» »

Kateri 55" in večji LCD televizor?

Kateri 55" in večji LCD televizor?

Temo vidijo: vsi
««
491 / 556
»»

katimm ::

M-XXXX je izjavil:

Ganon je izjavil:

Nižje cene ne najdem, niti v tujini. 1200 evrov je najceneje.

Ja tudi jaz nisem našel. Pa še sesalec je zraven, dobro bom vzel, ker se zdi res dober deal.

Ce ga takoj placas pripada se 10% popusta to pa je ze res extra… tudi 65ka je zelo poceni hudo…

blaz5 ::

Kaj si mislite o tem tvju? Iščem 55" TV za zmerno ceno. OLED nekako segajo že čez 1000 EUR vidim pa da se vsaj z mini led osvetlitvijo da nekaj dobiti.

https://www.mimovrste.com/mini-led-tele...

fpbs ::

blaz5 je izjavil:

Kaj si mislite o tem tvju? Iščem 55" TV za zmerno ceno. OLED nekako segajo že čez 1000 EUR vidim pa da se vsaj z mini led osvetlitvijo da nekaj dobiti.
https://www.mimovrste.com/mini-led-tele...

Z miniLED dosežeš samo višjo osvetljitev, slabe lastnosti LEDa so pa še bolj izrazite. Ali imaš zelo svetlo sobo?

darck ::

Sem malo poprej bral na AVforumu,ko je tip opisal da mu je na Miniled delno po conah crknila osvetlitev in po eni strani pravi nič čudnega ko pa imajo ledice toliko višjo svetilnost. Miniled TV bi morali imeti heatsink tako pravi kar večina.

Dario25 ::

Ker z temi Philips TV norim, me zanima mnenje TCL 75C735 ali SAMSUNG 75Q60C
Primarno kar si želim da TV deluje brez štekanja po meniju, pa da ga moram iz elektrike izklapljat vsake tok da sploh začne delovat itd...
Do sedaj 2x philips, slednji je komaj eno leto star sem upal da so novejši boljši pa vidim da imajo Philips še vedno neke težave.

Gleda se pa netflix, disney, youtube primarno na temu TV, prostor je srednje svetel oz ni direktne svetlobe na TV.

Ps: če se komu sanja zakaj na Philips TV daljinec rata neodziven, oziroma zašteka zvok/slika. Pomaga fizični izklop iz elektrike za min in potem se postavi nazaj in deluje spet nekaj časa.
Poskusil menjavo kablov HDMI, izklop stboxov itd... Jo pustil samo na lan povezanega za internet in elektrika. Pa kljub temu težave.

hvala

Lp

Twixz ::

Selim se v stanovanje in mam problem z nakupom TV.
Gledam nekaj v smislu tam nekje 170 diagonale. Mora biti smart TV (moja ima svoje serije na Netflixu, pa včasih kak youtube za kako muziko).
Zdej, to so zgolj špekulacije, dnevna je 5x5, kavč bo 3 metre dolžine, oddaljen od TV bo pa švoh 3 metre. Zato sem tudi razmišljal o malo večjem TV. Gledal sem PHILIPS-a in pa HISENSE-a.
Sem pa odprt tudi za druge predloge. :)

Twixz je izjavil:

Gledam nekaj v smislu tam nekje 170 diagonale. Mora biti smart TV (moja ima svoje serije na Netflixu, pa včasih kak youtube za kako muziko).
Zdej, to so zgolj špekulacije, dnevna je 5x5, kavč bo 3 metre dolžine, oddaljen od TV bo pa švoh 3 metre. Zato sem tudi razmišljal o malo večjem TV. Gledal sem PHILIPS-a in pa HISENSE-a.

Samo moje mnenje je,da boš moral gledati za boljše modele Hisense pri tej velikosti saj ta katerega gledaš bo premalo dober in verjetno ima Philips katerega gledaš boljšo sliko kakor Hisense. Imam doma Hisense 43E7HQ pa mi nikoli ne bi prišlo na misel,da bi kdaj še istega ali podobnega kupil sploh pa ne takega 170 cm,ko še sedaj pri tej mali velikosti vidim preveč slabo sliko glede gibanja slike in tudi upscalinga. Ma Philips naredi sliko definitivno boljšo z bilo katerim čipom proti tem nizkocenovnim TV pa nisem ljubljenec Philipsa,da bi ga hvalil. Tudi kakšen TCL TV bi verjetno bil boljša izbira kakor ta Hisense katerega si ti omenil vendar treba bi bilo kakšen EUR več dodati.

Twixz ::

darck je izjavil:

Twixz je izjavil:

Samo moje mnenje je,da boš moral gledati za boljše modele Hisense pri tej velikosti saj ta katerega gledaš bo premalo dober in verjetno ima Philips katerega gledaš boljšo sliko kakor Hisense. Imam doma Hisense 43E7HQ pa mi nikoli ne bi prišlo na misel,da bi kdaj še istega ali podobnega kupil sploh pa ne takega 170 cm,ko še sedaj pri tej mali velikosti vidim preveč slabo sliko glede gibanja slike in tudi upscalinga. Ma Philips naredi sliko definitivno boljšo z bilo katerim čipom proti tem nizkocenovnim TV pa nisem ljubljenec Philipsa,da bi ga hvalil. Tudi kakšen TCL TV bi verjetno bil boljša izbira kakor ta Hisense katerega si ti omenil vendar treba bi bilo kakšen EUR več dodati.

Sej pravim, predlogi dobrodošli. Trenutno imava 120 cm Samsunga že 7 let in super deluje ampak bova pustila to otrokom, midva se bova pa modernizirala. Ker je stena in nasploh prostor velik, pa tudi kavč sem razmišljal o tem tako, ker kavč bo ob balkonskih vratih in ne morem dat kavča bližje (kolikor sem gledal razstavljene dnevne so vsi kavči cca. 2 metra od TV). Tako da ja, ne mislim pa dajat 2 jurja za TV ker ga premal uporabljam za tako visoko ceno. Vsaj zaenkrat, ko je še treba vse drugo komplet opremit.

Evo tukaj imaš dva 70" televizorja Samsung za 900 Eur SAMSUNG UE70AU7172UXXH in SAMSUNG 70AU8072 katera sta boljša izbira kakor Hisense 70E7HQ.
----https://www.bigbang.si/samsung-ue70au71...

----https://sgermobil.si/samsung/product/cr...

Recimo,če bi lahko imel pa 75" velikost potem imaš pa še nekaj modelov in tukaj jih imaš nekaj na seznamu: https://www.ceneje.si/L3/964/avdio-vide...

polde66 ::

darck je izjavil:

Evo tukaj imaš dva 70" televizorja Samsung za 900 Eur SAMSUNG UE70AU7172UXXH in SAMSUNG 70AU8072 katera sta boljša izbira kakor Hisense 70E7HQ.
----https://www.bigbang.si/samsung-ue70au71...

----https://sgermobil.si/samsung/product/cr...

Recimo,če bi lahko imel pa 75" velikost potem imaš pa še nekaj modelov in tukaj jih imaš nekaj na seznamu: https://www.ceneje.si/L3/964/avdio-vide...

Ti precej mešaš jabolke in hruške. Tvoj Hisense je kupljen za jedilnico in nezahteven ter stane 330 eur. Tako da ga ne moreš primerjat z drugimi tv-ji ki so čisto drug kakovostni razred. Če razumeš poanto je tv za kuhinjo pač tv za kuhinjo. TV za dnevno je pa druga zadeva. Fak tolk si pameten pa še vedno neumne stresaš, da glava boli. Hisense ima tudi druge dražje modele in njihov oled ni bil slab. prav tako so hisensejevi modeli višjega kakovostnega razreda absolutno boljši kot pa tvoj za kuhinjo. Saj ne vem če štekaš ampak vse tv-je v isti koš metat pa res ne moreš. To pa bi lahko pričakoval od "takega velikega znalca".
polde

Kaj spet ne štekam in on omenja isti model kakor imam jaz in razlika je samo v velikosti panela jaz imam 43" velikost on gleda za 70" velikost. Kaj s tem misliš,da je moj TV kupljen za jedilnico kje to piše in TV je TV in imaš ga lahko kjer hočeš. Sam celo premišljujem,da bi si kupil 42" OLED za jedilnico in kaj spet boš omenil,da ni to TV za jedilnico al kaj?
Televizorja Hisense 43E7HQ in Hisense 70E7HQ sta si različna samo po velikosti panela vse ostalo je isto in večji 70" sigurno nima boljše opreme notri.
Kaj misliš s tistim,ko praviš,da ga ne smem primerjati z drugim TV ker so čisto v drugem kakovostnem razredu in kateri recimo Samsung AU7000 serija je kar vstopni razred pri njih in za isti denar kar sigurno boljši TV kakor Hisense. Sedaj sam verjamem,da sigurno čisto vsi AMERIŠKI modeli Hisense TV so boljši kakor ti Evropski. Jaz sam vidim kjer so minusi in plusi pri TV katere imam ali katere dovolj dobro poznam in nisem edini imam par znancev kateri isto pravijo.
Samsung vstopni model AU7000 je sigurno boljši kakor vsi Hisense TV kateri niso MiniLed in glede cene so si na istem vsaj pri 43" pri večjih velikostih pač je razlika ampak ne tako velikanska.

demog ::

A tole je za ta denar vredno nakupa, a je kaj boljšega v tem rangu?

https://www.mimovrste.com/televizorji-o...

demog ::

Al pa tole zgleda res ugodno: https://edigital.si/led-tv-sprejemniki/...

Bo pa TV v dnevni sobi, gledal se bo šport in pač netflix, filme itd.

p0ki ::

Zdravo, kupujem nov tv nekje 55inch, gledam predvsem lg oled c2 za slabih 1100€. Je kaj boljšega v tem rangu?
"As far back as I can remember, I always wanted to be a gangster"

andrej69 ::

p0ki je izjavil:

Zdravo, kupujem nov tv nekje 55inch, gledam predvsem lg oled c2 za slabih 1100€. Je kaj boljšega v tem rangu?

Tukaj imaš boljšo alternativo.

https://www.makspro.si/avdio-in-video/t...

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: Hikari ()

fikus_ ::

p0ki, andrej69 je "prodajalec" Philipsa, tako da počakaj še na kakšen predlog.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

fikus_ je izjavil:

p0ki, andrej69 je "prodajalec" Philipsa, tako da počakaj še na kakšen predlog.

Saj lahko počaka še na kakšen drug predlog, vendar to ne spremeni dejstva , da je Philips boljši izbor;-)

p0ki ::

V čem pa je boljši?
"As far back as I can remember, I always wanted to be a gangster"

p0ki je izjavil:

V čem pa je boljši?

Philips omogoča DTS zvok, HDR10+ video format, Imax Enhanced itd.. Lg ne omogoča ničesar od tega. Poleg tega pa ima Lg določene težave z automatskim zatemnenjem, in težave z prekomernim prikazom zelene barve pri določenih vsebinah. Lahko pa ti iz prve roke povem, da ima Philips bolj prodornejšo/živahno sliko od Lg-ja. Lahko pa pojdeš v kakšno prodajalno pa se boš sam prepričal.

Brez DTS se da lepo preživet, alternativa je dolby atmos in DD. Imax? Imax je vpet samo v Disney+ aplikacijo, kateri so pa dnevi šteti ker zaradi svoje woke agende lepo tone v rdeče številke. Vprašanje je koliko časa bo Disney+ sploh še na sceni.
Kar bi bilo nekaterim prednost je ambilight na filipsu če ga že kdo potrebuje.
Kar se tiče problemov z avtomatskim zatemnevanjem pa pride kot izgovor bolj prav takim, ki prodajajo druge firme tv-jev. V bistvu to zatemnjevanje ali ta problem predstavlja samo, ko imaš vklopljen eko mod oz po domače da imaš vklopljeno varčevanje z energijo. Če to izklopiš je problem v glavnem rešen. Tudi če zadeva ne bi delovala na tak način vedno obstajajo popravki s strani proizvajalca, ki take ali drugačne probleme popravijo. Tako da strašiti z zatemnjevanjem je bolj bosa.
Pri vseh tv-jih brez android sistema je slika mogoče res temnejša, a to se da tako lepo rešit z kakim android tv boxom recimo Xiaomi mi box s 2nd gen, ki ima v glavnem vse oz večina kodekov za zvok in sliko (vključno z dts, dolbby atmos in vision HDR10+) in tam mu nastaviš konstantno delovanje v HDR. (P.S. Za box sem dal dobrih 56 eur)
Kaj je fora konstantnega HDR? Dobiš veliko svetlejšo sliko. Na hisense imam priklopljen fire tv stick z konstantno vklopljenim HDR. Hisense dobi vir HDR in dodatne nastavitve za sliko, ki jo brez HDR vsebine nima razen kadar bi bil priklopljen nanj usb ključ z hdr vsebino. Slika je svetlejša. Prav tako tudi na LGC9 na katerem imam nokia 8010 ki ima še možnost dolby vision. Pa na 4k starem Philipsu z xiaomi mi stick 4k tudi. Poanta je v detaljih in malih zvijačah. Skratka z vklopom stalnega HDR na boxih dobiš precej svetlejšo sliko na tv-ju. V glavnem vsi boxi to omogočajo, nekateri imajo pa to že privzeto in se HDR ne da izklopit.

polde66 je izjavil:

Brez DTS se da lepo preživet, alternativa je dolby atmos in DD. Imax? Imax je vpet samo v Disney+ aplikacijo, kateri so pa dnevi šteti ker zaradi svoje woke agende lepo tone v rdeče številke. Vprašanje je koliko časa bo Disney+ sploh še na sceni.
Kar bi bilo nekaterim prednost je ambilight na filipsu če ga že kdo potrebuje.
Kar se tiče problemov z avtomatskim zatemnevanjem pa pride kot izgovor bolj prav takim, ki prodajajo druge firme tv-jev. V bistvu to zatemnjevanje ali ta problem predstavlja samo, ko imaš vklopljen eko mod oz po domače da imaš vklopljeno varčevanje z energijo. Če to izklopiš je problem v glavnem rešen. Tudi če zadeva ne bi delovala na tak način vedno obstajajo popravki s strani proizvajalca, ki take ali drugačne probleme popravijo. Tako da strašiti z zatemnjevanjem je bolj bosa.
Pri vseh tv-jih brez android sistema je slika mogoče res temnejša, a to se da tako lepo rešit z kakim android tv boxom recimo Xiaomi mi box s 2nd gen, ki ima v glavnem vse oz večina kodekov za zvok in sliko (vključno z dts, dolbby atmos in vision HDR10+) in tam mu nastaviš konstantno delovanje v HDR. (P.S. Za box sem dal dobrih 56 eur)
Kaj je fora konstantnega HDR? Dobiš veliko svetlejšo sliko. Na hisense imam priklopljen fire tv stick z konstantno vklopljenim HDR. Hisense dobi vir HDR in dodatne nastavitve za sliko, ki jo brez HDR vsebine nima razen kadar bi bil priklopljen nanj usb ključ z hdr vsebino. Slika je svetlejša. Prav tako tudi na LGC9 na katerem imam nokia 8010 ki ima še možnost dolby vision. Pa na 4k starem Philipsu z xiaomi mi stick 4k tudi. Poanta je v detaljih in malih zvijačah. Skratka z vklopom stalnega HDR na boxih dobiš precej svetlejšo sliko na tv-ju. V glavnem vsi boxi to omogočajo, nekateri imajo pa to že privzeto in se HDR ne da izklopit.

Pa še to: boxi bodo v glavnem dlje časa podprti in uporabni kot pa android na TV-ju. Tudi ceneje nadolestljiv je.
polde

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: polde66 ()

Kar se tiče auto dimminga se da rešit samo v servis meniju.. Če pa posegaš v servis meni pa izgubiš automatsko garancijo, ker te televizor opozori na samo poseganje v servis meni. So pa te težave, odpravljene samo na letošnjih modelih preko programske opreme. Kar pa se tiče HDR je stvar sledeča. Poanta formatov HDR ni samo v visoki oz. povišani svetilnosti (ki je definirana z vršno svetilnostjo zaslona), ampak tudi v tem, kako TV procesira tovrstne signale (prikaz nians v svetlih in temnih scenah) in kako sledi priporočilom filmske industrije za HDR. V načinih HDR lahko intenzivnost barv, barvne tone in kontraste kontroliramo le z omejitvami, v nekaterih primerih pa sploh ne, saj tako zahteva filmska industrija..

Zgodovina sprememb…

• spremenil: andrej69 ()

andrej69 je izjavil:

Kar se tiče auto dimminga se da rešit samo v servis meniju.. Če pa posegaš v servis meni pa izgubiš automatsko garancijo, ker te televizor opozori na samo poseganje v servis meni. Kar pa se tiče HDR je stvar sledeča.
Poanta formatov HDR ni samo v visoki oz. povišani svetilnosti (ki je definirana z vršno svetilnostjo zaslona), ampak tudi v tem, kako TV procesira tovrstne signale (prikaz nians v svetlih in temnih scenah) in kako sledi priporočilom filmske industrije za HDR. V načinih HDR lahko intenzivnost barv, barvne tone in kontraste kontroliramo le z omejitvami, v nekaterih primerih pa sploh ne, saj tako zahteva filmska industrija..

Nimam neke ideje kaj si hotel s to razlago o HDR povedat. Moja poanta je da z vklopom tega postane slika svetlejša.
Kar se tiče lokalne zatemnitve ni treba ravno v servisni meni, se lahko reši z več nastavitvami, je pa treba malce pogooglati seveda samo v tem primeru če je taka napaka prisotna. Na mojem LG in na večini uporabnikov tukej na tem forumu tega tega nismo zasledili.
polde

polde66 je izjavil:

andrej69 je izjavil:

Kar se tiče auto dimminga se da rešit samo v servis meniju.. Če pa posegaš v servis meni pa izgubiš automatsko garancijo, ker te televizor opozori na samo poseganje v servis meni. Kar pa se tiče HDR je stvar sledeča.
Poanta formatov HDR ni samo v visoki oz. povišani svetilnosti (ki je definirana z vršno svetilnostjo zaslona), ampak tudi v tem, kako TV procesira tovrstne signale (prikaz nians v svetlih in temnih scenah) in kako sledi priporočilom filmske industrije za HDR. V načinih HDR lahko intenzivnost barv, barvne tone in kontraste kontroliramo le z omejitvami, v nekaterih primerih pa sploh ne, saj tako zahteva filmska industrija..

Nimam neke ideje kaj si hotel s to razlago o HDR povedat. Moja poanta je da z vklopom tega postane slika svetlejša.
Kar se tiče lokalne zatemnitve ni treba ravno v servisni meni, se lahko reši z več nastavitvami, je pa treba malce pogooglati seveda samo v tem primeru če je taka napaka prisotna. Na mojem LG in na večini uporabnikov tukej na tem forumu tega tega nismo zasledili.

TPC se da uredit samo preko servis menija.. Ne mešat ostale zadeve.. So pa te težave odpravljene na letošnjih modelih, preko programske opreme z verzijo 3.10.19

V eni sapi pišeš kakšne probleme ima LG z zatemnjevanjem v drugi pa lepo priznaš da je bil problem z updejtom rešen. To sem napisal že v mojem postu zgoraj, da se take stvari z nadgradnjami rešijo in je tvoje zastrahovanje o tem problemu čisto nesmiselno. V bistvu nek laik, ki te prvič bere bi se še ustrašil dočim ostali.... Še vedno pa ne razumem razlage o HDR.
Torej @p0ki procentualno nima neke šanse, da kupi model LG-ja ki ima problem z avtomatsko zatemnitvijo? Torej ta problem potem z Oled c2 ni sploh prisoten?
polde

polde66 je izjavil:

V eni sapi pišeš kakšne probleme ima LG z zatemnjevanjem v drugi pa lepo priznaš da je bil problem z updejtom rešen. To sem napisal že v mojem postu zgoraj, da se take stvari z nadgradnjami rešijo in je tvoje zastrahovanje o tem problemu čisto nesmiselno. V bistvu nek laik, ki te prvič bere bi se še ustrašil dočim ostali.... Še vedno pa ne razumem razlage o HDR.
Torej @p0ki procentualno nima neke šanse, da kupi model LG-ja ki ima problem z avtomatsko zatemnitvijo? Torej ta problem potem z Oled c2 ni sploh prisoten?

Pa saj sem lepo napisal, da je ta težava odpravljena na letošnjih modelih, dočim na lanskih modelih ta težava ostaja.. Kar pa se tiče HDR-a sem napisal kako zadeve potekajo.

Jaz sem pisal o HDR načinu za gledanje vsebin recimo tako kot je VIVID, KINO, ECO, NATURAL, SPORT... S tem je HDR način vedno prisoten tudi za ne HDR vsebine. Ti si pa pisal o HDR vsebinah?
polde

Zgodovina sprememb…

buttcrack ::

predzadnji tv, ki mi ga je priporočal a69 je bil filips, kupil sem Sony, zadnjega mi je priporočal spet filišs, kupil sem LG (in mi box 2nd gen).

andrej69 je izjavil:

@RockyS

Poanta formatov HDR ni samo v visoki oz. povišani svetilnosti (ki je definirana z vršno svetilnostjo zaslona), ampak tudi v tem, kako TV procesira tovrstne signale (prikaz nians v svetlih in temnih scenah) in kako sledi priporočilom filmske industrije za HDR. V načinih HDR lahko intenzivnost barv, barvne tone in kontraste kontroliramo le z omejitvami, v nekaterih primerih pa sploh ne, saj tako zahteva filmska industrija.
Kar pa se tiče HDR vsebin predlagam nastavitvi HDR Živahno ali HDR Naravno. Pri Dolby Vision pa svetujem nastavitev Dolby Vision Bright, ki omogoča dodatno procesiranje slike in prikaz večjega spektra barv po nagrajenih Philipsovih algoritmih.

Magic1 je izjavil:

Eurosport 4K je bil kar jajc po mojih opazovanjih na QN90A. Barve kože čist off, kljub masiranju nastavitev. Slika se je opazno zatikala. Zdaj ne vem, ali je TV kriv, ali je vir jajc.

Ne Eurosport 4K ne prikaže sliko kot bi jo moral... Tudi jaz doma na dveh televizorjih ne dobim kvalitetne slike.

a zdej mi je bolj jasno od kje si citat pobral

buttcrack je izjavil:

predzadnji tv, ki mi ga je priporočal a69 je bil filips, kupil sem Sony, zadnjega mi je priporočal spet filišs, kupil sem LG (in mi box 2nd gen).

Pametno:)
polde

Zgodovina sprememb…

A ni nobeden pogledal video posnetek od Rtings kateri TV najbolje naredi UPSCALING za nekatere je lahko tudi zelo zanimivo za druge pa niti ne,ker vemo kateri naredijo najbojši UPSCALING. Na žalost Philips TV pač ni zraven saj jih Američani nimajo in ne testirajo ampak najbrž bi bili tudi pri vrhu vsaj tako se govori,da naredijo dober upscaling. Zanimivo a ne,da LG nobeden od OLED modelov do letos ni nič kaj posebnega je čisto na začetni zeleni meji in ja Sony je pa itak najboljši kakor ga prikažejo. A ja letošnji Sony A80L je baje boljši kakor LG C2 in celo C3 pa čeprav menda nima tako dobrega panela kakor LG

darck je izjavil:

A ni nobeden pogledal video posnetek od Rtings kateri TV najbolje naredi UPSCALING za nekatere je lahko tudi zelo zanimivo za druge pa niti ne,ker vemo kateri naredijo najbojši UPSCALING. Na žalost Philips TV pač ni zraven saj jih Američani nimajo in ne testirajo ampak najbrž bi bili tudi pri vrhu vsaj tako se govori,da naredijo dober upscaling. Zanimivo a ne,da LG nobeden od OLED modelov do letos ni nič kaj posebnega je čisto na začetni zeleni meji in ja Sony je pa itak najboljši kakor ga prikažejo. A ja letošnji Sony A80L je baje boljši kakor LG C2 in celo C3 pa čeprav menda nima tako dobrega panela kakor LG

Nič novega. Saj jaz že leta pišem, da imata Phlips in Sony najbolj kvaliteten slikovni procesor.. In verjetno bo še en čas tako.

Saj to je tisto,ko že nekaj let,ko je Panasonic pobiral tiste zmagovite trofeje vendar nikoli pa ni Panasonic imel tako dobrega upscalinga kakor Sony ali recimo Philips in to velja isto še kar sedaj. Nekako tudi nekateri ves čas pljuvajo po android sistemu vendar včeraj sem zasledil komentarje ,da nekateri zelo prezirajo sistem od Lg Webos pa nekateri imajo pri hiši že TV Sony A9G master series in LG OLED C2 pa bodo sedaj si kupili stari Sony A90J saj z LG OLED C2 sploh niso tako impresionirani. Veliko je vsega omenjenega v eno stran in drugo vendar,ko človek pogleda na realna tla pa je stvar spet tukaj,ko dosti je ljudi kateri sploh ne gledajo HDR in 4K vsebin pa potem večina specifikacij od TV sploh niso pomembne razen tistih,da imaš dober procesor-čip in samo obdelavo vsega skupaj. Pri naši hiši se gleda samo od operaterja A1,Voyo,HBO Max,SkyShowtime kar pomeni,da je sama kvaliteta video predvajanja nič kaj vrhunska in je potreben tak TV kateri ima SUPER upscaling in to je to ma kak 4k tega še lep čas ne bo pri naših operaterjih pa še takrat, ko bo bo tako stisnjen ,da bo spet slabši kot bi moral biti kot je sedaj pri HD programih.

darck je izjavil:

Saj to je tisto,ko že nekaj let,ko je Panasonic pobiral tiste zmagovite trofeje vendar nikoli pa ni Panasonic imel tako dobrega upscalinga kakor Sony ali recimo Philips in to velja isto še kar sedaj. Nekako tudi nekateri ves čas pljuvajo po android sistemu vendar včeraj sem zasledil komentarje ,da nekateri zelo prezirajo sistem od Lg Webos pa nekateri imajo pri hiši že TV Sony A9G master series in LG OLED C2 pa bodo sedaj si kupili stari Sony A90J saj z LG OLED C2 sploh niso tako impresionirani. Veliko je vsega omenjenega v eno stran in drugo vendar,ko človek pogleda na realna tla pa je stvar spet tukaj,ko dosti je ljudi kateri sploh ne gledajo HDR in 4K vsebin pa potem večina specifikacij od TV sploh niso pomembne razen tistih,da imaš dober procesor-čip in samo obdelavo vsega skupaj. Pri naši hiši se gleda samo od operaterja A1,Voyo,HBO Max,SkyShowtime kar pomeni,da je sama kvaliteta video predvajanja nič kaj vrhunska in je potreben tak TV kateri ima SUPER upscaling in to je to ma kak 4k tega še lep čas ne bo pri naših operaterjih pa še takrat, ko bo bo tako stisnjen ,da bo spet slabši kot bi moral biti kot je sedaj pri HD programih.

Kupi Nvidi Shield pa maš vrhunski upscaling.

In paše na vsak TV.
polde

Zgodovina sprememb…

polde66 je izjavil:

darck je izjavil:

Kupi Nvidi Shield pa maš vrhunski upscaling.

In paše na vsak TV.

Ja tudi to je ena varianta samo sem opazil,da nekateri imajo tudi neke probleme s samimi posodobitvami vendar Nvidia Shield je baje zakon.

Ni potrebe za Nvidia Shield, ker bodo letos na voljo določeni televizorji kateri bodo imeli vgrajen Pentonic1000 Chipset..

andrej69 je izjavil:

Ni potrebe za Nvidia Shield, ker bodo letos na voljo določeni televizorji kateri bodo imeli vgrajen Pentonic1000 Chipset..

Ja to je bolj verjetno za Philips TV za druge verjetno še ne?

Meiniken ::

Je "vignette" pogosta težava pri tvjih (v kotovih rahlo črno)? Sem mislil najprej da ima samo x90k te težave ampak kasneje opazil še pri kakšnih samsungih. Od sonya sem preveril x80k, x85k in x90k pa imajo vsi. Me je rahlo čudilo, ker sem pričakoval da sony ne bo imel težav glede na to kako so na splošno njihovi tv-ji pohvaljeni.

Zaradi česa sploh pride do tega vignette efekta pri tvjih?

Na 16:00 je zelo opazno ko je sbela slika.

Meiniken je izjavil:

Je "vignette" pogosta težava pri tvjih (v kotovih rahlo črno)? Sem mislil najprej da ima samo x90k te težave ampak kasneje opazil še pri kakšnih samsungih. Od sonya sem preveril x80k, x85k in x90k pa imajo vsi. Me je rahlo čudilo, ker sem pričakoval da sony ne bo imel težav glede na to kako so na splošno njihovi tv-ji pohvaljeni.

Zaradi česa sploh pride do tega vignette efekta pri tvjih?

Na 16:00 je zelo opazno ko je sbela slika.

Zaradi slabe enakomernosti osvetljenja panela.

darck je izjavil:

andrej69 je izjavil:

Ja to je bolj verjetno za Philips TV za druge verjetno še ne?

Ta Chipset bo imela večina Philips modelov, in Sony OLED model najvišjega ranga.

Torej bo še vedno ceneje vzeti Shield in imeti svojo staro tv. Seveda če si močno želiš upscalinga. Ta verjetno pride prav če gledaš vsebino dvd kvalitete na svojem 4k tv-ju.
polde

andrej69 je izjavil:

Ta Chipset bo imela večina Philips modelov, in Sony OLED model najvišjega ranga.

Velika pomanjkljivos Pentonica 1000 je, da omogoča samo 2 HDMI 2.1 vhoda.

al1976 ::

Cene starih modelov so zacele pocasi drseti navzdol... tale g2 me mika za mansardo ze kako leto. Dva meseca nazaj je bil cez 1400, zdaj je ze blizu 1200:
https://edigital.si/led-tv-sprejemniki/...

al1976 je izjavil:

Cene starih modelov so zacele pocasi drseti navzdol... tale g2 me mika za mansardo ze kako leto. Dva meseca nazaj je bil cez 1400, zdaj je ze blizu 1200:

Pred 14 dnevi je bil še ceneje 1.261 eur

G2

G2

al1976 je izjavil:

Cena je dobra, vendar boš moral narediti nekaj kompromisov.. Kot prvo Lg ne omogoča DTS zvok, ne omogoča HDR10+ video format in ne omogoča izvorno Imax Enhanced. In na kraju še nekaj težav kot so: automatsko zatemnenje, težave z prikazom zelene barve, preveč agresiven ABL, in pa težave z enotnostjo panela pri gledanju iz kotov itd..

al1976 ::

darck je izjavil:

al1976 je izjavil:

Pred 14 dnevi je bil še ceneje 1.261 eur

G2

G2

Ob 14h je bil 1230 s postnino zato sem pisal.

Imaxa ne rabiš, HDR10+ je tako redek format da ga lahko z lučjo iščeš, DTS je pa popolnoma nadomestljiv z DD, večina stream aplikacij pa ima dolby atmos. Tako da tudi če ni nič ne fali. Nisem še videl filma kjer bi bil prisoten samo dts brez kakega ostalega formata.
polde

Zgodovina sprememb…

polde66 je izjavil:

Imaxa ne rabiš, HDR10+ je tako redek format da ga lahko z lučjo iščeš, DTS je pa popolnoma nadomestljiv z DD, večina stream aplikacij pa ima dolby atmos. Tako da tudi če ni nič ne fali. Nisem še videl filma kjer bi bil prisoten samo dts brez kakega ostalega formata.

Vse te zadeve so dobrodošle in so vsekakor plus.. Vendar, če televizor tega ne omogoča se pač moraš sprijazniti.;) Kar se tiče DTS zvoka, ga bodo omogočali letošnji Lg televizorji. Tako, da, če ne bi bil potreben ga Lg ne bi vrnil na letošnje modele. Ker "malo je žalostno", da takšen rang televizorja ne omogoča pol zadev, poleg tega pa ima še kar nekaj težav z ostalimi zadevami katere sem napisal:) Sicer lahko ti zagovarjaš Lg-ja kakor hočeš, vendar če boš malo spremljal različne forume boš videl, da je vedno več tistih, ki niso zadovolnji z Lg-jem. To pa zaradi zadev katere sem napisal. Goldstar je vedno bil polizdelek in bo še naprej..

andrej69 je izjavil:

al1976 je izjavil:

Cene starih modelov so zacele pocasi drseti navzdol... tale g2 me mika za mansardo ze kako leto. Dva meseca nazaj je bil cez 1400, zdaj je ze blizu 1200:https://edigital.si/led-tv-sprejemniki/...

Cena je dobra, vendar boš moral narediti nekaj kompromisov.. Kot prvo Lg ne omogoča DTS zvok, ne omogoča HDR10+ video format in ne omogoča izvorno Imax Enhanced. In na kraju še nekaj težav kot so: automatsko zatemnenje, težave z prikazom zelene barve, preveč agresiven ABL, in pa težave z enotnostjo panela pri gledanju iz kotov itd..

Andrej, čisto vse, kar si zapisal je eno samo zavajanje in dobesedno ne veš, kaj bi se še spomnil, da bi očrnil LGeja. Tu si malo poglej, kje je LG in kje je tvoj Philips:

@fpbs

Vse kar sem napisal drži kot pribito, in ti kot velik pristaš Lg-ja dobro veš, da je vse napisano resnica;-) Kar pa se tiče teh amaterskih video prispevkov, pa raje ne bom komentiral.. Lg je res najboljši v prodaji, kar pa se tiče ostalega pa zaostaja za Philipsom, Sonyem in Panasonicom. In to ve vsak, ki se vsaj malo spozna na televizorje.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: andrej69 ()
««
491 / 556
»»