» »

Kateri 55" in večji LCD televizor?

Kateri 55" in večji LCD televizor?

Temo vidijo: vsi
««
140 / 567
»»

fpbs ::

webmaher je izjavil:

Kodi na Android TV deluje neznansko počasi še posebno če si zahtevnejši uporabnik...smart TVji so nedonošenčki kar se moči tiče tudi, če kupiš malo dražji model...

Zakaj nedonošenčki, kar se moči tiče. Kakšen pomen ima tu beseda "moč"?

DINAMIK ::

Bi rekel,da ima svetlejšo sliko Philips...,na Lgju so barve sprane...:))

Mare1111 ::

Zdaj pa res nimam več pojma kaj kupit.Naj mi nekdo predlaga bestbuy

AndrejO ::

Mare1111 je izjavil:

V tej temi odgovora na to vprašanje žal ne boš dobil, ker vsaj trenutno ne obstaja nikakršen konsenz na to temo.

Teste na spletu si lahko vsakdo pogleda sam, kar si verjetno že storil in ugotovil, da ima v teh testih vsakdo svojo verzijo resnice.

Uporabniki tukaj pa padejo v eno izmed dveh kategorij:
Glasnih gobezdačev, ki vedno poudarjajo samo svojo znamko (ker imajo pri njej najboljšo maržo ali pa "reasons").
Tiha večina tistih, ki doma gledajo v zaslon in imajo neko osebno izkušnjo, ki bi jo lahko delili.

Kdo so prvi ti verjetno postaja že jasno, za drugo kategorijo pa upam, da se bo znova začela oglašati, če se bo prve držalo na dovolj kratkem povodcu, da bo lahko še kdo drug kaj napisal.

Na koncu dneva je najbolje, če tukaj pogledaš kje je kakšna akcija in katere so slabosti posameznih modelov ali proizvajalcev. O teh se da veliko prebrati, ker prva kategorija vedno zna pokazati na napake pri "drugih", če že ner vidi pri svojih. Nato pa v sebi bližnjih trgovinah še sam pogledaš modele in se potem odločiš kateri ti v tvojem cenovnem razredu najbolj ustreza na uč in uho in katere napake za tebe osebno niso pomembne.

Ta pristop ti jamči najvišjo verjetnost, da boš po nakupu zadovoljen, na to temo pa boš potem zlahka pozabil na to temo in njene trenutne težave.

Kar se tiče Androida je žal res to, da lahko izbiraš samo med bolj in manj zatikajočimi. Lepo si napisal, da zato, ker te zanimata Eon in Kodi, sedaj pa lahko samo še upam(o), da se bo oglasil kdo, ki ima s tema dvema osebno izkušnjo iz domače dnevne sobe.

Mare1111 je izjavil:

http://www.moj-tv.com/led-tv/lg-55sk790... Kaj takega?
Svetujem ti, da greš v trgovino in si TV ogledaš. Ta model ima vgrajen QD NanoCell displej, WebOs operacijski sistem, ki je izredno hiter, popolnoma brezhiben in uporabniku zelo prijazen. Je pa to še 50 Hz TV, tako da bi ti svetoval model SK8100, ki pa je že 100Hz. LG podpira tudi EON, za kodi si boš pa moral dokupit Android box, ki ga dobiš že od 20€ navzgor. Mogoče, če se ti preveč ne mudi z nakupom, oktobra bodo začele cene počasi padat, koncem leta, in še nekaj mesecev zatem so najugodnejše.
https://www.displayspecifications.com/e...

jernej47 ::

Si upa kdo napovedati ceno tega konec 2019? Napovedani so za začetek 2019. Cena 4-6kEUR :(
https://www.pcgamesn.com/nvidia-bfgd-di...

VA panel, 65 inch

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jernej47 ()

webmaher ::

Mare1111 je izjavil:

kupi tega https://geizhals.at/sony-kd-55xe9005-a1...

Ima android in Kodi deluje čisto spodobno, tudi, če gor naložiš kak hud build...le odzivnost je zaradi bogih 2Gb RAMa bolj počasna ampak prežveči pa čisto vse tudi 4k HDR... zaradi androidovske omejenosti kino slike ne moreš zumirati v vse smeri, tako, da potem lahko izbiraš kaj je manj moteče: črni rob ali podolgovate face :)
EON deluje v redu le omrežje telesmehovsko ni stabilno tako, da pri meni večkrat zazija črna luknja za nekaj sekund potem pa je s5 OK...
Da ne pozabim na polževsko hitrost preklapljanja med kanali 2 sekundi ali več... menda je krivda v androidu, ker isti CAM na PCju deluje precej hitreje... jaz imam v ta namen HTPC kjer bogo telesmehovsko sliko precej olepšam ali kakor pravijo pri BBCju bodo olepšano sliko videli tudi gledalci katerih TVji ne podpirajo HLG oz. HDR :)

Gatsu ::

Mare1111 je izjavil:

Jaz imam tega Sony 55XE8096 ki sem ga dobil potem ko sem reklamiral 55X8005C. Slika je sicer lepa in barve so super. Sam kaj ko je IPS in ima tudi precej slabši black uniformity kot prejšnji TV pa še malenkost lightbleeda ker je pač edge... HDR je samo na papirju in zgleda slabo. Android dela zadovoljivo sploh ko ga malo potweakaš in izklopiš neuporabne servise. Uporabljam pa itak samo Netflix in Amazon Prime od aplikacij. Zvok je pa katastrofa in brez ozvočenja imo neuporabno, razen za dedke in babice.

fpbs je izjavil:

Mare1111 je izjavil:

http://www.moj-tv.com/led-tv/lg-55sk790... Kaj takega?
Svetujem ti, da greš v trgovino in si TV ogledaš. Ta model ima vgrajen QD NanoCell displej, WebOs operacijski sistem, ki je izredno hiter, popolnoma brezhiben in uporabniku zelo prijazen. Je pa to še 50 Hz TV, tako da bi ti svetoval model SK8100, ki pa je že 100Hz. LG podpira tudi EON, za kodi si boš pa moral dokupit Android box, ki ga dobiš že od 20€ navzgor. Mogoče, če se ti preveč ne mudi z nakupom, oktobra bodo začele cene počasi padat, koncem leta, in še nekaj mesecev zatem so najugodnejše.
https://www.displayspecifications.com/e...

Model SK8100 ima že webos 4...,pojdi v trgovino pa poskusi kaj ti bolj ustreza.Webos deluje odlično...

Kaj pa PHILIPS model 55PUS7272?Ali pa lg serija uk?

phixion ::

Ali se da pri samsungu (nu7402) naložiti še kakšne druge nastavitve slike (npr. za šport). Zdaj imam samo standard, naravno, film in dinamično.

andrej69 ::

phixion je izjavil:

Ali se da pri samsungu (nu7402) naložiti še kakšne druge nastavitve slike (npr. za šport). Zdaj imam samo standard, naravno, film in dinamično.

Samo te 4 opcije so na voljo.

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: profdoktor ()

Hvala vsem za pomoč.odločil sem za pus8303

Fantje ,zdaj pa imam se eno prosnjo.Kolega si je nagledal ta tv SONY 55XF8096B 4K ANDROID pri telemachu.Kaj mislite?je dober nakup ali priporocate kaj druga?

leiito ::

Mare1111 je izjavil:

Fantje ,zdaj pa imam se eno prosnjo.Kolega si je nagledal ta tv SONY 55XF8096B 4K ANDROID pri telemachu.Kaj mislite?je dober nakup ali priporocate kaj druga?

Trusted review pravi:
The 55XE8596’s picture is almost ridiculously good for its money – as long as you accept one inevitable limitation.

The 55XE8596 manages to deliver deep, rich and remarkably uniform black colours that remain largely devoid of backlight clouding even when you’re watching HDR. This would be a pretty remarkable achievement for any LCD TV, never mind one with no local dimming to help it out.

What’s more, thanks to Sony’s Super Bitmapping feature, HDR images appear entirely free of the colour striping problems that can affect areas of colour with many other more expensive TVs.

The limitation I referred to earlier is its brightness. Coming to this Sony after a flurry of ultra bright LCD and brighter-than-ever-before OLED TVs, it’s immediately obvious – especially with HDR content – that it just isn’t in the same brightness ballpark.

Read more at https://www.trustedreviews.com/reviews/...

Zdi se dobra izbira, ampak če Telekom ponuja za jurja OLED, skoraj ni dileme.

Samo to kaj si napisal,ni isti model

damirj79 ::

Hecno je, da Sony XF85 serija nima več VA panela, pač pa IPS in še tega slabšega, kot ga ima LG, tako da ostane samo XF90 serija.

damirj79 je izjavil:

Hecno je, da Sony XF85 serija nima več VA panela, pač pa IPS in še tega slabšega, kot ga ima LG, tako da ostane samo XF90 serija.
Ta TV ima QD Triluminos displej, kar pomeni širok spekter barv, in kar precej visoko svetilnost.

Odlocil se je,da nebo vzel Sonya.Izbral si je samsung 55nu7402 ali Lg 55uk7550.
Tak da ce lahko pomagate izbrat.Tv gleda vecina leze,ce je to kaj pomembno

exzemoron ::

Hey :)
js bi tudi potreboval pomoč pri nakupu novega TVja...
in sicer odločam se med Sonyjevim kd-55xe8096b in LGjevim 55uk6950plb, oba 55''. Poleg tega mi je prodajalec v BB razlagal da ima LG 2000 hercov osveževanje slike, medtem ko Sony ima samo 800... Js sem tukaj povsem laik, tako da bodo nasveti prišli zelo prav :)
Me pa zanima poleg samega Tvja še nekaj: Sonyja ponuajjo v Harvey Normanu za 800eur (+podaljšanje garancije k čemur se nagibam), LG pa je v BB za cca 750eur (+npr 5letni kasko za dodatnih 80eur). Kaj pravite na to? Kasko je vsekakor po mojem mnenju bolši, saj krije vse, pri HN imaš pa samo podaljšanje garancije...
Tako da sem kar v dilemi, me pa nekako vleče k Sonyju, ker se mi je zdela slika bolša.
Toliko zaenkrat :)

Zgodovina sprememb…

MrStein ::

exzemoron je izjavil:

ima LG 2000 hercov osveževanje slike

Tu se je nekdo zlagal.
V smislu "moj tič je dolg sedem metrov".
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

edi45 ::

leiito je izjavil:

Mare1111 je izjavil:

Trusted review pravi:
The 55XE8596’s picture is almost ridiculously good for its money – as long as you accept one inevitable limitation.

The 55XE8596 manages to deliver deep, rich and remarkably uniform black colours that remain largely devoid of backlight clouding even when you’re watching HDR. This would be a pretty remarkable achievement for any LCD TV, never mind one with no local dimming to help it out.

What’s more, thanks to Sony’s Super Bitmapping feature, HDR images appear entirely free of the colour striping problems that can affect areas of colour with many other more expensive TVs.

The limitation I referred to earlier is its brightness. Coming to this Sony after a flurry of ultra bright LCD and brighter-than-ever-before OLED TVs, it’s immediately obvious – especially with HDR content – that it just isn’t in the same brightness ballpark.

Read more at https://www.trustedreviews.com/reviews/...

Zdi se dobra izbira, ampak če Telekom ponuja za jurja OLED, skoraj ni dileme.

on je napisal za letošnji XF80 model, ti si mu poslal review od lanskega XE85 modela..Drugače se pa strinjam, sem imel xe8596 in je bil daleč najboljši v svojem rangu, nisem še videl takšne črnine na navadnem LED TVju kot na tem Sonyu.

MrStein je izjavil:

exzemoron je izjavil:

ima LG 2000 hercov osveževanje slike

Tu se je nekdo zlagal.
V smislu "moj tič je dolg sedem metrov".

Mislil je indeks kvalitete slike in ne hz za osveževanje.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: edi45 ()

Saj ko sem jaz rekel "dolžina tiča", sem tudi mislil "dolžina ograje..."
Motiti se je človeško.

Danes sma sla v HN pogledat lg 55uk7550 in je slika zelo temna,tud ostra ni prevec,pa barve tud niso nevem kaj.Tak da je kupo samsunga.

edi45 ::

Mare1111 je izjavil:

Danes sma sla v HN pogledat lg 55uk7550 in je slika zelo temna,tud ostra ni prevec,pa barve tud niso nevem kaj.Tak da je kupo samsunga.

klasika pri LGju. OD LGja se splača kupiti samo OLED.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: edi45 ()

Pa LG ima sprane barve..,to se vidi že na daleč...,točno veš v trgovini kakšne znamke je...,ko zagledaš OLED pa vidiš kvaliteto,ki žari ...,povprašaš prodajalca naj preklopi v SD program...,močno se ti zvrti,ker slike prave tudi tukaj ni :))

Ima mogoče kdo nastavitve slike(kalibracijo) za Philips 65PUS7303?

Samsung primerjajo proti spranemu in sivemu Lgju :O

blackmack ::

Pa ne moreš primerjat teh dveh no! Samsung stane 3500 LG pa 1500€.

blackmack je izjavil:

Pa ne moreš primerjat teh dveh no! Samsung stane 3500 LG pa 1500€.

Ja pa jih primerjajo 8-) LG stane 1400..,še za manj se ga dobi.

DINAMIK je izjavil:

Iz slike ni razvidno, kateri je LG in kateri Samsung. Meni je slika boljša na desnem TVeju.

fpbs je izjavil:

DINAMIK je izjavil:

Iz slike ni razvidno, kateri je LG in kateri Samsung. Meni je slika boljša na desnem TVeju.

Desni je definitivno Samsung,ker je dražji ima tudi lepšo sliko ;)saj se vidi na levem tvju,da ima bolj sive in sprane barve :))

Mogoče bi lahko po podstavku ugotovil, kateri je kateri? Tudi meni je slika na levem bolj siva in sprana. Mogoče se da z nastavitvami kaj izboljšat.

Da še dodam, da kljub občutno boljši sliki na desnem TVeju, ko že občasno dobiš občutek, da gledaš OLED, pa vseeno nebi dal za njega več kot 1600€, ker za ta denar že dobiš LG OLEDa lanski model.

fpbs je izjavil:

Mogoče bi lahko po podstavku ugotovil, kateri je kateri? Tudi meni je slika na levem bolj siva in sprana. Mogoče se da z nastavitvami kaj izboljšat.

Na desnem podstavku piše LG...
Motiti se je človeško.

fpbs je izjavil:

Nastavek so žal pomotoma zamenjali...,sem šel pogledat moj je isti ;)nastavitve bi mogoče pomagale na drugih znamkah..,LG nima veliko možnosti za nastavitev slike ;)

fpbs je izjavil:

Da še dodam, da kljub občutno boljši sliki na desnem TVeju, ko že občasno dobiš občutek, da gledaš OLED, pa vseeno nebi dal za njega več kot 1600€, ker za ta denar že dobiš LG OLEDa lanski model.

Lg je tukaj 1400eur https://www.mediamarket.si/ads/lg_65sk8...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DINAMIK ()

MrStein je izjavil:

fpbs je izjavil:

Na desnem podstavku piše LG...

Na levi je slika (pre)osvetljena, tako da je težko primerjati.
Sploh če upoštevamo še kvaliteto (in nastavitve) kamere, ter seveda monitorja, na katerem gledate ta video.
Motiti se je človeško.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MrStein ()

flbroker ::

Iscem 55-65in 4k TV od 500 do 1500 eur za starse pa se mi zacenja pocasi mesat v glavi od izbire, specifikacij in kratic. Ne vem zakaj je tako tezko kupit TV. Naj bo 4k, 120Hz, pa da ima lepe barve. Ima kdo kaksen predlog? Lahko tudi iz Amazona. Sem nasel dosti LG-jev pa vsakih ko grem pogledat review, najdem polno ljudi ki pravijo da je TV shit. Potem pa vec ne vem, zraven tega so se modeli drugace oznaceni za EU, ZDA in Azijski trg tako da vec ne vem kaj naj gledam. Najraje LG, Sony ali Samsung.

Prepričan sem, da to, kar je dal zgoraj dinamik povezavo:
Lg je tukaj 1400eur https://www.mediamarket.si/ads/lg_65sk8... bo dober nakup.

flbroker ::

Bom pogledal, hvala.

Shkorc ::

Kako je lahko tukaj 1400EUR, ko je v večini drugih trgovin 2400EUR. Mal smrdi...

flbroker je izjavil:

Iscem 55-65in 4k TV od 500 do 1500 eur za starse pa se mi zacenja pocasi mesat v glavi od izbire, specifikacij in kratic. Ne vem zakaj je tako tezko kupit TV. Naj bo 4k, 120Hz, pa da ima lepe barve. Sem nasel dosti LG-jev pa vsakih ko grem pogledat review, najdem polno ljudi ki pravijo da je TV shit.. Najraje LG, Sony ali Samsung.
Glede review in videov, si tu poglej dva za isti model. Prvi je popolnoma nestrokoven, verjetno po nekem naročilu, s ciljem zlivanja gnojnice,

in drugi, ki je veliko bolj realn:

še kompletni test:
https://www.benchmark.rs/artikal/test_l...

Shkorc je izjavil:

Kako je lahko tukaj 1400EUR, ko je v večini drugih trgovin 2400EUR. Mal smrdi...

Kaj smrdi...,lahko ga kupiš tukaj je malo več https://www.starsmegastore.com/tv/led-l...
Ali pa 55 col https://www.starsmegastore.com/tv/led-l...

Shkorc je izjavil:

Kaj tale diši...,če uni smrdi....

https://www.gamingoase.de/de/kategorie3...

https://www.mediamarket.si/ads/lg_65sk8...

Shkorc ::

Če se cena razlikuje za faktor dva, nekaj smrdi - vseeno ali levo ali desno. Nekdo nateguje, pika. Kdo? Jaz ne vem.

OK, mojstrovalci ...

Ali je vredno kupiti nov LG OLED 65" B7 za 1.600 EUR?

Vprašanje ni, če je možno dobiti kaj drugega ali pa kaj se da dobiti za 10 EUR več ali manj, temveč samo, če je to resnično ugodna cena za ta model TV-ja ali ne.

Take stvari moraš spraševati? Kot bi vprašal, če je €15k dobra cena za brezhibnega Cayenna 3.6 letnik 2011.

Žal mi metafora ni pomagala, ker ne vem kakšne so običajne cene za brezhibne Cayenne 3.6 letnik 2011.

Bom poskusil še drugače: stvar je pred menoj na virtualni polici spletne trgovine. Ga je vredno vzeti ali niti ne, ker se ga lahko dobi tudi kje drugje za primerljivo ceno oziroma ima model tako velike znane hibe, da ga sploh ni vredno vzeti?

Analogno ga težko najdeš pod 20k.

B7 je praktično enak kot C7, za katerega je najnižja cena še vedno samo kak euro pod 2 jurja, tudi B7 je na idealo.de najnižje skoraj 2k, tako da...

Sam imam 65" C7, zelo zadovoljen.

Kul, hvala za razlago metafore in povzetek kje se sicer gibljejo cene za ta model TV-ja.

Konec koncev, vsi radi na nalepke napišejo astronomske popuste, vprašanje pa je, kaj je RRP, kaj dejanska cena in kaj popust. Glede na to, da se s TV-ji ne ukvarjam pogosto, raje vprašam, kot pa ugibam.
««
140 / 567
»»