» »

Kateri 55" in večji LCD televizor?

Kateri 55" in večji LCD televizor?

Temo vidijo: vsi
««
267 / 566
»»

andrej69 ::

easyrider3 je izjavil:

seveda ni druge kot da gre na odpad in siguren sem,,da nobeno zavarovanje ne vzamem,če bom še sploh kdaj kaj kupil pri Harvey Normanu. Vzamem pri Big bangu televizor in zavarovanje pa mi potem po 2-letih morajo menjati zaslon in samo doplačam 80 Eur tudi če bi nalašč nekaj razbil bi toliko doplačal 5-krat bolje kakor to sranje pri harvey normanu zavarovanje katero sem doplačal 100 eur + televizor stal 630 eur.

To je šola za naslednjič:)Iz napak se učimo..

easyrider3 ::

andrej69 je izjavil:

easyrider3 je izjavil:

seveda ni druge kot da gre na odpad in siguren sem,,da nobeno zavarovanje ne vzamem,če bom še sploh kdaj kaj kupil pri Harvey Normanu. Vzamem pri Big bangu televizor in zavarovanje pa mi potem po 2-letih morajo menjati zaslon in samo doplačam 80 Eur tudi če bi nalašč nekaj razbil bi toliko doplačal 5-krat bolje kakor to sranje pri harvey normanu zavarovanje katero sem doplačal 100 eur + televizor stal 630 eur.

Točno tako kot si povedal. V trgovini so lepo vse razlagali da vse krijejo še celo nasrali so me tako,da sem še soundbar zraven kupil ker televizor ima zelo slabo ozvočenje in to kao vsi novejši LED televizorji. Seveda v trgovini sem bil zelo presenečen kako je tisti soundbar igral a doma je bila pa druga pesem. Samso dvakrat sem ga probal in potem ga šenkal bratu saj sem bil zelo razočaran a za njega sem dal okrog 200 Eur z akcijskim popustom. Ni bilo to še dosti na vsak način sem moral še kupiti čistilo za zaslon in na vsak način so hoteli še HDMI kabel prodati kao,da je to edini za tak denar......Skratka ljudje so ponekod res čudni nekateri bi ti boga i pol prodali nekatere pa iščeš po trgovini,da jih hočeš kaj vprašati.

skyform ::

easyrider3 je izjavil:

andrej69 je izjavil:

easyrider3 je izjavil:

Točno tako kot si povedal. V trgovini so lepo vse razlagali da vse krijejo še celo nasrali so me tako,da sem še soundbar zraven kupil ker televizor ima zelo slabo ozvočenje in to kao vsi novejši LED televizorji. Seveda v trgovini sem bil zelo presenečen kako je tisti soundbar igral a doma je bila pa druga pesem. Samso dvakrat sem ga probal in potem ga šenkal bratu saj sem bil zelo razočaran a za njega sem dal okrog 200 Eur z akcijskim popustom. Ni bilo to še dosti na vsak način sem moral še kupiti čistilo za zaslon in na vsak način so hoteli še HDMI kabel prodati kao,da je to edini za tak denar......Skratka ljudje so ponekod res čudni nekateri bi ti boga i pol prodali nekatere pa iščeš po trgovini,da jih hočeš kaj vprašati.

Tvoj Tv ima počen ekran, saj je popolnoma lepo razvidno na sliki kje je počil ekran in zato so nastale te napake in vertikalne črte, imel sem enak primer na starem Philipsu. Kako te pa lahko kdo prisili k nakupu soundbara, čistila in hdmija pa mi ni jasno, saj ti niso pištolo držali na čelo, nobedn prodajalec te ne more prisiliti v nakup nečesa česar ne želiš, tako si se sam odločil oz si nasedel prodajlacem. Nikoli ne poslušaj njih, raje malo poguglaj in preštudiraj zadevo, ki jo želiš kupiti in zaupaj svojim očem, ušesom, kar pač kupuješ. Harvey Norman pa je znan po tem, da visljujejo stvari in se ti slinijo v rit.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: skyform ()

hodu63 ::

Če se ti ljubi ukvarjati s tem lahko daš osnovno ploščo, zunanji napajalnik, tuner modul, backlight iverter ali kar cel tv na bolho ali e-bay. Nekaj malega dobiš.
Kar se tiče teh dodatnih zavarovanj pri trgovcih pa ima vsak neke svoje finte. Meni npr. gre na organ lastni delež pri Big bang kasko zavarovanju. Predstavljaj si, da se ti pokvari daljinec ali napajalnik, uveljavljaš Big bang kasko, pa ti zaračunajo teh 80€, kar je duplo več, kot če kaska ne bi uveljavljal ampak bi sam kupil rezervni del na servisu. Pa s starosto aparata ti povrnejo vedno manjško škodo pri totalki. Imajo pa zdaj neka nova zavarovanja, ki jih še nisem naštudiral. Mogoče so kaj ugodnejša.

l.p.

Po daljšem gledanju vseh mogočih prispevkov,komentarjev,testov.....sem prišel do tega,da sta mi ostala dva televizorja katera se mi dopadeta.

PHILIPS 55PUS7304 600 EUR https://www.harveynorman.si/tv-sprejemn...

SONY KD-55XG8577 700 EUR https://www.mimovrste.com/ultra-hd-4k-t...

Opcija je pa tudi da bi mogoče vzel SONY KD-XF9005 ZA 750 EUR pri Mimovrste samo embalaža je odprta https://www.mimovrste.com/ultra-hd-4k-t...

Edina varianta je morda tudi PANASONIC samo zaenkrat ne vem.Morda kaj vem bi pa probal enkrat Philipsa itak sem sedaj v 10-letih kupil že 4 televizorje saj prvi je postal premajhen,drugi Samsung je po 2-letih zaslon crknil istočasno sem takrat kupil Philips 32" kateri še vedno deluje v kuhinji sedaj pa je tudi po 2.5-letih Sony se razbil. Nekaj bo treba na hitro naročiti saj če se mi ne bo dopadlo bom lahko nazaj poslal in vzel drugi televizor.

easyrider3 je izjavil:

Po daljšem gledanju vseh mogočih prispevkov,komentarjev,testov.....sem prišel do tega,da sta mi ostala dva televizorja katera se mi dopadeta.

Opcija je pa tudi da bi mogoče vzel SONY KD-XF9005 ZA 750 EUR pri Mimovrste samo embalaža je odprta https://www.mimovrste.com/ultra-hd-4k-t...

Edina varianta je morda tudi PANASONIC samo zaenkrat ne vem.Morda kaj vem bi pa probal enkrat Philipsa itak sem sedaj v 10-letih kupil že 4 televizorje saj prvi je postal premajhen,drugi Samsung je po 2-letih zaslon crknil istočasno sem takrat kupil Philips 32" kateri še vedno deluje v kuhinji sedaj pa je tudi po 2.5-letih Sony se razbil. Nekaj bo treba na hitro naročiti saj če se mi ne bo dopadlo bom lahko nazaj poslal in vzel drugi televizor.

Jaz ti vsekakor priporočam Philips model, ker ponuja največ za takšen denar:)Ker pa imaš slabe izkušnje z Harwey Normanom, ga imaš tukaj za enako ceno. Kar pa se tiče Sonya XF9005, bi jaz dobro premislil, če bi ga vzel.. Ker ne veš, koliko delovnih ur že ima ta televizor..!

https://www.bigbang.si/philips-led-4k-u...

Ali pa tale Philips še nekaj ceneje.

https://www.moj-tv.com/artikel/led-tv/p...

Lahko pa si tukaj pogledaš, kako izgleda slika na tem Philips modelu z IPS panelom.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: andrej69 ()

andrej69 je izjavil:

easyrider3 je izjavil:

Jaz ti vsekakor priporočam Philips model, ker ponuja največ za takšen denar:)Ker pa imaš slabe izkušnje z Harwey Normanom, ga imaš tukaj za enako ceno. Kar pa se tiče Sonya XF9005, bi jaz dobro premislil, če bi ga vzel.. Ker ne veš, koliko delovnih ur že ima ta televizor..!

Lahko pa si tukaj pogledaš, kako izgleda slika na tem Philips modelu z IPS panelom.

A misliš da je čakalna doba daljša če bi recimo naročil v trgovini Moj-Tv ker iz Big banga sem sigurno da bi dobil že naslednji teden. Sedaj mene zanima kaj ponuja Moj-Tv glede tistega za podaljšano garancijo a to je mišljeno kot podaljšanje tovarniške garancije ali kaj drugega. Važno je da bi dobil televizor mogoče že drugi teden

easyrider3 je izjavil:

andrej69 je izjavil:

easyrider3 je izjavil:

A misliš da je čakalna doba daljša če bi recimo naročil v trgovini Moj-Tv ker iz Big banga sem sigurno da bi dobil že naslednji teden. Sedaj mene zanima kaj ponuja Moj-Tv glede tistega za podaljšano garancijo a to je mišljeno kot podaljšanje tovarniške garancije ali kaj drugega. Važno je da bi dobil televizor mogoče že drugi teden

Če ga boš naročil v Big Bangu, ga boš zagotovo dobil prihodnji teden.. Kar pa se tiče Moj-TV pa ti teško rečem. Najbolje, da malo povprašaš. Kar pa se tiče garancije pri Moj-TV pa si lahko tukaj pogledaš.

https://www.moj-tv.com/stran/splosnipog...

Lahko pa tudi tukaj povprašaš..

https://www.aliansa.si/izdelek/led-tv-5...

Zgodovina sprememb…

easyrider3, Philipsi 7 serije so zagotovo vredni svojega denarja, ampak če te ne moti odprta embalaža ti priporočam Sony KD-XF9005, je za razred boljši, kar se slike tiče. Prevaga predvsem displej, ki ima lokalno zatemnitev in bistveno višjo svetilnost, ostalo je približno enako. Ima pa Philips ambilight, kar je lahko pomemben dejavnik pri nakupu. Sicer tebi glede na to, da si prej imel Sony verjetno ni tako pomembno, a nekateri, ki so že prej imeli Philipsa in si namontirali hue luči običajno ponovno nabavijo Philipsa samo zaradi tega.

l.p.

hodu63 je izjavil:

easyrider3, Philipsi 7 serije so zagotovo vredni svojega denarja, ampak če te ne moti odprta embalaža ti priporočam Sony KD-XF9005, je za razred boljši, kar se slike tiče. Prevaga predvsem displej, ki ima lokalno zatemnitev in bistveno višjo svetilnost, ostalo je približno enako. Ima pa Philips ambilight, kar je lahko pomemben dejavnik pri nakupu. Sicer tebi glede na to, da si prej imel Sony verjetno ni tako pomembno, a nekateri, ki so že prej imeli Philipsa in si namontirali hue luči običajno ponovno nabavijo Philipsa samo zaradi tega.

l.p.

Ja za tistega SONY FALD televizor bi moral tudi čakati saj piše da ni na zalogi in je potrebno povprašati. Ne razumem zakaj je potrebno višja svetilnost če že tako je pri vsakem prevelika svetilnost ali je to drugače mišljeno. Kakor se meni zdi je vsak televizor za čez dan uredu pa tudi ponoči je uredu samo,da ni preveč predvajanja kjer je v velikem obsegu zaslona črno ozadje potem se pa vidi sivina in obrisi. Drugače pa tudi ne maram bolj kontrastne slike kakor hočejo vsi,ker meni to ni normalno mora izgledati mehko obarvano kot v resnici. Zame bi bil idealen televizor bilo kateri samo,da bi bila barva črna=črna in da slika takšna kakor je sedaj na LED televizorjih.

Fritz ::

Če hočeš res črno črno, potem se stegni še par sto € in kupi OLED TV, drugače pa boš najbližje tej želji med prej izbranimi TV-ji prišel s Sony-em 9005. Open box zame ne bi bil problem, če bi dobil polno garancijo in možnost podaljšanja le te.
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein

Ashrack ::

Kaksna je bistvena razlika med
Philips 65PUS6504 in Philips 65pus6704 ter Philips 65PUS7304
....

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Ashrack ()

easyrider3, višja svetilnost in sposobnost lokalne zatemnitve prideta še posebej do izraza pri ogledu hdr vsebin. Če boš gledal normalen tv program in v ne preveč svetlem prostoru razlika ne bo posebno opazna.

Ashrack, predvsem v platformi. 65PUS7304 ima Android platformo, ki je boljša od drugih dveh narejenih na Saphy platformi. Saphy je precej počasnejši pri sprehajanju po menujih in število smart aplikacij je zelo, zelo omejeno. Tudi obdelava slike je na Android modelih precej boljša zaradi zmogljivejšega procesorja.

l.p.

hodu63 je izjavil:

easyrider3, višja svetilnost in sposobnost lokalne zatemnitve prideta še posebej do izraza pri ogledu hdr vsebin. Če boš gledal normalen tv program in v ne preveč svetlem prostoru razlika ne bo posebno opazna.

Ashrack, predvsem v platformi. 65PUS7304 ima Android platformo, ki je boljša od drugih dveh narejenih na Saphy platformi. Saphy je precej počasnejši pri sprehajanju po menujih in število smart aplikacij je zelo, zelo omejeno. Tudi obdelava slike je na Android modelih precej boljša zaradi zmogljivejšega procesorja.

l.p.

HDR sploh ne mislim kdaj gledat ker ne maram take slike. Trenutno vsepovsod gledam in berem glede Philips 58PUS7304 ki je VA panel kako kaj tam slika izgleda in če je očitno drugačna kakor na Philips 55PUS7304 kateri je IPS panel

Zanimivo da pri Sony XF9005 kakor je na Youtube prikazal Vincent Teoh se kadar je črno ozadje in beli podnapisi pojavi tisto žarjenje okrog podnapisov kar ni lepo. Kakor sem že rekel sem drugače z televizorjem kot sem ga imel do sedaj čisto zadovoljen res da je včasih ponoči se videlo sivo in ne črno samo tudi to me ni nekaj pretirano motilo.

Ashrack je izjavil:

Kaksna je bistvena razlika med
Philips 65PUS6504 in Philips 65pus6704 ter Philips 65PUS7304

Kar se tiče razlike med modeloma 6504 in 6704 je sledeča. Model 6704 ima Ambilight, boljša je sama izdelava televizorja in ima nekoliko boljši index kvalitete slike. Kar pa se tiče razlike, med modeloma 6704 in 7304 je sledeča. Model 7304 ima zmoglivejši Chipset, Android sistem, kvalitenejši slikovni procesor, kvalitetnejši daljinski upravljalnik, nekoliko kvalitetnejši panel, omogoča aplikacijo Amazon Alexa, ima vrtljivo stojalo itd..

e-marko ::

Philips 58PUS7304 imam nekaj tednov in je pač ok za ta denar.
Si pa je treba vzeti čas in malo pogledati po forumih in najti kakšne dobre nastavitve in nastaviti sliko. Ker out of the box je zadeva bljak. Modra našponana tako, da sem že mislil nazaj poslati...
Po nekaj tweakanja in navajanja pa sedaj lepo deluje in se tudi dobro razume z Onkyo AV receiverjem ter android box-om. Ker ima android pa box-a skoraj ne uporabljam več, ker sem Kodija in tistih nekaj aplikacij, ki jih potrebujem, naložil na tv. Air mouse žal manjka, sam sem dodal poceni air daljinec (dongle v usb).
Aja, pa črna je bolj črna kot na stari LG plazmi, čeprav so me prepričevali, da ne bo.

Lp
...somebody, somewhere...

easyrider3 je izjavil:

Zanimivo da pri Sony XF9005 kakor je na Youtube prikazal Vincent Teoh se kadar je črno ozadje in beli podnapisi pojavi tisto žarjenje okrog podnapisov kar ni lepo. Kakor sem že rekel sem drugače z televizorjem kot sem ga imel do sedaj čisto zadovoljen res da je včasih ponoči se videlo sivo in ne črno samo tudi to me ni nekaj pretirano motilo.

Potem pa ne kompliciraj in si kupi en budget TV priznane znamke. VA panel če boš gledal naravnost in bolj v temi, IPS če boš gledal v svetlem prostoru in pod kotom. Pa naj ima čim višjo frekvenco osveževanja.

Sedaj se bodo odprle trgovine, sestavi si končen seznam kandidatov in si jih pojdi pogledati v živo. Po tem kupi en TV in uživaj v gledanju, s čim manj obremenjevanja z malenkostmi, ker itaq noben TV ni perfekten.
A. Einstein

MrStein ::

e-marko je izjavil:

Aja, pa črna je bolj črna kot na stari LG plazmi, čeprav so me prepričevali, da ne bo.

Kako pa si to izmeril?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Horas ::

MrStein je izjavil:

e-marko je izjavil:

Kako pa si to izmeril?

to se lepo vidi če nisi nek slepec
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd

8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd

Jurrbe ::

Zdravo,

izbiro sem zožil na Sony, konkretneje 55XG8577 in 55Xf9005. Razlika v ceni je 700 EUR vs 900 EUR.

Gre za svetel prostor, 90% gledanje športa veliko čez dan. Vse preko EON app. Nekaj malo tudi iz kota ampak ni ključno.

Je še vedno 55Xf9005 v prednosti ali zaradi dnevnega gledanja, športa, novejšega hardwareja, novejšega daljinca predlagate 55XG8577?

Na katerem televizorju bo lepše bolj tekoče gledati tednis, košarko, podnevi in ponoči?

Hvala.

Jurrbe je izjavil:

Zdravo,
*
*/+izbiro sem zožil na Sony, konkretneje 55XG8577 in 55Xf9005. Razlika v ceni je 700 EUR vs 900 EUR.

Gre za svetel prostor, 90% gledanje športa veliko čez dan. Vse preko EON app. Nekaj malo tudi iz kota ampak ni ključno.

Je še vedno 55Xf9005 v prednosti ali zaradi dnevnega gledanja, športa, novejšega hardwareja, novejšega daljinca predlagate 55XG8577?

Na katerem televizorju bo lepše bolj tekoče gledati tednis, košarko, podnevi in ponoči?

Hvala.

Če se gleda v svetlejšem kakor tudi v temnejšem prostoru, je vsekakor boljša izbira model XF9005. Če pa se gleda večinoma v svetlejšem postoru, pa je povsem dobra izbira model XG8577. Kar pa se tiče gibanja slike, sta dokaj primerljiva, ker imata oba modela nekje enak zmogljiv slikovni procesor. Nekaj malega boljši procesor ima model XF9005, toda algoritem za samo gibanje slike deluje na obeh modelih zelo dobro. Toda jaz osebno, ne bi dal za LED televizor 900€ ali več, ker za slabih 200 evrov več se že dobi OLED:)

Gleda se tudi ponoči, a spet šport, verjetno ker ni veliko črne spet ni neke razlike. Enako mislim jaz da je 900 eur prevec, pa se starejsi model je.

Jurrbe je izjavil:

Gleda se tudi ponoči, a spet šport, verjetno ker ni veliko črne spet ni neke razlike. Enako mislim jaz da je 900 eur prevec, pa se starejsi model je.

Če bo prevladoval šport, potem brez skrbi lahko vzameš model XG8577:) Sicer pa za gledanje filmov, serij itd.. ta model v nočnih urah vsekakor ni primeren..
Ker ima res slab kontrast celo za IPS panel, slab prikaz črnine in pa tudi težave z presvetlitvijo slike.. Tale model Sonya, je res primeren samo za svetlejše prostore, ali pa samo za gledanje športa.

Jaz se čudim, da še niso te teme preimenovali v "andrej69 in Philips televizorji" :))

MrStein ::

Horas je izjavil:

MrStein je izjavil:

e-marko je izjavil:

Kako pa si to izmeril?

to se lepo vidi če nisi nek slepec

Marsikaj se "lepo vidi", dokler ne izmeriš, in vidiš, da je v resnici drugače.

Glej tudi: optične prevare
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Bolj ko gledam in iščem teste,primerjave.....televizorjev na koncu izvem in vidim da se iz seznama črta Philips,ker ima katastrofalen daljinec na katerem skoraj ne vidiš zapisov po gumbih pa kako so lahko dali bele zapise na sive gumbe in nastaviti prave barve je isto kot sem imel na Samsungu ko je treba vsako barvo posebej nastavljati in kot,da jaz točno vem kako katero premakniti. Sem imel od Samsung televizorja na Youtube nekaj kalibriranih nastavitev in niti ena mi ni bila dobra tako,da sem sam nekaj zmazal skupaj vendar ni bilo pa vseeno dobro.Zakaj lahko ima Sony ali še kdo drugi enostavno za nastaviti barve brez tistih dodatnih nastavitev barv.Sem do zaključka tudi prišel da je bolje da vzamem 100 Hz panel saj prvi pogoj je gledanje športa in sedaj sem zaključil da gledam televizorje do 700Eur ker toliko tudi STANE tisti SONY KD-55XG8577. Trenutno se je našel še eden televizor HISENSE H55U8B kateri ima tudi 100 Hz panel in je kar dobr ocenjen samo ima pa tudi svoj operacijski sistem kateri bog si vedi kako deluje. Glede operacijskega sistema pa bi tudi raje videl če bi mogoče bil Android saj bi lahko aplikacijo T-2 uporabljal in tako imel 1-daljinec za vse.

https://www.harveynorman.si/tv-sprejemn...
 HISENSE H55U8B

HISENSE H55U8B

https://www.mimovrste.com/ultra-hd-4k-t...
 SONY KD-55XG8577

SONY KD-55XG8577

gledam in iščem pa še vedno če se kaj najde

Zgodovina sprememb…

Očitno gledava iste Tvje....

Jaz sem skoraj odločen za Sony 55xg85 , samo katerikoli test prebereš pa pišejo kot da je katastrofa :)

Ima kdo izkušnje s tem Hisense 55U8 in EON aplikacijo, drugace se verjetno to lahko sproba v BiGbangu.

easyrider3 je izjavil:

Bolj ko gledam in iščem teste,primerjave.....televizorjev na koncu izvem in vidim da se iz seznama črta Philips,ker ima katastrofalen daljinec na katerem skoraj ne vidiš zapisov po gumbih pa kako so lahko dali bele zapise na sive gumbe in nastaviti prave barve je isto kot sem imel na Samsungu ko je treba vsako barvo posebej nastavljati in kot,da jaz točno vem kako katero premakniti. Sem imel od Samsung televizorja na Youtube nekaj kalibriranih nastavitev in niti ena mi ni bila dobra tako,da sem sam nekaj zmazal skupaj vendar ni bilo pa vseeno dobro.Zakaj lahko ima Sony ali še kdo drugi enostavno za nastaviti barve brez tistih dodatnih nastavitev barv.Sem do zaključka tudi prišel da je bolje da vzamem 100 Hz panel saj prvi pogoj je gledanje športa in sedaj sem zaključil da gledam televizorje do 700Eur ker toliko tudi STANE tisti SONY KD-55XG8577. Trenutno se je našel še eden televizor HISENSE H55U8B kateri ima tudi 100 Hz panel in je kar dobr ocenjen samo ima pa tudi svoj operacijski sistem kateri bog si vedi kako deluje. Glede operacijskega sistema pa bi tudi raje videl če bi mogoče bil Android saj bi lahko aplikacijo T-2 uporabljal in tako imel 1-daljinec za vse.

HISENSE H55U8B

HISENSE H55U8B

SONY KD-55XG8577

SONY KD-55XG8577

Kar se tiče daljinskega na Philipsu je povsem odvisno, nekaterim se zelo dopade nekaterim nekoliko manj.. Toda jaz osebno, ne bi nikoli kupoval televizorja na osnovi daljinskega upravljalnika:)Kar pa se tiče nastavitev barv in ostalega, pa ti vzame nekaj minut.. Seveda, če pa je kateremu teško posvetit nastavitvi televizorja nekaj minut, in s tem pridobiti res odlično sliko, potem pa je bolje, da vzame res kaj drugega..

Zgleda da črtam iz seznama HISENSE H55U8B se pojavljajo kar čudne napake https://www.avforums.com/threads/visual...

Jurrbe je izjavil:

Očitno gledava iste Tvje....

Jaz sem skoraj odločen za Sony 55xg85 , samo katerikoli test prebereš pa pišejo kot da je katastrofa :)

Ima kdo izkušnje s tem Hisense 55U8 in EON aplikacijo, drugace se verjetno to lahko sproba v BiGbangu.

Kar se tiče Hisense ti ravno ne priporočam. Kot prvo obdelava same slike ni na nivoju priznanih znamk, tako, da so težave z sliko kot je zrnata slika ( nejasna slika) težave z prebijanjem osvetljenja panela, težave z Softwerjem itd.. Hisense tudi ne omogoča EON aplikacijo.

andrej69 je izjavil:

easyrider3 je izjavil:

HISENSE H55U8B

HISENSE H55U8B

SONY KD-55XG8577

SONY KD-55XG8577

Kar se tiče daljinskega na Philipsu je povsem odvisno, nekaterim se zelo dopade nekaterim nekoliko manj.. Toda jaz osebno, ne bi nikoli kupoval televizorja na osnovi daljinskega upravljalnika:)Kar pa se tiče nastavitev barv in ostalega, pa ti vzame nekaj minut.. Seveda, če pa je kateremu teško posvetit nastavitvi televizorja nekaj minut, in s tem pridobiti res odlično sliko, potem pa je bolje, da vzame res kaj drugega..

to morš bit bedak da se na osnovi daljinca odločaš za tv. daljinc je postranska zadeva in se navadiš kot na vse ostalo v lajfu.

Teh srebrnih daljincev z belim tiskom Philips ne izdeluje več. To so imele samo prve serije aparatov. Če pa bi slučajno naletel na zelo staro zalogo televizorjev pa lahko na philipsovi podpori uporabnikom zahtevaš nov - izboljšan daljinec. Obstaja philipsov service bulletin na to temo.

l.p.

andrej69 je izjavil:

Seveda, če pa je kateremu teško posvetit nastavitvi televizorja nekaj minut, in s tem pridobiti res odlično sliko, potem pa je bolje, da vzame res kaj drugega..

Jah, če je Philipsu tako težko dati na trg ustrezno skalibriran (nastavljen) TV, da se morajo kupci s tem posebej ubadati in iskati navodila po spletu, potem je res bolje kupiti kaj drugega.
A. Einstein

Fritz je izjavil:

andrej69 je izjavil:

Seveda, če pa je kateremu teško posvetit nastavitvi televizorja nekaj minut, in s tem pridobiti res odlično sliko, potem pa je bolje, da vzame res kaj drugega..

Jah, če je Philipsu tako težko dati na trg ustrezno skalibriran (nastavljen) TV, da se morajo kupci s tem posebej ubadati in iskati navodila po spletu, potem je res bolje kupiti kaj drugega.

Philips je dodal na televizorju tudi aplikacijo pomoč uporabnikom, tako, da ne rabijo ravno iskat po netu kar se tiče določenih nastavitev:) Če pa kateri hoče imet televizor nastavljen tako kot treba, pa bo tako moral plačat za profesionalno kalibracijo.. Lahko pa si tudi nastavi po nastavitvah iz določenih testov, čeprav ni nujno, da bodo te nastavitve odlične za določen televizor:)

Kako so čudni da v televizor pri Panasonicu ne vgradijo Bluetooth ker to ravno rabim za zvečer,če že kaj gledam da se povežem z slušalkami saj televizor moram imeti na tiho. Ko že nekaj najdeš potem spet nekaj manjka. Spet sem malo spremenil iskanje na velikost televizorja tudi če bi ostal pri isti kot sem bil sedaj bi bilo uredu saj televizor bo spet samo za kake 2 -3 leti saj takrat se bo kupilo kaj večjega in boljšega. Trenutno pa namesto televizorja uporabljam 24" monitor in to na razdalji 3-metrov o madonca kam smo prišli ampak jaz še vedno lahko normalno berem podnapise in gledam,še malo pa se bom navadil na to velikost.

velikost televizorja po novem od 48" pa do 58"

Zgodovina sprememb…

Na sedaj na uradni strani PANASONIC TX-58HX810E pa je napisano,da ima Bluetooth

easyrider3 je izjavil:

Na sedaj na uradni strani PANASONIC TX-58HX810E pa je napisano,da ima Bluetooth

To je tako letošnji model. Sicer pa ima Bluetooth tudi lanski model GX800:) Drugače pa ima tudi izhod za slušalke.

Zgodovina sprememb…

Najraje bi imel OLED samo ne dam toliko denarja in morda čez 2-3 leta bo vse drugače do takrat pa bom zadovoljen z velikost televizorja 50" ali 55" meni je vseeno samo da bo kakor toliko zanesljiv.trenutno gledam da je televizor na zalogi in našel sem Panasonica 50" GX820 za 525 EUR. Kakor je zapisano predvaja televizor tudi video zapis VOB katerega se uporablja na DVD kar je zelo dobra stvar če imam na USB ključu kakšno risanko ali film v tem zapisu.
Zgleda da Sony televizorji se začno od 900 Eur naprej kar je nižje imajo slabši kontrast in z tem v temi potem namesto črno je sivo in bledo.
PANASONIC TX-50GX820E 525 EUR VA panel
PANASONIC TX-58GX810E 640 EUR VA panel
PHILIPS 50 PUS7304 500 EUR VA panel
PHILIPS 55 PUS7304 600 EUR IPS panel
PHILIPS 58 PUS7304 700 EUR VA panel

Zgleda da sedaj imam to na izbiro pa še to da 58" televizor mi ne bo šel na steno brez da bi kaj še predelal saj mislim kupiti še center zvočnik za hišni kino.
Kako pa potem zgleda Ambilight če se televizor montira na steno a bo preveč blizu stene? A je opazna tista razlika pri Philipsu med modeloma z panelom IPS ali VA ker po statistikah ima VA panel statičnega kontrasta več kot 3-krat več. Vem tudi to,da je potrebno za panele VA gledati naravnost na televizor in pri meni je tako,da sem za 1-meter v levo od centra televizorja na razdalji 3-metrov. Nekateri povedo da je boljša varianta vzeti IPS panel in ni nobenega problema samo zaradi kontrasta se sigurno mora nekaj poznati pri gledanju v temi.

Ej idi si raje v prodajalno pogledat in boš takoj videl kakšna je razlika med IPS in VA panelom, ker kot vidim sploh ne veš kako to v praksi deluje in ugibaš kar nekaj na pamet na osnovi opisev. Samo toliko, da veš Philips z IPS panelom ti ne bo nič boljši kot Sony, k večjemu slabši. Sony KD-55XF9005 pa ti vse te TVje, ki jih ti gledaš popapca za zajtrk, si pač zamudil najboljšo ceno, ko je bil na mimovrste 830€, boljšega LED TVja ne boš dobil za takšno ceno in je za to ceno tudi najbližje OLED kvaliteti, če ti pa je kot praviš vseeno pa sploh ne vem zakaj tak kompliciraš, vzami 50" Philips ali Panasonic pa fertik.

easyrider3 je izjavil:

Najraje bi imel OLED samo ne dam toliko denarja in morda čez 2-3 leta bo vse drugače do takrat pa bom zadovoljen z velikost televizorja 50" ali 55" meni je vseeno samo da bo kakor toliko zanesljiv.trenutno gledam da je televizor na zalogi in našel sem Panasonica 50" GX820 za 525 EUR. Kakor je zapisano predvaja televizor tudi video zapis VOB katerega se uporablja na DVD kar je zelo dobra stvar če imam na USB ključu kakšno risanko ali film v tem zapisu.
Zgleda da Sony televizorji se začno od 900 Eur naprej kar je nižje imajo slabši kontrast in z tem v temi potem namesto črno je sivo in bledo.

Zgleda da sedaj imam to na izbiro pa še to da 58" televizor mi ne bo šel na steno brez da bi kaj še predelal saj mislim kupiti še center zvočnik za hišni kino.
Kako pa potem zgleda Ambilight če se televizor montira na steno a bo preveč blizu stene? A je opazna tista razlika pri Philipsu med modeloma z panelom IPS ali VA ker po statistikah ima VA panel statičnega kontrasta več kot 3-krat več. Vem tudi to,da je potrebno za panele VA gledati naravnost na televizor in pri meni je tako,da sem za 1-meter v levo od centra televizorja na razdalji 3-metrov. Nekateri povedo da je boljša varianta vzeti IPS panel in ni nobenega problema samo zaradi kontrasta se sigurno mora nekaj poznati pri gledanju v temi.

Kar se tiče Sony modelov, je od tega modela Philipsa in Panasonica edino kvalitetnejši model XF9005. Pa še model XG8396 velikosti 49˝,lahko nekako še konkurira Philipsu in Panasonicu:) Vsi ostali modeli niso konkurenčni.. Kar se tiče Ambilighta, je dobro, da je televizor od stene saj 10cm. Sicer pa , če ga boš montiral na steno se tako lahko vzame raztegljiv nosilec. Kar se tiče IPS ali VA je seveda razlika. Model Philipsa z IPS panelom ima kontrast nekje 1800:1 kar je seveda "odlično" za IPS panel:) Model z VA panelom pa ima kontrast nekje 4000:1. Kar pa se tiče tvojega kota gledanja, lahko vzameš brez skrbi VA panel. Ker za takšno razdaljo, ta kot ni tako velik.. Philipsa pa tako lahko prilagajaš kotu gledanja, zaradi vrtljivega stojala kar tudi uporabniki pozdravljajo:)) Vrtljivo stojalo bi tako moral imet vsak televizor, posebej modeli z VA paneli..

fpbs ::

andrej69 je izjavil:

easyrider3 je izjavil:

Kar se tiče Sony modelov, je od tega modela Philipsa in Panasonica edino kvalitetnejši model XF9005. Pa še model XG8396 velikosti 49˝,lahko nekako še konkurira Philipsu in Panasonicu:) Vsi ostali modeli niso konkurenčni.. Kar se tiče Ambilighta, je dobro, da je televizor od stene saj 10cm. Sicer pa , če ga boš montiral na steno se tako lahko vzame raztegljiv nosilec. Kar se tiče IPS ali VA je seveda razlika. Model Philipsa z IPS panelom ima kontrast nekje 1800:1 kar je seveda "odlično" za IPS panel:) Model z VA panelom pa ima kontrast nekje 4000:1. Kar pa se tiče tvojega kota gledanja, lahko vzameš brez skrbi VA panel. Ker za takšno razdaljo, ta kot ni tako velik.. Philipsa pa tako lahko prilagajaš kotu gledanja, zaradi vrtljivega stojala kar tudi uporabniki pozdravljajo:)) Vrtljivo stojalo bi tako moral imet vsak televizor, posebej modeli z VA paneli..
Andrej, nehaj že zavajat. Philips 7304 se edino lahko primerja z LG 7300, 7400, ali Sonyjem serije 7000 in nič več. Kar se pa kontrasta tiče pa ima 7304 VA panel 3000:1, kar je izredno slabo za VA panel in za IPS panel ima 850:1, kar je ravno tako izredno slabo za IPS panel. Poleg tega ima TV Direct LED osvetljenje brez con, kar pomeni, da je dinamičen kontrast enak statičnemu.
https://www.displayspecifications.com/e...

fpbs je izjavil:

andrej69 je izjavil:

easyrider3 je izjavil:

Andrej, nehaj že zavajat. Philips 7304 se edino lahko primerja z LG 7300, 7400, ali Sonyjem serije 7000 in nič več. Kar se pa kontrasta tiče pa ima 7304 VA panel 3000:1, kar je izredno slabo za VA panel in za IPS panel ima 850:1, kar je ravno tako izredno slabo za IPS panel. Poleg tega ima TV Direct LED osvetljenje brez con, kar pomeni, da je dinamičen kontrast enak statičnemu.

Nehaj že pisat neumnosti.. Posreduj mi tvoje podatke o kontrastu, potem pa ti bom jaz posredoval prave podatke..

easyrider3 res pojdi si v prodajalno pogledati TVje in si ustvari svoje mnenje, ne se preveč zanašati na te komentarje tukaj, vsak ima drugačen okus in vidi zadeve drugače, ne se zanašat na to kar drugi pravijo, ker je lahko tebi popolnoma drug TV boljši kot nekomu drugemu in magari je slabše ocenjen.

Meni osebno, je tako vseeno kaj bo kupil easyrider3, toda ni pa pošteno do njega z strani uporabnika @fpbs, ki mu namerno posreduje napačne informacije:))Saj ne bo mene oškodoval, temveč njega, ki se zanima za nakup tega televizorja..

andrej69 je izjavil:

Nehaj že pisat neumnosti.. Posreduj mi tvoje podatke o kontrastu, potem pa ti bom jaz posredoval prave podatke..
Jaz sem ti poslal podatke, ti se jih pa malo zmišljuješ.

fpbs je izjavil:

andrej69 je izjavil:

Jaz sem ti poslal podatke, ti se jih pa malo zmišljuješ.

Pa kolikokrat ti moram napisat, da na tej strani ne moreš dobiti realnih podatkov:)) Ta stran je namenjena samo za informacije glede panelov, procesorjev, sistemov itd.. Kar pa se tiče merilnih podatkov kot je kontrast, osvetljenje panela, barvni razpon itd.. pa jih tukaj ne boš našel..! Saj realnih ne.. Za takšne zadeve, treba pogledat teste.

broken/link ::

kaj pa so realni podatki? če neki piše na specifikaciji, je to realno al nerealno?

marija madona kk se eni preeravate! da se ne znate lepo sami odločit pa si kupit in bit srečni.

easy rider mel si philipse pa sonya ki se ti je razbil. maš nekaj izkušnj. neki kup kar dobiš največ za svoj dnar ki si ga prpravlen dat. to je to.

Horas je izjavil:

to morš bit bedak da se na osnovi daljinca odločaš za tv. daljinc je postranska zadeva in se navadiš kot na vse ostalo v lajfu.
Daleč od tega, da je daljinec postranska zadeva. Ko se enkrat navadiš naprimer na LGejev magic daljinec z zelo uporabno miško in mikrofonom, nebi šel več nazaj na klasičnega.
««
267 / 566
»»