» »

Banka N26

Banka N26

Temo vidijo: vsi
««
122 / 209
»»

matobeli ::

leto dni nazaj ni šlo avtomatsko.

na amzs ni sprejela moje N26, baje pa bi se dalo če bi poslal dopis na pristojni organ ki ti dejansko vrne denar.

pa se nisem ukvarjal, sem imel še slo račun kot backup.

miko22 ::

BuDi79 je izjavil:

miko22 je izjavil:

Kolega mi je nakazal, jaz njemu ne morem nazaj. Jaooooo
Po novem je treba uvoziti kontakte ali pa jih dodati. Če so "nevidni" je treba ročno dodat, kar pa - vsaj meni - ne deluje :)

Meni tudi ne. Eno napako odpravijo, odprejo pa novo. Šalabajzeri.

DePalmo ::

Izak je izjavil:

Vračilo cestne takse ob odjavi vozila gre na na N26? Ima kdo izkušnje?

Meni cca. dve leti nazaj niso hoteli nakazati oz. mi sploh niso hoteli sprejeti MC kartice. Če bi bila slovenska, nebi bilo težav, tako so mi tam razložili. Nato so mi denar vrnili preko pošte, tista si je pa vzela konkretno provizijo.

Če bi to danes ponovil, bi šlo drugače oz. bi vztrajal pri svojem, takrat še nisem bil toliko podučen.

-S\/\/-   ::

Jaz sem pri N26 odprl trajnik pri eni ustanovi, kjer interesno dejavnost obiskujeta otroka. Prvi mesec so se mi opravičili, ker jim je moral programer priti popraviti računovodski program, da je sprejemal malo daljši IBAN, in niso pravočasno posredovali podatkov banki, naslednji mesec je trajnik deloval.

miko22 ::

miko22 je izjavil:

BuDi79 je izjavil:

miko22 je izjavil:

Kolega mi je nakazal, jaz njemu ne morem nazaj. Jaooooo
Po novem je treba uvoziti kontakte ali pa jih dodati. Če so "nevidni" je treba ročno dodat, kar pa - vsaj meni - ne deluje :)

Meni tudi ne. Eno napako odpravijo, odprejo pa novo. Šalabajzeri.

Rešil težavo. Tisti, ki mu želiš nakazati mora imeti v nastavitvah pod Personal settings označeno, da dovoli, da ga drugi najdejo. Ko je kolega to naredil, sem imel ga takoj v imeniku.

Kosek1 ::

miko22 je izjavil:

Rešil težavo. Tisti, ki mu želiš nakazati mora imeti v nastavitvah pod Personal settings označeno, da dovoli, da ga drugi najdejo. Ko je kolega to naredil, sem imel ga takoj v imeniku.

Nakazal bi mu lahko tudi sicer, seveda bi moral imeti njegovo številko TRR. :)

boogle ::

boogle je izjavil:

suhi je izjavil:

Polog na mbills pa nakazilo? To bi moralo delati. Limit za polog je pa 5000EUR na vsaki črpalki.

mBills sem tudi sam imel v mislih, ja, sam nisem bil ziher, če se da :)

Trenutno mBills ne podpira nakazovanja na tuje račune. To so mi potrdili na email in sem zadevo fwjal na Banko Slovenije v obravnavo. Če bo v korist mBills fwjam še na ECB.Javim kako se bo razpletlo.

https://www.mbills.si/blog/nakazilo-na-...

8-)

GupeM ::

boogle je izjavil:

boogle je izjavil:

suhi je izjavil:

Polog na mbills pa nakazilo? To bi moralo delati. Limit za polog je pa 5000EUR na vsaki črpalki.

mBills sem tudi sam imel v mislih, ja, sam nisem bil ziher, če se da :)

Trenutno mBills ne podpira nakazovanja na tuje račune. To so mi potrdili na email in sem zadevo fwjal na Banko Slovenije v obravnavo. Če bo v korist mBills fwjam še na ECB.Javim kako se bo razpletlo.

https://www.mbills.si/blog/nakazilo-na-...

8-)

Kaj pa SEPA DB polnjenje denarnice s tujih računov? To bi tudi morali omogočati, ali se motim?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: GupeM ()

kokica2000 ::

Ja, omogočajo:
Ali lahko z mBills aplikacijo povežem tudi svoj bančni račun odprt v tujini? Je povezava mBills s tujim IBANom mogoča?

Neposredno v mBills aplikaciji samostojno še ni možno dodati tujega IBAN-a. Če si to želiš, pa lahko tvoj transakcijski račun odprt v tujini kljub temu povežemo s tvojo mBills mobilno denarnico. V ta namen nas prosimo kontaktiraj preko kontaktnega centra za pomoč uporabnikom (info@mbills.si ali 01 200 33 36). Z veseljem te bomo vodili skozi ustrezen postopek in ti omogočili povezavo mBills s tujim bančnim računom.

GupeM ::

Tnx za info.

DePalmo ::

Imam vprašanje kar se tiče Standing Order oz. avtomatskega mesečnega plačevanja položnic. Ker se na vsaki položnici referenca spreminja iz meseca v mesec, me zanima kako imate to poštimano na N26. Osebno zaenkrat vnašam položnice ročno, bi pa to rad spremenil da se plačujejo avtomatično.

Ali ste odprli "trajnike" (oz. kakorkoli se temu danes reče) pri samih podjetjih, da vam trgajo mesečno? Ali pač upate da bojo podjetja pravilno knjižila nakazila?

DePalmo je izjavil:

Imam vprašanje kar se tiče Standing Order oz. avtomatskega mesečnega plačevanja položnic. Ker se na vsaki položnici referenca spreminja iz meseca v mesec, me zanima kako imate to poštimano na N26. Osebno zaenkrat vnašam položnice ročno, bi pa to rad spremenil da se plačujejo avtomatično.

Ali ste odprli "trajnike" (oz. kakorkoli se temu danes reče) pri samih podjetjih, da vam trgajo mesečno? Ali pač upate da bojo podjetja pravilno knjižila nakazila?

Ko gre za različne zneske, odpri SEPA direktno obremenitev pri podjetju, dobavitelju. Oni potem pošljejo na N26. :)

frke ::

Jaz imam par položnic s približno z enakim zneskom vsak mesec. Npr. rtv, komunala, elektrika
Vnesem za celo leto naprej enak znesek in sklic.

Imam vedno isti sklic (šifra partnerja) in cca 1-krat na leto vprašam, če sem še kaj dolžan/ali imam kaj v dobrem.
Tako delam zadnja 3 leta.

Zanašam se na to, da če imajo na drugi strani kakšen problem, me bodo že obvestili.
Ampak obvestil ni in je očitno vse v redu.
Gre za male zneske 10-20 eur/mesečno.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: frke ()

frke, nekateri dobavitelji zaračunajo stroške opomina in zamudne obresti, če ne plačaš v roku in celotnega zneska.

Verjetno imaš v redu plačila. Vsekakor priporočam SEPA direktno obremenitev. :)

MrStein ::

Kosek1 je izjavil:

frke, nekateri dobavitelji zaračunajo stroške opomina in zamudne obresti, če ne plačaš v roku in celotnega zneska.

Kar nanese tam 40 centov letno...
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

SumTingWong ::

Nikoli se nisem z ATM igral, bi imel eno vprašanje.
Imam N26 kartico, gor €€. Grem na Madžarsko, dvignem na bankomatu Forinte (rabim nekih 50€ samo). Je to možno? Conversion fee je 1,7%, če sem prav videl na strani.
Morda neumno vprašanje, ampak bi samo rad potrditev :))

jype ::

Ja, to se da. Bolj se sicer splača revolut, ki je pri menjavanju valut lahko znatno cenejši, ampak pri zneskih do par sto evrov se jaz ne bi pretirano sekiral za tiste procente.

SumTingWong ::

Ne delam to velikokrat, tokrat bi prav prišlo, ker ima manjši conversion rate, kot naše banke. Hvala, bom tako naredil potem (nimam Revolut).

Dober dan ::

Zdajle sem si nakazal nekaj denarja na N26, preko debetne kartice v aplikaciji. Sedaj sem pa začuden, saj niker ne najdem več te opcije. Kam se je skrila? Ali je to samo za prvo nakazilo, potem pa ne več?

Dober dan je izjavil:

Zdajle sem si nakazal nekaj denarja na N26, preko debetne kartice v aplikaciji. Sedaj sem pa začuden, saj niker ne najdem več te opcije. Kam se je skrila? Ali je to samo za prvo nakazilo, potem pa ne več?

Si pomešal z Revolut-om?

Kosek1 je izjavil:

Dober dan je izjavil:

Si pomešal z Revolut-om?

Nisem, ravnokar sem si nakazal z debetno kartico. Zdaj pa naenkrat ne najdem več opcije. A ni nihče imel te opcije ponujene?

Sem našel odgovor:

Debit card. If you have no previous transactions on your account, you'll be able to enter the card details from your other account within the N26 app. You can choose to deposit between 20€ and 150€. Please note that this feature is only available when topping up your account for the first time. Credit and prepaid cards are not accepted.

-S\/\/-   ::

DePalmo je izjavil:

Za te zadeve so SEPA direktne obremenitve.

scrim ::

Zdravo, danes sem izvedel da je potrebno račun prijaviti na Furs in ravno danes je osmi dan.
Kartico sem si naredil za spletne nakupe saj pri moji banki (NLB) kartica Maestro tega ne omogoča in sem se odločil za N26 ker je zastojn napram Maestro kartici kjer je članarina 25EUR na leto. Do zdaj sem si nakazal le 25EUR ki pa sem uporabil za nekaj manjših nakupov.
Torej, šele danes sem izvedel da je potrebno prijaviti na Furs saj se še na te stvari ne spoznam (18 sem dopolnil eno par mesecev nazaj). Ugotovil sem, da rabim za registracijo na furs digitalno potrdilo, ki pa ga še nimam. Problematično je predvsem to, da v ponedeljek nimam časa, v sredo in petek pa so prazniki.
Torej najhitreje bom lahko registriral šele naslednji teden, kar pa je kar nekaj dni čez rok. Ali so res na Fursu tako strikt glede časa registracije računa in ali lahko pričakujem kazen? Saj če bi bila kazen manj kot 50EUR se ne bi tako sekiral ampak teh 200-1200EUR je kar veliko za nekoga ki nima skoraj nikakršnih prihodkov.
Hvala za odgovore.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: scrim ()

šernk ::

Jutri oddaj obrazec preko navadne pošte pa bo 99% vse ok.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

Krenforum ::

Dej ne sekiri se sam priav pa je. Bos pac drug tedn

scrim ::

šernk je izjavil:

Jutri oddaj obrazec preko navadne pošte pa bo 99% vse ok.

Torej obrazec DR-02 če prav razumem?

Ok sem ugotovil da narobe gledam. Torej prijavo tujega računa (DR-Račun) je možno upraviti le z elektronsko oddajo ampak še ne morem tako da bom pač počakal na naslednji teden in upal da ne bo kazni.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: scrim ()

šernk ::

Izpolnjen obrazec se lahko vloži:

elektronsko preko storitev elektronskega poslovanja FURS eDavki ( obrazec DR-Račun),
osebno ali po pošti ( obrazec DR-02), in sicer na kateremkoli finančnem uradu (razen Posebnem finančnem uradu in Generalnem finančnem uradu).

edit: če misliš, da boš digitalno potrdilo dobil v enem tednu se motiš :)
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: šernk ()

DjTonic ::

Napiši ročno dokument in oddaj priporočeno po pošti ali osebno na uradu. https://www.fu.gov.si/zivljenjski_dogod...

perci ::

Ne rabiš digitalnega potrdila, lahko naročiš kodo za registracijo in pride po navadni pošti domov. Potem lahko vstopas z uporabniškim imenom in geslom. Najbolje, da si naložiš fursov app in se registriraš prek njega. Isto geslo lahko potem uporabljaš tudi na Web portalu. Za par dni zamude ne bo nihče nikogar kaznoval.

Krrokarr ::

Ne se sekirat. Jaz sem prijavil sele kaksno leto po odprtju racuna, pa (ksreci) se ni bilo panike.

scrim je izjavil:

Kartico sem si naredil za spletne nakupe saj pri moji banki (NLB) kartica Maestro tega ne omogoča

Hmm, pred par leti ko sem vprašal, je bilo rečeno, da se zaprosi v banki, da "vklopijo" možnost uporabe na internetu.
Motiti se je človeško.

Perza ::

Še moja izkušnja z n26 do sedaj: Pred slabim mesecem sem si ustvaril račun, verifikacija in vse ostalo je potekalo brez težav, kartico dobil čez tri dni. Prenesel vsa sredstva iz osebnega računa Intesa banke, katerega sem tudi nekaj dni nazaj dokončno zaprl (za slovo so me še na hitro olupili za 1.5€ vodenja računa :D) . Še prej sem šel do računovodkinje v naši firmi, naj mi nakazuje plačo na nov nemški račun, plača je prispela (sicer z enodnevno zamudo, na kar me je opozorila, vendar meni osebno to ne predstavlja težave). Online plačevanje, brezstično, dvigi z bankomatov, nakazila, vse brez težav. Sem pa danes, dumbass jaz, zaklenil kartico potem ko sem spremenil "confirmation pin" misleč da je to "card pin". Kontaktiram support preko aplikacije, mojster mi resetira število napačnih pin vnosov in mi razloži kje se spremeni pin kartice in zadeva je bila (preizkušeno) rešena v petih minutah. Skratka n26 je trenutno moj edini račun in lahko ga samo priporočam.

Kodrnusa ::

Kako posljem denar nekomu na ta nacin da sam vpise svoj trr? Prej je to delalo, sedaj pa pokaze samo n26 kontakte...

andro23 ::

meni še vedno dela:
1. "+"
2. "transfers"
3. ikonca za dodajanje oseb, kjer vpišeš ime in IBAN

Ja to dela. Samo ne dela pa, da izberes osebo (mail ali telefonska), pa da prejemnik sam vpise svoj iban in dibi sredstva. A komu dela?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Kodrnusa ()

matobeli ::

A to naj bi sploh delal?

Kake 2 meseca nazaj je delalo normalno. Cudno...

BuDi79 ::

Pokvarili so s trenutno verzijo aplikacije, smo že obdelali v temi.

To je bila top stvar. Upam da vrnejo ?

vvvvvvvvvvvv ::

Mislim da moreta met oba v nastavitvah naštimano, da sta vidna stikom, ki imajo N26.

Mam nastimano. To govorim za stike ki nimajo n26. Stike ki imajo n26 mi pokaze.

Kako lahko najlažje spravim denar na račun N26? Imam abanko, pa me zanima če lahko v aba aplikaciji sepa obrazec rešim in bo šlo čež? Ker nemšeka ibana glih ne morem skopirati notri... Kako vi to počnete?

buneech ::

Dober dan je izjavil:

Kako lahko najlažje spravim denar na račun N26? Imam abanko, pa me zanima če lahko v aba aplikaciji sepa obrazec rešim in bo šlo čež? Ker nemšeka ibana glih ne morem skopirati notri... Kako vi to počnete?

Skopiral sem DE IBAN notri, pa je šlo čisto lepo skozi.

Vsak IBAN mora delovati. Še stroški morajo biti enaki, če gre za EUR račun.
Motiti se je človeško.

V katero polje vpišem bic?
In katero referenco izberem?

Zgodovina sprememb…

buneech ::

V mobilni mislim, da ni polja za BIC, referenca pa daš NR.

Perza ::

Folk, kaj pomeni tole?
https://siol.net/novice/slovenija/ce-im...

Ce vpisem v bin, dobim country Slovenia. Safe?

predi ::

Daj kartico v NLB bankomat in preveri, če te opozori o dodatni proviziji.

delfinus ::

Potrebno je zagiftat mastadonta pri izvoru. Slovenski bin za tuje kartice pri N26, Revolut, Monese gor ali dol. Gre za diskriminacijo ostalih EU bancnih kartic https://ec.europa.eu/info/sites/info/fi... . Ce ze aplicirajo taksno provizijo jo morajo za vse tudi za vse SI non-NLB bancne kartice. Potrebna je pritozba na Banko Slovenije, ce ne zaleze pa opozoriti se EC in ECB.

lp, D.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: delfinus ()
««
122 / 209
»»