Forum » Operacijski sistemi » Težava...?
Težava...?
Pittbull ::
Zdravo.
Ko kliknem na mojem računalniku desni gumb in se pomaknem na Hardware Device manager ter tam notrji pogledam primary ide channel advanced setings mi na spodnjem piše dma if available(transfer mode) pod tem pa mi piše pio mode (current transfer mode). Zato moram odstraniti to in še enkrat naložiti potem mi dela normalno spodaj in na vrhu dma mode. Vendar se mi če čez nekaj časa (nekaj dni) spet to naredi vendar nisem nič spreminjal. To me moti pri peki cdejev še posebej iz cdeja na cde, ker mi takrat računalnik ful počasnej dela. Imam win xp!
Kako bi to naredil da se nebi več kr samo spreminjalo?
Ko kliknem na mojem računalniku desni gumb in se pomaknem na Hardware Device manager ter tam notrji pogledam primary ide channel advanced setings mi na spodnjem piše dma if available(transfer mode) pod tem pa mi piše pio mode (current transfer mode). Zato moram odstraniti to in še enkrat naložiti potem mi dela normalno spodaj in na vrhu dma mode. Vendar se mi če čez nekaj časa (nekaj dni) spet to naredi vendar nisem nič spreminjal. To me moti pri peki cdejev še posebej iz cdeja na cde, ker mi takrat računalnik ful počasnej dela. Imam win xp!
Kako bi to naredil da se nebi več kr samo spreminjalo?
- spremenil: Tomi ()
bmandelj ::
poiskusi tole:
v device manager poisci primary ide channel, desen klik, uninstall. reboot , sedaj naj bi comp najdu novo strijno opremo, mogoce bo hotel imet se en restart in potem zadeva zopet dela na udma.
meni je to pomagalo, mislim pa da je to problem z winxp
LP Brane
v device manager poisci primary ide channel, desen klik, uninstall. reboot , sedaj naj bi comp najdu novo strijno opremo, mogoce bo hotel imet se en restart in potem zadeva zopet dela na udma.
meni je to pomagalo, mislim pa da je to problem z winxp
LP Brane
There is no greater sorrow than to recall hapiness in times of misery....... Dante Aligheri
Pittbull ::
Ja to glede unistaliranja sm že probal...delalo je nekaj časa potem pa samo avtomatsko po nekaj času vrže na PIO spet. Tako da ni to napaka...
prismo ::
Ti je uspelo rešit ta problem?
Meni se isto dogaja, nekaj časa ostane na DMA pa potem spet vrže na PIO. Mislim da bi se to dalo s kakšnim popravkom al pa SP1 rešit.
Še ma kdo kakšne izkušnje s tem?
Meni se isto dogaja, nekaj časa ostane na DMA pa potem spet vrže na PIO. Mislim da bi se to dalo s kakšnim popravkom al pa SP1 rešit.
Še ma kdo kakšne izkušnje s tem?
Sahel ::
Rešitev je... pejdi na linux...
Jst teh problemov nimam, kr imam staro računalo z ABIT BE6-II in gor je HPT 366 UDMA kontroler... tko da že na začetku dam not driverje za win 2k in dela vse normalo le da mi računalnik nikakor noče v standby... pač windowsi...
Jst teh problemov nimam, kr imam staro računalo z ABIT BE6-II in gor je HPT 366 UDMA kontroler... tko da že na začetku dam not driverje za win 2k in dela vse normalo le da mi računalnik nikakor noče v standby... pač windowsi...
It's really quite a simple choice: Life, Death, or Las Vegas
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Pčasno delovanje XP-jevOddelek: Pomoč in nasveti | 1343 (1221) | amigo_no1 |
» | Prenosnik brejka?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1468 (1250) | darkolord |
» | Dvd pomočččOddelek: Pomoč in nasveti | 1188 (1000) | bossini |
» | Iz PIO Moda v DMA ModeOddelek: Pomoč in nasveti | 1583 (1426) | q:-p |
» | Seagate 30 GB na PIO Mode namesto DMA !?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1637 (1422) | Dami |