» »

Kateri 40-50" LCD televizor?

Kateri 40-50" LCD televizor?

Temo vidijo: vsi
««
26 / 67
»»

andrej69 ::

Prenest Kodija iz Google play trgovine, in ga namestit mora znati še otrok.. Kar pa se tiče vgrajenih predvajalnikov, niso nikakor na nivoju zunajih predvajalnikov:)) Pa je to lahko Sony, Panasonic itd.. Zato se tudi za testiranje televizorjev, uporabljajo kvalitetni zunanji predvajalniki..! Ta vgrajeni predvajalnik je vreden par evrov, tako, da se ne more nikakor primerjat z namenskimi video predvajalniki..

skyform ::

Ej veš kaj ti meni rajši povej, ti imaš tolko podatkov od Philipsa, kdaj bo prišel OLED804 v prodajalne, ker bom ga mogoče nabavil. Kaj se letos dogaja z Philipsom, tudi tale 7304 The One je bil nekam pozen, še le pred mesecem prišel v prodajalne, ponavadi so dosti hitrejši in že izdajajo TVje spomladi.

Pa evo ti mojega 7303 toliko da me neboš imel za lažnivca, ker vidim da rad obsojaš ljudi da lažejo.

https://imgur.com/IT3hJy7
https://imgur.com/3BjwHl6
https://imgur.com/DjI04gx

Na prvi sliki ga v studio primerjam z različnimi TVji, na drugih dveh pa je že v prostoru kjer je tudis edaj in ga gledajo otroci, ko vidiš sta dva enaka bela WD diska v prvi in drugi sliki, za dokaz, da me ne boš obsojal, da so to slike od drugih ali različnih uporabnikov, tudi po datumo lahko vidiš da je bilo slikano tri dni zapored z iPhone SE.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: skyform ()

andrej69 je izjavil:

Prenest Kodija iz Google play trgovine, in ga namestit mora znati še otrok.. Kar pa se tiče vgrajenih predvajalnikov, niso nikakor na nivoju zunajih predvajalnikov:)) Pa je to lahko Sony, Panasonic itd.. Zato se tudi za testiranje televizorjev, uporabljajo kvalitetni zunanji predvajalniki..! Ta vgrajeni predvajalnik je vreden par evrov, tako, da se ne more nikakor primerjat z namenskimi video predvajalniki..

To spet ne bo držalo, dosti ljudi ki so stari med 50 in 70 tega ne bo znalo narediti in se jim sploh ne sanja kaj je mx player ali da morajo sploh kaj tekega prenesti, pa mx player dostikrat zataji brez posodobljenega kodeka tako da še moraš kodek prenesti in to je že vse precej kompleksno za ljudi v teh letih.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: skyform ()

skyform je izjavil:

Ej veš kaj ti meni rajši povej, ti imaš tolko podatkov od Philipsa, kdaj bo prišel OLED804 v prodajalne, ker bom ga mogoče nabavil. Kaj se letos dogaja z Philipsom, tudi tale 7304 The One je bil nekam pozen, še le pred mesecem prišel v prodajalne, ponavadi so dosti hitrejši in že izdajajo TVje spomladi.

Kar se tiče modela 804, bo na voljo najverjetneje nekje konec Septembra v začetku Oktobra. V tujini najverjetneje še nekoliko prej. Kar se tiče Philips televizorjev, vsako leto pridejo na tržišče pozno poleti, določeni modeli kakor pa OLED pa tudi v Jeseni. Isto je z Panasonic Televizorji. Spomladi so ponavadi kot prvi, na voljo Samsung in Sony televizorji, sledijo pa še Lg televizorji.

skyform je izjavil:

andrej69 je izjavil:

To spet ne bo držalo, dosti ljudi ki so stari med 50 in 70 tega ne bo znalo narediti in se jim sploh ne sanja kaj je mx player ali da morajo sploh kaj tekega prenesti, pa mx player dostikrat zataji brez posodobljenega kodeka tako da še moraš kodek prenesti in to je že vse precej kompleksno za ljudi v teh letih.

Saj ljudje takšne starosti, ponavadi tako ne gledajo drugega kot tv program:)) Saj vidim osebno sam, ko pridejo ljudje takšne starosti kupit televizorje, pa jih malo povprašaš kaj bodo pa gledali, večinoma dobiš odgovor tv program.. Sicer, pa imajo vsi ti ljudje najbrž kakšnega otroka, pa jim lahko pomagajo.. Tudi jaz staršem pomagam, če jim že ni kaj jasno.. Tako, da danes pa to res ni kakšna večja težava:)

andrej69 je izjavil:

skyform je izjavil:

Kar se tiče modela 804, bo na voljo najverjetneje nekje konec Septembra v začetku Oktobra. V tujini najverjetneje še nekoliko prej. Kar se tiče Philips televizorjev, vsako leto pridejo na tržišče pozno poleti, določeni modeli kakor pa OLED pa tudi v Jeseni. Isto je z Panasonic Televizorji. Spomladi so ponavadi kot prvi, na voljo Samsung in Sony televizorji, sledijo pa še Lg televizorji.

Hvala, kakšna bo pa cena za 55" ko bo izšel, okrog 2000€ ali majn?

skyform je izjavil:

andrej69 je izjavil:

skyform je izjavil:

Najverjetneje bo cena nekje okoli 1.800 evrov. Dobra izbira pa bo tudi model 754, brez Androida, ki bo še nekoliko cenejši..

andrej69 je izjavil:

skyform je izjavil:

andrej69 je izjavil:

skyform je izjavil:

Najverjetneje bo cena nekje okoli 1.800 evrov. Dobra izbira pa bo tudi model 754, brez Androida, ki bo še nekoliko cenejši..

Ne, ne android mora bit pa saj 8 serija :P

@skyform

Mogoče je najboljša izbira model 854, ki ima vrtljivo stojalo.

andrej69 je izjavil:

@skyform

Sem videl ja, ampak mi ni všeč, samo stojalo mi je na 804 bolj všeč in ne potrebujem vrtljivega stojala, ker ima OLED tako in tako super vidni kot in se bo večinoma gledal naravnost.

skyform je izjavil:

andrej69 je izjavil:

@skyform

Sem videl ja, ampak mi ni všeč, samo stojalo mi je na 804 bolj všeč in ne potrebujem vrtljivega stojala, ker ima OLED tako in tako super vidni kot in se bo večinoma gledal naravnost.

Kakor želiš..;)

MrStein ::

Da ne boste preveč androida in player app-ov grajali, tole sem dobil med predvajanjem playliste v Youtube aplikaciji na "neumnem" Sony TV:

Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

easyrider3 ::

MrStein je izjavil:

Da ne boste preveč androida in player app-ov grajali, tole sem dobil med predvajanjem playliste v Youtube aplikaciji na "neumnem" Sony TV:

ha ha ha je zaštekal sigurn zarad androida sej nič kaj drugače ni pri telefonih ko jih je treba včasih dati na ponovni zagon. Prešvoh strojna oprema in te tak potem doleti.

Konlov ::

Ima super vidni kot in se bo večinoma gledal naravnost :))

giros ::

TV mojstri!

Kaj bi priporočali kot budget opcijo za nezahtevnega uporabnika? V povprečju verjetno 1h na dan serije/filmi. Priklopila se bo tudi konzola. Raje kakšno inčo več, kot manj, vsaj 50" bi bilo fajn.

Ciljam na 300-400 eur, manj je več. Kakšne šanse imam?

giros ::

Hvala!

Panasonic in LG sta mi oba precej všeč. Bolj se nagibam k LG. Bom verjetno kar naročil.

neocodexx ::

Sem šel včeraj prvič po trgovinah malo v živo pogledat razliko med temi modeli, kljub temu da verjetno niso nastavljeni optimalno se na določenih vidijo razlike takoj... Gledal sem pa na kontraste in globino črne, ker je meni to res najbolj pomembno saj načeloma uporabljam tv samo za filme, serije in se vedno gleda zvečer v temi, v namenski sobi za domači kino.

To so seveda čist moja osebna mnenja oz. bolj prvi vtisi, nisem noben strokovnjak, me je pa par stvari presenetilo...

OLED in samsungova Q90 serija popolnoma izstopata, če ne bi vedel bi lahko rekel da je Q90 = OLED (mora tudi biti za takšno ceno) vrhunsko

Razlike med samimi OLEDI ali Q90 je težko najti, vsak model je bil ogromen napredek nad vsem ostalim.

Q70 se že opazi da več nima tako dobrega dimminga, in je primerljiv z XF90, ampak še vedno boljši.

Ne vem kaj je bilo z razstavljenim XF90, ampak me je razočaral, pričakoval veliko več. Mogoče je bilo kaj slabo nastavljeno, ampak črne so bile zelo sive, Q70 se je pri tem odrezal bolje (sem pričakoval obratno ampak bi po videnem se raje odločil za Q70)

Skratka, zelo navdušen nad QLED (razen Q60, ta sicer ima malo bolj žive barve od kakšnega poceni leda ampak dimming/črne so porazne)

Ogledal sem si še 2 philipsa, eden je bil izgleda nek starejši in poceni IPS panel serije 6xxx in kontrasti so bili res eni najslabših kar sem videl.

Zraven je bil pa še 7304, sicer se ne spomnim ali je bil 43" (IPS) ali 50" (VA) eden od teh, rekel bi da sigurno VA ker je imel res dobre kontraste. Po tem kar sem videl na 6xxx sem z rahlo paniko začel preučevati sliko (tu spet res samo gledam na kontrast in črne) in po videnem lahko rečem da je bil dimming drastično boljši od 6xxx oz. že v rangu XF90, definitivno boljše od Q60. Čakam še, da dobim 7304 VA model na dom, ampak po videnem izgleda da sem dobro izbral (sem se res bal, da bo slabše in ga bo kak XF90 odpihnil tko da res ne vem kaj je bilo s tistim razstavljenim modelom, črne na 7304 so res izgledale boljše kot na sonyju).

V bistvu zdaj ko pomislim, se mi zdi da je bila večja razlika med 7304 in XF90 kot iz 6 na 7, ampak tu res nekaj ni štimalo, mogoče XF90 nisem gledal iz pravega kota ker je bil postavljen zelo nizko, 7304 pa na višini oči. Bi moral še enkrat it preverit, ne tole preveč resno vzet.

Oba philipsa sta bila zraven OLED zaslona tako da sem lahko direktno primerjal z 10/10 zaslonom in za dimming/kontrast bi jim dal ocene 6xxx: 1/10, 7304: 7/10, Q70: 8/10 XF90 = 6/10, RU8000 = 5/10, RU7xxx = 4/10, oledi in Q90 seveda 10/10... Mogoče bi pri Q90 najdel razlike če bi res bil zelo pikolovski in bi testiral v temni sobi ter ne v trgovini bi opazil, vendar na prvi pogled bi to res marsikoga prepričalo da se gre za OLED.

Če bi še enkrat kupoval bi se sigurno odločil in priporočil Q70 v srednjem rangu, in če se ne motim o 7304 potem se mi tudi ta zdi zelo dobra izbira, če bi raje imel ambilight ni tako daleč od Q70. Prvi vtisi, seveda, na razstavljenih tv v trgovini...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: neocodexx ()

ups double post

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: neocodexx ()

Bi pa popravil par stvari v mojem postu oz. se nisem dobro izrazil, ko sem pogledal XF90 je bil na temnih posnetkih opazen dokaj slab dimming in sivine v primerjavi ob zraven stoječem OLEDU, in tu ali nekaj ni bilo nastavljeno prav ali pa je bil kriv kot gledanja. Se mi ne zdi prav, ker ko sem primerjal 7304 in OLED iz istega vidnega kota razlika ni bila tako očitna, in je imel philips več kot zadovoljivo črno, bolje kot bi pričakoval za zaslon ki ni FLAD in po nobeni logiki ne bi smel biti boljši od XF90. To me zdaj tako muči, da moram ob prvi priliki res še enkrat it pogledat mogoče še zatežim prodajalcu če lahko pogleda nastavitve...

neocodexx je izjavil:

Bi pa popravil par stvari v mojem postu oz. se nisem dobro izrazil, ko sem pogledal XF90 je bil na temnih posnetkih opazen dokaj slab dimming in sivine v primerjavi ob zraven stoječem OLEDU, in tu ali nekaj ni bilo nastavljeno prav ali pa je bil kriv kot gledanja. Se mi ne zdi prav, ker ko sem primerjal 7304 in OLED iz istega vidnega kota razlika ni bila tako očitna, in je imel philips več kot zadovoljivo črno, bolje kot bi pričakoval za zaslon ki ni FLAD in po nobeni logiki ne bi smel biti boljši od XF90. To me zdaj tako muči, da moram ob prvi priliki res še enkrat it pogledat mogoče še zatežim prodajalcu če lahko pogleda nastavitve...

Saj sem že napisal, da je Philps model 7304 odličen televizor, in bo vsekakor poleg Panasonica GX800 best buy v tem cenovnem rangu:))Kar pa se tiče nastavitev, so vsi televizorji nastavljeni v tovarniških nastavitvah..

thaman ::

Zdravo,
ima kdo kakšen predlog za televizor 49-55" (najraje 49" ali 50"). TV kupujem za darilo za starejšo osebo tako, da mi je pomembna samo slika (+zvok), ne pa tudi smart funkcije (mogoče edino predvajanje z USB ključka). Ker sem mi malo mudi z nakupom pridejo v poštev samo fizične trgovine (odpadejo spletne variante - ja, kar malo jezen nase :)). Cena tam do max.600€ (od 300€ do 600€)

thaman je izjavil:

Zdravo,
ima kdo kakšen predlog za televizor 49-55" (najraje 49" ali 50"). TV kupujem za darilo za starejšo osebo tako, da mi je pomembna samo slika (+zvok), ne pa tudi smart funkcije (mogoče edino predvajanje z USB ključka). Ker sem mi malo mudi z nakupom pridejo v poštev samo fizične trgovine (odpadejo spletne variante - ja, kar malo jezen nase :)). Cena tam do max.600€ (od 300€ do 600€)

Jaz ti priporočam katerega od teh modelov.

https://www.bigbang.si/tv-sprejemniki/5...

https://www.bigbang.si/tv-sprejemniki/5...

https://www.harveynorman.si/tv-sprejemn...

https://www.bigbang.si/tv-sprejemniki/u...

https://www.bigbang.si/tv-sprejemniki/k...

thaman ::

Andrej hvala za predloge. Sem potem danes popoldan, ker se mi je mudilo, v Mercator tehniki vzel PHILIPS 49PUS7503 za 599€.

thaman je izjavil:

Andrej hvala za predloge. Sem potem danes popoldan, ker se mi je mudilo, v Mercator tehniki vzel PHILIPS 49PUS7503 za 599€.

Tudi zelo dobra izbira, toda res škoda, da nisi vzel raje model 7354, ki je vsekakor sedaj za takšno ceno precej boljša izbira:)

gexi45 ::

Zdravo

Iščem TV do nekje 800€ lahko tudi malenkost več če se res splača, lahko je tudi več kot 50" saj iščem nekaj kar je 49" ali več. Torej ima kdo kakšen predlog oziroma na kaj mora imeti TV za takšno ceno.

Nekaj sem sam brskal in sem najdel Samsung GQ49Q60R (Q60R), a bi to bilo vredo ?

rdecaluc ::

Raje 55" model samsunga, saj ma boljši panel.
Est modus in rebus. ,typos

gexi45 je izjavil:

Zdravo

Iščem TV do nekje 800€ lahko tudi malenkost več če se res splača, lahko je tudi več kot 50" saj iščem nekaj kar je 49" ali več. Torej ima kdo kakšen predlog oziroma na kaj mora imeti TV za takšno ceno.

Nekaj sem sam brskal in sem najdel Samsung GQ49Q60R (Q60R), a bi to bilo vredo ?

Malo povej kakšne vsebine boš največ gledal, in v kakšnem ambijentu boš večinoma gledal ( v osvetljenem prostoru ali mraku/popolni temi).

gexi45 ::

andrej69 je izjavil:

gexi45 je izjavil:

Zdravo

Malo povej kakšne vsebine boš največ gledal, in v kakšnem ambijentu boš večinoma gledal ( v osvetljenem prostoru ali mraku/popolni temi).

Nič posebnega bolj kot ne šport in filme pa tudi kake novice, prostor je bolj temen.

gexi45 je izjavil:

andrej69 je izjavil:

gexi45 je izjavil:

Zdravo

Nič posebnega bolj kot ne šport in filme pa tudi kake novice, prostor je bolj temen.

Kar se tiče Samsung modela je potem kar dobra izbira, toda z nekaj pomankljivostmi.. Če boš vzel model velikosti 49", ima ta model 50Hz osveževanje panela, kar zna biti pri Samsungu težava, ker nima tako kvalitetnega gibanja slike kakor recimo Philips ali Sony.. Kot drugo ne omogoča DTS zvoka, kar zna biti zopet težava, kakor na Panasonic televizorjih.. Kot tretje, je pa kar nekaj težav z okvarami osvetljenja panela:)Tako, da ti jaz tukaj ponujam še nekaj drugih alternativ. Vsi so modeli z VA paneli, ker si dejal, da boš gledal v temnejšem prostoru..

https://www.moj-tv.com/artikel/led-tv/p...
https://www.mimovrste.com/smart-tv/phil...
https://acssony.si/kd-55xg7077saep-139c...

fpbs ::

andrej69 je izjavil:

gexi45 je izjavil:

andrej69 je izjavil:

gexi45 je izjavil:

Iščem TV do nekje 800€ lahko tudi malenkost več če se res splača, lahko je tudi več kot 50" saj iščem nekaj kar je 49" ali več. Torej ima kdo kakšen predlog oziroma na kaj mora imeti TV za takšno ceno.Nekaj sem sam brskal in sem najdel Samsung GQ49Q60R (Q60R), a bi to bilo vredo ?

Kar se tiče Samsung modela je potem kar dobra izbira, toda z nekaj pomankljivostmi.. Če boš vzel model velikosti 49", ima ta model 50Hz osveževanje panela, kar zna biti pri Samsungu težava, ker nima tako kvalitetnega gibanja slike kakor recimo Philips ali Sony.. Kot drugo ne omogoča DTS zvoka, kar zna biti zopet težava, kakor na Panasonic televizorjih.. Kot tretje, je pa kar nekaj težav z okvarami osvetljenja panela:)Tako, da ti jaz tukaj ponujam še nekaj drugih alternativ. Vsi so modeli z VA paneli, ker si dejal, da boš gledal v temnejšem prostoru..
Ta model 49Q60R je boljši od vseh teh, ki ti jih je predlagal Andrej, ima že vgrajen QD panel, medtem , ko imajo ostali predlagani še klasičen LCD. Pri diagonali 49" frekvenca osveževanja ni več tak problem, kot pri večjih diagonalah. So pa tudi vsi ostali predlagani 50Hz. Bi se pa dalo za nekaj evrov več dobiti tudi kakšen 100Hz model.Tisto z okvarami Samsunga pozabi.

fpbs je izjavil:

andrej69 je izjavil:

gexi45 je izjavil:

andrej69 je izjavil:

gexi45 je izjavil:

Iščem TV do nekje 800€ lahko tudi malenkost več če se res splača, lahko je tudi več kot 50" saj iščem nekaj kar je 49" ali več. Torej ima kdo kakšen predlog oziroma na kaj mora imeti TV za takšno ceno.Nekaj sem sam brskal in sem najdel Samsung GQ49Q60R (Q60R), a bi to bilo vredo ?

Ta model 49Q60R je boljši od vseh teh, ki ti jih je predlagal Andrej, ima že vgrajen QD panel, medtem , ko imajo ostali predlagani še klasičen LCD. Pri diagonali 49" frekvenca osveževanja ni več tak problem, kot pri večjih diagonalah. So pa tudi vsi ostali predlagani 50Hz. Bi se pa dalo za nekaj evrov več dobiti tudi kakšen 100Hz model.Tisto z okvarami Samsunga pozabi.

Vse boš naredil, da se slučajno ne bi odločil za kakšen Philips model..:D Kaj pa je QD panel, kot pa LCD panel:))Saj ni OLED.. Kot drugo diagonala nima nikakršne veze z gibljivostjo slike.. Ker, če ima televizor slab algoritem za gibanje slike, je vseeno kakšne velikosti je panel..! Kar pa se tiče okvar, pa vem malo bolje od tebe kaj je res in kaj ne:))Tako, da ne piši zopet nekaj na pamet..

andrej69 je izjavil:

Vse boš naredil, da se slučajno ne bi odločil za kakšen Philips model..:D Kaj pa je QD panel, kot pa LCD panel:))Saj ni OLED.. Kot drugo diagonala nima nikakršne veze z gibljivostjo slike.. Ker, če ima televizor slab algoritem za gibanje slike, je vseeno kakšne velikosti je panel..! Kar pa se tiče okvar, pa vem malo bolje od tebe kaj je res in kaj ne:))Tako, da ne piši zopet nekaj na pamet..
Saj nisi predlagal samo Philipsov. Kaj so ostali samo za kamuflažo? Drugače pa QD je izboljšana verzija LCDeja, ki občutno poveča barvni razpon in višjo svetilnost. Kar se pa diagonale tiče, kaj nisi še zapazil, da se boljši proizvajalci pri nekaterih modelih (Philips je tu izuzet), pri nižjih diagonalah poslužujejo 50 Hz vertikalne frekvence, pri 55" in več pa 100Hz.

Robert ::

Ali mogoče kdo ve ali je možno shraniti nastavljene TV programe na USB ključek pri Panasonic LCD-jih in kako. Imam model 2019 Panasonic TX-43GXN938. Mi nikakor ne uspe.

Robert je izjavil:

Ali mogoče kdo ve ali je možno shraniti nastavljene TV programe na USB ključek pri Panasonic LCD-jih in kako. Imam model 2019 Panasonic TX-43GXN938. Mi nikakor ne uspe.

Prenašanje na USB ključ ni možno.

spam321 ::

Kakšen se vam zdi tale tv? https://www.hofer.si/sl/posebna-ponudba...

Baje da je slika kar dobra. Me pa malo skrbi, da ne bi bil vmesnik prepočasen. Nameravam na njem bolj kot ne gledati le Netflix. Slednji deluje ok? Bi vas prosil za mnenje. Še posebaj, če si kdo tv že lasti. Priporočate kaj druga? Čeprav dvomim, da bi se za to ceno dobilo kaj pametnejšega (s temi karakteristikami: 50", osvetlitev ozadja, 4k, dobra slika, netflix gumb na dalincu..).

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: spam321 ()

puginho ::

Na mimovrste imaš sony 49inč xf7077 za 460 eur, vsekakor boljša izbira.

puginho ::

spam321 je izjavil:

Kakšen se vam zdi tale tv? https://www.hofer.si/sl/posebna-ponudba...

Baje da je slika kar dobra. Me pa malo skrbi, da ne bi bil vmesnik prepočasen. Nameravam na njem bolj kot ne gledati le Netflix. Slednji deluje ok? Bi vas prosil za mnenje. Še posebaj, če si kdo tv že lasti. Priporočate kaj druga? Čeprav dvomim, da bi se za to ceno dobilo kaj pametnejšega (s temi karakteristikami: 50", osvetlitev ozadja, 4k, dobra slika, netflix gumb na dalincu..).

Tale Medion televizorji imajo zelo solidno sliko, nikakor pa ne dobro.. Pa tudi kar se tiče samega Softwerja, ravno ne blestijo. Jaz ti za takšen denar, vsekakor priporočam tale kvalitetnejši model model Philipsa:)Ali pa Sony model katerega ti je priporočil @puginho.

https://www.mimovrste.com/ultra-hd-4k-t...

spam321 ::

Hvala vama za predloga, sem se odločil, da Mediona potem ne kupim. Sicer pa stane 380€, ne 450€, pa vseeno.

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: Bojan9 ()

PoStrah ::

andrej69 je izjavil:

@skyform

ja 400€ za vrtljivo stojalo
Asus P6T|i7 920|ATI HD 6850|12 gb DDR3|dual monitor|mašina da gate trga

Machete ::

Spoštovani soborci, kaj vzeti za čimboljšo sliko iz računalnika? Predvsem detajle rabim čimlepše vidne (majhen tisk, kote načrtov) in seveda fotografije. Ni potrebe po 4K.
48-50'' Cena ni važna.
Hvala
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

Machete je izjavil:

Spoštovani soborci, kaj vzeti za čimboljšo sliko iz računalnika? Predvsem detajle rabim čimlepše vidne (majhen tisk, kote načrtov) in seveda fotografije. Ni potrebe po 4K.
48-50'' Cena ni važna.
Hvala

Jaz ti priporočam katerega od teh modelov..

https://www.makspro.si/avdio-in-video/t...
https://www.makspro.si/led-tv-panasonic...

Hvala. Preverim.

andrej69 je izjavil:

Machete je izjavil:

Spoštovani soborci, kaj vzeti za čimboljšo sliko iz računalnika? Predvsem detajle rabim čimlepše vidne (majhen tisk, kote načrtov) in seveda fotografije. Ni potrebe po 4K. 48-50'' Cena ni važna.
Jaz ti priporočam katerega od teh modelov..

https://www.makspro.si/led-tv-panasonic...
Od predlaganih je daleč najboljši ta Sony. Ostali se z njim ne morejo prikerjat.

Kaj pa če stopim korak nazaj in dejansko ne rabim 4K. Je 1. toliko boljši v FHD, ker ni 4K za isto ceno?

ali
ali

Machete je izjavil:

Kaj pa če stopim korak nazaj in dejansko ne rabim 4K. Je 1. toliko boljši v FHD, ker ni 4K za isto ceno?

ali
ali

Tukaj cena ni dejanski odraz kvalitete slike, in samega televizorja:)Danes so 4K televizorji, na vseh področjih kvalitetnejši kakor pa FullHD televizorji.. Ker res kvalitetnih FullHD televizorjev že dolgo več ne izdelujejo.. Če iščeš televizor za nekoliko nižjo ceno, ti jaz vsekakor priporočam tale zelo dober model Philipsa:)) Kvalitetnejši od vseh teh Sony modelov..

https://www.produkttest24.com/philips-4...
https://www.t3.com/news/t3-awards-2019-...

Han ::

Prek računalnika bo slika na 4K TV neprimerno boljša.

Ampak winsi niso na 4K niti ni glavni monitor. Na TV se preklopi samo za določene priložnosti (z kloniranim ali razširjenim zaslonom, ne s pretkanjem kablov). Hočem reči, da bo slika vseeno na FHD.
««
26 / 67
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri televizor (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
5118667 (8400) Mirkokovačec
»

Samsung qled televizije (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
11130843 (20930) Mirkokovačec

Več podobnih tem