Forum » Loža » Banka N26
Banka N26
Temo vidijo: vsi
Tidule ::
Mesas hruske in jabolka. Oziroma ne locis med tem kdaj je placilo izvedeno, kdaj je sprovedeno in kdaj je prikazano v spletni banki.
janezvalva ::
izvedeno je tahoj, ti pa sredstva v višini transakcije zamrznejo za par dni
IQ test: v enem vedru imaš 2l vode, v drugem 1l vode. koliko veder imaš?
Zakaj slovenska banka rabi 3 dni, da sprocesira in prikaže Mastercard transakcijo, N26 pa 30 sekund? Ni retorično vprašanje, res me zanima.
Bistveno vprasanje pri tem je ali govorimo o enakem tipu MC, torej o debetni kartici? Ce da, potem je razlika v prikazovanju tranzakcij, ne v dejanskem procesiranju. Pri debetni se vedno tako najprej izvede kontrola stanja in blokada sredstev, potem pa skladno s periodioko zajema placil tudi dejansko placilo. Na to lahko vpliva tudi to kako ima trgovec urejeno dinamiko placil, saj lahko trgovec loceno blokira sredstva in nakdnadno (recimo ob koncu dneva) izvede dokoncno potrditev). Je pa to povsem neodvisno od tega kdaj je v spletni banki/appu vidna tranzakcija. Nisem pa se videl si banke, kjer tranzakcija ne bi bila vidna v appu v par minutah. Seveda pa ni nujno tudi tako hitro izvedena, amapk pri n26 ni nic drugace.
janezvalva je izjavil:
izvedeno je tahoj, ti pa sredstva v višini transakcije zamrznejo za par dni
O cem bluzis?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tidule ()
janezvalva ::
ko plačaš s kartico za 100€ ti potem še tri dni piše:
"Stanje 500€"
spodaj pa piše "rezervirana sredstva 100€"
na koncu pa še "razpoložljiva sredstva 400€"
"Stanje 500€"
spodaj pa piše "rezervirana sredstva 100€"
na koncu pa še "razpoložljiva sredstva 400€"
IQ test: v enem vedru imaš 2l vode, v drugem 1l vode. koliko veder imaš?
Mja, smo razumeli da bluzis. To je pac stvar tega kako app prikazuje stanje, nima pa to nikakrsne veze z dejanskim postopkom. Pac n26 ti rezervirana sredstva takoj prikazuje kot porabljena, nekateri pa pac ne in imajo locene postavke. Nekatere banke ti prikazujejo razpolozljiva sredstva tako da vkljucijo se limit, druge spet to prikazujejo loceno... kje si pa tukaj nasel kakrsnokoli razliko v manipulaciji sredstev pa verjetno se sam ne ves.
Zgodovina sprememb…
leeon ::
Mja, smo razumeli da bluzis. To je pac stvar tega kako app prikazuje stanje, nima pa to nikakrsne veze z dejanskim postopkom. Pac n26 ti rezervirana sredstva takoj prikazuje kot porabljena, nekateri pa pac ne in imajo locene postavke. Nekatere banke ti prikazujejo razpolozljiva sredstva tako da vkljucijo se limit, druge spet to prikazujejo loceno... kje si pa tukaj nasel kakrsnokoli razliko v manipulaciji sredstev pa verjetno se sam ne ves.
popravi še 1x objavo, tako, da bo brez žaljenja
Zaljenja? Beseda bluzenje odlicno pise njegovo blodnjo o manipulaciji sredstev, tako da ne vem kaj te muci.
estons ::
Debetna Mastercard kartica N26 ali Unicredit. N26 takoj pokaže transakcijo v appu in odšteje sredstva, v vseh primerih (POS doma ali v tujini, splet...) Unicredit rabi vsaj en dan, da prikaže domače POS transakcije, iz tujine do 3 dni (tudi pred temi težavami, ki so jih imeli teden-dva nazaj), spletna plačila pa tudi trajajo vsaj en dan. V tem času so sredstva včasih prikazana kot rezervirana, včasih pa ne. Zdaj recimo sem včeraj nekaj plačeval s kartico in do torka ne bom imel pregleda nad temi transakcijami.
111111111111 ::
Zakaj slovenska banka rabi 3 dni, da sprocesira in prikaže Mastercard transakcijo, N26 pa 30 sekund? Ni retorično vprašanje, res me zanima.
Ker imajo staro infrastrukturo in ne morejo uvesti nove EU direktive:
https://www.ecb.europa.eu/paym/integrat...
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.
Jao.... imamo dan norcev z zamikom?
Kaj imajo instant sepa placila z karticnim placevanjem, ki gre preko infrastrukture MC ali VISA?
Kaj imajo instant sepa placila z karticnim placevanjem, ki gre preko infrastrukture MC ali VISA?
jabe ::
Zato, ker smo se odlocili, da so nase banke in na sploh vse, kar je nase, za en ku*ac, medtem ko tujina je Meka sama po sebi, ce je pa to še Nemčija, pol pa sploh... To je baza, konkreten razlog za konkretno zadevo se pa pac neki iz riti potegne, ne rabis nic vedeti pa nic razumeti v tej smeri.
poweroff ::
Jaz sem zadnjič na enem sestanku omenil, da slovenske banke zaračunajo 30 centov na kartično ali spletno transakcijo, neobanke pa ne.
So me takoj popravili, da slovenske banke pa že doooolgo časa ne računajo več tega stroška.
In zakaj ne?
Ker jih je tuja konkurenca zbrcala v tazadnjo. Sami se tega seveda niso spomnili, kvečjemu so se spomnili zaračunavat za vpogled v stanje na bankomatu in višat cene.
Tako da ja, slovenske banke so točno za en k*.
So me takoj popravili, da slovenske banke pa že doooolgo časa ne računajo več tega stroška.
In zakaj ne?
Ker jih je tuja konkurenca zbrcala v tazadnjo. Sami se tega seveda niso spomnili, kvečjemu so se spomnili zaračunavat za vpogled v stanje na bankomatu in višat cene.
sudo poweroff
Glede na tvojo zgodovino nakladanja o neobankah bi bilo dobro da definiras kaj je zate dolgo.
Ker nobena EU banka mi v zadnjih 30 letih se ni racunala karticne ali spletne tranzakcije. Pa ne recem da takih bank ni, je pa bullshit da glava pece to kakorkoli povezovat s posamezno drzavo.
Ker nobena EU banka mi v zadnjih 30 letih se ni racunala karticne ali spletne tranzakcije. Pa ne recem da takih bank ni, je pa bullshit da glava pece to kakorkoli povezovat s posamezno drzavo.
Jao.... imamo dan norcev z zamikom?
Ups narobe prebral vprašanje. Sem mislil, da gre za nakazovanje na N26.
Seveda bi lahko namesto žaljenja ponudil kakšen realen odgovor. GA morda veš?
Glede na tvojo zgodovino nakladanja o neobankah bi bilo dobro da definiras kaj je zate dolgo.
VEčinoma računajo vodenje računa in je to vključeno v drobnem tisku. SEPA naloge seveda še vedno računajo 40c.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 111111111111 ()
GupeM ::
Jaz sem zadnjič na enem sestanku omenil, da slovenske banke zaračunajo 30 centov na kartično ali spletno transakcijo, neobanke pa ne.
In zakaj ne?
Ne, niso neobanke krive za to. Ampak "ugodna" paketna ponudba, kjer plačaš 5 - 18 eur na mesec za paket. Notri so pa vključena 3 sepa plačila, nekaj dvigov in spletna ter mobilna banka.
Skratka, nategovanje...
Nategovanje je predvsem OS spricevalo za ljudi ki nelocijo karticnega in spletnega poslovanja od sepa nakazil.
Da crknes od smeha... najprej prodajas neumnosti, potem se pa na sumnike zgovarjas? Nimamo vsi SI tipkovnice vedno na voljo, za polpismene reveze, ki ne locijo sepa placil od placevanja s kartico pa se mi ne da preklapljat. Je tocno dva klika vec kot se je vredno potrudit.
Ampak vazno da se grammar naci pomembno pocuti, ce ze pojma nima o temi.
Da crknes od smeha... najprej prodajas neumnosti, potem se pa na sumnike zgovarjas? Nimamo vsi SI tipkovnice vedno na voljo, za polpismene reveze, ki ne locijo sepa placil od placevanja s kartico pa se mi ne da preklapljat. Je tocno dva klika vec kot se je vredno potrudit.
Potem pa podaj odgovor na vprašanje, če ga seveda veš.
Utk ::
In zakaj ne?
Kartično transakcijo zaračunajo trgovcu, kupcu ne smejo. Nakazilo zaračunajo. Če so tuje neobanke tako super, zakaj nekatere recimo italijanske trgovine ne jemljejo kartic za manj kot 10 evrov?
111111111111 je izjavil:
Potem pa podaj odgovor na vprašanje, če ga seveda veš.
Ker si ti nepismen, naj bi se jaz ponavljal? Vso sreco s takimi trapastimi idejami.
Ne prodajam neumnosti. Slabo sem prebral in sem mislil, da je govoril o SEPA plačilih. Če prebereš moj komentar v celoti, lahko vidiš, da kartična in spletna plačila niso nikjer omenjena. Ker nisem nanje niti pomislil. Sem pa omenil SEPA plačila in dvige na bankomatih, kar pa nekatere banke še vedno zaračunavajo, druge pa to pokrivajo s (pre)dragimi paketi.
Če nimaš SI tipkovnice na voljo (beri: si je ne znaš zrihtat), ne teži drugim z osnovnošolskimi spričevali, ker si očitno pod nivojem OŠ. Moj triletnik zna zamenjat layout tipkovnice.
In ne, nisem grammar nazi. Zadeve ne bi sploh omenil, če bi ti s svojima dvema možganskima celicama lepo povedal, da sem storil napako. Ker je treba pa takoj žalit, pa seveda takšnim debilom najraje nastavim ogledalo. In glede na tvoj odgovor, si debila v ogledalu odlično prepoznal.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: GupeM ()
Kot ze receno, nisi vreden dveh klikov, da bi spreminjal tipkovnico za grammar nacija, ki se mu niti me da prebrat o cem tece beseda. Zadevo pa seveda si omenil, ker si pac malenkosten in tvoj ego ni prenesel, da si se zmotil.
O zalitvah in debilih, pa ja, kar glej se v ogledalo.
Zgodovina sprememb…
Kot ze receno, nisi vreden dveh klikov, da bi spreminjal tipkovnico za grammar nacija, ki se mu niti me da prebrat o cem tece beseda. Zadevo pa seveda si omenil, ker si pac malenkosten in tvoj ego ni prenesel, da si se zmotil.
Kako se v vsaki temi najde eno budalo, ki jo zaserje. Očitno nimaš pojma. Sem čakal da boš povedal, ko si tako pameten.
Evo odgovor:
Debetna Mastercard kartica N26 ali Unicredit. N26 takoj pokaže transakcijo v appu in odšteje sredstva, v vseh primerih (POS doma ali v tujini, splet...) Unicredit rabi vsaj en dan, da prikaže domače POS transakcije, iz tujine do 3 dni (tudi pred temi težavami, ki so jih imeli teden-dva nazaj), spletna plačila pa tudi trajajo vsaj en dan. V tem času so sredstva včasih prikazana kot rezervirana, včasih pa ne. Zdaj recimo sem včeraj nekaj plačeval s kartico in do torka ne bom imel pregleda nad temi transakcijami.
Ponavadi je težava prodajalec. Nekateri ne oddajajo kartičnih zadev vsakodnevno in v banko dobiš obvestilo toliko kasneje. meni se je pri slovenskih trgovcih to zgodilo v Big Bangu, ko so mi spletno transakcijo računali konec meseca na N26.
Evo odgovor:
Ponavadi je težava prodajalec. Nekateri ne oddajajo kartičnih zadev vsakodnevno in v banko dobiš obvestilo toliko kasneje. meni se je pri slovenskih trgovcih to zgodilo v Big Bangu, ko so mi spletno transakcijo računali konec meseca na N26.
Ampak to se redno dogaja ne glede na prodajalca. Npr. en dan v Mercatorju plačam z N26 kartico, takoj vidno v appu. Naslednji dan z Unicredit kartico, rabi 2 dni, da se obračuna in prikaže. Zato se mi zdi, da to ne more biti glavni razlog.
Pa se tranzakcija nikjer ne prikaze? Oziroma kaj se zgodi z razpolozljivim stanjem? Se zniza ali dejansko zgleda kot da imas na voljo vec sedstev kot jih je dejansko ostalo?
Kot sem pisal dva dni nazaj, je normalno da med rezervacijo in dejanskim obracunom pride do zamika amapak kar sem do sedaj imel bank se praviloma vedno vidi rezervacije. Ce ne drugace tako da se zniza skupna sredstva na racunu.
Govorimo pa o debetni MC/visi?
Kot sem pisal dva dni nazaj, je normalno da med rezervacijo in dejanskim obracunom pride do zamika amapak kar sem do sedaj imel bank se praviloma vedno vidi rezervacije. Ce ne drugace tako da se zniza skupna sredstva na racunu.
Govorimo pa o debetni MC/visi?
Zgodovina sprememb…
Govorimo o debetni MC v obeh primerih. Pri nekaterih trgovinah je transakcija rezervirana in se vidi med rezervacijami, večinoma pa sploh ni vidna nikjer in zgleda kot da imam na računu več denarja kot dejansko.
Seveda so. 30 centov na plačilo s POS terminalom, nekatere celo več. Par let nazaj. Za dvig na bankomatu isto. Govorim seveda o slovenskih bankah (NLB, SKB tudi DH).
sudo poweroff
Seveda so. 30 centov na plačilo s POS terminalom, nekatere celo več. Par let nazaj. Za dvig na bankomatu isto. Govorim seveda o slovenskih bankah (NLB, SKB tudi DH).
Dajmo vire no, saj nismo dve leti stari da bomo na vsako gostilnisko neumnost padli.
Razen seved ce je kdo tako neumen da ne loci med placilom na pos terminalu in dvigom gotovine na pos terminalu (slednje je pri nas prakticirala posta, ker niso hoteli placevat karticnih provizij). Ampak to spet nima nicesar s slovenskimi bankami.
Tako da bi res rad videl kake konkretne vire, ki podpirajo tvoje bluzenje.
Zgodovina sprememb…
Utk ::
Jaz ne vem zakaj bi moral bit dvig na bankomatu zastonj. Za banko ni zastonj, nekdo mora tam denar prinest itd. Zakaj bi to posredno plačeval nekdo, ki tega ne uporablja?
Oziroma boljse vprasanje zakaj bi komitenti ene banke placevali dvige komitentov drugih bank?
To je vedno bolj aktualno, ko je potreba po bankomatih bistveno manjsa in dejansko velika mreza (ki je tudi velik strosek) lahko predstavlja konkurencno prednost pri dolocenem segmentu potrosnikov.
Tako da je zaracunavanje dvigov edina smiselna resitev.
Se vedno pa to nima nic z blodnjami o zarqaunavanju pos in karticnih transakcij.
To je vedno bolj aktualno, ko je potreba po bankomatih bistveno manjsa in dejansko velika mreza (ki je tudi velik strosek) lahko predstavlja konkurencno prednost pri dolocenem segmentu potrosnikov.
Tako da je zaracunavanje dvigov edina smiselna resitev.
Se vedno pa to nima nic z blodnjami o zarqaunavanju pos in karticnih transakcij.
Zgodovina sprememb…
delavec44 ::
Definitivno je NLB (poleg nekaj drugih bank) nekaj časa zaračunavala kartična plačila v tuji valuti.
Definitivno je NLB (poleg nekaj drugih bank) nekaj časa zaračunavala kartična plačila v tuji valuti.
Ja, res je. Ampak:
A: to ni slovenska posebnost, niti ni bilo pri vseh slo bankah.
B: nima nic s trditvijo da so slovenske banke zaracunavale splosno provizijo 30 centov za pos in karticne tranzakcije.
Zgodovina sprememb…
Ne, dejansko se je to zaračunavalo, morda sicer par let nazaj, ampak se spomnim, da se je, pa tudi sodelavci se tega spomnejo. Zdaj žal starih bančnih cenikov ne najdem. Pa za vpogled v stanje na bankomatu so tudi zaračunavali. In še marsikaj, kar so nehali šele, ko so se pojavile neobanke.
Sem pogledal na začetek tele teme in en piše:
"Nakupi na netu, dvigi v tujini in doma, plačila v trgovini v tujini .. brez provizij."
Zakaj bi poudarja, da so te stvari brez provizij, če slovenske banke ne bi imeli teh provizij.
Sem pogledal na začetek tele teme in en piše:
"Nakupi na netu, dvigi v tujini in doma, plačila v trgovini v tujini .. brez provizij."
Zakaj bi poudarja, da so te stvari brez provizij, če slovenske banke ne bi imeli teh provizij.
sudo poweroff
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: poweroff ()
blazkj ::
Matthai že nekaj let izgublja vso svojo kredibilnost na tem forumu. Staranje in pešanje uma očitno.
Ales ::
SKB pri nakupih preko POS terminalov zadnjih 20-25 let (verjetno nikoli, a za toliko pač vem) kupcem zagotovo ni zaračunavala ničesar. Ne za nakupe doma, ne v tujini, ne glede na valuto. In enako za spletne nakupe - nič.
Nekaj si si od nekod narobe zapomnil, po moje...
Lahko da sem kaj zamešal. Se pa spominjam, da včasih za vpogled v stanje na bankomatu niso računali ničesar, potem so računali nekaj centov, kako je zdaj pa pojma nimam.
Kakorkoli, moja poanta je bila, da se slovenske banke obnašajo kot dinozavri, v kakršenkoli razvoj jih prisili šele tuja konkurenca. Pa da skušajo potrošnikom računat vse kar se da. Ko jim pa zagusti, pa seveda pričakujejo pomoč od države, se pravi od davkoplačevalcev.
Zdaj... tisti, ki delate v bančnem sektorju tega ne slišite radi in se lahko obešate na razne malenkosti. Ja, lahko da sem kaj zamešal, ampak dejstvo je, da so stroški slovenskih bank bili precej višji dokler pri nas neobanke niso dobile precej večjega tržnega deleža.
Lahko pa povem iz lastne izkušnje: moja partnerka je pred kratkim odprla s.p. In tujine, preko interneta. Trajalo je en dan, da je dobila vse sklepe od države. Zapletlo se je pa z banko. Priti sva morala v Slovenijo (OK, to sva tako ali tako imela pot sem), se oglasiti v poslovalnici, kjer so ji dali nek obrazec, ki naj ga izpolni in prinese. Tam ga seveda ni mogla izpolniti. "Potem bo pa komisija vašo vlogo pregledala in odobrila TRR."
No, trajalo je nekaj časa, potem so klicali, spraševali za vsako postavko, ki jo je izpolnila, če so prav prebrali (meni to ni jasno, napišeš v obrazec, potem te pa še sprašujejo, če si res to napisal, ali kaj?). In potem je morala iti tja osebno podpisat ta obrazec. Elektronskega podpisa seveda ne poznajo. Aja, pa rekli so ji, da ko bo šla, naj prej pokliče, da se pripravijo. Kaj hudiča se imaš za pripravljat, če je treba obrazec samo podpisat?
Pri Revolutu sem pa račun odprl v 15 minutah. S telefonom in osebno izkaznico.
Da ne govorim o tem, kako so me zaj* v tujini ko so mi blokirali kartico, ker sem imel v enem dnevu 12 transakcij na POS, itd. itd.
Skratka, slovenske banke so dinozavri in dejansko delajo (posredno) škodo slovenskim potrošnikom.
Kakorkoli, moja poanta je bila, da se slovenske banke obnašajo kot dinozavri, v kakršenkoli razvoj jih prisili šele tuja konkurenca. Pa da skušajo potrošnikom računat vse kar se da. Ko jim pa zagusti, pa seveda pričakujejo pomoč od države, se pravi od davkoplačevalcev.
Zdaj... tisti, ki delate v bančnem sektorju tega ne slišite radi in se lahko obešate na razne malenkosti. Ja, lahko da sem kaj zamešal, ampak dejstvo je, da so stroški slovenskih bank bili precej višji dokler pri nas neobanke niso dobile precej večjega tržnega deleža.
Lahko pa povem iz lastne izkušnje: moja partnerka je pred kratkim odprla s.p. In tujine, preko interneta. Trajalo je en dan, da je dobila vse sklepe od države. Zapletlo se je pa z banko. Priti sva morala v Slovenijo (OK, to sva tako ali tako imela pot sem), se oglasiti v poslovalnici, kjer so ji dali nek obrazec, ki naj ga izpolni in prinese. Tam ga seveda ni mogla izpolniti. "Potem bo pa komisija vašo vlogo pregledala in odobrila TRR."
No, trajalo je nekaj časa, potem so klicali, spraševali za vsako postavko, ki jo je izpolnila, če so prav prebrali (meni to ni jasno, napišeš v obrazec, potem te pa še sprašujejo, če si res to napisal, ali kaj?). In potem je morala iti tja osebno podpisat ta obrazec. Elektronskega podpisa seveda ne poznajo. Aja, pa rekli so ji, da ko bo šla, naj prej pokliče, da se pripravijo. Kaj hudiča se imaš za pripravljat, če je treba obrazec samo podpisat?
Da ne govorim o tem, kako so me zaj* v tujini ko so mi blokirali kartico, ker sem imel v enem dnevu 12 transakcij na POS, itd. itd.
Skratka, slovenske banke so dinozavri in dejansko delajo (posredno) škodo slovenskim potrošnikom.
sudo poweroff
Tvoj point je boleče zgrešen, še posebej ker temlji na izmišjenih dejstvih. In namesto da bi se s tem sprijaznil prodajaš nove in nove brezvezne pravljice.
Kar opisuješ nima kaj dosti veze z Slovenijo kot tako ampak kasičnim bančnim sistemom kot celoto. Razen seveda, če v svoji zablodi verjameš da je N26 odraz splošnega poslovanja nemških bank.
Kar opisuješ nima kaj dosti veze z Slovenijo kot tako ampak kasičnim bančnim sistemom kot celoto. Razen seveda, če v svoji zablodi verjameš da je N26 odraz splošnega poslovanja nemških bank.
Zgodovina sprememb…
Kripto mesi ::
Lahko da sem kaj zamešal. Se pa spominjam, da včasih za vpogled v stanje na bankomatu niso računali ničesar, potem so računali nekaj centov, kako je zdaj pa pojma nimam.
Še ne dolgo nazaj si pametoval, kako so neobanke slabe, ker ti lahko iz danes na jutri brez obrazložitve zaprejo račun, sedaj ko pa si očitno prešel na neobanke pa so slovenske banke slabe. Še malo zbijaš svojo kredibilnost, ki je že tako na psu.
Saul Goodman ::
Kripto mesi je izjavil:
Še ne dolgo nazaj si pametoval, kako so neobanke slabe, ker ti lahko iz danes na jutri brez obrazložitve zaprejo račun, sedaj ko pa si očitno prešel na neobanke pa so slovenske banke slabe. Še malo zbijaš svojo kredibilnost, ki je že tako na psu.
na razumeš matthaija. pomoje rabta it na kavo, da se bolje spoznata. baje potem ni več tako dosadan, vsaj tako pravi v forumskem podpisu.
matthi sam noče, da bi peter thiel vidu kake dildote kupuje po spletu. naivno upa, da data brokerji ne bodo stegnili prstov po njegovih izpiskih? kdobivedu.
Tvoj point je boleče zgrešen, še posebej ker temlji na izmišjenih dejstvih. In namesto da bi se s tem sprijaznil prodajaš nove in nove brezvezne pravljice.
Pri kateri banki ti delaš? NLB mogoče?
Ker govoril sem o neobankah, ne o nemških na splošno. Vem pa, da so recimo kreditni pogoji v nekaterih tujih državah bistveno ugodnejši kot pri slovenskih bankah.
Povej mi, kaj je izmišljeno? Izkušnja pri odpiranju poslovnega računa? Da so računali praktično vse, kar so lahko? Da so zelo pozno uvedli plačevanje s telefonom, mobilno bančništvo, itd...?
Ti verjetno trdiš, da so slovenske banke najboljše, najbolj razvite, itd.? Povej, da bomo vedeli pri čem smo.
Se pa strinjam, da je bančni sistem na splošno vir večine zla na svetu. Samo to je baje ekstremno levičarski pogled.
Saul, tebe so že izpustili iz zapora? Ali imaš samo proste dneve?
sudo poweroff
ko zmanjka argumentov potem pa jaz delam pri NLB? žalostno, revček.
Raje povej katera neobanka, ti je ponudila 50 centov na mesec, da si obrnil ploščo in nehal neutemeljeno pljuvat po neobankah?
Pljuval pa konkretno po slovenskih, čeprav je iz aviona jasno, da pojma nimaš o čem govoriš.
Tvoje laži o tem kaj računajo samo slovenske banke.
Od kje ti ta blodnja? Tole je že precej patološko, kako pogosto čutiš potrebo po laganju. Slo banke v povprečju nič posebej ne odstopajo od sorodnih bank v EU. So pa svetlobna leta pred tem kar sem že doživel v tretjih državah.
ponekod pa bistveno slabši. Pa tudi znotraj posamezne države se med bankami pogoji lahko drastično razlikujejo. So what?
A če ti povem anekdoto, kako je odpirat račun pri neobanki, če živiš v tujini, stalni naslov imaš pa v Sloveniji? A potem boš pa spet pločo obrnil in začel bolestno pljuvat po neobankah? Ali pa o tem kaj vse računa OTP na madžarskem pri poslovnih računih? A potem boš pljuval po sosednji državi? Al ti treba nakazat 50 centov, da spremeniš mnenje?
tako, da najprej razčisti ali primerjaš bančne sisteme med državami, ali primerjaš neobanke z klasičnimi bankami, ali pa rad samo lažeš v tri dni in prodajaš pravljice.
Raje povej katera neobanka, ti je ponudila 50 centov na mesec, da si obrnil ploščo in nehal neutemeljeno pljuvat po neobankah?
Ker govoril sem o neobankah, ne o nemških na splošno.
Pljuval pa konkretno po slovenskih, čeprav je iz aviona jasno, da pojma nimaš o čem govoriš.
Povej mi, kaj je izmišljeno?
Ti verjetno trdiš, da so slovenske banke najboljše, najbolj razvite, itd.?
Od kje ti ta blodnja? Tole je že precej patološko, kako pogosto čutiš potrebo po laganju. Slo banke v povprečju nič posebej ne odstopajo od sorodnih bank v EU. So pa svetlobna leta pred tem kar sem že doživel v tretjih državah.
Vem pa, da so recimo kreditni pogoji v nekaterih tujih državah bistveno ugodnejši kot pri slovenskih bankah.
ponekod pa bistveno slabši. Pa tudi znotraj posamezne države se med bankami pogoji lahko drastično razlikujejo. So what?
Izkušnja pri odpiranju poslovnega računa?
A če ti povem anekdoto, kako je odpirat račun pri neobanki, če živiš v tujini, stalni naslov imaš pa v Sloveniji? A potem boš pa spet pločo obrnil in začel bolestno pljuvat po neobankah? Ali pa o tem kaj vse računa OTP na madžarskem pri poslovnih računih? A potem boš pljuval po sosednji državi? Al ti treba nakazat 50 centov, da spremeniš mnenje?
tako, da najprej razčisti ali primerjaš bančne sisteme med državami, ali primerjaš neobanke z klasičnimi bankami, ali pa rad samo lažeš v tri dni in prodajaš pravljice.
Zgodovina sprememb…
doctor78 ::
Banke od vedno in tudi danes zaračunavajo provizijo na plačila na POS terminalu. Plača jo trgovec in ne kupec.
Vpogled stanja je še danes plačljiv. Vsaj pri Delavski Hranilnici. Sploh pa pri tujih bankomatih.
Provizije za dvih na bankomatih so tudi še danes in so zelo različne. Tu imaš lahko provizijo tvoje banke, potem provizijo banke, ki je lastnih bankomata na katerem si dvignil. V zadnjih časih obstajajo tudi provizijo za konverzijo valut med vikendi in prazniki. To je praksa Revolut, N26 in Curve. Te 3 uporabljam.
Vpogled stanja je še danes plačljiv. Vsaj pri Delavski Hranilnici. Sploh pa pri tujih bankomatih.
Provizije za dvih na bankomatih so tudi še danes in so zelo različne. Tu imaš lahko provizijo tvoje banke, potem provizijo banke, ki je lastnih bankomata na katerem si dvignil. V zadnjih časih obstajajo tudi provizijo za konverzijo valut med vikendi in prazniki. To je praksa Revolut, N26 in Curve. Te 3 uporabljam.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: doctor78 ()
Ti imaš očitno resne probleme s sabo.
Za začetek, taka vprašanja so lažniva. Kaj če te jaz vprašam "ZAKAJ pretepaš svojo ženo?". To vprašanje je lažnivo, ker že predpostavlja, da jo pretepaš. Enako skušaš ti ustvariti laž, da je meni neobanka ponudila 50 centov.
Jaz imam slabe izkušnje s slovenskimi, nemških ne poznam. Ti pa verjetno nimaš problema pljuvati tudi po tistih bankah, ki jih ne poznaš? (ja, to je vprašanje)
Tale "samo" je tvoje zavajanje. To si si gladko izmislil, da lahko zagovarjaš svoj prav.
To je bilo vprašanje. Si spregledal vprašaj na koncu stavka?
Odvisno kje si hodil. Obstajajo ne-EU države z izredno naprednim bančnim sistemom (za EU). Enega slučajno celo poznam.
Jaz ti ne morem pomagati, če živiš v skrajno desničarski nedemokratični državi z imenom Orbanland. Dejstvo je, da od neoliberalcev poslušamo mantre o tem kako je država počasna, slaba, zasebni sektor pa agilen in top... potem pa na primeru odpiranja s.p.ja vidimo, da je poslovanje z državo čisti užitek, banka se pa obnaša skrajno dinozavrsko.
Oprosti, ampak meni se zdi tako obnašanje slovenske banke problem. In bi bil vesel, če bi omogočili povsem elektronsko poslovanje, ne pa da moraš tja osebno hodit. Če je lahko država, zakaj privat banka ne more?
Odgovor je jasen. Ker ji ni treba.
Za začetek, taka vprašanja so lažniva. Kaj če te jaz vprašam "ZAKAJ pretepaš svojo ženo?". To vprašanje je lažnivo, ker že predpostavlja, da jo pretepaš. Enako skušaš ti ustvariti laž, da je meni neobanka ponudila 50 centov.
Jaz imam slabe izkušnje s slovenskimi, nemških ne poznam. Ti pa verjetno nimaš problema pljuvati tudi po tistih bankah, ki jih ne poznaš? (ja, to je vprašanje)
Tale "samo" je tvoje zavajanje. To si si gladko izmislil, da lahko zagovarjaš svoj prav.
Ti verjetno trdiš, da so slovenske banke najboljše, najbolj razvite, itd.?
Od kje ti ta blodnja? Tole je že precej patološko, kako pogosto čutiš potrebo po laganju. Slo banke v povprečju nič posebej ne odstopajo od sorodnih bank v EU.
So pa svetlobna leta pred tem kar sem že doživel v tretjih državah.
Odvisno kje si hodil. Obstajajo ne-EU države z izredno naprednim bančnim sistemom (za EU). Enega slučajno celo poznam.
Jaz ti ne morem pomagati, če živiš v skrajno desničarski nedemokratični državi z imenom Orbanland. Dejstvo je, da od neoliberalcev poslušamo mantre o tem kako je država počasna, slaba, zasebni sektor pa agilen in top... potem pa na primeru odpiranja s.p.ja vidimo, da je poslovanje z državo čisti užitek, banka se pa obnaša skrajno dinozavrsko.
Oprosti, ampak meni se zdi tako obnašanje slovenske banke problem. In bi bil vesel, če bi omogočili povsem elektronsko poslovanje, ne pa da moraš tja osebno hodit. Če je lahko država, zakaj privat banka ne more?
Odgovor je jasen. Ker ji ni treba.
sudo poweroff
Ti imaš očitno resne probleme s sabo.
Ko to izjavi nekdo, ki je do včeraj bolestno pljuval po neobankah, sedaj mora pa lagat o provizija klasičnih bank, da lahko zagovarja svoje blodnje...
si si sam odogovoril: "Za začetek, taka vprašanja so lažniva."
Ti pa verjetno nimaš problema pljuvati tudi po tistih bankah, ki jih ne poznaš?
Super, potem pljuvaj po bankah, ki jih poznaš. To, da zadevo posplošuješ na državo je izjemno neumno in ozkogledo.
Predvsem pa je žalostno, da v bistvu pljuvaš po stvareh, ki jih ne poznaš, ker si moraš izmišljat zgodbice o provizijah, da podpreš svoje mnenje.
Jaz ti ne morem pomagati, če živiš v skrajno desničarski nedemokratični državi z imenom Orbanland.
ne rabim tvoje pomoči, gre zgolj za to, da je zate očitno prekompleksno vse razen sklicevanje na anekdostne primere in brezvezno posploševanje na vse po vrsti.
Torej nisi lagal, da so slovenske banke zaračunavale potrošnikom kartična plačila in plačila na POS terminalih?
Oprosti, ampak meni se zdi tako obnašanje slovenske banke problem.
Še enkrat nehaj delat bedaka iz sebe in posploševat v tri dni. Banke z imenom Slovenska banka ni ne v Sloveniji ne kje drugje, tako da ali spet lažeš ali pa posplošuješ v tri dni.
Zgodovina sprememb…
Banke od vedno in tudi danes zaračunavajo provizijo na plačila na POS terminalu. Plača jo trgovec in ne kupec.
Vsako poslovanje, pa naj bo gotovinsko ali elektronsko je povezano s stroški. In na koncu vse stroške nosi kupec. Vprašanje je samo kako visoki so ti stroški in kako so skriti znotraj verige. Dejstvo je, da nobena banka ni dobrodelna ustanova. Ravno tako je dejstvo, da so potrebe strank različne in posledično ni univerzalnih rešitev, ki bi bile najboljše za vse.
Neobanke so nedvomno pozitivno vplivale na bančno poslovanje kot celoto in še posebej za nezahtevnega uporabnika pomenijo znižanje stroškov poslovanja. Samo to ne pomeni, da so neobanke avtomatično najboljša rešitev, še manj pa to pomeni, da so klasične banke neke države avtomatično zanič. To je pač slaboumno primerjanje hrušk in jabolk. Že metanje vseh neobank v isti koš je naravnost idiotsko, kaj šele vseh bank v neki državi.
Konkurenca na tem področju je absolutno pozitovna in omogoča posamezniku da izbere rešitev, ki je za njega optimalna. Hkrati pa, da nekaterim trolom neverjetno priložnost da delajo bedaka iz sebe, ko se obračajo po vetru in prodajajo pravljice.
Zgodovina sprememb…