» »

PS5

PS5

Temo vidijo: vsi
««
121 / 137
»»

oo7 ::

jijetelu je izjavil:

to že ja, čeprav je kr dost očitnih razlik, nekak prvi vtisi ljudi ki so igral, pravijo da je par skokov v težavnosti

Toliko težja kot Bloodborne ? Se pravi Sekiro težavnost ?

jijetelu ::

oo7 je izjavil:

jijetelu je izjavil:

to že ja, čeprav je kr dost očitnih razlik, nekak prvi vtisi ljudi ki so igral, pravijo da je par skokov v težavnosti

Toliko težja kot Bloodborne ? Se pravi Sekiro težavnost ?

zgleda da, sicer glede na današnje standarde Bloodborn niti ni več težka igra :D... bom povedal, k bom igral, zdej ni še čas :D

Alex9 ::

spoštovana Sem nov uporabnik konzole SP5 in sem prebral toliko tujih forumov, da mi je glava polna neumnosti in nepomembnih informacij moj problem je kje odpreti nov PS račun (glavni račun na katerem je sony registriran v tisti regiji).. eni pravijo UK drugi USD.. pa naj vprašam, glede na to da je v Sloveniji PlayStation trgovina kjer si lahko neposredno kupite plus in igre Prosim za vaš nasvet in mnenje hvala aleksandar

Badwolff ::

Js mam slovenskega.
Imam tudi eneg ameriskega, ampak ga nisem uporabil že 10 let.
Res pa mi je vseen za par evrov razlike v igrah. Kar je edina razlika.

Badwolff je izjavil:

Js mam slovenskega.
Imam tudi eneg ameriskega, ampak ga nisem uporabil že 10 let.
Res pa mi je vseen za par evrov razlike v igrah. Kar je edina razlika.

Je, ampak za plus račun je razlika 20£

yayo ::

če odpreš tuj račun moraš seveda dati en falš naslov pa tudi kupoval ne boš s slovensko kreditno kartico ampak boš moral v kaki spetni trgovini kupiti PSN topup kartice (iz države kjer si odprl account) za polnjenje "denarnice" na računu. Če odpreš ameriškega se "prijavi" v zvezni državi kjer ni dodatnih davkov (npr Aljaska). Drugače trenutno veliko igralcev odpira turške račune, ker/kjer je vse bolj poceni.
lahko imaš več računov na isti knozoli a boš vsakič za registracijo potreboval novi email naslov.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: yayo ()

v redu glede na to, kar predlagate, če razumem. Odprem slovenski račun kot glavni psn in nato odprem še TR..UK..USD račun, ki ga želim? kako se plačajo turška naročila?

Reaper ::

S turško predplačniško kreditno kartico.

Alex9 je izjavil:

v redu glede na to, kar predlagate, če razumem. Odprem slovenski račun kot glavni psn in nato odprem še TR..UK..USD račun, ki ga želim? kako se plačajo turška naročila?

Sony iz leta v leto povečuje lokacijski nadzor in praktično brez kakršne koli debate blokira račune in konzole ob kršitvah določenih pravil, tako da jst osebno ne priporočam več nobenemu, da uporablja drugače lokacijske račune. Svojčas smo si upali inštalirat disk verzije špilov pred uradnim izidom, danes tudi tega ne več, ker so bili že opomini.

jaz ne bi širil takih glasov brez linka do kakega konkretnega primera bana ali vsaj sonyeve uradne napovedi, da bo to pričel delati. Ker gre za FUD.

yayo je izjavil:

jaz ne bi širil takih glasov brez linka do kakega konkretnega primera bana ali vsaj sonyeve uradne napovedi, da bo to pričel delati. Ker gre za FUD.

ROFL, a ti rabiš dokaz in posebne argumente, da Sony dejansko bana accounte in konzole v primeru krštive njihovih pravil, ki jih sami brez kakršne koli debate redno spreminjajo ?

mislim, da je vse malce bolj kompleksno. Verjetno ima (vsaj) več tisoč imetnikov Sony konzol tuje accounte. Postavi se vprašanje, če se Sonyu finančno in image-wise splača zakleniti toliko konzol, posebno brez predhodne napovedi, ki bi uporabnikom omogočila, da nekako svoje "ilegalne" accounte zaprejo preden sledijo sankcije. Po mojem bi bil to strel v koleno. S šibrovko. In drugo, nekdo iz stroke, če še ni, bi moral povedati, če je imetje različnih teritorialnih accountov sploh ilegalno po mednarodnih zakonih. Ker, če ni bi lahko Sony pričakoval ornk tožbe.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: yayo ()

sej ne pravim, da Sony že aktivno bana ljudi, ki imajo accounte izven svoje regije, sem prepričan, da so danes to zgolj izjeme, samo po mojem mnenju in mnenju kar nekaj ljudi, ki se spoznajo na te zadeve, predvsem kam Sonyeva in nasploh globalna politika gre, je samo vprašanje časa, kdaj se bo to začelo.

Problematika gre predvsem pri obračunu davka, ki je za vsako regijo drugačna in Sonya kot vse ostale korporacije, regulatorji oz. države same silijo v pravilno obračunavanje. Sicer men osebno ni čist jasno, ker znotraj EU naj bi bila enotna politika, vsakšrno GEO blokiranje prodaje je kao prepovedano, samo nemci imajo davek 19%, mi 22% al kok, hrvati 25% ipd.... Če govorimo o US računih, tam so vse cene brez davka, ker se davek obračuna naknadno, glede na to v kateri državi si. 100% pa je kršitev Sonyevih pogojev, če daš izmišljene oz. nepravilne podatke. Torej recimo ob uporabi US računa (pa verjetno gre enaka logika tudi za turški), gre enostavno za davčno utajo.

Tidule ::

jijetelu je izjavil:

yayo je izjavil:

ROFL, a ti rabiš dokaz in posebne argumente, da Sony dejansko bana accounte in konzole v primeru krštive njihovih pravil, ki jih sami brez kakršne koli debate redno spreminjajo ?

Ja, definitvno bi bilo dobro videt kaj vec kot tvoje menje. Ker do sedaj se Sony v to ni spotikal in razen izoliranih primerov teh tezav ni. Sam imam us racun ze vsaj 10 let, pa tudi konzole so sle z mano skozi 5 razlicnih drzav, pa nikoli ni bilo problemov. Tako, da bo treba kaj vec kot gostilniske govorice pripeljat na plano.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Tidule ()

Tidule je izjavil:

jijetelu je izjavil:

yayo je izjavil:

Ja, definitvno bi bilo dobro videt kaj vec kot tvoje menje. Ker do sedaj se Sony v to ni spotikal in razen izoliranih primerov teh tezav ni. Sam imam us racun ze vsaj 10 let, pa tudi konzole so sle z mano skozi 5 razlicnih drzav, pa nikoli ni bilo problemov. Tako, da bo treba kaj vec kot gostilniske govorice pripeljat na plano.

moj post je bil zgolj svarilo oz. priporočilo in ne vem zakaj ga ne vzamete kot takšnega, odločitev je vseekakor vaša, ker boste vi nosili vse morebitne posledice, men osebno je čist vseen ... pa če menite, da so moji argumenti, ki sem jih navedel v prej. odgovoru, neracionalni, potem sam še velik sreče v življenju, ker to kaže zgolj na to, da ste tako nevedni in naivni, da sam bog pomagi

bavebah ::

Tidule je izjavil:

Tako, da bo treba kaj vec kot gostilniske govorice pripeljat na plano.

Se strinjam, zato pa raje povejmo >:D, da so Bluerayev exploit za PS5 razširili z ELF (binary format za linux oz. v primeru PS5, za freebsd) loaderjem, ki preživi počivanje conzole in ga po obujanju ni treba več ponovno nalagati (podobno kot PS4 fw 9.00+ jailbreak). Razen tega je isti avtor naredil tudi FTP server, ki deluje po enaki logiki in omogoča stalen dostop datotek na PS5 (olajša iskanje jailbreaka).

Navodila in izvorno kodo, pa si lahko nalozite od tu: https://github.com/john-tornblom/ps5-pa...

Po tem, ko ste image za BL-JB zapekli na blueray plošček, seveda - verjetno je odveč omeniti, da rabite PS5 z blueray pogonom.

(in naj ob tej priliki spet spomnim, da ne updatajte firmwara, splača se počakati, 3.x - 4.x firmwari so jailbreakani, počasi se pribljižuje tudi fw 5.x, ki se ga še da kupiti v naših trgovinah - ko pride jailbreak bo razgrabljen).

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bavebah ()

Tidule ::

jijetelu je izjavil:

Tidule je izjavil:

jijetelu je izjavil:

yayo je izjavil:

moj post je bil zgolj svarilo oz. priporočilo in ne vem zakaj ga ne vzamete kot takšnega, odločitev je vseekakor vaša, ker boste vi nosili vse morebitne posledice, men osebno je čist vseen ... pa če menite, da so moji argumenti, ki sem jih navedel v prej. odgovoru, neracionalni, potem sam še velik sreče v življenju, ker to kaže zgolj na to, da ste tako nevedni in naivni, da sam bog pomagi

Kaki argumenti? Vse kar je je tvoje mnenje, ki ga kao delijo neki neimenobani vseznalci.

sogan ::

In spet se je začelo dogajanje, prijazni Andy (theflow0) je spustil dve enovrstičnice na twitterju:

Just reported those very cool bugs, so might take a while until disclosure

-- Andy Nguyen (@theflow0) September 22, 2023

in

Spoiler alert: don't update

-- Andy Nguyen (@theflow0) September 22, 2023

Glede na to, da je odgovoren za kup vulnerability disclosurjev za PSP, PS Vita, PS4 in PS5 od katerih jih je precej povzročilo jailbreakanje konzol, prijavil pa jih je na hackerone za bounty, lahko relativno preprosto zaključimo, da gre za luknje v trenutni verziji firmwara, se pravi, kdor je na 23.02-08.00.00 ali starejšem, ima dobro možnost, da bo dobil jailbreak, po drugi strani pa to tudi pomeni, da bo naslednja verzija popatchana.

Skratka, kdor se bo lahko zadržal, da ne upgrada konzole na naslednjo verzijo, mu bojo na voljo najmanj vse igre, ki so na voljo do naslednjega updata. Najmanj pravim zato, ker je na PS4 scena backportanja iger, ki sicer zahtevajo novejši firmware, lepo razvita in ni razloga, da ne bo enako tudi na PS5.

Sami ugotovite ali se vam bolj splača mešetariti s turškimi karticami... ali raje malo počakati z upgradi.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: sogan ()

sogan ::

Mimogrede, kako izklopiti avtomatičen firmware update, ker naslednji firmware bo Sony releasal maksimalno hitro, so s flowom stari znanci, tako, da prav veliko časa za izklopit avtomatičen update nimate. In ja, vem, da ste mi hvaležni, da sem vam za dogodke sporočil dovolj hitro. ;)

Start your PlayStation 5 and go to "Settings" (the gear icon on the top right bar). - Navigate to "System" > "System Software" > "System Software Update and Settings". - Here you can enable or disable the "Download Update Files Automatically" option.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: sogan ()

PlayStation 5 Store Gets Long-Anticipated User Rating System

https://wccftech.com/playstation-5-user...

Jim Ryan CEO Playstatona gre marca 2024 v penzijo. Novi direktor Playstationa bo Hiroki Totoki.

oo7 je izjavil:

Jim Ryan CEO Playstatona gre marca 2024 v penzijo. Novi direktor Playstationa bo Hiroki Totoki.

tale Jim Ryan zadnja leta, vsaj sodeč po njegovih interviejih, živi dejansko v neki zablodi, je pa ponavadi tko, da v pričakovanju, da bo z odhodom slabega vodje boljše, rezultat to, da je nov vodja še nov razred katastrofe... bomo videli kaj bo čas pokazal, osebno ne vidim prav velik pozitivizma pri Sonyevem obsežnem vlaganju v live service igre.

Marvel's Spider-Man 2 - Be Greater. Together. Trailer I PS5 Games

Marvel's Spider-Man 2 launches October 20, 2023.

Skyman ::

A ti se kar nimas ps5? 450€ prevec?:))

DejchSLO ::

yayo je izjavil:

mislim, da je vse malce bolj kompleksno. Verjetno ima (vsaj) več tisoč imetnikov Sony konzol tuje accounte. Postavi se vprašanje, če se Sonyu finančno in image-wise splača zakleniti toliko konzol, posebno brez predhodne napovedi, ki bi uporabnikom omogočila, da nekako svoje "ilegalne" accounte zaprejo preden sledijo sankcije. Po mojem bi bil to strel v koleno. S šibrovko. In drugo, nekdo iz stroke, če še ni, bi moral povedati, če je imetje različnih teritorialnih accountov sploh ilegalno po mednarodnih zakonih. Ker, če ni bi lahko Sony pričakoval ornk tožbe.

Jaz imam UK account zato k takrat ko sem kupil PS3 PSN SLO še ni bilo, so vlekli in vlekli to zadevo ne vem kok let. Tko, da če si hotel igrati kaj prek neta itd itd si pač mogu naredit falsch account. No potem ko so končno naredili PSN Slo sem pa že prodal PS3 in ko sem kupil PS4 3 leta nazaj sem valda spet uporabil UK account zarad trofej ipd stvari. Sicer sem naredil Slo account k sm dobil 3 mesečno zastojn PSN Plus sam ni fore. Zasral so takrat, ko niso naredili vsaj ne vem 6 mesecev po izzidu PS3ke Slo account. Men je pa zdej bedno vse trofeje ipd. skenslat zato, da grem na slo account. Dejansko se mi zdi, da bi Sony mogu uvest to, da lahko trofeje prelagamo med accounti, konc koncev vejo, da en kp PSNjev v državah je blo z zamudo. Nisem pa nikol imel UK accounta zarad kao cenejših cen, itak kot prvo mam raj fizične medije. Enostavno zato sem ga mel, ker tok dolg ni blo slovenskega PSN.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: DejchSLO ()

Skyman je izjavil:

A ti se kar nimas ps5? 450€ prevec?:))

Nimam :))

posli ps5 na 1919 za oo7:))

Kaj se caka? Spider man 2 ti je ze usla zacelo se je.

acookook ::

Skyman je izjavil:

če želite donirati 1€, pa kar ps1 na 1919.....maš tut dobro spider-man igro tam.
.

Skyman je izjavil:

Trenutno igram Starfield in, do konca leta se Lords of the Fallen tako, da Spider man 2 lahko počaka na drugo leto ali še leto kasneje ;)

filip007 ::

Ena je bila med malimi oglasi za 350€, ni več oglasa. Moram najprej A plague Tale obrnit, če bo šlo.
Trevor Philips Industries

oo7 je izjavil:

Skyman je izjavil:

Trenutno igram Starfield in, do konca leta se Lords of the Fallen tako, da Spider man 2 lahko počaka na drugo leto ali še leto kasneje ;)

Takrat bo ze miles morales 2:))

filip007 je izjavil:

Ena je bila med malimi oglasi za 350€, ni več oglasa. Moram najprej A plague Tale obrnit, če bo šlo.

Dobra igra.

Skyman je izjavil:

Takrat bo ze miles morales 2:))

Morales je fake Spider man.

DejchSLO ::

acookook je izjavil:

Skyman je izjavil:

če želite donirati 1€, pa kar ps1 na 1919.....maš tut dobro spider-man igro tam.

če bo to res bom doniral.

vimos ::

Je kdo že prednaročil novi call of duty ? Kje se najbolj splača? .. kolikor sem jaz zasledil ga ima najceneje konzolko 65€, vendar potem pride še 4€ poštnina..

imas na PS5 open beta probaj,meni osebno cod kot cod mi je isti ze par let,ter seveda novih 80€

PS5 Slim bo novembra, cena enaka. Ločen pogon za Digital bo 80€.

https://www.independent.co.uk/tech/ps5-...

Kupi kupi diamante bos glavni na slotech:D

Gregor P ::

Ja že, sam ker FW bo mela?!?:P
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

sirotka ::

Zdaj samo vprašanje ali čakat slima, ali kar kupit tega, ki je zdaj v akciji? Slim zna bit glasnejši, glede na manjše dimenzije, die shrinka očitno nima.

So napisali, do razprodaje zalog navadne PS5, potem se lahko pričakuje decembra, da bo slim v trgovinah, spet pomankanje pri začetnem navalu.

Ok, potem gremo po obstoječega. Načeloma so poflikal začetne težave.

Big Bang ima za 500 čukov z igro.
https://www.bigbang.si/playstation-ps5-...

sirotka je izjavil:

Ok, potem gremo po obstoječega. Načeloma so poflikal začetne težave.

kakšne težave? Imam od februarja 2020, nobenih težav.

Do zdaj so prve verzije imele neke težave na dolgi rok. Pri tem iz glave vem, da se je govorilo o tekoči kovini in nekaj so jokali glede blue raya. Bom pa naročil tole s fifo ja, čeprav je ne bom verjetno niti enkrat igral, nisem fan fuzbala.

Ja s to igro je edino s tako ceno.

Alien123 ::

A se ni reklo da ps5 pro pride?

Reaper ::

sirotka je izjavil:

Do zdaj so prve verzije imele neke težave na dolgi rok. Pri tem iz glave vem, da se je govorilo o tekoči kovini in nekaj so jokali glede blue raya. Bom pa naročil tole s fifo ja, čeprav je ne bom verjetno niti enkrat igral, nisem fan fuzbala.

Ga imam praktično od začetka, nobenega problema. Vem da so nekaj pisali da je določenim tekoča kovina stekla vn v stoječem položaju in da se je potem APU pregreval. Glede Blu-Raya pa nisem zasledil nič, lahko pa potrdim da tudi moj PS5 deluje BP. Saj ti bop zdaj dobil že Chassis C, ki je itak že nekaj optimiziran glede na prvo verzijo in tudi lažji. Na internetu pa itak prtebereš vsega, pozitibnega in negativnega. Če misliš kupiti kupi zdaj in mir, boš do decembra že kaj preigral.

Sem včeraj naročil, tud fifa bo že kakemu kolegu prav prišla. Naročil sem si še Spider mana MM in Ragnarok-a.
««
121 / 137
»»