Forum » Loža » Banka N26
Banka N26
Temo vidijo: vsi
BlaY0 ::
Enako. Se pa spomnim, da sem Decembra 2022 to omenil v oceni aplikacije in so takoj nazaj odpisali, da bodo poskusili urediti.
kixs ::
Vsekakor je uspelo ;)
Dela pa nekje od novembra naprej. Vidim, da sem oktobra se rocno vpisoval sklic in delal presledek za SI12. Skenirano pa vpise brez presledka.
Dela pa nekje od novembra naprej. Vidim, da sem oktobra se rocno vpisoval sklic in delal presledek za SI12. Skenirano pa vpise brez presledka.
mikhaair ::
Telefon se je protestno zaustavil, rebootal, žal pa ne uspem več priti v app N26.
Uparjanje s telefonom ni uspelo, preko poslane SMS kode ni uspelo, sedaj pa sploh ne dobim nikakršnega SMS več ko ponovno poizkusim.
Support je le preko aplikacije, kamor pa ne pridem. Vse zahteva potrditev v uparjenem telefonu, kar pa ne uspem izvesti.
Pisal na support@m26.com. Ima kdo izkušnje s čim podobnim, kaj lahko še storim?
Piše da se odzovejo 1-2 dni.
Uparjanje s telefonom ni uspelo, preko poslane SMS kode ni uspelo, sedaj pa sploh ne dobim nikakršnega SMS več ko ponovno poizkusim.
Support je le preko aplikacije, kamor pa ne pridem. Vse zahteva potrditev v uparjenem telefonu, kar pa ne uspem izvesti.
Kolikokrat si pa poizkusil? Lahko da ti je N26 ali pa celo SMS provider blokiral telefonsko. SMS verifikacijsko kodo za pairing lahko zahtevaš tudi na kakšno drugo številko in jo potem od tam prepišeš.
Si odstranil in ponovno namestil aplikacijo?
Si odstranil in ponovno namestil aplikacijo?
eEdbM ::
se kaj pozna pri masi depozitov v domacih bankah, pac glede na teh nekaj tem in obresti? namesto 27G še samo 26,99G? :D
Reinstall ne pomaga, pri operaterju vse ok glede blokad in SMS.
Dobil sem tudi mail, da me čaka sporočilo, ko klikneš pa seveda pelje v app kamor ne pridem brez uparjenega telefona in,ali SMS kode.
Dobil sem tudi mail, da me čaka sporočilo, ko klikneš pa seveda pelje v app kamor ne pridem brez uparjenega telefona in,ali SMS kode.
Saj fora da on ga ima... vsaj kar se N26 strani tiče. Najprej je treba torej to skenslat prek web appa recimo (unpair phone). Potem še enkrat namestiš aplikacijo in upariš še enkrat.
Aplikacija ni nujno da je nameščena na telefonu katerega tel. številko imaš prijavljeno. Jaz imam app nameščen na enem telefonu brez SIM kartice.
Aplikacija ni nujno da je nameščena na telefonu katerega tel. številko imaš prijavljeno. Jaz imam app nameščen na enem telefonu brez SIM kartice.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BlaY0 ()
PUR300 ::
Pozdravljeni,
Kaksna je provizija, ce prenesem denar iz N26 na svoj osebni racun, ki je odprt pri Nkbm?
Kaksna je provizija, ce prenesem denar iz N26 na svoj osebni racun, ki je odprt pri Nkbm?
Številko imam na Izimobil, kjer so očitno včasih težave s SMS, saj par tednov nazaj nisem uspel poslat. Če je to tukaj primer pa ne vem.
Sem pisal msg v njihov IG profil, odgovorili z linkom na chat, kjer naj zahtevam human operator.
Le temu razložil kaj in kako, izklopil vpn, reboot telefona, ni pomagalo. Dal alternativno številko, vprašali po kartici in Id, če imam pri sebi. Od osebne je bila številka napacna ker menjal lani. Mi je resetiral podatke in sem dobil na novo telefonsko kodo, kjer sem šel skozi postopek verifikacije. Sedaj imam dostop do App, kartica pa se v postopku zaklene in naj bi se odklenila v dan, dva.
Sem pisal msg v njihov IG profil, odgovorili z linkom na chat, kjer naj zahtevam human operator.
Le temu razložil kaj in kako, izklopil vpn, reboot telefona, ni pomagalo. Dal alternativno številko, vprašali po kartici in Id, če imam pri sebi. Od osebne je bila številka napacna ker menjal lani. Mi je resetiral podatke in sem dobil na novo telefonsko kodo, kjer sem šel skozi postopek verifikacije. Sedaj imam dostop do App, kartica pa se v postopku zaklene in naj bi se odklenila v dan, dva.
pingme ::
Številko imam na Izimobil, kjer so očitno včasih težave s SMS, saj par tednov nazaj nisem uspel poslat. Če je to tukaj primer pa ne vem.
Kontaktiraj Telekom support in bodo uredili, napiši pa točni čas, ko bi moral dobiti sporočila. Vsi tile N26, Trade Republic … pošiljajo smse čez low cost providerje, čez katere se pošilja tudi množično spam in se posledično na vmesnih nodih blokirajo zaradi zlorab. Šparat je treba pa naj stane kolikor češ ;-)
spamer ::
Telefon se je protestno zaustavil, rebootal, žal pa ne uspem več priti v app N26.
Vse se da urediti, probaj na drugi telefon instalirati aplikacijo, pa zbrisi cache in cookije od aplikacije, ce jih imas, saj mobilno banko imas lahko na vec telefonih, vazno, da imas potrditveni mail in telefon.
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.
Pozdravljeni,
Iz N26 na katerokoli banko ponavadi ni provizije, torej 0€, ce pa iz slovenske banke nakazes na N26 je provizija, zaradi slovenskih pozresnih bank.
To sem jaz storil prvic, kadar sem moral nakazati denar iz moje banke na N26 in sem se bal, da mi bodo se kaj zaracunali, ce nisem dal ustreznih podatkov, ker so tako strasili, kot, da gre za nevem kaksno znanost, toda enkrat ko sem prisel na N26 sem takoj zaprl slovenski racun in ze vec kot 4 leta sem zadovoljen uporabnik N26, zdaj pa se REVOLUT sem probal, ki je prav tako super stvarca.
Kadar sem enkrat probal mobilno banko od N26 sem bil tako presenec kako enostavno je nakazovanje denarja kamorkoli in komurkoli in kupovanje preko spleta, da res sem bil tako jezen na slovenske banke, kako so me leta ze nategovale. Sedaj tudi placujem brezplacno poloznice lahko sam.
Prej sem imel pri intesa sanpaolo neko mobilno banko preko mame, ki si dobil se nek citalec kartic, ki prakticno skoraj ni delal LCD zaslon ze od samega zacetka, saj ze ko so ti hoteli dati jih precej ni delalo, pol so ti dali enega, ki je komaj delal za par mescev. stvar tako zakomplicirana, pa se si moral placati zato, da si imel mobilno banko, ki je prakticno nisi moral uporabljati, ker ni delal citalec. Mislim res, me ne vidijo banke, razen, ce bom morda nekoc rabil stanovanjski kredit, ce bodo cene stanovanj padle za 60% ali vec.....
RobertDev ::
izgleda 162,20EUR letno iz appa...
obdavčeno je žal NAD JURJA vsote obresti na vseh računih, četudi avista kot pri n26 ali podobnih fintechih
rade volje se posujem s pepelom, bo kdo!?
obdavčeno je žal NAD JURJA vsote obresti na vseh računih, četudi avista kot pri n26 ali podobnih fintechih
rade volje se posujem s pepelom, bo kdo!?
Izenačita se pri 13600, tu nekje? Pločevina ima sicer še druge ugodnosti, če jih boš koristil...
Recimo zbrusiš jo v rezilo za preživetje v džunglih, MacGyver bi pa še satelit naredil iz nje:D
Recimo zbrusiš jo v rezilo za preživetje v džunglih, MacGyver bi pa še satelit naredil iz nje:D
111111111111 je izjavil:
takole popravljeno
Aha pri 20k se prevaga. Sam se še ne splača. :D
Meni se zdi, da prevaga precej pod 20k, RobertDev je izračunaval v prevelikih korakih. In itak da se splača!
Utk ::
Je res tako težko izračunat 1,2% od kolk je 162 evrov?
Če smo že malenkostni, bi treba upoštevat še cashback.
Če smo že malenkostni, bi treba upoštevat še cashback.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
U mater, pa res, leta so tu, kaj se hoče, nič se ne more.
0,012x = 162,20
x = 162,20/0,012
x = 13.516,67
0,012x = 162,20
x = 162,20/0,012
x = 13.516,67
RobertDev ::
Ne razumem komu se sploh splača to tud če bi imel 50k pa jih dal gor in čez leto dobim ven 52k, bodo vse stvari ki jih moram kupit še letos za 50k cež eno leto stale usaj 55k...
Ne čez leto, vsak mesec 1/12 in denar ni vezan, lahko kadarkoli dvigneš in boljše naložiš ob priliki. Če bi vsaj to vedeli depozitarji na slovenskih bankah in vezanih vlogah za 27 mrd eur ali koliko
Utk ::
Ne razumem komu se sploh splača to tud če bi imel 50k pa jih dal gor in čez leto dobim ven 52k, bodo vse stvari ki jih moram kupit še letos za 50k cež eno leto stale usaj 55k...
Kaj pa tisti, ki vežejo po 2,5? In celo res vežejo, tu v bistvu ni vezava. Ali pa ki jim denar kar tako leži na računu. Ali pa ki vlagajo v razne sklade slovenskih upraviteljev, ki imajo 8% donos, ampak jim 2% vložka vzame upravitelj, in potem 25% dobička država, so hitro tu nekje.
Normalno, ne boš se obogatel, če imaš nek denar, ki ga ne bi zdaj rad nekam "vezal", pa 4% ni tako slabo.
Steinkauz ::
Ne vem zakaj bi dajal nek metal, če lahko daš na traderepublic z 4% pa nič stroškov.
Al pa na trading212 in dobiš 4.2% (-davek).
Te revolut in n26 metal se ti splača, sam če boš še ostale ugodnosti koristil.
Al pa na trading212 in dobiš 4.2% (-davek).
Te revolut in n26 metal se ti splača, sam če boš še ostale ugodnosti koristil.
pingme ::
Problem teh metal kartic je tudi računanje v naprej na podlagi trenutnih obrestnih mer, ki se znižujejo in se bodo še.
Trade Republic je hkrati z ecb že znižal na 3,75%.
Trade Republic je hkrati z ecb že znižal na 3,75%.
Ja, ampak obresti bodo po moje šle dol pri vseh produktih, tudi pri onih zastonjskih. Se pravi če bo šlo dol za Metal pod 4% bo šlo dol tudi za Standard pod 2,8%. Za Nemce je že šlo na 1,26% ter na You in Smart na 2,26%.
Mogoče velja omeniti, da je denar "vezan" pri Revolut ali Trading 212 zavarovan le do 22k oziroma 20k EUR.
Mogoče velja omeniti, da je denar "vezan" pri Revolut ali Trading 212 zavarovan le do 22k oziroma 20k EUR.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BlaY0 ()
nejc311 ::
Pri 13,5k se prevaga. Je bilo že dostikrat predebatirano v tej temi.
Pedantnost ampak ubistvu se prevaga pri 13.102,22 € ko upoštevamo še obresti na obresti.
Sicer se pa tako ali tako do 50.000 splača bolj Trade Republic (če se gre samo zaradi obresti).
Med 50.000 in 63.102,22 se pa splača dat 50.000 na TR in preostanek na N26 in sicer na Standard zastonjski račun, nad 63.102,22 pa vse na N26 Metal račun.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: nejc311 ()
nejc311 ::
Za primerjavo:
Pri TR dobiš za 15k na letni ravni 131,43 € več kot na N26 Metal po plačanih davkih, za 50k pa 85,28 € več.
Pri tem upoštevam, da ima N26 4% obresti, TR pa 3,75% (efektivno ubistvu 3,80%, ker ECB in TR navajata obrestno mero na 360 dni tako da je na letni ravni malo več, N26 pa na 365 dni.)
Pri TR dobiš za 15k na letni ravni 131,43 € več kot na N26 Metal po plačanih davkih, za 50k pa 85,28 € več.
Pri tem upoštevam, da ima N26 4% obresti, TR pa 3,75% (efektivno ubistvu 3,80%, ker ECB in TR navajata obrestno mero na 360 dni tako da je na letni ravni malo več, N26 pa na 365 dni.)
Nihce te ne sili, imas brezplacno banko lahko in vse, kaj se ti sekiras komu se kaj splaca?
A na slovenski banki se ti pa splaca placevati vsak mesec vodenje racuna, pa vsako nakazilo, pa mobilno banko posebej itd...
Pac nihce te ne sili, da imas kaksen visji paket, ki ni tebi namenjen, tisti, ki pa imajo nekaj miljonov evrov pa se jim verjetno splaca, tako, da kaj ti tle z 40k€ neki skrtaris zaradi nekaj 10€ na mesec, pa kaj bi se rad?
Ostani na slovenski banki dej, da te se malo nategujejo naprej.
k4vz0024 ::
Danes sem po dolgem času hotel dvigniti denar iz avtomata Gorenjske banke. Običajno dvigam na NLB avtomatu. Avtomat Gorenjske banke je trdil, da je kartica blokirana, kar pa ne drži. Potem sem šel na NLB avtomat in brez problema dvignil denar. Se je komu že zgodilo kot sem opisal in da je kak drugi avtomat trdil, da je kartica blokirana, čeprav v resnici ni s strani N26?
velikBrokoli ::
Nekatere banke imajo bannane fintech kartice (N26/Revolut) na svojih bankomatih, mislim, da NLB celo zaračuna neko svojo provizijo za fintech kartice
Očitno jim grejo v nos, sicer pa dvomim, da je to zakonsko sploh dovoljeno...
Očitno jim grejo v nos, sicer pa dvomim, da je to zakonsko sploh dovoljeno...
N26 ima 4% letne obresti za pločevino in kako dolgo še - dalje kot do 1.7.? Ostalo izgleda že na 2,8%?
smetko ::
Kako dolgo bodo imeli takšne obrestne mere ti težko napovemo.
Ostale obrestne mere pa so 2,8% odkar so uvedli varčevalni račun za Slovenijo.
Zato tvoj "že" diši-1 po zavajanju.
Ostale obrestne mere pa so 2,8% odkar so uvedli varčevalni račun za Slovenijo.
Zato tvoj "že" diši-1 po zavajanju.
No comment
Zakaj moj "že" smrdi na zavajanje, nimam pojma in me niti ne zanima. Če že, bi rekel, da smrdi na nepoučenost. Žal pa nisem iz finančne industrije.
Dejansko mi je vseeno, katero banko in kateri plan kdo uporablja in čemu - presenetilo me je, da imajo ostali plani dejansko enako 2,8% in to menda ves čas, kar se mi zdi neobičajno glede na različne članarine - in da so komitenti to celo sprejeli - tisti, ki so.
No, to pa meni smrdi :D
Dejansko mi je vseeno, katero banko in kateri plan kdo uporablja in čemu - presenetilo me je, da imajo ostali plani dejansko enako 2,8% in to menda ves čas, kar se mi zdi neobičajno glede na različne članarine - in da so komitenti to celo sprejeli - tisti, ki so.
No, to pa meni smrdi :D
Ja, kaj ni jasno, da se gremo neke semantične analize v temi, ki ni temu namenjena? Moj (domnevno smrdeč) že pomeni, da sem zmotno domneval, da so jih že vse ostale izenačili, ker bi pričakoval, da se obrestne mere razlikujejo med plani kot je to običajno (vsaj MENI poznano). Zdaj, če je tvoja gnada (ali katerakoli druga) bila slučajno nasmrajena do zavedenosti, se ponižno opravičujem in sem vmes "že" naredil približnih 10 sklec za kazen.
PS: Moje specifikacije so, upam, zdaj manj smrdeče zavajujoče na slo-tech.com forumu, po novem, menda leglu slovenističnih nacijev?
PS: Moje specifikacije so, upam, zdaj manj smrdeče zavajujoče na slo-tech.com forumu, po novem, menda leglu slovenističnih nacijev?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: eEdbM ()
commonsense ::
Ima se kdo metal in je uporabil katero od zavarovanj? Je potrebno se kaj extra narediti ali samo imeti kartico?
In pa ce je kdo dvigoval v UK in ve da ni provizij 100%?
In pa ce je kdo dvigoval v UK in ve da ni provizij 100%?
smetko ::
vsekakor vidim, da si dojel poanto. Edino kar se še moraš naučiti je, da za prikrivane svoje napake ne preideš v užaljeni način, kjer poizkušaš minimizirati napako ter začneš žaliti tiste, kateri te na napake opozarjajo.
Po domače pomeni, da moraš odrasti. Vem, to je težko, ker zgledi naših politikov, gospodarstvenikov, inteligence, ... vlečejo.
Po domače pomeni, da moraš odrasti. Vem, to je težko, ker zgledi naših politikov, gospodarstvenikov, inteligence, ... vlečejo.
No comment
Smetko, odrastel a ne, da menda moj "že" smrdi na zavajanje, kar je bila navadna pomota, ker jaz pač ne bi plačeval primerljive naročnine za toliko nizko OM... Drugi pa, kakor želite...
Oglasim se lahko po sestanku čez okrog 75 minut, jasno!?
PS: Nisem želel zakriti napake, smotko, priznal sem jo, kot rečeno, mi je nepojmljivo, da je nekdo še danes zadovoljen z 2,8% pri plačljivih planih. Pa že.
In smetko, obrakrat je vprašaj na koncu, verjetno nisi opazil v svoji vnemi preganjanja smrdečih zavajalcev glede N26 obrestnih mer!
Oglasim se lahko po sestanku čez okrog 75 minut, jasno!?
PS: Nisem želel zakriti napake, smotko, priznal sem jo, kot rečeno, mi je nepojmljivo, da je nekdo še danes zadovoljen z 2,8% pri plačljivih planih. Pa že.
N26 ima 4% letne obresti za pločevino in kako dolgo še - dalje kot do 1.7.? Ostalo izgleda že na 2,8%?
In smetko, obrakrat je vprašaj na koncu, verjetno nisi opazil v svoji vnemi preganjanja smrdečih zavajalcev glede N26 obrestnih mer!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: eEdbM ()