» »

Banka N26

Banka N26

Temo vidijo: vsi
««
195 / 205
»»

smetko ::

In smetko, obrakrat je vprašaj na koncu, verjetno nisi opazil v svoji vnemi preganjanja smrdečih zavajalcev glede N26 obrestnih mer!

Preden druge napadeš zaradi površnega branja, preberi moj prvi stavek v prvem odgovoru.
No comment

eEdbM ::

smetko je izjavil:

Zato tvoj "že" diši-1 po zavajanju.

Ti si začel nekaj blejati o smrdenju na zavajanje (ki je zavestna aktivnost).
Sorry, ne da se mi več, tvoj doprinos je negativen glede na moj čas...
Upam, da sva zdaj komunicirala prvič, zadnjič in nikdar več.

smetko je izjavil:

Kako dolgo bodo imeli takšne obrestne mere ti težko napovemo.
Ostale obrestne mere pa so 2,8% odkar so uvedli varčevalni račun a Slovenijo.
Zato tvoj "že" diši-1 po zavajanju.

matobeli ::

eEdbM je izjavil:

Sorry, ne da se mi več, tvoj doprinos je negativen glede na moj čas...
Upam, da sva zdaj komunicirala prvič, zadnjič in nikdar več.

Uoooo... ker zajeban mudel ejga.
A to še wc školjki izstaviš račun po opravljenem delu? :))

matobeli je izjavil:

Uoooo... ker zajeban mudel ejga.
A to še wc školjki izstaviš račun po opravljenem delu? :))

Ne, školjki pač ne ampak tisti stranki, v katere čas pač pade. Žal pa to ni 24h/dan, kot bi si to želel jaz.

Naj pa sicer povem, da sem vsemu navkljub kar dobre volje danes, zavarovalnica ugodno razrešila stvar.

PS: Evo, sem popravil najbolj očitne tipkarske napake, da ne bo še več žrtev.

Hovdra ::

eEdbM je izjavil:

N26 ima 4% letne obresti za pločevino in kako dolgo še - dalje kot do 1.7.? Ostalo izgleda že na 2,8%?

Od takrat, ko bodo obvestili da se z X dnem spreminja (zgolj niža) +2 meseca. To je najbližje kar se lahko "napove".

Sicer pa ne razumem zakaj se tako hudujete nad njihovo (N26) ponudbo, trg je prost, precej neobank ma svoje ponudbe, ki so (tudi) zastonj in vsak si izbere glede na svoje potrebe ustrezno. Verjamem, da tisti, ki imamo N26, vemo zakaj jo imamo in že skombiniramo, da se nam izplača.

Utk ::

Če pade iz 4 na 3, bo padlo tudi iz 2,8 na 2, pa pri drugih iz 3,5 na 2,5 itd. Normalno da ne more bit N26 tu neka velika izjema.

Jaz nimam ničesar proti N26, nasprotno... Tudi nekaj drugih fintechov je kar v redu...

Normalno, če ponudniku dovolj zaupaš, da se ti izplača vzeti določene plačljive plane.

Mora pa biti nekaj substance tudi s strani komitenta/vlagatelja, da se letna članarina čimprej poplača.

Normalno, sej to si nekdo, ki je končal OŠ, menda zna izračunat.

Utk je izjavil:

Normalno, sej to si nekdo, ki je končal OŠ, menda zna izračunat.

Ljudje delajo še marsikakšne slabše odločitve, četudi z doktorati, kje so šele osnovnošolci :D

Recimo, denar (1) vežejo za dalj časa za (2) precej nižje obresti na (3) slovenskih bankah in jim pri tem (4) še osušijo račun.

Jah, izračunat že znajo, vprašanje pa če res kaj ukrenejo.

Utk je izjavil:

Jah, izračunat že znajo, vprašanje pa če res kaj ukrenejo.

To zadnje se meni zdi slabše kot če si ne znajo izračunati.

Ampak zdaj smo zašli v filozofiranje.

@Hovdra:
Imam v spominu da sem tudi sam zasledil podatek, da pri višanju obrestne mere stopi le ta takoj, pri znižanju pa je nek časovni zamik. Vsekakor dober podatek za "metalne" varčevalce pri N26. Vsekakor je pa tvoj odgovor bolj natančen kot moj.:)
No comment

Hovdra ::

Tako je (hvala EU zakonodaji in potrošniškim pravicam). Spremembe, ki so pozitivne (ugodnejše) za uporabnika stopijo v veljavo takoj oz. z navedenim datumom veljave (ko napovejo), vsa poslabšanja pa morajo imeti rok za odstop od spremenjenih pogojev (v N26 primeru za metal uporabnike je to 2 meseca).

blink ::

Ze dolgo casa nisem nakazoval preko N26 in me zanima ali ima kje UPN obrazec, kjer vneses tudi sklic (referenca) in koda namena? Ko hocem nakazati v aplikaciji me vprasa za: prejemnika, IBAN, znesek - naprej pa potem nisem sel da ne bi ze kar izvedlo nakazila.

amacar ::

Ne, tuje banke imajo samo referenco, kar je pri nas naziv. Lahko preizkusis, moras itak pred nakazilom potrditi s pin kodo.

estons ::

Na N26 po vnosu prejemnika, IBAN, zneska imaš še okence za vpis "sporočila", v katerega vpišeš sklic (lahko s presledkom ali brez, jaz ponavadi s presledkom), npr. SI00 123456. Ni opcije za vnos namena, pa itak je namen samo za statistiko, prejemniku nakazila nič ne pomeni.

miko22 ::

Zakaj je pri nas folk tako neumen, da če daš komu IBAN, pa hoče ime, ....do spodnjih gat.
Pa mu poveš, napiš kaj češ, pa težijo da ne gre še ne vneseš vse podatke natančno.
Kak si folk ne zna dopovedat, da sta pomembna samo 2 podatka. IBAN in €

MrStein ::

Odvisno kaj počneš, komu nakazuješ.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Ker je naziv in naslov tudi obvezen podatek. Ti tam lahko napišeš kar češ, ampak banka mora to preverjat in če se banka odloči, lahko to ne gre naprej.

fujtajksel ::

Utk je izjavil:

Ker je naziv in naslov tudi obvezen podatek. Ti tam lahko napišeš kar češ, ampak banka mora to preverjat in če se banka odloči, lahko to ne gre naprej.

Khm, vprašanje je zakaj so naslov, koda namena, številka čevljev itd obvezni podatki pri naših bankah, na N26 npr pa niti ni rubrike kamor bi vpisal?
Opažam da pri nekih nakazilih iz tujine tudi dobim naslov tistega ki je nakazal.

BuDi79 ::

Utk je izjavil:

Ti tam lahko napišeš kar češ, ampak banka mora to preverjat in če se banka odloči, lahko to ne gre naprej.
Ej, banka je milijone nakazovala Disneyevim junakom v tretje države. In vsi trdijo da je vse ok.

fujtajksel je izjavil:

Utk je izjavil:

Khm, vprašanje je zakaj so naslov, koda namena, številka čevljev itd obvezni podatki pri naših bankah, na N26 npr pa niti ni rubrike kamor bi vpisal?
Opažam da pri nekih nakazilih iz tujine tudi dobim naslov tistega ki je nakazal.

Ni res, tudi pri N26 MORAŠ vpisat naziv. Dobro, naslov je ali pa ni, tisto je itak praktično nemogoče preverit tudi banki, nek naziv pa mora bit. To je vse fajn tudi če ti pišeš not miki miško, ko bo neko napačno nakazilo, bo pa jok, kako je banka to lahko sprovedla, če pa nisem nameraval njemu nakazat...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

miko22 ::

Utk je izjavil:

fujtajksel je izjavil:

Utk je izjavil:

Ni res, tudi pri N26 MORAŠ vpisat naziv. Dobro, naslov je ali pa ni, tisto je itak praktično nemogoče preverit tudi banki, nek naziv pa mora bit. To je vse fajn tudi če ti pišeš not miki miško, ko bo neko napačno nakazilo, bo pa jok, kako je banka to lahko sprovedla, če pa nisem nameraval njemu nakazat...

Ti ne veš kaj je naziv, kajne?

To ti piše na strani N26:
What information do you need for a SEPA transfer?
To make a SEPA transfer, you usually need the following information:

Recipient's name -- the full name of the person or company receiving the funds.
Recipient's IBAN -- a unique identifier for the bank account where you're sending the money. It consists of a country code, check digits, and the account number.
Amount -- the exact amount of money you wish to transfer.
Currency -- the currency that you're using for the transfer.
Your name and address -- your full name and address, as the sender of the funds.
Your bank account details -- your own bank account number, IBAN, and BIC.

Zadnje 3 stvari seveda banka izpolne sama.

Nobene številke čevlje ni, če smo že dobesedni.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

delavec44 ::

miko22 je izjavil:

Utk je izjavil:

fujtajksel je izjavil:

Utk je izjavil:

Ti ne veš kaj je naziv, kajne?

Jaz se vedno sprašujem kaj je smisel takega podjebavanja. Če misliš, da se moti, argumentiraj zakaj. Kaj je doprinos takega vprašanja v debato?

Naziv zajame tako ime, priimek pri fizičnih osebah kot naziv pri pravnih osebah.

blblb ::

Pozdravljeni.

Je kdo mogoče opazil, da so ta mesec bile obresti manjše kot prejšnji?
Ćeprav sem imel na računu cca. 1000E več, so bile obresti manjše za 40c....

Hvala ter lep pozdrav

bastadu ::

Višina obresti je rahlo različna glede na to, koliko dni ima mesec ;)

dev ::

.
All we have to decide is what to do with the time that is given to us.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dev ()

Ok, če preskočimo elementaren izračun, ali se mesečno pripisovane obresti 'obnašajo' konformno?

Če se še komu ljubi igračkati - tule en delovni 'poc'- dobite podoben output za

const balanceBeforeChange = 10000;
const balanceAfterChange = 11000;
const changeDate = 17; // 17th June
const annualInterestRate = 4; // 4%
const daysInMonth = 30; // Number of days in June

The total compound interest for June is: EUR34.2914
The total simple interest for June is: EUR34.8889

Komentarji ignorirani.

energetik ::

fujtajksel je izjavil:

Utk je izjavil:

Če želiš povsem neomejeno pošiljanje sredstev zgolj s št. računa in zneskom, uporabi kriptovalute v lastni denarnici. Ga ni boga, ki bi ti lahko transakcijo preprečil ali zadržal.
vires in numeris

Ok, če preskočimo elementaren izračun, ali se mesečno pripisovane obresti 'obnašajo' konformno?

Da in Ne.
zakaj DA: Zato ker se mesečne obresti iz preteklega meseca v trenutnem mesecu obrestujejo.
Zakaj NE: Zato ker je izračun za obresti linearen. Njihova formula za izračun obresti (znotraj meseca je):
obresti = Znesek * število_dni * (obrestna_mera / 365)

Posledica tega je, da so dosežene obresti na letni ravni nekoliko višje od deklarirane obrestne mere.
V prestopnem letu, k nekoliko višjem obrestim prispeva, da delijo z 365 in na z število dni v letu.
No comment

Žal je res dnevna obrestna mera (letna/365) in ne (letna/(12*30))

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: eEdbM ()

jinzo ::

Manjša opomba, TR (vsaj v mojem primeru) uporablja 360 in ne 365 (to je kar zanimiva zadeva, ampak menda kar pogosta v bančništvu). Se vidi tam na tistem dokumentu linkanem spodaj pod obrestmi.

EH EDIT: to velja za TR, spregledal temo :D

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jinzo ()

Najbrž računajo 12x30 dni in je vsak mesec enako.

Izgleda, je za depozite navadno 365, za posojila pa 360!
>:D

Utk je izjavil:

Najbrž računajo 12x30 dni in je vsak mesec enako.

Ni, je dnevni obračun in vsak dan dobiš.

Ok, ampak če tam piše npr. 4% letna OM, potem je v resnici malo več, za tistih 5 dni, al kako?

Pri TR ja.

On each day, at the end of the day, we determine your cash balance and multiply this amount by the share of the applicable interest rate per year (based on the interest method current/360 days) attributable to the respective day.

nejc311 ::

Sem pri obeh bankah (N26 in TR) natančno poračunal svoje obresti in se mi do centa ujemajo z izračuni.
N26 ima 4,00% na 365 dni, TR pa 3,80% na 365 dni, oziroma 3,75 na 360 dni. Ko je imela TR še "4%" mero je imela realno 4,06% na 365 dni. N26 si je razliko nad 4% vzela zase, ko je bila obrestna mera od ECB še tolikšna.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: nejc311 ()

blblb ::

bastadu je izjavil:

Ampak glede na to da je razlika med majem ter junijem 1 dan in da je bilo na računu 1000E več, ne bi smelo biti obresti manj.

Sploh glede na to da je že samo obresti za 1000E, cca 3.5E na mesec...

lp, blblb

Z več podrobnostmi je lažje preračunavati. Kateri dogodki so se zgodili na tem računu? Katerega junija si nakazal?

blblb je izjavil:

bastadu je izjavil:

Ampak glede na to da je razlika med majem ter junijem 1 dan in da je bilo na računu 1000E več, ne bi smelo biti obresti manj.

lp, blblb

1000€ ti prinese okoli 0,3% obresti, dočim 1 dan na mesec več prinese okoli 3% večji znesek obresti.
No comment

BlaY0 ::

blblb je izjavil:

bastadu je izjavil:

lp, blblb

Ja koliko pa imaš gor? Ob predpostavki da imaš 50k in si v začetku junija dodal še 1k, je en dan za 50k približno 5,5 EUR in 30 dni za 1k približno 3,3 EUR, se pravi kljub 1000 EUR več na računu, bi zaradi enega dneva manj dobil 2,2 EUR manj obresti. Predvidevam da si imel na začetku junija gor okoli 34k.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: BlaY0 ()

FireSnake ::

Kaj sem jaz slep, da ne vidim kje se dol potegne potrdilo o plačilu?
Business standard račun.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Kalavala ::

Če gre za bank transfer: Ko si plačal klikneš na plačilo in imaš Download transfer comfirmation. Za kartična plačila pa nimaš.

FireSnake ::

Ja, bančno nakazilo.
Grem gledat.

Edit: res je. Prehotro sem gledal. Se pokaže šele po določenem času.
Hvala.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Zgodovina sprememb…

predi ::

Torej, ne nakazujte na N26 preko top-upa, če je vaša main banka NLB ali Addiko. Ne vem sploh, če je še ta možnost kje pri N26, je nisem nikoli koristil. Vem, da je bila eksperimentalno oz. si imel en poskus.

Največja slovenska banka NLB po novem ceniku zaračunava 1,5 odstotka zneska nakazila za tako imenovane quasi-cash transakcije, med katere prištevajo tudi nakazila s kartico na neobanke, kot sta Revolut in N26. Še višjo tarifo ima NLB-jeva najnovejša prevzemna tarča, banka Addiko.

...

https://forbes.n1info.si/posel/pazljivo...
Preden kdo uleti, ne, ne gre za SEPA nakazila.

BuDi79 ::

predi je izjavil:

Torej, ne nakazujte na N26 preko top-upa, če je vaša main banka NLB ali Addiko. Ne vem sploh, če je še ta možnost kje pri N26, je nisem nikoli koristil. Vem, da je bila eksperimentalno oz. si imel en poskus.

Največja slovenska banka NLB po novem ceniku zaračunava 1,5 odstotka zneska nakazila za tako imenovane quasi-cash transakcije, med katere prištevajo tudi nakazila s kartico na neobanke, kot sta Revolut in N26. Še višjo tarifo ima NLB-jeva najnovejša prevzemna tarča, banka Addiko.

...

https://forbes.n1info.si/posel/pazljivo...
Preden kdo uleti, ne, ne gre za SEPA nakazila.
Gre pa tudi za plačila preko PayPala (torej nekaj se plača PayPalu, nekaj se bo pa še NLBju), ni pa podatkov če gre tudi za polnjenje Urbane in podobnih kartic, moralo bi se. Veliko sreče pri SEPA nakazilu na Urbano.

Dobro, pa kaj to banko briga kam "nakazuješ" s kartico?
««
195 / 205
»»