprašate za mnenje (brez da bi vsaj približno pogledali za kaj se gre, kako deluje in kaj o tem pravijo na zadnjih recimo 10 straneh), je to vredno nekje tlko kot moje pisanje zgoraj.

P.S: Za tiste ko jim je crknil sarkazem detektor, zgoraj napisano je sarkazem.

matobeli ::

Kartica pride prej :))

jinzo je izjavil:

a) Ne vsekakor ni varno, miljoni buhtlnov davajo denar na okensko polico in upajo da jim ga ne ukradejo
b) Nihče ne ve, teh podatkov ni mogoče najti nikjer, tudi na Slo-Techu ne, ker se še to nikomur ni zgodilo (ali pa, ko se mu zgodi, pridejo ninje in jih odstranijo)
c) V telekomunikacijah se še nikomur ni nikdar zgodilo da kakega SMS-a nebi dobil. Še posebej ne v točno tej temi.
d) Kakih 14 dni je trajalo nazadnje pri meni.

Če povzamem: Ne nalagat denarja nekam, za kar sami niste opravilno sposobni uporabljat. Če na javnem forumu vprašate za mnenje (brez da bi vsaj približno pogledali za kaj se gre, kako deluje in kaj o tem pravijo na zadnjih recimo 10 straneh), je to vredno nekje tlko kot moje pisanje zgoraj.

P.S: Za tiste ko jim je crknil sarkazem detektor, zgoraj napisano je sarkazem.

Glede na ta odgovor domnevam, da zadeva deluje.

Mogoče pa bom res šel v to, ali pa bom kolobaril po slovenskih bankah, dokler bo šlo, na cca 2 leti.

Imam mesec in pol časa, da to speljem. Upam, da se mi ne bo pojavilo kako nenadejano delo, ki bi mi vzelo dragoceni čas, da to malce preštudiram.

Žal bo trpel hobi ...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: NuMaN ()

MikeRotch ::

Me pa zanima bolj tehnična plat. Vse se dela s telefonom, brez certifikata. A je to dovolj varno?

Ja. Telefon imaš zaklenjen z geslom, app je zaklenjen z geslom, nakazila moraš dodatno potrdit z geslom, večino plačil preko spleta moraš potrditi s prijavo v app in dodatno potrditvijo.

Logiraš se v app iz novega telefona in prijaviš nov telefon kot primarni device. 5 minut dela.

Ne vem, če N26 pošilja kakšne SMSe. Vsaj meni jih ne. Vse gre preko potisnih sporočil v appu.

Kak teden +- par dni.

Probaj prej vzporedno s tvojo obstoječo banko za kak mesec ali dva, če ti ustreza. Osnovni paket je zastonj in nudi dovolj za večino uporabnikov.

Pa ne pozabi prijaviti računa na FURS.

GupeM ::

NuMaN je izjavil:

Imam mesec in pol časa, da to speljem. Upam, da se mi ne bo pojavilo kako nenadejano delo, ki bi mi vzelo dragoceni čas, da to malce preštudiram.

Žal bo trpel hobi ...

Vse skupaj narediš v nekaj minutah. V mescu in pol lahko ustanoviš svojo neo banko in tam odpreš račun.

Pa ob tem še hobi ne bi trpel.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: GupeM ()

MikeRotch je izjavil:

Ja. Telefon imaš zaklenjen z geslom, app je zaklenjen z geslom, nakazila moraš dodatno potrdit z geslom, večino plačil preko spleta moraš potrditi s prijavo v app in dodatno potrditvijo.

Logiraš se v app iz novega telefona in prijaviš nov telefon kot primarni device. 5 minut dela.

Ne vem, če N26 pošilja kakšne SMSe. Vsaj meni jih ne. Vse gre preko potisnih sporočil v appu.

Kak teden +- par dni.

Probaj prej vzporedno s tvojo obstoječo banko za kak mesec ali dva, če ti ustreza. Osnovni paket je zastonj in nudi dovolj za večino uporabnikov.

Pa ne pozabi prijaviti računa na FURS.

Hvala zelo. Konkretno me je to najbolj zanimalo.

pingme ::

SMSi se pri večini bank/brokerjev pošljejo, ko zamenjaš telefon, s tem potrdiš, da je to tvoj novi primary device. Sem ravno menjal iphone, edina izjema je bila NLB, kjer zahtevajo klic za nove aktivacijske kode in pa pri IBKR ni dohodni sms, ampak se pošlje odhodni (kar operater tudi zaračuna, ker je iz SLO v EU), tu mi najprej ni bilo jasno kaj je narobe, ker sem imel sim kartico še v starem telefonu.

Thomxy je izjavil:

pygmalion je izjavil:

Jaz vsake toliko pošljem email s to pripombo/predlogom... Pa tudi na Facebooku jih včasih mal napadem na to temo... Morda se bo kaj premaknilo, če bomo mal bolj sitni in pokazali, da si to res želimo...

Poslal pripombo na email. Pravzaprav edina stvar, ki mi manjka pri N26.

Enkratnih virtualnih debetnih kartic ne rabite? Meni so kul zadeva. Brezplačen instant sepa je tudi kul.

Jakkob ::

delavec44 je izjavil:

Enkratnih virtualnih debetnih kartic ne rabite? Meni so kul zadeva. Brezplačen instant sepa je tudi kul.

Marsikatera online trgovina jih zavrača tako da ne pridejo povsod prav.

MikeRotch ::

delavec44 je izjavil:

Jaz imam Metal, na katerim imaš virtualne kartice (niso za enkratno uporabo) in brezplačen instant sepa. Nisem prepričan, kaj je na osnovnih paketih.

bastadu ::

Ali je kdo koristil akcijo za 80€ nagrade za friend referral? Jaz sem pred 30.11. priporočil enega, ki se je pravočasno prijavil, včeraj pa je naredil 1. transakcijo za 80€+ pa pri sebi ne vidim nobene razlike, še vedno mi na prvi strani pod Friends referred kaže 0.

bastadu ::

bastadu je izjavil:

Ali je kdo koristil akcijo za 80€ nagrade za friend referral? Jaz sem pred 30.11. priporočil enega, ki se je pravočasno prijavil, včeraj pa je naredil 1. transakcijo za 80€+ pa pri sebi ne vidim nobene razlike, še vedno mi na prvi strani pod Friends referred kaže 0.

Odgovarjam na svoje vprašanje: pravkar dobil referral bonus, tako da ca. 2 dni od transakcije je trajalo ... zgleda mora to nekdo na roke poklikat ...

2 dni je drugače nek standard, da kartična transakcija ni vec pending. V pending statusu je pa nihče ne upošteva.

amacar ::

Danes dobil msg v app. Končno.
From January 8 2025, N26 Standard and Business Standard customers will no longer be charged for SEPA instant transfers.

aborko ::

Meni so prejsnji teden najprej blokirali N26 racun in nato izbrisali N26 account, prijava v app sploh ni vec mogoca, user ne obstaja. Nekaj ocitno delam narobe, ceprav ne vem kaj, ker nocejo povedati, samo da mi nocejo vec nuditi storitev. Majkemi da sem bil priden, nobenih kripo zadev ali kaksnih mutnih poslov. Gor je ostalo cca 4 jurje.

Mogoce algoritem triga ko prileti malo vecji znesek od neke (za njih) X osebe, nato pa jst ta znesek se isti dan nakazem naprej na Traderepublic. Revolut je to zgledno resil, pac poslal sem rojstni list, kjer sta razvidna oce in mama in pa source of funds in po parih dneh je bilo reseno. Tile N26 te pa samo ghostajo, ces da oni preiskujejo zadevo in ne rabijo sodelovanja.

Support pravi da je sprozen AML protokol in da naj pocakam jim posljem drug racun na moje ime kamor bodo nakazali sredstva. Hkrati pa tole:
Please be aware that providing documentation to the Bank is not confirmation or a guarantee that the payout of the funds will be possible. N26 Bank adheres to the strict rules and regulatory guidelines required of as a fully licensed bank.

Reddit je poln taksnih zgodb, nekateri pisejo da tudi po 6 mesecih niso prisli do denarja,da ne morejo placevat najemnine, hrane,.... So pa tudi skupinske tozbe proti N26 v Nemciji in pa polno clankov v medijih.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: aborko ()

NajiM ::

Si kaj prodajal in ti je prihajalo na tvoj n26 račun iz različnih računov? Imaš business ali personal account?

Racun pri N26 je bil odprt dober mesec. Nic nisem prodajal, nakazila so prisla še iz racunov dveh drugih oseb (vracila posojil in deljenje stroskov), pa se to znotraj druzine.

NajiM ::

Kolikor je meni znano skupinskih tožb ni. Članek je pa iz leta 2022 - Business insider, pa še tista zgodba je menda fake. Je pa kar nekaj primerov na forumih, linkedinu, itd. Večina iz leta 2022. Mora biti ekstremno zoprno če se ti to zgodi in ti je to edini račun ali/in veliko gor. Me kar zmrazi...

Kolikor vidim je ogromno cisto svezih primerov, samo pravi subreddit je potrebno brati (in ne prvi predlagani /number26bank), pac pa tale: https://www.reddit.com/r/n26bank/s/CdBZ...

Mene osebno ne skrbi, ker je pri meni vse cisto in na koncu bodo sigurno sredstva vrnili. Tudi zelo nujno ne potrebujem tega denarja.
Je pa zanimivo, kako in zakaj do tega pride ter predvsem odnos supporta, neodzivnost oz. ghostanje.
Ko berem tisti subreddit zgoraj, so notri tudi zanimivi primeri, ko N26 vrne le del denarja ?: https://www.reddit.com/r/n26bank/commen...

MPM ::

A je že bilo objavljeno na forumu?

From January 8, 2025, N26 Standard and Business Standard customers will no longer be charged for SEPA instant transfers.

Your N26 Team

Kodrnusa ::

MPM je izjavil:

From January 8, 2025, N26 Standard and Business Standard customers will no longer be charged for SEPA instant transfers.

Your N26 Team

Odlična novica, hvala.
Še google pay zrihtajo pa bo best banka ever.

Vse to in še več je Revolut že davno imel. Kaj točno je prednost N26, da bo best banka ever?

amacar ::

MPM je izjavil:

Your N26 Team

Je bilo

amacar je izjavil:

Danes dobil msg v app. Končno.
From January 8 2025, N26 Standard and Business Standard customers will no longer be charged for SEPA instant transfers.

MrStein ::

delavec44 je izjavil:

Vse to in še več je Revolut že davno imel. Kaj točno je prednost N26, da bo best banka ever?

N26 app (po)zna QR kode z UPN (skenirati).
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

k4vz0024 ::

Zadnje dni opažam transakcije, ki jih nisem opravil. Sredstva so iz glavnega računa premaknjena. Zato so bile transakcije zavrnjene. Za kakšno vrsto zlorabo gre?

Kosek1 ::

k4vz0024 je izjavil:

Zadnje dni opažam transakcije, ki jih nisem opravil. Sredstva so iz glavnega računa premaknjena. Zato so bile transakcije zavrnjene. Za kakšno vrsto zlorabo gre?

Moralo bi pisat, kam je bilo namenjeno nakazano. :)

O piše. Vendar samo ime firm, za zdravila, hrano in celo travo!

Ne morem pa Priti do podatkov v kateri državi se nahajajo firme, ki zahtevajo transakcijo! Kako priti do teh informacij? N26 trdi, da teh podatkov nima!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: k4vz0024 ()

fujtajksel ::

k4vz0024 je izjavil:

Mogoče ti je kdo pwnal telefon?

Sam sem pred časom razmišljal o N26, ampak po prebiranju tukaj sem se raje odločil za "kolobarjenje".

Nekaj časa bo šlo ...

V tem času bi se bilo dobro organizirati s somišljeniki, pritisniti na oblastnike, da se sprejme kaka zakonodaja, ki bi bankam nalagala odprtje TR za potrebe nakazila plače, pokojnine, socialne.

Cena teh osnovnih storitev bi morala biti regulirana za vse banke v SI.

Kot drugo bi banka morala omogočati uporabo spletnega bančništva, ki ne zahteva menjavo telefona na dve leti.

Ali pa naj omogočijo izplačilo dohodkov v gotovini, zakonsko.

Bi pa bila gornja opcija dosti bolj smiselna in lahko izvedljiva.

Zgodovina sprememb…

fujtajksel je izjavil:

k4vz0024 je izjavil:

Mogoče ti je kdo pwnal telefon?

Ali ne bi v tem primeru premikal sredstva iz nepovezanih Spaces v Glavni račun? Kako pa ugotovimo, da je telefon Pawnal?

MrStein je izjavil:

delavec44 je izjavil:

N26 app (po)zna QR kode z UPN (skenirati).

Zna to narediti na isti napravi? Če ne, hitreje skopiram sklic iz upn na mailu sam.

Ales ::

NuMaN je izjavil:

V tem času bi se bilo dobro organizirati s somišljeniki, pritisniti na oblastnike, da se sprejme kaka zakonodaja, ki bi bankam nalagala odprtje TR za potrebe nakazila plače, pokojnine, socialne.

To že obstaja.

Imenuje se Osnovni plačilni račun.

Cena teh osnovnih storitev bi morala biti regulirana za vse banke v SI.

Saj je.

Kot drugo bi banka morala omogočati uporabo spletnega bančništva, ki ne zahteva menjavo telefona na dve leti.
Tole si si izmislil, nobena banka ne zahteva menjave telefona na dve leti.

Ali pa naj omogočijo izplačilo dohodkov v gotovini, zakonsko.

Kakor rečeno, obstaja Osnovni plačilni račun, s katerim lahko med ostalim tudi dviguješ gotovino.

OutOfTheBox ::

Sam tud da ti 4 jurje kar tako pihnejo. Očitno je v "novi dobi" treba ne sam pazit da boš keš zaslužil ampak tudi da ga boš že nakazanega, lahko sploh dvignil.

Če bi nekdo 10 let nazaj pravil kako se bo to delalo danes, dodatno še to da bo folk to toleriral, bi folk ob poslušanju krapaval od smeha, medtem ko bi poskušali najdit še kak joint, da bi ga majstr pihnil sam zato da bi to trajalo do zgodnjih jutranjih ur.

Aleš:

Banka direkt ne, ampak moraš imeti dovolj novo verzijo androida za aplikacijo, brez katere ne gre.

Osnovni račun, ki ga omenjaš, je pod 2 e. Samo za socialce in zelo ogrožene.

Recimo tisti s 600 evri penzije ne pade pod to, komajda pride pod pet evrov, kmalu pa to ne več še v najugodnejši banki.

Mislim, da je 1 procent, ki ga mora dati penzionist ali kdo drug za banko enostavno preveč.

Dosti ljudi je v SI, ki padejo v razpon med 500 in 1000 e po dohodkih, in ti ne pridejo v kategorijo osebnega računa, vsaj velika večina ne.

Glede vsega napisanega je verjetno še najbolje pri DH, za spletno banko rabiš certifikat od si-certa (ali pa še to ne) in pa telefon ter registracijo na rekono.

Upokojenec, ki dviguje na njenih bankomatih in plača recimo tri položnice, bo prišel skozi s 5 e mesečno (ob pogoju, da zna uporabljati spletno banko), drugje pa občutno več.

Zgodovina sprememb…

Ales ::

NuMaN je izjavil:

Banka direkt ne, ampak moraš imeti dovolj novo verzijo androida za aplikacijo, brez katere ne gre.

"Dovolj novo" ne pomeni, da moraš telefon menjati na dve leti. Te aplikacije delajo tudi na dosti starejših napravah...

Bilo bi pa koristno, da bi obstajali alternativni načini za 2FA in da bi to bilo regulirano. Brez regulacije očitno ni pravega interesa za to, četudi bi bilo tehnično izvedljivo.

Osnovni račun, ki ga omenjaš, je pod 2 e. Samo za socialce in zelo ogrožene.

Za vse ostale pa največ 4,90 EUR mesečno, nekatere banke ga nudijo še za malo manj.

Je to preveč? Ne vem, mogoče... Morda bi lahko predlagali, da se ta regulirana cena še zniža.

To že presega okvir debate.

Sam si tako predstavljam "vitko državo".

Konkretno za banke: verjetno brez neke državne banke ne bi šlo. Ostale banke pa bi nudile advanced produkte, državna pač ne.

Koliko je to v fanašnjem sistemu v praksi izvedljivo, ne vem.

Vsekakor bi bilo za slehernika to bolj koristno kot tisoč agencij in direkcij.

matobeli ::

Razen če ti bajto odnese plaz/voda.

Pol je pa fino imet malo bolj socialno državo.

Ne, to ne ampak v redu zavarovano, to pa ja, to nima ničesar s socialno državo. Če ti pa je občina dovolila gradnjo na neprimernem zemljišču, pa odgovorja za to materialno, ne pa socialna država, wtf. Mislim, da je kar nekaj tega sicer že zajeto v maksimalnem zavarovanju, za potres pa mislim, da moraš dodatno. Naj me, hudiča, kdo popravi, da grem policaeiou iskat!

Zgodovina sprememb…

delavec44 je izjavil:

Zna to narediti na isti napravi? Če ne, hitreje skopiram sklic iz upn na mailu sam.

Ima 'import image' ampak računi pridejo navadno v pdf obliki... če ne gledaš na drugem/večjem ekranu, bo verjetno lažje skopirat sklic upn.

Zgodovina sprememb…

««
207 / 208
»»