Forum » Zvok in slika » Kateri 55" in večji LCD televizor?
Kateri 55" in večji LCD televizor?
Temo vidijo: vsi

fpbs ::
In če ti že cuka pri osnovnih operacijah, je samo za odmet in nič drugega.Točno tako, in to se dogaja že na testu najnovejšega Philips OLEDa z ugotovitvijo, da ima TV prešibko čipovje za brezhibno delovanje: https://translate.google.com/translate?...
This television also takes place in the long row of devices equipped with the Mediatek MT5891. The quad-core ARM Cortex-A53 has 2GB RAM, a Mali-T860 GPU and 16GB internal storage. It is the standard chipset for Android televisions. It suffices for a fairly smooth experience, but the television is exceptionally sometimes faltering, and we obviously did not want to see that. Android chipset slightly too weak for topmodel.

andrej69 ::
The Mediatek MT5891, with its quad-core ARM Cortex-A53 and Mali-T860 GPU has 2 GB of memory and 16 GB of internal storage. This is the standard chipset for Android televisions. It is sufficient for a smooth and pleasant experience, but you should not expect top performances.

AndrejO ::
B.S. Android ni in ne bo primeren sistem za TV, dokler ne bodo odzivni časi čisto vseh operacij pod 50ms. Dokler se bo "vsake toliko malo zatikalo" je to pač drek in pri nakupu TV-ja slabost in nikakor ne prednost.
Edino vprašanje je, če bo proizvajalce prej srečala pamet in bodo dali gor nekaj uporabnega ali pa se bo sistem pokrpal do te mere, da bo postal uporaben.
Edino vprašanje je, če bo proizvajalce prej srečala pamet in bodo dali gor nekaj uporabnega ali pa se bo sistem pokrpal do te mere, da bo postal uporaben.

XS!D3 ::
Ma sej v osnovi ni tako grozno (čeprav bi ga lahko precej zoptimizirali), ampak da bi vsaj proizvajalci vrgli not nek proper HW kot je npr. v Shieldu, bi bilo stanje že precej boljše. Vsaj za high end televizorje bi se spodobilo.
Jaz morem rečt, da sem sicer vsaj zaenkrat nad WebOSom (3.5) pozitivno presenečen, kar se samega delovanja tiče. Sem namreč pred kratkim vzel 65B7V ampak od smart dela nisem kaj dosti pričakoval (pač lanski model, poleg tega vem, da ni toliko appov, pa tudi samega OSa nisem poznal) in sem imel že v štartu namen uporabljat zunanji box (kar je zaenkrat tudi edina opcija, če želiš proper sound spravit na receiver, vsaj dokler ne bo eARC povsod). Pač je bil fokus dobit top sliko za to ceno. No pa recimo EON, YT, Netflix itd, deluje boljše kot na raznih cenejših boxih (tudi Mi Box), tako da če hočeš karkoli več, je edina opcija Shield ali Apple TV 4k (vsak ima svoje prednosti, na žalost nobeden ni idealen).
Jaz morem rečt, da sem sicer vsaj zaenkrat nad WebOSom (3.5) pozitivno presenečen, kar se samega delovanja tiče. Sem namreč pred kratkim vzel 65B7V ampak od smart dela nisem kaj dosti pričakoval (pač lanski model, poleg tega vem, da ni toliko appov, pa tudi samega OSa nisem poznal) in sem imel že v štartu namen uporabljat zunanji box (kar je zaenkrat tudi edina opcija, če želiš proper sound spravit na receiver, vsaj dokler ne bo eARC povsod). Pač je bil fokus dobit top sliko za to ceno. No pa recimo EON, YT, Netflix itd, deluje boljše kot na raznih cenejših boxih (tudi Mi Box), tako da če hočeš karkoli več, je edina opcija Shield ali Apple TV 4k (vsak ima svoje prednosti, na žalost nobeden ni idealen).

The Mediatek MT5891, with its quad-core ARM Cortex-A53 and Mali-T860 GPU has 2 GB of memory and 16 GB of internal storage. This is the standard chipset for Android televisions. It is sufficient for a smooth and pleasant experience, but you should not expect top performances.Andrej zopet zavajaš. To, kar si ti tu prilimal se nanaša na drugi slabši televizor, kjer zahteve niso tako visoke: https://homecinemamagazine.net/review-p...

gregor ::
glede počasnosti sony TV
najnovejši model
https://www.avforums.com/review/sony-br...
najnovejši model
https://www.avforums.com/review/sony-br...
It is here that things start to unravel for the AF8 with a slow and ponderous operating system that can see you waiting a number of seconds between button presses and something actually happening on screen. This can get incredibly infuriating using the TV day-in and day-out, especially when you also have an LG and Panasonic OLED next to it that have no issues whatsoever.

Dosti sem videl ,probal,ni popolnega tvja,naročil sem LG 55SK8500,vsaj Webos bo delal:DNe bodi skromen. Ta TV se lahko pohvali z najboljšim, najhitrejšim in uporabniku najboj prijaznem operacijskim sistemom, kjer zagotovo nebo nobenih štekanj. To je NanoCell FALD TV, z najnovejšim α7 procesorjem, Ultra luminance, ThinQ AI, in z multi HDR podporo.

cekr ::
Čisto vsi testniki se spravljajo nad Android. V resnici bi moralo pa vsakega zmrazit, ko pri rominirani firmi vidi procesor z napisom Mediatek. Dam 100€ več za prikazovalnik, samo pricinite mi gor raje Qualcommov ali pa Samsungov čip. Sploh problem je Sony, ki ima pod svojo streho dovolj boljših lastnih rešitev.
Vedno čakat, da bodo programerji rešili zablodo drobovine, je čisto mimo. Drobovina bi morala imeti še vsaj 200% rezerve za prihodnost. Ne, oni se igrajo s kitajskimi mlinčki.
Problem Androida je pa v tem, da ima jedro narejeno za osebne računalnike in enostavno rabi več moči in spomina. To sploh ni problem, samo razvojniki se morajo tega zavedat. To je tako kot v preteklosti, ko se je za vse probleme krivilo MS. V resnici so bili pa gonilniki od proizvajalca za bogpomagaj.
Vedno čakat, da bodo programerji rešili zablodo drobovine, je čisto mimo. Drobovina bi morala imeti še vsaj 200% rezerve za prihodnost. Ne, oni se igrajo s kitajskimi mlinčki.
Problem Androida je pa v tem, da ima jedro narejeno za osebne računalnike in enostavno rabi več moči in spomina. To sploh ni problem, samo razvojniki se morajo tega zavedat. To je tako kot v preteklosti, ko se je za vse probleme krivilo MS. V resnici so bili pa gonilniki od proizvajalca za bogpomagaj.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

DINAMIK ::
Kolikor sem videl in sprobal,bo zadovoljil moje potrebe;)videl sem,tudi,da ima raven panel odzgoraj:)ker Oled Philis 9002 ,Äe ga pogledaĹĄDosti sem videl ,probal,ni popolnega tvja,naroÄÂĂÂil sem LG 55SK8500,vsaj Webos bo delal:DNe bodi skromen. Ta TV se lahko pohvali z najboljĂĹĄĂÂim, najhitrejĂĹĄĂÂim in uporabniku najboj prijaznem operacijskim sistemom, kjer zagotovo nebo nobenih ĂĹĄĂÂtekanj. To je NanoCell FALD TV, z najnovejĂĹĄĂÂim α7 procesorjem, Ultra luminance, ThinQ AI, in z multi HDR podporo.
od strani,zgornji del na sredini ni raven,izstopa iz linije in to sem opazil na vseh teh kolikor sem jih videl :D
Zgodovina sprememb…
- spremenil: DINAMIK ()

Se opravičujem,k mi tale fon nekaj čudno piše:D. @Andrej sem si kupil paleto spekter barwww ,če bodo preveč sive in sprane:D

Se opravičujem,k mi tale fon nekaj čudno piše:D. @Andrej sem si kupil paleto spekter barwww ,če bodo preveč sive in sprane:D

@fpbs
Tukaj si preberi kar se tiče procesorja..Vsi si pač ne morejo izmišljevat..
https://translate.google.com/translate?...
Tukaj si preberi kar se tiče procesorja..Vsi si pač ne morejo izmišljevat..
https://translate.google.com/translate?...

Kolikor sem videl in sprobal,bo zadovoljil moje potrebe;)videl sem,tudi,da ima raven panel odzgoraj:)ker Oled Philis 9002 ,če ga pogledaš od strani,zgornji del na sredini ni raven,izstopa iz linije in to sem opazil na vseh teh kolikor sem jih videl :DKolikor sem jaz zasledil, so bili paneli za Philips 9002 zelo dolgo v nekem skladišču nepravilno skladiščeni, tako, da je prišlo do njihove deformacije.

blackmack ::
fpbs lahko prosim podaš vir te informacije...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: blackmack ()

fpbs lahko prosim podaš vir te informacije...
@fpbs ima alergijo na Philips. Če bi po Lucky Goldstarjevih prikazovalnikih lulali pa bi bili zanj še vedno najboljši.

leiito ::
Čisto vsi testniki se spravljajo nad Android. V resnici bi moralo pa vsakega zmrazit, ko pri rominirani firmi vidi procesor z napisom Mediatek. Dam 100€ več za prikazovalnik, samo pricinite mi gor raje Qualcommov ali pa Samsungov čip. Sploh problem je Sony, ki ima pod svojo streho dovolj boljših lastnih rešitev.
Je to potem isti chipset kot v kitajskih streaming boxih za €20? Skoraj ne morem verjeti, da bi imel Sony v flagshipih tak šrot, kako potem zmore sliko procesirat?
A je možno, da je tako narejen, da moč usmerja v obdelavo slike, ne pa toliko v upravljanje androida?
V vsakem primeru težko razumeti Sony, da ne razvije svojega OSa, mar bi se z Roku povezal, če je pretežko z nule začet, android očitno ni za tivije.

Je to potem isti chipset kot v kitajskih streaming boxih za €20? Skoraj ne morem verjeti, da bi imel Sony v flagshipih tak šrot, kako potem zmore sliko procesirat?
A je možno, da je tako narejen, da moč usmerja v obdelavo slike, ne pa toliko v upravljanje androida?
V vsakem primeru težko razumeti Sony, da ne razvije svojega OSa, mar bi se z Roku povezal, če je pretežko z nule začet, android očitno ni za tivije.
Mediatek Chipset opravlja z smart sistemom in osnovnimi podatki kar se tiče kvalitete slike. Kar pa se tiče napredne obdelave slike, pa je zadolžen poseben slikovni procesor-čip v tem primeru pri Sonyu x1 procesor ali x1 extreme.

fpbs lahko prosim podaš vir te informacije...O tem, da je rahlo zakrivljen, je bilo nekaj napisanega pred kakim pol leta. Žal ti po tolikem času vira ne morem najti, če pa ga bom, ga bom pa posredoval.
O rahli ukrivljenosti vem tudi jaz. Je večina Philips OLEDov in TVjev lanske serije, tudi moj. Mene bolj zanima tvoj vir, da je to zaradi nepravilnega skladiščenja dalj časa...

fpbs lahko prosim podaš vir te informacije...O tem, da je rahlo zakrivljen, je bilo nekaj napisanega pred kakim pol leta. Žal ti po tolikem času vira ne morem najti, če pa ga bom, ga bom pa posredoval.
O rahli ukrivljenosti vem tudi jaz. Je večina Philips OLEDov in TVjev lanske serije, tudi moj. Mene bolj zanima tvoj vir, da je to zaradi nepravilnega skladiščenja dalj časa...
Ni zaradi skladiščenja, temveč so bili določeni televizori že izdelani takšni za določen trg.. Kakor recimo ta model 2016.

Gregex ::
V bistvu noben TV ni ok in bolje, da nobenega ne kupiš glede na komentarje :D
Lg-ja lahko vzameš brez skrbi:))Za kakšen drug televizor drugega proizvajalca pa moraš dobro premisliti..![]()
Časa za premislek bo več kot dovolj tudi po nakupu med mletjem androida. Se strinjam s tabo. Prvi tvoj post vreden branja.

V bistvu noben TV ni ok in bolje, da nobenega ne kupiš glede na komentarje :D
Lg-ja lahko vzameš brez skrbi:))Za kakšen drug televizor drugega proizvajalca pa moraš dobro premisliti..![]()
Časa za premislek bo več kot dovolj tudi po nakupu med mletjem androida. Se strinjam s tabo. Prvi tvoj post vreden branja.
Nekateri ljudje ste pač smešni;)Kupite televizor pa mislite, da je potem ta vaš televizor najboljši na tržišču..

Zgodovina sprememb…
- spremenil: andrej69 ()

Sem pogledal še 1x zdaj za ukrivljenost. Vem da je nov bil na sredini malo ukrivljen navznoter. Se je opazilo na zgornjem robu, če si konkretno pogledal od strani. Sedaj pa ni več. Zgleda se je izravnal. Je pa že par mesecev obešen z VESA mountom na steno.

Vanadium ::
Ej kaj ku*ac šparajo naj lepo dajo notri amlogica ki je vedno veljal za najboljšo izbiro kar se supporta tiče za kodi ipd... Lepo s912 notri pa imaš top čip za gonit android tv, dodati lepo ene 16-32 gb hitrega ufs storage, lepo ena hladilna rebra gor da se ne pregreva, pa je to to. Ampak boh nedaj dat to ker bi bli ob 10-15€ zaslužka zaradi tega. Mi prav pride ena izreka bratskega naroda v uho ko vidim kako sranje od procesorjev rivajo notri: Sve če to narod da pozlati.

leiito ::
Še razlog več za nakup LGja, ki je že doslej v svoje naprave vgrajeval samo brezkompromisne komponente, z Alpha9 predstavlja pa zlati standard za procesorjemv tivijih.
https://www.lg.com/nz/ces2018/lg-lays-g...

Še razlog več za nakup LGja, ki je že doslej v svoje naprave vgrajeval samo brezkompromisne komponente, z Alpha9 predstavlja pa zlati standard za procesorjemv tivijih.
Še vsak prikazovalnik in predvsem računalniški monitor od Lucky Goldstarja, mi je deloval, kot da bi imel sprano sliko. Nobene nastavitve niso pomagale. Mogoče je sedaj kaj bolje. Vendar me ne prepriča.
Vidim, da ne razumeš, čemu je kakšen čip sploh namenjen. Alpha processor se ukvarja samo s pravilnim prikazom slike. Drug ARM procesor pa s samim UI-jem. Kar je tudi prav, ker drugače bi bila šele štala. Verjetno je tudi svoj procesor za dekodiranje posnetkov. No, vsaj spodobilo bi se tako.

Moje sprane farbe so že v Ljubljani
saj ne bom gledal slike..,kolikor vidim,bom samo govoril...,sonce ali džžžžž 

MrStein ::
Anroid/google-ov asistant, al' kako se že imenuje?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Važno, da kažejo neke skoraj neuporabne novosti. V srž problema se pa ne bodo spustili.

Važno, da kažejo neke skoraj neuporabne novosti. V srž problema se pa ne bodo spustili.Kaj pa je za tebe srž problema?
Sem že zgoraj napisal. Problem je samo v drobovini. Le zakaj bi dodajal potratne funkcije, ko pa drobovina ni sposobna normalno premleti že sam UI. Ko bo na tiskanem vezju za 200% rezerve, takrat naj se pa igrajo. Ni Android vsega kriv. Se mu pa pozna zgodovina, ki ima polno popravkov in obvodov. Včasih je boljše kakšno zadevo narediti na novo. No, samo tega časa ni, ker dajejo prehitro na plano nove nedodelane modele. Ni se treba tu obešat na Philips. So čisto vsi enaki packi.

Klemzy17 ::
Zdravo,
Mene pa zanima nekaj glede OLED in LED televizorjev. Vsi vemo da so sedaj nekako OLED televizorji na pohodu in da imajo super sliko, problem je seveda v ceni ki je krepko čez 2.000 eur. Vedno od televizorjev so mi bili nekako všeč SONY ker imajo najbolj realne barve in tudi kvaliteta mislim da je najboljša. Cena SONY LED televizorjev je malo padla od kar so na trgu tudi OLED televizorji, zanima me za tale model:
https://www.mimovrste.com/ultra-hd-4k-t...
Ta model tv-ja je v samem vrhu LED televizorjev kar se tiče sonya zdaj pa me zanima ali se lahko tak televizor kosa z kakovost slike proti recimo LG OLED ali pa PHILIPS OLED? Po tujih forumih ko berem so informacije take in drugačne, ko gledaš po hearvy normanu in pa bigbangu mislim da tam sploh ni realen pokazatelj kakovosti slike ker vsak nekako nastavi po svoje in potem ni to to....kaj mislite glede tega?
Lp,
Mene pa zanima nekaj glede OLED in LED televizorjev. Vsi vemo da so sedaj nekako OLED televizorji na pohodu in da imajo super sliko, problem je seveda v ceni ki je krepko čez 2.000 eur. Vedno od televizorjev so mi bili nekako všeč SONY ker imajo najbolj realne barve in tudi kvaliteta mislim da je najboljša. Cena SONY LED televizorjev je malo padla od kar so na trgu tudi OLED televizorji, zanima me za tale model:
https://www.mimovrste.com/ultra-hd-4k-t...
Ta model tv-ja je v samem vrhu LED televizorjev kar se tiče sonya zdaj pa me zanima ali se lahko tak televizor kosa z kakovost slike proti recimo LG OLED ali pa PHILIPS OLED? Po tujih forumih ko berem so informacije take in drugačne, ko gledaš po hearvy normanu in pa bigbangu mislim da tam sploh ni realen pokazatelj kakovosti slike ker vsak nekako nastavi po svoje in potem ni to to....kaj mislite glede tega?
Lp,

Hmm kaj pa vem nisem nekako za PHILIPSA, ker vsaki pravi da najbolj realne barve in najlepše ima SONY tako da nekako najbolj ciljam na SONY, ker pa je seveda OLED SONY tv predrag saj ne bi dal nikoli za TV čez 2.000 eur iščem nekaj kar se lahko približa OLED televizorjem. Slišim da imajo OLED tudi burn-in probleme....Je pa res da ima 65 incno OLED različico LG in da bi jo dobil že za 2600 eur, če poračunam davek in še malo zbijem ceno bi prišel pod 2000 eur. Misliš da je OLED LG boljši kot SONY, ki sem nalepil link?
Lp,
Lp,

XS!D3 ::
Hmm kaj pa vem nisem nekako za PHILIPSA, ker vsaki pravi da najbolj realne barve in najlepše ima SONY tako da nekako najbolj ciljam na SONY, ker pa je seveda OLED SONY tv predrag saj ne bi dal nikoli za TV čez 2.000 eur iščem nekaj kar se lahko približa OLED televizorjem. Slišim da imajo OLED tudi burn-in probleme....Je pa res da ima 65 incno OLED različico LG in da bi jo dobil že za 2600 eur, če poračunam davek in še malo zbijem ceno bi prišel pod 2000 eur. Misliš da je OLED LG boljši kot SONY, ki sem nalepil link?
Lp,
Lanske 65 LG OLEDe dobiš za cca. 2k z DDV. Jaz sem pred kratkim vzel 65B7V. Sem ugotovil, da kvaliteten LCD ni dosti cenejši in mi zaenkrat ni niti malo žal. Slika je za moje pojme vrhunska. Vrjamem sicer, da so letošnji modeli nekaj boljši, ampak cena je tudi precej višja....

Hmm kaj pa vem nisem nekako za PHILIPSA, ker vsaki pravi da najbolj realne barve in najlepše ima SONY tako da nekako najbolj ciljam na SONY, ker pa je seveda OLED SONY tv predrag saj ne bi dal nikoli za TV čez 2.000 eur iščem nekaj kar se lahko približa OLED televizorjem. Slišim da imajo OLED tudi burn-in probleme....Je pa res da ima 65 incno OLED različico LG in da bi jo dobil že za 2600 eur, če poračunam davek in še malo zbijem ceno bi prišel pod 2000 eur. Misliš da je OLED LG boljši kot SONY, ki sem nalepil link?Sony 9005 se v nobenem pogledu, razen v nekoliko višji svetilnosti ne more primerjat z OLEDom. Na burn-in lahko pozabiš. Glede Sonyjev in povezanih težav z Androidom si prečitaj nekaj strani nazaj. Če se ti ne mudi z nakupom, boš samo malo čez mejo, koncem leta dobil LG 65B8, kar precej pod 2000€.

Lp,
Kar se tiče prikaz barv ima Philips povsem enake kakor Sony..Še nekaj boljši, pa je recimo pri prikazu barv Panasonic. Toda to velja predvsem za televizorje najvišjega ranga. Toda tu so razlike res male. Seveda pa je odvisno od vsakega posameznika enemu se najbolj dopade Sony, drugemu Philips, tretjemu Panasonic..Odvisno pa je seveda tudi od panela in modela televizorja. Kar pa se tiče Sonya xe9005, se seveda ne more primerjat z OLED televizorji:))Predvsem pa ne ta model Sonya, ki nima X1 Extrem procesorja, pa tudi ima samo 45 con zatemnenja. Tukaj imaš nekaj slik Philipsa 8102. Sicer pa, če iščeš televizor predvsem na osnovi čim kvalitetnejšega prikaza barv, potem se boš moral odločit za OLED, ali kakšen model z Nano Cell ali QD panelom..

Hmm kaj pa vem nisem nekako za PHILIPSA, ker vsaki pravi da najbolj realne barve in najlepše ima SONY tako da nekako najbolj ciljam na SONY, ker pa je seveda OLED SONY tv predrag saj ne bi dal nikoli za TV čez 2.000 eur iščem nekaj kar se lahko približa OLED televizorjem. Slišim da imajo OLED tudi burn-in probleme....Je pa res da ima 65 incno OLED različico LG in da bi jo dobil že za 2600 eur, če poračunam davek in še malo zbijem ceno bi prišel pod 2000 eur. Misliš da je OLED LG boljši kot SONY, ki sem nalepil link?Sony 9005 se v nobenem pogledu, razen v nekoliko višji svetilnosti ne more primerjat z OLEDom. Na burn-in lahko pozabiš. Glede Sonyjev in povezanih težav z Androidom si prečitaj nekaj strani nazaj. Če se ti ne mudi z nakupom, boš samo malo čez mejo, koncem leta dobil LG 65B8, kar precej pod 2000€.
Misliš tale model?
https://www.mimovrste.com/oled-televizo...
Skoraj ne verjamem da bi padel pod 2000 eur samo za 3-4 mesece...
Lp,

Misliš tale model?
https://www.mimovrste.com/oled-televizo...
Skoraj ne verjamem da bi padel pod 2000 eur samo za 3-4 mesece...
Lp,
V Sloveniji ga vsekakor letos ne boš dobil za 2.000 evrov:))Zanimivo, da je tudi v tujini ta model celo dražji od modela C8, ki je vsekakor kvalitetnejši.. Za takšen denar že dobiš pri nas model Philipsa 873, ki je vsekakor kvalitetnejši od Lg modela B8..