» »

Banka N26

Banka N26

Temo vidijo: vsi
««
34 / 191
»»

Catcher ::

Odgovor Banke Slovenije na prijavo, da CSD ne more nakazati otroškega dodatka na N26:

V zvezi z vašim vprašanjem pojasnjujemo, da je v pri izvrševanju kreditnih prenosov prejemniku plačila, ki ima odprt račun v Uniji, navedba države članice v kateri naj bi se nahajal plačilni račun prejemnika plačila, kršitev 9. člena Uredbe 260/2012/EU. Banka Slovenije je v okviru svojih pristojnosti o ugotovljeni kršitvi že obvestila pristojno ministrstvo, s strani katerega nam je bilo zagotovljeno, da so na ministrstvu že začeli s postopki, ki bodo omogočili sistemsko izplačevanje socialnih transferjev. V vmesnem času naj bi se izplačila na plačilne račune prejemnikov plačil v drugih državah članicah, na podlagi posamičnih dogovorov, izvrševala z ročnimi odredbami.

Pri tem dodatno pojasnjujemo, da je v skladu z 13.a členom Zakona o prekrških, odgovornost Republike Slovenije za prekrške izključena, temu posledično pa tudi pristojnosti Banke Slovenije oziroma je nabor možnih ukrepov omejen.

Kot začasno rešitev predlagamo, da v zvezi z izplačilom otroškega dodatka na račun v drugi državi članici, kontaktirate pristojni Center za socialno delo in se z njimi dogovorite za izplačilo v funkcionalni obliki, v okviru katerega vam lahko CSD prejeta sredstva ročno prenese na vaš račun v drugi državi članici. V kolikor bi pri tem naleteli na težave, vas prosimo, da nas o tem obvestite in pri tem navedete tudi konkretni CSD.

miko22 ::

Kje si dobil ta odgovor? Da lahko uporabimo, ko bo CSD zavrnil izplačilo

Catcher ::

A nisem napisal? Pri Banki Slovenije.

miko22 ::

Ja, samo rad bi ta tekst uporabil kje to piše. Kak link? Da ne bo CSD reko, da sem si to izmislil.

Catcher ::

miko22 ::

Torej so ta odgovor dobil po el-pošti.
Lahko prilepiš z glavo in datumom? Svoje podatke lahko izbrišeš. Rabim, na kaj se lahko sklicujem, brez da jim ponovno pišem.

Catcher ::

Sklicuj se na ta odgovor, v primeru težav pa postopaj skladno z navodili Banke Slovenije!

miko22 ::

mater, težko ti je prilepit vse, da lahko vsi uporabimo, da ne piše vsak posebej.

Ales ::

Imaš cel tekst, nič več ne rabiš. Če ti slučajno konkreten CSD reče, da si si to izmislil, prijavi ta CSD na Banko Slovenije. Pa dvomim, da ti bodo to rekli, niso toliko zmedeni.

Nemmo ::

Ali N26 omogoča poslikaj in plačaj (za položnice)? Oziroma nek približek temu?

dev ::

Nemmo je izjavil:

Ali N26 omogoča poslikaj in plačaj (za položnice)? Oziroma nek približek temu?

Ne
All we have to decide is what to do with the time that is given to us.

perci ::

A obstaja prek appa kak support ali samo prek telefona?

NikolormousB ::

Na N26? V appu imaš "support" tab, v web appu pa imaš live chat. Mogoče je tudi v mobile appu, ampak tam še nisem uporabljal.

jk273si ::

N26 ima tudi Slovensko številko stacionarno za kontakt (ki je sicer vezana na centralo) ampak preverjeno deluje, v primeru težav se pokliče in se v Angleščini/nemščini zmeniš in rešiš težavo.
Slovenia +38682880000 (oziroma 08 288 00 00)
https://n26.com/eu/contact/

perci ::

Ma sem kar poklical in se zmenil.

Veron ::

Koliko časa v povprečju traja nakazilo iz NLB (ali katera druga slo banka) na N26?

matobeli ::

Odvisno od banke, nekje od cca 3ure naprej. Nekaj strani nazaj v temi smo tudi limali podatke, najbolje da preveriš.

Veron ::

Ravno prejel notification N26, da je prišlo nakazilo (včeraj nakazal izven urnika plačilnega prometa, danes zjutraj šlo naprej, ob 10:21 prejel na N26). Nlb

perci ::

Se pravi je trajal uro in 20 minut. Če bi dal nujni nalog, bi bilo verjetno še prej.

NikolormousB ::

Iz SKB je zadnjič trajalo 3 dni. Ne vem zakaj. Običajno traja par ur. Če nakažem tja do cca. 12h, 13h dobim še isti dan.

BladE_ ::

Meni nekaj dni nazaj nakazilo iz NLB na N26, cca 2uri, enkrat v jutranjem času...
Akcija - Reakcija

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: BladE_ ()

perci ::

NikolormousB je izjavil:

Iz SKB je zadnjič trajalo 3 dni. Ne vem zakaj. Običajno traja par ur. Če nakažem tja do cca. 12h, 13h dobim še isti dan.

si nakazal v petek ob 17h in je prišlo v ponedeljek ob 10h? :D

NikolormousB ::

Ne. Med tednom, 3 delovne dni. Je pa res, da se mi je to zgodilo prvič.

kljuka1 ::

Ali ima kdo izkušnje s plačevanjem z N26 v USA (ZDA, Ameriki)? Je kakšna težava?

NikolormousB ::

Ja, večkrat.

Težav je načeloma toliko kot s kakšno drugo kartico. Američani so s plačilnim prometom še nekje v 1980ih, sploh razni bencinski servisi. Večinoma dela vendar nujno imej sabo vsaj še eno kartico ali gotovino.

Meni recimo evropske kartice niso praktično nikoli delale na bencinskih, če sem želel plačati zunaj na pumpi. Vem, da sem imel tudi vsaj enkrat problem s plačilom na blagajni in sem potem plačal z gotovino. Drugje nisem imel težav.

bastadu ::

Ja mene je na bencinski postaji, ko sem kreditno vtaknil v avtomat, da bi sploh lahko začel tankati, spraševal po ZIP code, itak ni zagrabilo nič in sem potem raje šel notri narediti "polog" gotovine ...

St235 ::

Sicer nima veze s temo ampak probleme z zip kodo praviloma resis tako da vpise zip iz drugebzvezne drzave.

V kaliforniji brez tezav tankas z zip kodo new york, na vzhodni obali pa je brez tezav delala LA ZIP. ocitno lokalno lahko preverjajo in potem zavrne.

GupeM ::

Tudi jaz sem imel na bencinskih težave z vsemi slovenskimi karticami. Samo na eni mi je uspelo zunaj plačati, kjer niso spraševali po ZIP kodi. Tuje ZIP kode nisem hotel vpisovati, sem pa poskusil vpisati ZIP kodo 0. ZIP koda 0 namreč za tuje kartice dela v Chicagu, ko kupuješ karto za javni prevoz na avtomatu. Problem na bencinski rešiš tako, da greš na blagajno, tam plačaš, nato tankaš.

Kot zanimivost iz Chicaga. Tam kupiš preplačniški mastercard, na katerega nalagaš denar. Ko vstopiš na njihov elevated train, prisloniš ta NFC mastercard in ti odtrga denar. Kartico lahko uporabljaš tudi za plačevanje v trgovinah, na spletu, ... Enkrat moram poskusiti, če zadeva dela tudi v Sloveniji, saj imam na njej še ~5$.

 Ventra debit mastercard

Ventra debit mastercard

Vaseer ::

Ker imam v imenu in naslovu šumnike, se mi pri downloadu Transfer confirmation-a pojavi Internal server error. Pisal sem N26 supportu za spremembo šumnikov v sičnike in dobil odgovor:
I spoke with the technical department about your issue.
Sometimes this error occurs also if you have special sibilants into your address field and we are already working to fix this problem.
Changing all these data might create you some problems in the future in order to receive transfers if the name will be written correctly by the sender. Therefore, I would suggest you just to contact us when you need any confirmation and we can create it for you and send it via email.


Je kdo od vas imel kakšne težave, ko je spremenil podatke?

dev ::

Spremenil v naslovu kjer sem imel šumnike (v imenu in priimiku nimam) in je potem delalo. Nobenih problemov.
All we have to decide is what to do with the time that is given to us.

JN ::

Vaseer je izjavil:

might create you some problems in the future in order to receive transfers if the name will be written correctly by the sender.

Opozarjajo te, da KO poštimajo zadevo, ČE tisti, ki ti pošilja denar, vpiše tvoje ime pravilno (s ČŠŽ), potem bi LAHKO imel težavo.
Jaz bi na tvojem mestu spremenil, pa ko poštimajo čšž, če ti bo takrat res zavračalo prejem plačil, spremeni nazaj.

Kebo ::

1 leto že te šumnike pacajo. Najboljš da si prepošiljamo 1 cent pa jim za vsako transakcijo zahtevamo potrdili prek supporta, če bodo mel takih primerov 100 vsak dan se bodo mogoče spravli poštimat ta backend.

Mare2 ::

Kebo je izjavil:

1 leto že te šumnike pacajo. Najboljš da si prepošiljamo 1 cent pa jim za vsako transakcijo zahtevamo potrdili prek supporta, če bodo mel takih primerov 100 vsak dan se bodo mogoče spravli poštimat ta backend.

Kebo ti kr. Nekateri imamo kako pametnejše delo.

buttcrack ::

So kr fajn obogatel, upam da postanejo še boljši!

What's more, we just gained two new investors to join N26 with additional funding of $160 million led by Allianz X and Tencent. This is a record for this type of funding in the German fintech industry--and one of the biggest across Europe.

predi ::

buttcrack je izjavil:

So kr fajn obogatel, upam da postanejo še boljši!

What's more, we just gained two new investors to join N26 with additional funding of $160 million led by Allianz X and Tencent. This is a record for this type of funding in the German fintech industry--and one of the biggest across Europe.

Tukaj je članek na to temo: https://techcrunch.com/2018/03/20/n26-r...

So navedeni tudi nekateri cilji, ki jih želijo doseči.
There are now 380 people working for N26. The company plans to hire more people, which should speed up product updates. And here are two things you can expect this year. First, N26 is working on shared accounts so that you can use your N26 account with your significant other. Second, you can expect some multi-currency features after the U.K. launch.

FireSnake ::

frke je izjavil:

Jaz imam samo N26 račun od maja 2017

Nanj prejemam vse prihodke plačo, vračilo dohodnine iz FURSA, nakazilo iz sodišča, včasih prodam kaj na bolhi..

Plačujem položnice, SEPA trajnike, v trgovinah, dvig gotovine na bankomatih v Sloveniji in na Hrvaškem.

Doslej sem imel 1 problem - nisem mogel downloadti potrdila o plačilu, rešil na chatu-helpdesku.
Tehnično najbolj zahtevno je bilo, ko se menjal telefon in je bilo potrebno narediti še enkrat uparjanje novega telefona.

Tudi referal sem dobil plačan, ne takoj, ampak po cca 3 tednih ko je prijatelj začel poslovati s kartico


Sem zdaj malo preveril, da bi odprl račun.

Kako je s stroški plačevanja?
Malo sem preletel temo, pa na hitro nisem našel informacije.

Na njihovi spletni strani je vidno, da je 2,90EUR na mesec kreditna.
Kako je s SEPA plačili in trajniki?

Všeč so mi "push notificationi" ob transakcijah.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: FireSnake ()

bastadu ::

Kakšni stroški? :))

FireSnake ::

SEPA plačilo in trajnik (to me najbolj zanima).

pa vidim, da je kreditna (za tiste, ki se prijavijo zdaj) popolnoma zastonj.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: FireSnake ()

ales85 ::

frke ::

bastadu je izjavil:

Kakšni stroški? :))


Stroški so npr lahko sledeči:
- provizija cca 1,7% ko na bankomatu dvigneš hrvaške kune (menjalni tečaj je ugoden)
- provizija 2 eur/dvig iz bankomata, ko presežeš 5 brezplačnih dvigov v mesecu
- provizija 3 eur na zavrnjen SEPA trajni nalog, ko na računu nimaš dovolj sredstev za sprovedbo naloga

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: frke ()

FireSnake ::

frke & ales85: to sem našel na ceniku.

Ne piše pa koliko stane trajnik (uspešno izveden).
In koliko stane plačevanje položnice.

5 dvigov je več, kot dovolj (sploh pa se povsod da plačati s kartico).
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: FireSnake ()

ales85 ::

FireSnake je izjavil:

frke & ales85: to sem našel na ceniku.

Ne piše pa koliko stane trajnik (uspešno izveden).
In koliko stane plačevanje položnice.

5 dvigov je več, kot dovolj (sploh pa se povsod da plačati s kartico).

Piše, da je free. Vse piše na ceniku.

FireSnake ::

Transfers & Debits
Transfers received from EEA states and Switzerland in EUR: Free
Transfers within and among EEA states and to Switzerland in EUR: Free

To je to?

Glede na to, da je kreditna zastonj bi se že zaradi tega splačalo zadevo vzet.

Trenutno imam kreditno na NKBM, kjer je strošek 10€ / 4 leta (kar tudi ni veliko)
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

GupeM ::

To ni kreditna. Je debetni MasterCard. Obstaja razlika in ponekod z debetno ne moreš rezervirati/plačati določenih stvari. Gre vedno na bolje in vedno več stvari lahko počneš tudi z debetno, vsega pa še vedno ne. Recimo nekatere rent'a'car firme hočejo kreditno, nekateri hoteli, ... Običajno pri rezervacijah in najemih, saj s kreditne veliko lažje dobijo denar, če si recimo z najetim avtom prevozil radar.

FireSnake ::

GupeM: najepša hvala za razlago, a to ne bo problem. Ker imam že zdaj debetno.

Gre zgolj za paypal ... za to bo pa zadostovalo.

Ko potujem po Evropi je že Maestro + gotovina povsem dovolj :D
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

NikolormousB ::

Recimo nekatere rent'a'car firme hočejo kreditno, nekateri hoteli, ... Običajno pri rezervacijah in najemih, saj s kreditne veliko lažje dobijo denar, če si recimo z najetim avtom prevozil radar.


V teoriji je to mogoče res, v praksi pa še nisem naletel na tak primer.

svecka ::

ali še obstaja invite akcija za n26?

Mare2 ::

svecka je izjavil:

ali še obstaja invite akcija za n26?

Seveda, saj imaš v aplikaciji.

Izplačila pa ne laufajo v SLO, verjetno iz razloga davčnih predpisov. :)

dev ::

Obstajajo če jim težiš na supportu. Ampak zlo odvsino na katerega agenta naletiš. Eni ti zrihtajo, eni te odj* po hitrem postopku.
All we have to decide is what to do with the time that is given to us.

FireSnake ::

Predvidevam, da govorite o nagradi, ko nekoga novega "pripelješ".

Glede na povedano bom vsekakor odprl račun.
Najlepša hvala vsem za dodatne informacije.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si
««
34 / 191
»»