» »

Kateri 55" in večji LCD televizor?

Kateri 55" in večji LCD televizor?

Temo vidijo: vsi
««
395 / 567
»»

Furbo ::

Ni mi jasno od kje se sploh še jemlje 50hz, ker je 100hz imel že moj 10+ let star philips.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

andrej69 ::

Furbo je izjavil:

Ni mi jasno od kje se sploh še jemlje 50hz, ker je 100hz imel že moj 10+ let star philips.

Kot prvo 50Hz osveževanje panela zadostuje danes še vedno za veliko večino vsebin.. Posebej, če je procesor za obdelavo slike kvaliteten in sam algoritem za gibanje slike deluje kakor treba:) Načeloma se 100Hz osveževanje panela potrebuje predvsem za igranje iger in za šport. Kot drugo pa obstajajo televizorji z 100Hz osveževanjem, toda je cena nekoliko višja..

Ales ::

Kot prvo... Philips... kot drugo... Philips... kot tretje... Philips...

...spet ti s tvojim zavajanjem potencialnih kupcev in lifranjem zastarelih modelov televizij.

"Vsaka zanič lastnost TV-ja je super, kadar je to Philips!" bi si moral dati v podpis, da nam vsem prihraniš muke branja teh neumnosti.

Ales je izjavil:

Kot prvo... Philips... kot drugo... Philips... kot tretje... Philips...

...spet ti s tvojim zavajanjem potencialnih kupcev in lifranjem zastarelih modelov televizij.

"Vsaka zanič lastnost TV-ja je super, kadar je to Philips!" bi si moral dati v podpis, da nam vsem prihraniš muke branja teh neumnosti.

Če pa te nihče ne sili brati mojih komentarjev, pa ne boš imel nikakršnih muk:))

fpbs ::

andrej69 je izjavil:

Furbo je izjavil:

Kot prvo 50Hz osveževanje panela zadostuje danes še vedno za veliko večino vsebin.. Posebej, če je procesor za obdelavo slike kvaliteten in sam algoritem za gibanje slike deluje kakor treba:) Načeloma se 100Hz osveževanje panela potrebuje predvsem za igranje iger in za šport. Kot drugo pa obstajajo televizorji z 100Hz osveževanjem, toda je cena nekoliko višja..

Furbo, tvoj 10 let star Philips je bil še izdelan, ko je bil Philips še pod okriljem LGeja.
Drugače pa pri 50 Hz osveževanju slike, procesor nima veliko dela, povsem drugače je pa pri 100Hz, ko mora procesor med dve sliki sproducirat in vstavit vmesno sliko, in tu se zahteva veliko bolj zmogljiv procesor. Tako, da je Andrej tvoje nabijanje s 50Hz čisto zavajanje.

fpbs je izjavil:

andrej69 je izjavil:

Furbo je izjavil:

Furbo, tvoj 10 let star Philips je bil še izdelan, ko je bil Philips še pod okriljem LGeja.
Drugače pa pri 50 Hz osveževanju slike, procesor nima veliko dela, povsem drugače je pa pri 100Hz, ko mora procesor med dve sliki sproducirat in vstavit vmesno sliko, in tu se zahteva veliko bolj zmogljiv procesor. Tako, da je Andrej tvoje nabijanje s 50Hz čisto zavajanje.

Povsod je važen zmogljiv procesor kakor pri 50Hz tako pri 100Hz osveževanjem slike:)
Računanje vmesnih slik je danes prepuščeno slikovnemu procesorju v televizorju in lahko pomembno vpliva na kakovost prikazane slike - čim boljši je procesor pri računanju vmesnih posnetkov, tem lepša bo slika. Današnji televizorji LCD ali projektorji lahko prikazujejo samo neprepleteno sliko, zato mora slikovni procesor običajne, prepletene televizijske signale (576i, 1080i) naprej razplesti, to pomeni, da morajo iz 50 polslik na sekundo izračunati 50 polnih slik. Televizorji, ki se ponašajo z oznako 100 Hz potem izračunajo še vmesne slike, tako, da prikažejo 100 slik na sekundo.

andrej69 je izjavil:

čim boljši je procesor pri računanju vmesnih posnetkov, tem lepša bo slika..

Točno tako , kot si zapisal, če pa teh vmesnih "posnetkov" ni, potem je slika slabša.

fpbs je izjavil:

andrej69 je izjavil:

čim boljši je procesor pri računanju vmesnih posnetkov, tem lepša bo slika..

Točno tako , kot si zapisal, če pa teh vmesnih "posnetkov" ni, potem je slika slabša.

Toda to velja predvsem za dimanične scene kot je gledanje športa in pa igranje iger.

MrStein ::

Pomirite se, srednji in nižji rang imajo povečini 50/60 Hz. Tudi recimo LG OLED serije A.

Filmi so itak 24 Hz.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

darck ::

MrStein je izjavil:

Pomirite se, srednji in nižji rang imajo povečini 50/60 Hz. Tudi recimo LG OLED serije A.

Filmi so itak 24 Hz.

Kaki 24 Hz filmi, tukaj nekaj ne štima,ker filmi so po večini narejeni v 24 FPS-frames per second in ne v nekih hertzih.

Hz dobesedno pomeni "per second".
Motiti se je človeško.

MrStein je izjavil:

Dobesedno pomeni hertz oz. herc in je fizikalna enota poimenovana po Heinrichu Rudolfu Hertzu. Drugače pa ja, prešprical je fiziko in frekvence, sicer bi vedel, da enota označuje en dogodek na sekundo in se uporablja za različne periodične dogodke.

Ales je izjavil:

MrStein je izjavil:

Dobesedno pomeni hertz oz. herc in je fizikalna enota poimenovana po Heinrichu Rudolfu Hertzu. Drugače pa ja, prešprical je fiziko in frekvence, sicer bi vedel, da enota označuje en dogodek na sekundo in se uporablja za različne periodične dogodke.

Skratka isto, kot ti je rekel predhodnik, samo da je povedal vsem razumljivo.

A komu ni razumljivo, kar sem napisal?

Smo le na tehničnem oz. tehnološkem forumu, folk bi moral biti sposoben prebrati in razumeti malo daljši stavek ali dva o tem, kaj je Hz, po možnosti v slovenščini.

In mislim, da tudi je sposoben... Morda tudi željan, če še ne ve?

Ales je izjavil:

MrStein je izjavil:

Ja, verjetno redko kdo ve da "per second" po naše pomeni "na sekundo". Hvala za razlago! ;)
Motiti se je človeško.

Zvezdica27 ::

Osveževanje Hz niti pod razno ni isto kot render neke datoteke ali igre, recimo, 50 fps. Eno je namreč lastnost panela, drugo pa render nekega programa. Včasih se ujame, a večinoma se ne. Zato imaš lahko resolucijo 4k, ki pač jo panel kaže na 120 Hz, vendar če bo igra predvajala 24fps, to pač ne bo isto (ker slika bo e vedeno soveževana 120Hz)

Fak... saj ni čudno, da se niti to ne morete zmeniti kaj je dober TV.

Kako nastavim, da tele teme več ne bo med mojimi "mojimi temami"?

zz

stanci50 ::

Pozdravljeni.Marsikje vidim,da imajo tv prižgan cel dan samo za poslušanje radia oz.glasbe.Res me zanima,koliko to vpliva na obrabo tv-ja oz displeja ter na porabo elektrike.Osebno mislim,da to zelo vpliva na življensko dobo tv-ja in da se potem mnogi neupravičeno jezijo nad kvaliteto tv-ja,ali pa predčasno iztrošenostjo.Kaj menite?

Pri nekaterih televizorjih se da izklopiti zaslon prav za ta namen.
Drugače pa seveda, za tv so to normalne 'delovne ure'.

mAXTER ::

Vem da že najbrž stokrat predebatirano ampak v ožji izbor sem dal Lg C1 ter Sony A80J oled televizorja. Gleda se primarno Netflix, Youtube, filmi ter serije s travnikov, sd kanalov oz. tv kanalov skoraj ne gledam, igre občasno ampak imam Xbox series S konzolo ki ima output itak samo do 60fps 1440p tako da tu po moje neke razlike tudi ne bi opazil.

Sony naj bi imel boljšo out of the box sliko, Lg manj odseva, Sony mi bolje paše ker ima tv višji odmik ekrana od podna kredence glede na mojo postavitev gledanja, ampak overall pa še vedno nekako bolj vsi hypajo Lg C1. Za sam sistem vmesnika tv-a mi je vseeno ker smart funkcij ne uporabljam ter vse šibam preko konzole. Cena je pa ista za oba tv-ja.

Kakšno mnenje ali misel na to?

rdecaluc ::

Zdravo.

Že kakšni 2 leti ne spremljam novosti o TVjih. Ali se sedaj dobi kakšn spodoben 65"/70"/75" TV za tam okrog 700€. Gor bo priklopljen satelitski TV Box, mogoče kdaj tudi še igralna konzola.

Trenutno je tle en zelo star 100hz Philips, ki pa je s svojimi 42" postal malo premajhen.

Lp
Est modus in rebus. ,typos

Pat_MaGroin ::

mAXTER je izjavil:

Vem da že najbrž stokrat predebatirano ampak v ožji izbor sem dal Lg C1 ter Sony A80J oled televizorja. Gleda se primarno Netflix, Youtube, filmi ter serije s travnikov, sd kanalov oz. tv kanalov skoraj ne gledam, igre občasno ampak imam Xbox series S konzolo ki ima output itak samo do 60fps 1440p tako da tu po moje neke razlike tudi ne bi opazil.

Sony naj bi imel boljšo out of the box sliko, Lg manj odseva, Sony mi bolje paše ker ima tv višji odmik ekrana od podna kredence glede na mojo postavitev gledanja, ampak overall pa še vedno nekako bolj vsi hypajo Lg C1. Za sam sistem vmesnika tv-a mi je vseeno ker smart funkcij ne uporabljam ter vse šibam preko konzole. Cena je pa ista za oba tv-ja.

Kakšno mnenje ali misel na to?

A80J je dražji od LG, a ni?

mAXTER ::

Pri Maksproju je izenačena cena ker so spustil 77" Sony model na 2899€ medtem ko se najcenejši LG dobi sicer za 100€ manj ampak je neka fora v tem za kateri trg je delan, tako da so cene različne glede na regijo.

Pat_MaGroin ::

Aja 77" :).

rdecaluc je izjavil:

Zdravo.

Že kakšni 2 leti ne spremljam novosti o TVjih. Ali se sedaj dobi kakšn spodoben 65"/70"/75" TV za tam okrog 700€. Gor bo priklopljen satelitski TV Box, mogoče kdaj tudi še igralna konzola.

Trenutno je tle en zelo star 100hz Philips, ki pa je s svojimi 42" postal malo premajhen.

Lp

Iz kakšne razdalje pa gledaš televizor..?

Gledalo se bo iz razdalje med 3 in pa 8 metrov, torej da tud iz terase vidš notri na TV. Zato bi vsaj 65", če ne večji.

tattoo ::

mAXTER je izjavil:

Pri Maksproju je izenačena cena ker so spustil 77" Sony model na 2899€ medtem ko se najcenejši LG dobi sicer za 100€ manj ampak je neka fora v tem za kateri trg je delan, tako da so cene različne glede na regijo.

Za kateri tv si se odločil LG ali Sony?

tattoo je izjavil:

mAXTER je izjavil:

Za kateri tv si se odločil LG ali Sony?

Pa tukaj med tema dvema z temi 100 eur razlike se bolje splača vzeti SONY,ko veš,da imaš sliko na mestu(gibanje slike,prikaz črnih detaljev,več aplikacij na izbiro.......)

rdecaluc je izjavil:

Gledalo se bo iz razdalje med 3 in pa 8 metrov, torej da tud iz terase vidš notri na TV. Zato bi vsaj 65", če ne večji.

Tukaj je težava , ker imaš veliki razpon odaljenosti gledanja, tako, da je tukaj teško določit kakšna velikost bi bila najboljša izbira.. Kot drugo pa je težava denar, ki si ga pripravljen odšteti za televizor:)

Bomo pogledal. Izbire je kar nekaj za okrog 700ish €

Philips 58PUS8506 je 699€, Philips 70PUS8506/12 999€ razen če je tud ta serija slaba?

Sicer pa Samsung QE55Q80A za 799€, QE65Q60T 789€ bi pa se blo pol fajn stegnt vsaj do QE65Q70A ki pa je že dražja :)

Sony nebi. TCL, Toshiba, HiSense pa nimam izkušenj.

rdecaluc je izjavil:

Philips 58PUS8506 je 699€, Philips 70PUS8506/12 999€ razen če je tud ta serija slaba?

Sicer pa Samsung QE55Q80A za 799€, QE65Q60T 789€ bi pa se blo pol fajn stegnt vsaj do QE65Q70A ki pa je že dražja :)

Od teh so vsi zelo dobri modeli, ne bi pa ti priporočal za gledanje filmov in serij Samsung modela serije 8 kateri ima IPS panel. Razen, če se bo televizor gledal večinoma v osvetljenem prostoru:)

rdecaluc je izjavil:

Ne moreš primerjat nobenega od teh TPV Philipsov z omenjenimi Samsungi.

Seveda ni zadnji model televizorja ampak eden pred tem gre se pa za televizor Sony KE65 XH9005 kateri je po solidni ceni in mislim,da ga še nisem videl prodajati pri nas ceneje. Se pravi televizor je FALD zasnove in je bil pred dvema letoma hit prodaje saj ni toliko veliko stal a ponujal kar veliko dobrih lasnosti. Tako,da kdor išče televizor te velikosti 65" za ceno nič več kakor 1.000 EUR potem je ta model televizorja kar dobra izbira vsaj jaz tako mislim saj ne more biti neki Philips,Samsung,TCL,Hisense ali LG kateri niso FALD zasnove boljša izbira a cena je skoraj ista.

https://www.bigbang.si/sony-ke65xh9005p...

Sony 65XH9005

Sony 65XH9005

Superboyy ::

andrej69 je izjavil:

Računanje vmesnih slik je danes prepuščeno slikovnemu procesorju v televizorju in lahko pomembno vpliva na kakovost prikazane slike - čim boljši je procesor pri računanju vmesnih posnetkov, tem lepša bo slika.

Kdo dejansko uporablja način vmesnih slik?

Pri drami naredi cheap soap opera efekt, pri akciji pa se opazijo artefakti pri interpolaciji slik, kjer je med dvema slikama velika razlika.

Tukaj se lepo vidi.

Motion smoothing and judder.

Superboyy ::

Kaderi kjer se kamera počasi obrača po sceni bodo izgledali ok. Z razlogom niso izbrali kadra kjer recimo teče po travniku med eksplozijami.

Ta ekran kjer "šteka" slika ima druge probleme. Izgleda kot screen tearing.

Tukaj se lepo vidi. Povsod kjer je večji premik se vidi ghosting artefaktov.

Meni je to negledljivo.

Ganon ::

To je povsem odvisno od televizorja. Ampak ne glede na vse, glajenja gibanja se ne vklopi nikoli. Vsebine izgledajo obupno, nastopi efekt "žajfnice".

Pri meni,ko se prikazuje kakšna nadaljevanka je vse vredu do takrat,ko pokažejo počasen posnetek takrat pa se vidi neenakomerno premikanje in sem probal vse mogoče nastavitve ampak nikoli ni nič kaj bolje.

Ganon je izjavil:

To je povsem odvisno od televizorja. Ampak ne glede na vse, glajenja gibanja se ne vklopi nikoli. Vsebine izgledajo obupno, nastopi efekt "žajfnice".

Tako kot si napisal:) Nima vsak televizor nakega procesorja..

neosonic ::

https://www.electronic4you.si/lg-oled55...

A ima kdo kakšne izkušnje s to trgovino? Znajo biti kakšni problemi, ker izgleda, da so televizorji v Avstriji?

mat xxl ::

Nobenih težav, če boš naročil v SLO, bo cena vsaj 3% višja, ker pri njih je 19% ddv , pri nas pa 22%, če greš ti tja bo 19%, če ti pošljejo sem morajo našega obračunati in odvesti .

Za take velike stvari svetujem izlet v Celovec in nakup tam......

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mat xxl ()

neosonic ::

mat xxl je izjavil:

Nobenih težav, če boš naročil v SLO, bo cena vsaj 3% višja, ker pri njih je 19% ddv , pri nas pa 22%, če greš ti tja bo 19%, če ti pošljejo sem morajo našega obračunati in odvesti .

Za take velike stvari svetujem izlet v Celovec in nakup tam......

Hvala!

neosonic je izjavil:

https://www.electronic4you.si/lg-oled55...
A ima kdo kakšne izkušnje s to trgovino? Znajo biti kakšni problemi, ker izgleda, da so televizorji v Avstriji?

Mislim, da se ti ne splača hodit v Avstrijo, tu je cena samo 30€ višja:
https://www.makspro.si/oled-tv-sprejemn...

Ja za 30 EUR razlike se ne splača hodit v Avstrijo jaz tudi za 80-100 eur razlike v ceni ne bi šel zato v Avstrijo po TV.

skyform ::

Ganon je izjavil:

To je čist stvar okusa. Dosti ljudi koristi funkcijo glajenja slike, ni vsak proti SOE.

Ajnstajn` ::

kaj je trenutno best p/p pri 500€ +-10% 55' ?
//

krco77 ::

Ajnstajn` je izjavil:

kaj je trenutno best p/p pri 500EUR +-10% 55' ?

Mogoče bi biu tale? ;)
https://www.makspro.si/panasonic-tv-spr...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: krco77 ()

Ajnstajn` ::

kaj pa tam okoli 600€ ?
//

Ajnstajn` je izjavil:

kaj pa tam okoli 600€ ?

Za ta denar že dobiš Samsunga QLEDa:
https://www.moj-tv.com/artikel/led-tv/q...
https://edigital.si/led-tv-sprejemniki/...
Ali Hisense: https://www.makspro.si/avdio-in-video/t...
Če bo to družinski TV, in se zahteva široki kot gledanja LG NanoCell: https://www.makspro.si/avdio-in-video/t...

Mogoče kdo ve kaj bi lahko bilo vzrok,da televizor danes več ne predvaja iz HDMI2 vhoda še včeraj je normalno delovalo. Na ta vhod sem imel priključen Blu-ray DVD player in drugače pa je televizor zaznal,da je na ta vhod priključen eden aparat to se lepo vidi,ko priklopiš ali izklopiš iz vhoda v TV. Sem potem probal vse variante od menjava kablov do priklopa TV Boxa na ta vhod kjer od začetka se slika pojavi in zamrzne potem pa se box kar sam resetira kot,da bi ga na novo zagnal in čez cel zaslon se pojavi rumena barva in tako stoji. V glavnem Box se ne sme nič resetirati če jaz samo VIDEO kabel premikam po HDMI vhodih a v mojem primeru se pa to dogaja. A je mogoče programska napaka saj pred nekaj dnevi sem naredil posodobitev in tudi danes sem jo probal pa ni nobene nove. Spet je pa zanimivo,da televizor ko je bil NOV ni bilo glasu na HDMI3 vhodu a sedaj pa je saj imam na tem vhodu priključen Blu-ray player.
verjetno je ta vhod šel rakom žvižgat in dobro,da jih je še nekaj ostalo saj TV ne mislim na servis poiljat,ker nadomestnega ne bom dobil :)) a brez televizorja pa ves ta čas ni mogoče biti.
««
395 / 567
»»