Forum » Zvok in slika » Kateri 55" in večji LCD televizor?
Kateri 55" in večji LCD televizor?
Temo vidijo: vsi
darck ::
Jaz imam najbrž prvo generacijo Xiaomi MI S TV box saj piše Model:MIBOX 4 in različica 9 in kaj naj rečem,da ne deluje več tako kot od začetka in sedaj se včasih kar sam od sebe resetira,zamrzne itd.....
Zame večkrat zelo pomembna stvar pri TV je tudi,da lahko brezžično predvajam iz telefona na TV kar pri Hisense tega ne morem saj ne deluje tekoče.
Na starem skoraj 10 let Samsung ali Philipsu brezžično predvajanje iz telefona na TV deluje kot se šika,kar pri Hisense je že problem saj slika krepko zaostaja in potem se začne tudi kar kockati .V današnjem času,če ne moreš imeti nekih osnovnih zadev narejenih kot ostali potem je to tudi sramota in naj Hisense že nekaj ukrene,da bo delovalo kot treba.
Tisti kateri ne gledate TV direktno naravnost potem je tudi bolje se izogniti Kitajcem TCL,Hisense saj pri njih se zelo hitro začne slika spreminjati in bledeti pa je potem bolje vzeti TV z IPS panelom ali pa kar OLED.
Zame večkrat zelo pomembna stvar pri TV je tudi,da lahko brezžično predvajam iz telefona na TV kar pri Hisense tega ne morem saj ne deluje tekoče.
Na starem skoraj 10 let Samsung ali Philipsu brezžično predvajanje iz telefona na TV deluje kot se šika,kar pri Hisense je že problem saj slika krepko zaostaja in potem se začne tudi kar kockati .V današnjem času,če ne moreš imeti nekih osnovnih zadev narejenih kot ostali potem je to tudi sramota in naj Hisense že nekaj ukrene,da bo delovalo kot treba.
Tisti kateri ne gledate TV direktno naravnost potem je tudi bolje se izogniti Kitajcem TCL,Hisense saj pri njih se zelo hitro začne slika spreminjati in bledeti pa je potem bolje vzeti TV z IPS panelom ali pa kar OLED.
polde66 ::
Na mojima Hisense tv popolnoma gladko zrcalim telefon. Ravno zaradi tvojega jamranja in stokanja sem šel zadeve sprobat. Deluje gladko, brez kockanja in brez zakasnitev.
Tvoj xiaomi ni najbrž prva generacija ampak sigurno je, pa sem ti to že napisal. Kako veš da ni druge generacije. Če ga imaš dalj časa od od aprila 2023 potem sigurno je. Za slab kot gledanja slike pa ni kriv ne hisense ne tcl ampak va panel. Va panele imajo tudi drugi proizvajalci tv-jev poleg Hisnse in TCL, pa tudi TCL in Hisense nimata samo televizorjev z VA paneli. Koliko ti neumnosti strosiš iz sebe je prav neverjetno.
Tvoj xiaomi ni najbrž prva generacija ampak sigurno je, pa sem ti to že napisal. Kako veš da ni druge generacije. Če ga imaš dalj časa od od aprila 2023 potem sigurno je. Za slab kot gledanja slike pa ni kriv ne hisense ne tcl ampak va panel. Va panele imajo tudi drugi proizvajalci tv-jev poleg Hisnse in TCL, pa tudi TCL in Hisense nimata samo televizorjev z VA paneli. Koliko ti neumnosti strosiš iz sebe je prav neverjetno.
polde
Na mojima Hisense tv popolnoma gladko zrcalim telefon. Ravno zaradi tvojega jamranja in stokanja sem šel zadeve sprobat. Deluje gladko, brez kockanja in brez zakasnitev.
Kaj potem to spet pomeni,da tebi deluje meni pa časovno zaostaja in obenem zmrzuje in tudi kockati se začne a na Philipsu deluje u piko in tudi na starem Samsungu deluje u piko?
Točno to kar si ti sedaj povedal ja za VA panele se gre in tukaj je razlika med proizvajalci kjer kitajca TCL in Hisense imata slabši vidni kot kakor Samsung ali Sony in to je bilo že milijonkrat povedano. Seveda ti samo nakladaš tisto kar imaš in si sam videl in ja jaz isto lahko povem in potem ti k si pameten nekaj čez mene pljuvaš kot moje pričanje je totalno brez vezno. Pri mojem Hisense brezžično predvajanje enostavno povedano ne deluje normalno in pika pa tudi,da grem na Youtube gledat je bolj kakor ne slika porazna pri tistih slabših posnetkih in zelo očitno je videti,da na Philipsu je lepša slika. Saj meni je čisto jasno,da so vsi ti bolj kot ne nizkocenovni TV nekaj drugega samo ne mi pa potem jih opevati kot,da so isti kakor tisti v višjem rangu. In potem za gledanje samih streamov tam se sploh pokažejo kateri so dobri kateri ima super procesor,da prikaže sliko kar se,da najbolje.
MrStein ::
Prva stvar je, da proizvajalci proizvajajo več različnih aparatov, z različnimi lastnostmi. Še dve napravi z isto oznako sta lahko različni.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Ja, ampak a smo tu, da filozofiramo, kakšen bi svet moral biti, ali pa da opišemo kakšen je?
Motiti se je človeško.
Kaj potem to spet pomeni,da tebi deluje meni pa časovno zaostaja in obenem zmrzuje in tudi kockati se začne a na Philipsu deluje u piko in tudi na starem Samsungu deluje u piko?
Točno to kar si ti sedaj povedal ja za VA panele se gre in tukaj je razlika med proizvajalci kjer kitajca TCL in Hisense imata slabši vidni kot kakor Samsung ali Sony in to je bilo že milijonkrat povedano. Seveda ti samo nakladaš tisto kar imaš in si sam videl in ja jaz isto lahko povem in potem ti k si pameten nekaj čez mene pljuvaš kot moje pričanje je totalno brez vezno. Pri mojem Hisense brezžično predvajanje enostavno povedano ne deluje normalno in pika pa tudi,da grem na Youtube gledat je bolj kakor ne slika porazna pri tistih slabših posnetkih in zelo očitno je videti,da na Philipsu je lepša slika. Saj meni je čisto jasno,da so vsi ti bolj kot ne nizkocenovni TV nekaj drugega samo ne mi pa potem jih opevati kot,da so isti kakor tisti v višjem rangu. In potem za gledanje samih streamov tam se sploh pokažejo kateri so dobri kateri ima super procesor,da prikaže sliko kar se,da najbolje.
https://techpenny.com/screen-mirroring-...
polde
fpbs ::
Ravno na podlagi specifikacij naj bi se človek odločil za bilo kaj. To ti pove bistvo naprave. Treba je tudi vedeti kaj specifikacije pomenijo v primerjavi z drugimi. Druga stvar, ki pa so so pa testi, rewivi, mnenja na forumih, pa še mnenja na forumih je treba jemat z hudo rezervo, ker se vedno nekje nekdo najde, ki o sebi misli da ima ful pojma, v osnovi pa meša jabolke in hruške ali pa ga psiha daje. S tem pa okolici dela samo škodo in nič drugega in bega druge uporabnike. Ali pa s takšnimi ali drugačnimi cilji daje prioriteto enim firmam pred drugimi.
Moja izkušnja je, da se vzame tv brez androida in za dodatek še android tv box. recimo na mimovrste imaš xiaomijev mi s tv box nove generacije, ki stane 64 eur. Absolutno ti bo bistveno dalj časa koristil kot posodobitve na android tv določenih znamk. Tudi če se ga boš naveličal ali ko bo zastaral lažje zamenjal kot cel tv.
Točno tako, kot si zapisal. Najbolj pomembne so specifikacije.
To se lepo vidi tudi po tem kako mečete vse IPS in VA panele v ista koša.
Motiti se je človeško.
Nikakor niso specifikacije najbolj pomembne mogoče nekaterim vam ampak v realnosti je pa druga pesem. Sem že povedal in objavil nekaj prispevkov,ko slabša specifikacija TV potolče boljšo. Vse povsod so pa negativne in pozitivne stvari okrog OLED ali LED TV res da nimam OLED doma vendar si predstavljam kako bi zgledalo v določenih scenah in sigurno zame sploh ne bi odgovarjal,ker meni sploh ni neki problem majhen blomming bolje to kakor pretemni prikazi in preveč dodelana slika od normale. Vsakemu kaj drugače odgovarja zato pa so razlike in ne more nobeden trditi kaj je za koga najbolje.
Nikakor niso specifikacije najbolj pomembne mogoče nekaterim vam ampak v realnosti je pa druga pesem. Sem že povedal in objavil nekaj prispevkov,ko slabša specifikacija TV potolče boljšo. Vse povsod so pa negativne in pozitivne stvari okrog OLED ali LED TV res da nimam OLED doma vendar si predstavljam kako bi zgledalo v določenih scenah in sigurno zame sploh ne bi odgovarjal,ker meni sploh ni neki problem majhen blomming bolje to kakor pretemni prikazi in preveč dodelana slika od normale. Vsakemu kaj drugače odgovarja zato pa so razlike in ne more nobeden trditi kaj je za koga najbolje.
Darck, vsaka gospodinja ve, da se iz slabe moke ne da speči dobrega kruha.
Darck, vsaka gospodinja ve, da se iz slabe moke ne da speči dobrega kruha.
Kuhanje in pečenje pač ni ista stvar kot tehnologija aparatov kot so TV itd....
A veš,da lahko TV z velikoooo manj dimming conami prikaže boljše kakor tisti ki jih ima več ? Tudi nekako triluminos panel se okamot kosa z QLED panelom pa ves čas samo natepavljate QLED ,QLED,QLED. Potem se nič veliko ne omenja kako nekateri TV imajo ta moteči Flickering screen pa tisti grdi DSE.
Pa da gremo pogledati specifikacije telefona kjer android telefoni imajo več kakor enkrat večji spomin RAM kakor Iphone a delujejo veliko slabše pa potem te kamere na telefonih ko imajo toliko več megapikslov kamero a naredijo sliko slabše kakor tsti z nekaj megapiksli. Baterije v aparatih katere imajo toliko višjo moč sploh ni pogoj,da bo aparat pa zato toliko dlje deloval. Tudi pri računalnikih z hitrejšim procesorjem ni rečeno,da bo računalnik pa zato deloval hitreje kakor tisti s počasnejšim procesorjem.
Toliko o specifikacijah in sama realnost pokaže kako se v resnici vse izkaže.
Ni specifikacija samo hitri procesor v računalniku in ne velika baterija v telefonu. Zraven sodijo še vsi ostali deli in po specifikaciji teh delov kot celoto vidiš ali je izdelek kvaliteten ali ne in ali je to zate ali ne. Tvoja logika je čudna logika. In kako že deluje android slabše od appla? Pri tebi je problem da si površen in potem začneš posploševati stvari. Primer je da imaš najcenejši Hisense in sedaj so vsi Hisense tv zanič. Tvoje primerjave pa nimajo ne repa pa ne glave. S kakšno hitrostjo interneta operiraš doma? Si prepričan da je tvoj hisense kriv za kockanje in ne tvoj internet?
polde
Pri pošiljanju slike iz telefona na TV internet ne igra vloge.
Motiti se je človeško.
Pri pošiljanju slike iz telefona na TV internet ne igra vloge.
https://techpenny.com/screen-mirroring-...
Ima pa zelo slab internet ki se giblje tam okoli 1 mbps ali še manj vsaj kolikor sem gledal slike ki jih je dajal na forum v A1 debati. Ne spoznam se na zrcaljenje ampak pod takimi pogoji verjamem da kakšna stvar slabše deluje. Da se prepričaš, da to ni res sprobaš v več pogojih. Lahko mu sony ali filips delata bolje če je bližje a1 rutarju, ki je verjetno čisto osnoven in nima nekega širšega razpona moči signala. To so ugibanja, ampak to lahko sproba samo on.
polde
Prvo kot prvo je moj Hisense TV kakor vem boljši-mlajši kakor tvoj in kot drugo sem prav sedaj šel sprobati še enkrat brezžično predvajanje in kaj naj rečem isto sranje kakor poprej. Hitrost WiFi imam 10.8 Mbps pa probal sem še z predvajalnikom BS player pa spet isto. Prav zaradi zanimivosti kako se bo na isti način izkazal stari Samsung H6400 pa spet lahko povem,da pri njem deluje pa tekoče predvajanje in to z manjšo hitrostjo WiFi 6.46 Mbps. Kaj boš sedaj povedal polde 66 kaj je narobe?????????????
Moj Hisense ima Qled panel pa lahko rečem,da je slabše to kakor na Philips TV kateri ga nima sploh gledanje na Youtube kakšni starejši ali slabši posnetki tam se očitno vidi ta razlika. Drugače pa Iphone je še zdaleč pred androidom glede stabilnosti in same odzivnosti in to z bistveno veliko manj RAM spomina in to statistiko si nekam vi vcepite. Tudi obični FALD TV kot je recimo letošnji Sony X90L prekaše večinoma vse MiniLed Tv kateri imajo gromozansko več teh dimming zone o katerih se tako veliko piše in hvalil. brez veze se nekaj hvaliti z vsemi statističnimi podatki kaj vse ima TV ko pa v resnici je to slabše kot tisti kateri so statistično slabši. Pa še nekaj vsi Tv z VA paneli imajo slabši vidni kot vendar Samsung in Sony sta edina katera še odstopata od ostalih saj vsi ostali so še krepko slabši. Jaz sam vem pa tudi bratranec in še marsikdo,da nikoli več ne mislim kupiti neki nizkocenovni Hisense TV saj to je res za neke penzioniste katerim je vseeno kako TV prikaže sliko. Sama slika in gibanje slike,če ni pri TV kot mora biti je vse skupaj slabo in to mora TV prikazati kot se šika. To glede brezične povezave iz ene naprave v drugo bi pa moralo delovati že na vseh TV saj nismo v kameni dobi in zakaj moj Hisense tega ne zmore je pa sama žalost.
Moj Hisense ima Qled panel pa lahko rečem,da je slabše to kakor na Philips TV kateri ga nima sploh gledanje na Youtube kakšni starejši ali slabši posnetki tam se očitno vidi ta razlika. Drugače pa Iphone je še zdaleč pred androidom glede stabilnosti in same odzivnosti in to z bistveno veliko manj RAM spomina in to statistiko si nekam vi vcepite. Tudi obični FALD TV kot je recimo letošnji Sony X90L prekaše večinoma vse MiniLed Tv kateri imajo gromozansko več teh dimming zone o katerih se tako veliko piše in hvalil. brez veze se nekaj hvaliti z vsemi statističnimi podatki kaj vse ima TV ko pa v resnici je to slabše kot tisti kateri so statistično slabši. Pa še nekaj vsi Tv z VA paneli imajo slabši vidni kot vendar Samsung in Sony sta edina katera še odstopata od ostalih saj vsi ostali so še krepko slabši. Jaz sam vem pa tudi bratranec in še marsikdo,da nikoli več ne mislim kupiti neki nizkocenovni Hisense TV saj to je res za neke penzioniste katerim je vseeno kako TV prikaže sliko. Sama slika in gibanje slike,če ni pri TV kot mora biti je vse skupaj slabo in to mora TV prikazati kot se šika. To glede brezične povezave iz ene naprave v drugo bi pa moralo delovati že na vseh TV saj nismo v kameni dobi in zakaj moj Hisense tega ne zmore je pa sama žalost.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: darck ()
Ne vem kaj je narobe, upam pa da oba meriš na istem položaju. Lahko je internet lahko, si naletel na slab model lahko je 100 stvari. Vidima pa da se ti je malce popravila hitrost v priimerjavi z zadnjimi testi, ki si jih dal na A1 forum. Težko je nekomu nekaj svetovat če nisi tam. Kako to meriš hitrost? S čim? Okla vidim da je samo ne vem na čem to meriš telefon, tablica?
polde
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: polde66 ()
Postavi nanj svoj xiaomi pa tam zmeri hitrost. Včasih že en cm da popolnoma drugo vrednost. In imaš obe varianti 5.8g in 2.4g na routarju?
polde
bolj kompatibilen z napravami je 5.8 ghz
https://www.sabaitechnology.com/blog/24...
https://www.sabaitechnology.com/blog/24...
polde
Zgodovina sprememb…
Ko sem prešel iz T-2 ponudnika k A1 sem imel problem,ko Epson tiskalnik nikakor nisem mogel povezati v WiFi omrežje in na koncu sem ugotovil,da mi je delalo problem ta dvojna dual band 2.4g in 5g saj pri T-2 sem imel samo 2.4g. Ko sem v nastavitvah routerja izklopil dual band in postavil signal na 2.4g sem takoj lahko tudi tiskalnik povezal v WiFi omrežje. Tudi po spletu sem gledal kateri signal bi nekako bil najbolj konstanten in vedno je predlagan 2.4g seveda 5g dosega večjo hitrost vendar ima lahko večja nihanja in ker pri meni so še vedno ta nihanja sem raje na 2.4g. Pri meni še vedno ni stabilen WiFi kot je bil pred leti in nekaj se dogaja v tisti stari centrali ali pa je sam kabel od centrale do mene že slab saj nikoli ni stabilnega WiFi signala in potem se otroci še obesijo s telefoni še na WiFi in je cela pizdarija.
Vendar jaz sem poprej meril hitrost,ko ni bilo otrokov priključenih na WiFi tako,da bi moralo predvajati na obeh vseh TV normalno.
Vendar jaz sem poprej meril hitrost,ko ni bilo otrokov priključenih na WiFi tako,da bi moralo predvajati na obeh vseh TV normalno.
Lej sem ti povedal ti pa kakor hočeš. Kar se tiče tiskalnika je pa treba povezat preko WPS. Istočasno ti šibata lahko 2.4 in 5.5 ghz na routarju. Tu ni nobenega problema če povežeš tiskalnik na eno ostalo pa na drugo omrežje. Je pa fajn izklopit smart connect v nastavitvah routerja.
polde
Evo tole sem sedaj izmeril na prenosniku vendar to imam sedaj WiFi iz dostopne točke od mobitela saj tako imam lahko skoraj vedno podobno hitrost in tako mi vsaj deluje vse normalno.
Sem pa tudi naredil meritev iz modema na signalu 2.4g in za čudo je hitrost še kar solidna,ker ponavadi pade tudi izpod 5 in manj Mbps.
saj sem delal na WPS načinu pa nikakor ni se povezalo,ko sem dal pa samo na 2.4 se pa je takoj. Pa tiskalnik ima samo 2.4g povezavo je pa zanimivo,da ko enkrat je tiskalnik povezan potem pa lahko postavim nazaj na dual band in vseeno deluje
Epson tiskalnik se nikakor ni hotel povezati z WPS načinu a canon tiskalnik pa takoj v prvo in tako pač je bilo.
Sem pa tudi naredil meritev iz modema na signalu 2.4g in za čudo je hitrost še kar solidna,ker ponavadi pade tudi izpod 5 in manj Mbps.
Lej sem ti povedal ti pa kakor hočeš. Kar se tiče tiskalnika je pa treba povezat preko WPS. Istočasno ti šibata lahko 2.4 in 5.5 ghz na routarju. Tu ni nobenega problema če povežeš tiskalnik na eno ostalo pa na drugo omrežje. Je pa fajn izklopit smart connect v nastavitvah routerja.
saj sem delal na WPS načinu pa nikakor ni se povezalo,ko sem dal pa samo na 2.4 se pa je takoj. Pa tiskalnik ima samo 2.4g povezavo je pa zanimivo,da ko enkrat je tiskalnik povezan potem pa lahko postavim nazaj na dual band in vseeno deluje
Epson tiskalnik se nikakor ni hotel povezati z WPS načinu a canon tiskalnik pa takoj v prvo in tako pač je bilo.
Zgodovina sprememb…
Seveda deluje ker je na svojem omrežju. Sedaj pa še zmeri koliko ti pokaže na tv speedtest. priklopi nannj svoj xiaomi, inštaliral analiti gor, ker verjetno speedtest ne boš mogel brez dodatne miške urejat in poglej rezultat. Lahko tudi premikaš xiomi sem in tja da dobiš najboljšo vrednost. kot sem že napisal včasih pri ovirah ali vmesni steni že 1 cm pokaže drugače.
Pa še tv poveži na 5.8 ghz
Pa potem sprobaj še zrcaljenje
Pa še tv poveži na 5.8 ghz
Pa potem sprobaj še zrcaljenje
polde
Zgodovina sprememb…
j4nm4n ::
Folk, če iščete 65inch tv z Googlom za mali denar, mislim da je TCLC 65c735https://www.a1.si/televizorji/qled-tv-t... pravi za vas. Edina slabost je vidni kot čez dan, v kolikor gledate iz strani in sonce sije s strani proti ekranu. Če gledate direktno-naravnost, kot je mišljeno, ne bo težav. Naš prehod je bil iz 16 let starega LG LCD 37inch in se mi zdi optimalna izbira.
orreel ::
Darck
Poskusite najprej tovarniško ponastaviti televizor hisense, ter ga potem posodobite na najnovejšo verzijo, tudi vse aplikacije zlasti od googla.
Pa še malce nastavitve tudi omrežne preverite v tvju.
Če ne bo to rešilo težav pa naravnost na servis, saj je najbrž še v garanciji.
Poskusite najprej tovarniško ponastaviti televizor hisense, ter ga potem posodobite na najnovejšo verzijo, tudi vse aplikacije zlasti od googla.
Darck
je že zrihtal pa ne upa povedat, da je bil kriv njegov internet.
polde
Nisem nič sprobaval več z Wifi na TV saj imam bolj pomembno delo okrog avtomobila bom pa morda danes vrgu TV na tovarniške nastavitve in potem pogledal, če je kakšna posodobitev.
AngryBird ::
Pozdravljeni
Prosil bi za ksn nasvet za 50" tv. Za mami, tko da se bo samo tv kanale gledalo ?
Hvala
Prosil bi za ksn nasvet za 50" tv. Za mami, tko da se bo samo tv kanale gledalo ?
Hvala
andrej69 ::
400ev
Če še lahko dodaš nekaj € več, ti priporočam katerega od teh modelov.
https://www.bigbang.si/0pus7608-12-phil...
https://www.bigbang.si/samsung-ue50cu71...
https://www.bigbang.si/hisense-50e7kq-t...
https://www.mimovrste.com/led-lcd-telev...
Predlagam sledeče modele:
TCL QLED: https://www.ceneje.si/Izdelek/42423185
LG NanoCell: https://ehome-shop.si/sl/proizvod/lg-tv...
Samsung QLED: https://www.mimovrste.com/led-lcd-telev...
wcpapir ::
400ev
Če še lahko dodaš nekaj € več, ti priporočam katerega od teh modelov.
https://www.bigbang.si/0pus7608-12-phil...
https://www.bigbang.si/samsung-ue50cu71...
https://www.bigbang.si/hisense-50e7kq-t...
https://www.mimovrste.com/led-lcd-telev...
Ti delas v bigbangu?
tt2 ::
Tudi sam iščem TV velikosti 55" tam do 400EUR. Nisem preveč na tekočem pa me zanima če imate kak dober predlog. Sam pa gledal naslednje:
https://www.mimovrste.com/televizorji-h...
https://www.bigbang.si/pus7608-12-phili...
https://www.bigbang.si/philips-55pus800...
https://www.mimovrste.com/televizorji-s...
https://www.bigbang.si/ue55cu7172uxxh-t...
https://www.bigbang.si/hisense-55e7kq-t...
https://edigital.si/led-tv-sprejemniki/...
Bi se bolj držal cene do 400EUR, razen če ti dražji res odtehtajo višjo ceno. Philips ima v BB še popust 10% na Mastercard.
https://www.mimovrste.com/televizorji-h...
https://www.bigbang.si/pus7608-12-phili...
https://www.bigbang.si/philips-55pus800...
https://www.mimovrste.com/televizorji-s...
https://www.bigbang.si/ue55cu7172uxxh-t...
https://www.bigbang.si/hisense-55e7kq-t...
https://edigital.si/led-tv-sprejemniki/...
Bi se bolj držal cene do 400EUR, razen če ti dražji res odtehtajo višjo ceno. Philips ima v BB še popust 10% na Mastercard.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: tt2 ()
zmelkoow ::
LP!
Počasi bo šel rakom žvižgat moj 55" Samsung UE6400. Iščem nekaj v rangu do 1000 - 1200€. Ne vem kaj je bolj pametno vzeti, boljši 65" ali nekoliko "slabši" 75". Do sedaj sem uporabljajl Nvidia Shield, tako da Android ni nujen, je pa sigurno plus, ker bom drugače moral verjetno zamenjati tudi Sony AV reciever, ker ni popolnoma 4K capable... HDMI CEC mi sedaj deluje odlično, na novem pričakujem enako izkušnjo...
Gleda se večinoma kabelska HD in Netflix.
Philipsa že iz časov nenormalnih menijev ne maram, tako da odpade.
Hvala za predloge!
Počasi bo šel rakom žvižgat moj 55" Samsung UE6400. Iščem nekaj v rangu do 1000 - 1200€. Ne vem kaj je bolj pametno vzeti, boljši 65" ali nekoliko "slabši" 75". Do sedaj sem uporabljajl Nvidia Shield, tako da Android ni nujen, je pa sigurno plus, ker bom drugače moral verjetno zamenjati tudi Sony AV reciever, ker ni popolnoma 4K capable... HDMI CEC mi sedaj deluje odlično, na novem pričakujem enako izkušnjo...
Philipsa že iz časov nenormalnih menijev ne maram, tako da odpade.
Hvala za predloge!
@zmelkoow Nvidia shield se ti lahko poveže tudi z tv neposredno. Točno kje so te nastavitve ti ne znam povedati ker napamet ne vem. Torej lahko ga povežeš preko ir in z njim upravljaš glasnost in vklop in izklop TV in nadalje tudi reiverja. Če je TV povezan preko ARC na reciver potem z daljincem od šhilda upravljaš vse tri aparate. Ko ugasneš Shield se ti ugasne tv in reciver in obratno. Seveda to deluje samo takrat ko je vse skupaj prižgano (tv+shield+reciver) ko boš enkrat vmes reciver ugasnil prižgana pa bosta še vedno tv in shield se ti potem ob ponovnem vklopu reciver ne bo prižgal. Kabel hdmi je iz tv preko arc napeljan v reciver v arc, iz shilda pa v tv kamorkoli v prosti hdmi.
Poanta tega kar pišem je da bo to delovalo na vseh tv aparatih enako sploh pa na novejših. Kakšne veze ima tvoj nepopolnoma kompatibilen av sony pa ne vem. Reciver podpira 4k ali pa ne.
Jaz bi na tvojem mestu vzel kak oled. Shield pa zadostuje čisto vsem potrebam in novejši tv-ji z androidomtv ali googletv ne sežejo shildu do kolen. V tvojem primeru ne potrebuješ tv z takim sistemom in že v štartu prišparaš pri nakupu tv vsaj pol shilda. Čisto moje mnenje.
Poanta tega kar pišem je da bo to delovalo na vseh tv aparatih enako sploh pa na novejših. Kakšne veze ima tvoj nepopolnoma kompatibilen av sony pa ne vem. Reciver podpira 4k ali pa ne.
Jaz bi na tvojem mestu vzel kak oled. Shield pa zadostuje čisto vsem potrebam in novejši tv-ji z androidomtv ali googletv ne sežejo shildu do kolen. V tvojem primeru ne potrebuješ tv z takim sistemom in že v štartu prišparaš pri nakupu tv vsaj pol shilda. Čisto moje mnenje.
polde
zmelkoow ::
AV Receiver je Sony STRDN850, ki ima samo 4K "passthrough" in sem nekaj bral po forumih da ima lahko pri tem težave...
@zmelkoow Nvidia shield se ti lahko poveže tudi z tv neposredno. Točno kje so te nastavitve ti ne znam povedati ker napamet ne vem. Torej lahko ga povežeš preko ir in z njim upravljaš glasnost in vklop in izklop TV in nadalje tudi reiverja. Če je TV povezan preko ARC na reciver potem z daljincem od šhilda upravljaš vse tri aparate. Ko ugasneš Shield se ti ugasne tv in reciver in obratno. Seveda to deluje samo takrat ko je vse skupaj prižgano (tv+shield+reciver) ko boš enkrat vmes reciver ugasnil prižgana pa bosta še vedno tv in shield se ti potem ob ponovnem vklopu reciver ne bo prižgal. Kabel hdmi je iz tv preko arc napeljan v reciver v arc, iz shilda pa v tv kamorkoli v prosti hdmi.
Televizorji kateri imajo vgrajen Pentonic 1000 brez težav parirajo Nvidia Shieldu..
Televizorji kateri imajo vgrajen Pentonic 1000 brez težav parirajo Nvidia Shieldu..
Mi lahko napišeš v čem to lahko parirajo? Igralnosti, zvoku, AI podpori, široki paleti audio kodekov, ima tv že 1 gb lan vhod.....?
polde
Mi lahko napišeš v čem to lahko parirajo? Igralnosti, zvoku, AI podpori, široki paleti audio kodekov, ima tv že 1 gb lan vhod.....?
V vsem napisanem.. Kar pa se tiče 1gb trenutno ni potrebe po tej zadevi.
Hvala za obsežno razlago, to veliko pove. Verjetno toliko kot o tvojem znanju o bluetoothu. P.S. lahko še citat prilepim sem gor.
polde
Še jaz povem,da je matka nabavila najslabši TV kar sem jih do sedaj imel ali videl saj to je res katastrofa kako hitro slika zbledi samo za 10 centimetrov se pomakneš in je sranje od slike. Sem pred leti nazaj gledal v trgovini Sony XH9005 model TV z VA panelom pa na vse načine se pomikal levo-desno a slika se ni nič kaj spremenila ali zbledela kakor na Hisense E7HQ. Seveda bom vedno kritiziral bilo kako stvar,če se tako izkaže in nič drugega nembom tiho nikoli saj vsi naj izvedo kako stvari stojijo. Saj da bi ta TV bil poprej kje razstavljen bi sigurno videl kako se izkaže in ga defenitivno ne bi kupil ampak televizor je pač bil v škatli saj je bl še edini v trgovini v kladišču. Bolje bi bilo,da bi bilo kateri drugi TV z IPS panelom kupil ko bi to vedel kakšna jajaca so ta Hisense ker moraš čisto NARAVNOST gledati TV saj 10 centimetrov v stran se že vse zbledi.
Tebi še vedno ni jasno, da si kupil najcenejši TV od Hisense pa ti tudi nikoli ne bo. In potem primerjaš z modelom, ki stane okoli 1000 eur? Pa še vedno si čisto sam kriv za to. Kot velik poznavalec tv si kaj takega ne bi smel privoščiti. A nisi naredil obhod po trgovinah pa zadeve primerjal, testiral preden si tv kupil? Ampak slika če jo pa gledaš naravnost je pa super.
polde
Tebi še vedno ni jasno, da si kupil najcenejši TV od Hisense pa ti tudi nikoli ne bo. In potem primerjaš z modelom, ki stane okoli 1000 eur? Pa še vedno si čisto sam kriv za to. Kot velik poznavalec tv si kaj takega ne bi smel privoščiti. A nisi naredil obhod po trgovinah pa zadeve primerjal, testiral preden si tv kupil? Ampak slika če jo pa gledaš naravnost je pa super.
Saj pravim,da nisem imel prilike točno ta model v živo videti in ja tudi najcenejši Samsung ali Tesla katera sta za isti ali še manjšo ceno imata boljšo sliko tudi,ko gledaš čisto naravnost ni slika taka kot na Samsungu in najbrž že sam panel je toliko slabši in za povrhu tudi sam procesing in upscaling.
Me pa res zanima slika pri točno tistih Hisense v višjem rangu z MiniLed osvetlitvijo U7 ali U8 modeli
Vsi Hisense vstopni modeli so sigurno en drek vredni TV in vsak Samsung ali kateri drugi je boljša izbira.
Sama sreča je ta,da nisem nabavil Hisense za sebe ampak je v jedilnici za matko tako,da ne morem pač znoreti saj,če bi bil zame bi ga sigurno že zdavnaj prodal
Zgodovina sprememb…
LP!
Predlagam ti enega od teh:
https://www.ceneje.si/Izdelek/35199469/...
https://www.ceneje.si/Izdelek/39499669/...
darck, eno je ekran za 1000 EUR, drugo pa 400 EUR.
Prvi bo boljši, pa če je VA, IPS, FPS, ŽBJ ali FRLJ.
Samo toliko, ker enim to še vedno ni jasno.
Prvi bo boljši, pa če je VA, IPS, FPS, ŽBJ ali FRLJ.
Samo toliko, ker enim to še vedno ni jasno.
Motiti se je človeško.