Forum » Loža » Banka N26
Banka N26
Temo vidijo: vsi
Mare2 ::
ideep ::
iz paypal na n26.. to je namreč prvi testni prenos.. namen vsega je bilo losanje slovenskih bank.. no, pravkar sem bila na telefonu s paypal costumer service, in ker gre za nov account, traja verifikacija od 24-72 ur, tako, da bo danes šel iz pending v processing.. potem pa odvisno od banke kdaj sprocesira transakcijo..
naj bi to bilo samo na začetku, potem pa tako dolgo naj ne bi več trajalo.. :)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: ideep ()
Dragi moji, dobila odgovor BS:
Spoštovani,
uvodoma pojasnjujemo, da vašo prijavo kršitve, ki ste jo posredovali preko obrazca za prijavo kršitev bank obravnavamo kot pritožbo potrošnika, saj kršitelj v konkretni zadevi ni banka oziroma kreditna institucija, niti se kršitev ne nanaša na določbe Zakona o bančništvu.
Iz pritožbe izhaja, da Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti (v nadaljevanju MDDSZ očitate, da pri izplačilu socialnih transferjev krši Uredbo (EU) št. 260/2012, čeprav izpostavljenih očitkov (torej s čim/s katerim dejanje/oz. na kakšen način) ne konkretizirate, kar Banki Slovenije kot pristojnemu nadzornemu organu onemogoča presojo, ali je v konkretnem primeru res prišlo do kršitve.
Ne glede na navedeno smo s problematiko izplačevanja socialnih transferjev na račune v drugih državah članicah seznanjeni, kot tudi smo na zahteve Uredbe (EU) št. 260/2012 MDDSZ že opozorili. Na MDDSZ so nam zagotovili, da je postopek posodobitve sistema v teku. V vmesnem času se je na pristojnem Centru za socialno delo mogoče dogovoriti za ročno prenakazovanje sredstev na račun v tujini. Banka Slovenije je ocenila, da možnost ročnih prenakazil zadosti zahtevam Uredbe (EU) št. 260/2012, saj le-ta v 9. členu določa, da plačnik ne sme navesti države članice v kateri naj se plačilni račun prejemnika plačila nahaja, medtem, ko samega načina, na katerega mora biti prenos izvršen, ne določa.
V kolikor vam MDDSZ oz. pristojni CSD izplačila na račun v tujini (v okviru opisane začasne rešitve) ne zagotavljata, nas prosim o tem obvestite, pri čemer vas prosimo, da navedete vsaj za kateri socialni transfer in kateri Center za socialno delo gre, kar nam bo omogočilo ukrepanje v okviru naših pristojnosti, v kolikor bo potrebno.
mikko ::
Ali je kdo uspel dobiti bonus oz. reward od N26?
Meni niso nič poslali, rekli so, da navadno dobiš v 2-3 dneh, na support chatu so rekli, da so trenutno za SL neke težave, preko support maila nič ne odgovorijo...
Meni niso nič poslali, rekli so, da navadno dobiš v 2-3 dneh, na support chatu so rekli, da so trenutno za SL neke težave, preko support maila nič ne odgovorijo...
flameir ::
Pravijo, da bodo to zrihtal. Kdaj, pa ne vejo. So pa eni v tej temi napisali, da so že dobili reward.
reward pri meni je bil najprej 30 EUR.. če koga povabim.. takoj, ko sem si naložila deposit, se je ta zmanjšal na 15 EUR.. vse, ki sem povabla, so preveč levi, da bi štekal
JN ::
DH -> N26 danes (petek) 12:05-15:10 = 3h 5min
N26 -> NLB danes, tudi cca 3h.
N26 uporabljam že več kot leto dni kot daily driver za osebno uporabo. Brez kakršnih koli problemov. Pa sem stestiral tudi v precej obskurnih državah (Ekvador + Galapagos, Mexico, Indija, Kambodža, Hrvaška :-)
Svoj s.p. imam na DH. Prijavljen kot Osebni račun (že par let) pa mi ne težijo. Stane 2,25€ (1,80 + 0,45) na mesec. Odprl sem pred leti zato, ker si včasih po zakonu potreboval ločen račun za s.p. (Nikoli pa ni bilo definirano, da mora biti "poslovni"). Zdaj, ko se je zakon spremenil, mi pa še vedno ni škoda 27€ na leto, da se mi ni treba ukvarjati s tistimi plačniki in institucijami, ki še niso pogruntali, da smo v SEPA.
D.o.o imam prav tako na DH (poslovni). Sem zelo zadovoljen, pa zdi se mi, da je še vedno najbolj ugoden (če im kdo kakšno svežo primerjavo, ki kaže drugače, naj kar pove).
Zelo zelo cenim vse, ki se borite proti birokratskim fikusom imenovanim "ne da se". Ampak tisti, ki greste za s.p. odpirat na N26, da boste prišparali 27€ na leto, se pa vprašajte, ali ni vaš čas bolj dragocen. In če ni, potem je z vašim biznisom modelom nekaj hudo narobe.
Pa še to: že večkrat mi je prišla prav lastnost Revoluta (odlična backup kartica), da lahko v trenutku TopUp-aš denar z katerekoli MC, VISA,... kartice. Za večje nakupe (letalske) je to odlično.
N26 -> NLB danes, tudi cca 3h.
N26 uporabljam že več kot leto dni kot daily driver za osebno uporabo. Brez kakršnih koli problemov. Pa sem stestiral tudi v precej obskurnih državah (Ekvador + Galapagos, Mexico, Indija, Kambodža, Hrvaška :-)
Svoj s.p. imam na DH. Prijavljen kot Osebni račun (že par let) pa mi ne težijo. Stane 2,25€ (1,80 + 0,45) na mesec. Odprl sem pred leti zato, ker si včasih po zakonu potreboval ločen račun za s.p. (Nikoli pa ni bilo definirano, da mora biti "poslovni"). Zdaj, ko se je zakon spremenil, mi pa še vedno ni škoda 27€ na leto, da se mi ni treba ukvarjati s tistimi plačniki in institucijami, ki še niso pogruntali, da smo v SEPA.
D.o.o imam prav tako na DH (poslovni). Sem zelo zadovoljen, pa zdi se mi, da je še vedno najbolj ugoden (če im kdo kakšno svežo primerjavo, ki kaže drugače, naj kar pove).
Zelo zelo cenim vse, ki se borite proti birokratskim fikusom imenovanim "ne da se". Ampak tisti, ki greste za s.p. odpirat na N26, da boste prišparali 27€ na leto, se pa vprašajte, ali ni vaš čas bolj dragocen. In če ni, potem je z vašim biznisom modelom nekaj hudo narobe.
Pa še to: že večkrat mi je prišla prav lastnost Revoluta (odlična backup kartica), da lahko v trenutku TopUp-aš denar z katerekoli MC, VISA,... kartice. Za večje nakupe (letalske) je to odlično.
Mare2 ::
Ales ::
Z večih kartic naloži na eno, na Revolut. Tako si lahko recimo s 3 kreditnih kartic, kjer imaš po 2000 EUR mesečnega limita, narediš eno debetno s stanjem 6000 EUR, v hipu.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Ales ()
Z večih kartic naloži na eno, na Revolut. Tako si lahko recimo s 3 kreditnih kartic, kjer imaš po 2000 EUR mesečnega limita, narediš eno debetno s stanjem 6000 EUR, v hipu.
Točno to.
S tem, da v mojem primeru ni problem limit, ampak enostavno nočem imeti več kot dva jurja na kartici ki jo dam v tujini iz rok.
Včeraj je bil pa zame sodni dan s to kartico.. grem po nakupih in valjda PINA noče zagrabit,... sramota pred blagajnami v treh različnih štacunah.. zagrabilo je samo do 15 EUR brezstično.. takoj, ko je hotel imeti PIN, ni šlo.. potem na licu mesta spremenim PIN, spet ne gre.. spremenim tretjič PIN, ga ne moreš.. plačam z gotovino, da si prihranim posmeh
pišem supportu in so mi resetirali PIN.. in prosili, naj grem dejansko na bankomat dvignat gotovino in potem bi moralo funkcionirat..
zdaj me pa zanima ali ste prvo šli dvignit keš pa pol v nabavo, ker jaz zelo zelo redko poslujem z gotovino in me zanima če je to samo 1x praksa dviga in pol PIN funkcionira, ali se moram vsak mesec pokazat na bankomatu
no to pa ne bo držalo, to sploh nima veze od modela.. pri sp-ju mi v vseh treh letih niso ponudili ne kreditne linije, ne kredita.. ko jih jebe.. pravkar sem dobila letni izpis provizij 400 EUR.. oprosti, ampak to je zame kraja denarja.. da ne govorim o mesečnem plačevanju stroškov računa
banka je banka koper
na s.p. je vezan n26 račun - trenutno funkcionira BP.. res pa je da nimam limita, nimam nič.. toliko ko nadelam, toliko imam
me pa zanima če bodo dali na revolutu res neke vrste kredit.. škoda da te opcije nima tudi n26
pišem supportu in so mi resetirali PIN.. in prosili, naj grem dejansko na bankomat dvignat gotovino in potem bi moralo funkcionirat..
zdaj me pa zanima ali ste prvo šli dvignit keš pa pol v nabavo, ker jaz zelo zelo redko poslujem z gotovino in me zanima če je to samo 1x praksa dviga in pol PIN funkcionira, ali se moram vsak mesec pokazat na bankomatu
Ampak tisti, ki greste za s.p. odpirat na N26, da boste prišparali 27EUR na leto, se pa vprašajte, ali ni vaš čas bolj dragocen. In če ni, potem je z vašim biznisom modelom nekaj hudo narobe.
no to pa ne bo držalo, to sploh nima veze od modela.. pri sp-ju mi v vseh treh letih niso ponudili ne kreditne linije, ne kredita.. ko jih jebe.. pravkar sem dobila letni izpis provizij 400 EUR.. oprosti, ampak to je zame kraja denarja.. da ne govorim o mesečnem plačevanju stroškov računa
banka je banka koper
na s.p. je vezan n26 račun - trenutno funkcionira BP.. res pa je da nimam limita, nimam nič.. toliko ko nadelam, toliko imam
me pa zanima če bodo dali na revolutu res neke vrste kredit.. škoda da te opcije nima tudi n26
Zgodovina sprememb…
buneech ::
Je bilo že vmes napisano v tej temi, ko se PIN zamenja v aplikaciji, je potrebno iti na bankomat samo eno akcijo izvesti, lahko tudi pregled stanja, ker se takrat "online PIN" zapiše na kartico. Terminali so pa lahko offline, in ti ne dela z novim PIN.
To je potrebno storiti samo po menjavi PIN, ni treba periodično.
predi ::
Imaš tudi zelo prikladno funkcionalnost na bankomatu, ki se ji reče "Deblokada PIN številke". Ko jo izvedeš, si lahko ziher, da je to to. Še potrdilo dobiš. To je bila prva stvar, ki sem jo sam storil na bankomatu z novo N26 kartico.
Ice-Heki ::
Eno vprašanje za tiste, ki imate N26 Business ... ali lahko več oseb dostopa do računa? Sepravi - ali lahko pooblastim nekoga (npr. računovodkinjo), da dostopa do službenega računa in plačuje / pregleduje prilive in odlive?
pravkar sem dobila letni izpis provizij 400 EUR... da ne govorim o mesečnem plačevanju stroškov računaJa za 400 se pa že splača :-)
Ampak... jaz imam na "DH osebni" provizijo 0,25€ na transakcijo. Se pravi, da bi moral narediti 1600 transakcij, da bi plačal 400€. Na DH poslovni je pa provizija 0,35€ (se pravi 1140 transakcij).
Kaj so pa tebi to na Banki Koper računali???
Eno vprašanje za tiste, ki imate N26 Business ... ali lahko več oseb dostopa do računa? Sepravi - ali lahko pooblastim nekoga (npr. računovodkinjo), da dostopa do službenega računa in plačuje / pregleduje prilive in odlive?
zakaj pa? ne bi dala svojega računa nobenemu vpogled.. sej ji daš izpisek vsak mesec
pravkar sem dobila letni izpis provizij 400 EUR... da ne govorim o mesečnem plačevanju stroškov računaJa za 400 se pa že splača :-)
Ampak... jaz imam na "DH osebni" provizijo 0,25€ na transakcijo. Se pravi, da bi moral narediti 1600 transakcij, da bi plačal 400€. Na DH poslovni je pa provizija 0,35€ (se pravi 1140 transakcij).
Kaj so pa tebi to na Banki Koper računali???
provizija transakcije 0.98 EUR.. računajo konverzijo GBP 12 EUR (nekje zgoraj v temi sem že razlagala).. majo fore min. 12 EUR
potem računajo transakcije ko potegneš delno iz paypal bonusa in kartice.. vsako transakcija je priliv, ti zaračunajo 0,12 EUR.. itd. itd.
Zgodovina sprememb…
Ice-Heki ::
zakaj pa? ne bi dala svojega računa nobenemu vpogled.. sej ji daš izpisek vsak mesec
Zato, ker če imaš v firmi zaposleno računovodkinjo to ne dela direktor, ampak ona.
provizija transakcije 0.98 EUR.. računajo konverzijo GBP 12 EUR (nekje zgoraj v temi sem že razlagala).. majo fore min. 12 EUR potem računajo transakcije ko potegneš delno iz paypal bonusa in kartice.. vsako transakcija je priliv, ti zaračunajo 0,12 EUR.. itd. itd.
O fak! Pa sem mislil, da je NLB poden...
ja sam stran od abank, BK, NLB.. dobila sme informacijo od enega računovdje 8ki nin moj), da baje ti na DH in Abanki dobijo dvojne izpiske.. eni so priliv na TRR, drugi so prilivi na paypal in kreditne kartice.. in zato ker imaš to, bi moral baje izdajat fiskaliziran račun.. mi na BK smo mel lepo vse skup v enem, da mi ni blo treba imet davčno blagajno.. vglavnem, zaradi tega je bila BK dobra.. sicer pa ne dam jim več nič.. v vseh treh letih mi niso ponudili ne kredita ne nič.. (pomoč pri rasti)
hixxy ::
Fantje škoda k nisem prej prebral
v tem času sem si že odprl poslovni račun na DH-ju.
Sem pa naletel na težavico in sicer Internal server error, ko hočem shranit transakcijo.
Sicer sem tukaj bral, da ne prime če imaš posebne znake (šumniki) sam v tem primeru tega ni (npr. RTV SLOVENIJA).
Sem pisal na support in so mi rekli reinstall, sem poskusil in še vedno. Mi bodo pa poslali vse želene transakcije na mail, sam vseeno mal tečno :)
Drug teden pa grem zapret račun na NKBM, dovolj let so me obravnavali kot kmeta...
v tem času sem si že odprl poslovni račun na DH-ju.
Sem pa naletel na težavico in sicer Internal server error, ko hočem shranit transakcijo.
Sicer sem tukaj bral, da ne prime če imaš posebne znake (šumniki) sam v tem primeru tega ni (npr. RTV SLOVENIJA).
Sem pisal na support in so mi rekli reinstall, sem poskusil in še vedno. Mi bodo pa poslali vse želene transakcije na mail, sam vseeno mal tečno :)
Drug teden pa grem zapret račun na NKBM, dovolj let so me obravnavali kot kmeta...
NO TO :) Danes me je klical svetovalec za podaljšanje limita za svoj fizičen račun (ki ga imam tudi namen zapret) in mi je rekel, da mi ne morejo povečati limita, ker nimam nobenih prilivov razen socialnih transferjev zaradi otroka (OD) in preživnino pičlih 30 EUR (kje je jokajoči smeško), ves ostali denar pride pač na poslovni račun - saj sem s.p. torej lahko delam s kešom kaj hočem (jest je pač treba) in KER, nimam PRI NJIH POSLOVNEGA RAČUNA, večjega LIMITA ne bo, čeprav so bile priložene predlanskoletne bilance. No, sva kar hitro zaključla :D
matobeli ::
Eno vprašanje glede "nevtralnost bančnega prometa":
Ali je v tisti evropski direktivi kaj opredeljeno ali morajo izvajalci storitev nujno urediti trajnik tudi iz drugih bank ali ne?
V točno tem primeru sem želel zN26 preko trajnika plačevati izimobil, ampak je "trenutno samo za SI56 uporabnike".
Je pa rekel referent da naj bi se nekaj delalo na tem, ker je vedno več uporabnikov z takimi željami.
Ali je v tisti evropski direktivi kaj opredeljeno ali morajo izvajalci storitev nujno urediti trajnik tudi iz drugih bank ali ne?
V točno tem primeru sem želel zN26 preko trajnika plačevati izimobil, ampak je "trenutno samo za SI56 uporabnike".
Je pa rekel referent da naj bi se nekaj delalo na tem, ker je vedno več uporabnikov z takimi željami.
jaz bi šla na banko, skenslala trajnik.. in si a n26 nastavila obročno palčevanje vsak mesec.. lahko si določiš znesek greš na TRANSFER - Save as standing order (klikneš), zbereš weekly/monthly/quarterly/biannually/annually
freezby ::
Oj,
glede biznis računa in težav z naročniki strankami glede DE predpone.
Ali sta Booking in Airbnb res tako lesena, da ne moreta urediti normalno in opletata, da mora firma iz Slovenije imeti slovenski TRR. Dajte se še ostali pritožit, da bo večji N in to porihtajo.
Pač razumem slovenska podjetja, ustanove, da je to problem in se ne znajo obrniti. Ampak takšni firmi, ki temeljita na pretakanju storitev prek meja ...
glede biznis računa in težav z naročniki strankami glede DE predpone.
Ali sta Booking in Airbnb res tako lesena, da ne moreta urediti normalno in opletata, da mora firma iz Slovenije imeti slovenski TRR. Dajte se še ostali pritožit, da bo večji N in to porihtajo.
Pač razumem slovenska podjetja, ustanove, da je to problem in se ne znajo obrniti. Ampak takšni firmi, ki temeljita na pretakanju storitev prek meja ...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: freezby ()
samo potrjujem, da so edavki uspešno poknjižili transakcije brez sklicov.. tam pod msg - lepo napišeš sklic, zraven pa še če hočeš PIZ december 2017
freezby ::
@ideep
S prispevki ni problema, niti s Fursom. Težava so CSD in vse kar spada pod okrilje ministrstva za delo in socialo (npr. invalidnostni sklad)
S prispevki ni problema, niti s Fursom. Težava so CSD in vse kar spada pod okrilje ministrstva za delo in socialo (npr. invalidnostni sklad)
jaz bi šla na banko, skenslala trajnik.. in si a n26 nastavila obročno palčevanje vsak mesec.. lahko si določiš znesek greš na TRANSFER - Save as standing order (klikneš), zbereš weekly/monthly/quarterly/biannually/annually
narobe smo se razumeli: Izimobil (Telekom), ne more uredit trajnika. Neka druga banka nima zveze, ker trenutno ni trajnika.
Tudi nek sklic bi verjetno potreboval da bi lahko nakazoval vsak mesec na Izimobil, ampak je izimobilov referent rekel da ne omogočajo ročnega nakazovanja.
mtp2 ::
Vprašanje,
na n26 imam odprt trajnik za komunalo. Ta znesek se pa malce spreminja v odvisnosti od dni v mesecu. Sedaj sem opazil, da sem imel nakazilo tega trajnika iz n26, ki se ne prilagodi temu, je kakšna rešitev?
na n26 imam odprt trajnik za komunalo. Ta znesek se pa malce spreminja v odvisnosti od dni v mesecu. Sedaj sem opazil, da sem imel nakazilo tega trajnika iz n26, ki se ne prilagodi temu, je kakšna rešitev?
clix ::
Jaz imam izimobil in trajnik na N26. Problem je, da jim njihova aplikacija ne spusti čez računov ki se ne začnejo z SI56. Vse kar morajo storiti je, da tvoj račun pošljejo v IT oddelek, ki ga direktno vstavi v bazo podatkov.
Kako pa si prišel mimo operaterja ki ti zatrdi da ročni vnos ni mogoč?
Bo email boljša izbira?
Bo email boljša izbira?
Ja sej vem, ampak bi vseeno to rad spedenal, ker meni ne bo nič lažje če dobijo neko kazen
GupeM ::
Mogoče bojo po tem, ko dobijo kazen (ali vsaj opozorilo), po hitrem postopku zrihtali? Do takrat se jim pa seveda jebe.
h1427096 ::
tudi jaz sem uredil trajnik za izimobil. Na spletnem obrazcu sicer ni šlo, ker dovoli samo SI56, zato sem poklical helpdesk in so mi na mejl poslali obrazec, ki naj ga izpolnim.
clix ::
BigWhale ::
Ali kdo uporablja standing orders pri N26? Po tem, ko nastavis standing order ali je na datum placila potrebno naloge se kaj potrditi ali gre vse avtomatsko naprej?
valdo ::
Ali kdo uporablja standing orders pri N26? Po tem, ko nastavis standing order ali je na datum placila potrebno naloge se kaj potrditi ali gre vse avtomatsko naprej?jaz nisem nič potrjeval ...torej avtomatsko,ko enkrat nastaviš in potrdiš
Lp
delfinus ::
BigWhale, jup avtomatika, ko je enkrat vnesen v cakalno vrsto za placilo. Dobis se samo SMScic, ko je placilo na datum izveden. Ponavadi okrog 1h zjutraj.
lp, d.
lp, d.
shintaro ::
iz paypal na n26.. to je namreč prvi testni prenos.. namen vsega je bilo losanje slovenskih bank.. no, pravkar sem bila na telefonu s paypal costumer service, in ker gre za nov account, traja verifikacija od 24-72 ur, tako, da bo danes šel iz pending v processing.. potem pa odvisno od banke kdaj sprocesira transakcijo..
ma ke noob... to boš lepo imela dokler ne uploadaš dokumentov.. vsaka transakcija bo pending od 24 do 72 ur.. lepo dokumente uploadat, pa bo instant.
Racunalnik je izjavil:
Kako je trenutno s temi povabili na n26 racun in 30euri? Se prakticira ali ne?
spremenili so iz 30 na 15.. rabiš invajt? :D
ma ke noob... to boš lepo imela dokler ne uploadaš dokumentov.. vsaka transakcija bo pending od 24 do 72 ur.. lepo dokumente uploadat, pa bo instant.
ti pa ne vem od kod si se vzel.. o kakšnih dokumentih ti govoriš.. meni že n26 s paypalom lepo skoraj 1 mesec funkcionira BP
Zgodovina sprememb…
Redorange ::
Kaj ko bi začeli malo sitnarit (z e-maili), da omogočijo tudi pri nas "Savings". Do sedaj je šlo že kar nekaj časa mimo. Če jih malo opozorimo se bodo mogoče malo bolj zganili.
Saj konc koncev bi jim morelo bit v interesu da imamo več dnarja na banki.
Saj konc koncev bi jim morelo bit v interesu da imamo več dnarja na banki.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Redorange ()
Pro ::
Nemškim bankam trenutno ni v interesu, da imajo komitenti denar na bankah. Nemška centralna banka namreč komercialnim bankam za depozit denarja zaračunava negativne obresti. Torej morajo komercialne banke plačevati 0,25 % obresti če imajo višek in ga naložijo v centralno banko.
Kasali ::
A je kdo seznanjen s tem, da lahko na N26 naročiš dodatno kartico, da bi imel potem dve? Vem, da Revolut to že omogoča...