» »

PS5

PS5

Temo vidijo: vsi
««
95 / 132
»»

Miham0 ::

Tudi jaz čakam na PS Pluse Nove pakete naročnince z 22.6 .Se obeta, kar lepa ponudba naslovov za igranje.

oo7 ::

Miham0 je izjavil:

oo7 je izjavil:

Kot kaže se bo Sony čisto posvetil PS5 igram od leta 2025 naprej.

Looks Like Sony Will Stop Making PS4 Games by 2025
https://www.pushsquare.com/news/2022/05...


PS5 Pro leta 2024 in PS6 enkrat leta 2028?

Baje, da je razvoj novega procesorja za Pro že v teku. Sony tudi ogromno stavi na Cloud gaming in če bo obdelava potekala tudi na serverjih potem imamo lahko komot novo konzolo šele enkrat 2028, šestico seveda.





Možno, da bo šestica 2028.

filip007 ::

Bi znala biti, ker zaradi poznega starta in nedosegljivostjo, se bo zavleklo vse skupaj s trenutno verzijo, razen če ne bo konkurenca prej naredila novo konzolo.
Palačinka z Ajvarjem in stopljenim sirom v mikrovalovki.

oo7 ::

filip007 je izjavil:

Bi znala biti, ker zaradi poznega starta in nedosegljivostjo, se bo zavleklo vse skupaj s trenutno verzijo, razen če ne bo konkurenca prej naredila novo konzolo.



Kar se tiče konkurence saj PS in Xbox zadnje čase izideta v istem letu. To morajo verjetno imeti kakšen dogovor.

Ghost007 ::

Ja. Z AMDjem, kdaj jim lahko nove cpuje štanca.

oo7 ::

Official PS Plus for June 2022

Magic1 ::

Zdaj sem pa zmeden, ali ni bil good of war že v stalni ponudbi za naročnike?!?
Magic

Gogyto ::

Bil, za PS5 naročnike PSPlus..

Tale mesec je bruh.

Magic1 ::

Ta mesec bo Sony prevetril naročnino. Sedaj bodo tri opcije 60, 100 in 120€ letno. Prva bo podobna trenutni, druga ima večjo knjižnico možnih iger, tretja omogoča streamanje starih PS1,2,3 iger:
https://www.pushsquare.com/guides/all-p...
Magic

Miham0 ::

Da ta mesec je bila ponudba v paketu več ali mani zgolj formalnost, ravno da se izpolni obljuba. Je potrebno razumeti, da je to v luči nove ponudbe, ki se obeta po 21.6 tudi v SLO. Po novem bo potrebno odšteti 100EUR letno, kjer pa bo ponudba vključevala kar veliko AAA naslovov in obljubljeno je da se bo ponudba širila.

Miham0 ::

Zelo zanimiv pogled v razvoj naslednikov Xbox Series X and PS5. Toplo priporočam vsakomur, ki go ta tema zanima in predvsem, da se seznani zakaj morda Pro verzij tomrat vseeno ne bomo videli. Govora je tudi o temu kaj lahko pričakujemo glede cenovnega pozicioniranja na trgu konzol.

Link: https://www.eurogamer.net/digitalfoundr...

oo7 ::

State of Play | June 2, 2022

oo7 ::

PS5 Hits 20-Million-Sold Mark, Sony Plans a "Significant Ramp Up" in Production This Year

https://wccftech.com/ps5-20-million-sol...

oo7 ::

Final Fantasy XVI - State of Play June 2022 Dominance Trailer | PS5 Games




Igra izide enkrat poleti 2023 kot kaže samo za PS5.

oo7 ::

Če so govorice točne potem Sony dela PRO controler. Naj bi ga predstavili enkrat ta mesec.

Sony is purportedly releasing a PlayStation 5 Pro Controller at some point in the near future. Allegedly, the PS5 Pro Controller may be revealed "in the coming weeks" alongside several other new pieces of hardware. The new gamepad is said to add several features that we've seen on the Xbox Elite and SCUF controllers and something we've never seen before.

https://www.playstationlifestyle.net/20...

oo7 ::

Guy Spends 3 Months to Make a (19mm) PS5 Slim

http://www.playstationing.com/featured/...

Building the WORLDS FIRST PlayStation 5 slim

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: oo7 ()

oo7 ::

PS5 and XS Sales Are Nearly Tied - Worldwide Hardware Estimates for June 5-11 - Sales

https://www.vgchartz.com/article/454117...



Global hardware estimates (Followed by lifetime sales):

Switch - 279,736 (108,982,144)
PlayStation 5 - 144,644 (20,330,998)
Xbox Series X|S - 144,250 (15,228,636)
PlayStation 4 - 9,211 (116,921,595)
Xbox One - 520 (50,529,149)



Europe hardware estimates:
Switch - 80,479
PlayStation 5- 51,279
Xbox Series X|S - 42,224
PlayStation 4 - 2,958
Xbox One - 81

drvowp ::

Kje v Sloveniji se da kupiti PS5 razen od preprodajalcev?

Magic1 ::

Načeloma jih Bing Bang največ uvozi, tako da je faj spremljat, kdaj dobijo drop.
Magic

drvowp ::

Tnx…moram spremljat njihovo ponudbo. Se mi je zdelo, da so jih prodajali tudi drugi ponudniki. Ali se motim?

yayo ::

Magic1 je izjavil:

Načeloma jih Bing Bang največ uvozi, tako da je faj spremljat, kdaj dobijo drop.

kje pa spremljati drope?

GregiB ::

Kakšne so kaj vaše izkušnje z Dualsenseom?

Sice igram samo FIFA-o in GT7 (z volanom), imam dva kontrolerja, a na obeh je po pol leta "šla" tipka x v smislu, da vsake toliko časa mi pritisk tipke registrira kot duble tap... mal moti pri igranju, se sicer da zdržat ampak ne vem, ali imam smolo, ali je zadeva malo.... nekvalitetna?! Na PS4 se mi je pokvaril zgolj en kontroler, po parih letih (nisem nek divjak na speedu)
You're not stuck in traffic.... You are the traffic!

neocodexx ::

Na enemu od dveh PS5 kontrolerjev se je v roku 1 leta pojavil stick drift, drugi je še v redu, uporabljana sta bla približno enako, kar je zanimivo.

Na PS4 kontrolerju sem pa prav tako dobil stick drift po cca 2-3 letih, vendar sem ga skupaj uporabljal manj kot PS5 kontrolerje, in je kar iz nenadoma katastrofalen drift, na PS5 je samo rahel.

Kar je še bolj nenavadno je to da je ta PS4 kontroler imel skupno okoli cca 100 ur uporabe, in je še ta novejši model, niti ni star niti veliko rabljen, tako da WTF.

Imam pa še dva Razer Raiju TE kontrolerja za PS4/PC, ki pa sem ju skupno uporabljal veliko več kot ta PS4 kontroler (sta glavna kontrolerja za PC in vse na PS4 deloma tudi PS5), in nimata nobenega drifta, vse dela super.

PS3 kontrolerji ki jih še imam, enega starega ko dinozaver in še vedno vse normalno dela, drug je "nov" in star 8 let in sem ga tudi uporabljal za PC in PS3 še do nedavnem, posodil prijateljem, ki jih še zdaj uporabljajo in vse dela! Ta PS4 dualshock pa ni zdržal niti 100 ur? PS5 dualsense pa komaj 1 leto. Ne me jebat.

Zgodovina sprememb…

Ghost007 ::

In kako zdaj kupiš naročnino za 12 mesecev? Nikjer ne vidim opcije. Ker mesečno je verjetno dražje?

Ok našel. Lepo skrito.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Ghost007 ()

neocodexx ::

Počakaj na black friday popust, takrat se kupuje...

Ghost007 ::

Ne morem. Sej ni blem. Bom pa topupal ce bo šlo.

oo7 ::

A brand-new system software update has been launched for the PlayStation 5, and it comes with a major new feature that will come as a welcome surprise for the more competitive gamers out there.

The new PS5 patch, which is available to download and install right now, introduces the ability for players to adjust the console's auto low latency mode (ALLM) settings.

https://www.gamingbible.co.uk/news/new-...

alba ::

Popolnoma laično vprašanje: Ali je TV (65¨) s frekvenco osveževanja 50 Hz primeren za PS5 ?

vres.ales ::

Vsak TV z HDMI priklopom je primeren za PS5, vprašanje je samo kaj bi ti rad iz tvoje igralne konzole glede same grafične podobe.

neocodexx ::

Si siguern da nima 60hz?

Miham0 ::

alba je izjavil:

Popolnoma laično vprašanje: Ali je TV (65¨) s frekvenco osveževanja 50 Hz primeren za PS5 ?



Da je primeren, vendar ne boš izkoristil potenciala za katerega je narejena konzola PS5 tore igranje na 4K ločljivosti z 60 slučicami na sekundo. Delal bo normalno, vendar pri nižji resoluciji.

Tidule ::

Zakaj bi osveževanje vplivalo na resolucijo?

Miham0 ::

Tidule je izjavil:

Zakaj bi osveževanje vplivalo na resolucijo?



Ne na resoluciji ne, samo ne bo mogel izkoristit 4K 60FPS ampak le max. 50FPS

Magic1 ::

4K bo bolj težko izkoristil na 60Hz, konzola ni dovolj močna. Mogoče kakšne res stare naslove. Za nezahtevnega uporabnika bo 50Hz čist dovolj. Še nedolgo nazaj je bil folk zadovoljen s PS4 na 30Hz.
Magic

drvowp ::

Ima kdo kak dober naslov kje kupiti PS5?

Skyman ::

Cakaj da pogledam v kristalno kroglo...

drvowp ::

Ka mucek si pogledal?

neocodexx ::

Magic1 je izjavil:

4K bo bolj težko izkoristil na 60Hz, konzola ni dovolj močna. Mogoče kakšne res stare naslove. Za nezahtevnega uporabnika bo 50Hz čist dovolj. Še nedolgo nazaj je bil folk zadovoljen s PS4 na 30Hz.



4K60hz in 60 fps je norma za PS5 igre. Odvisno od primera ponavadi ni "čisti" 2160p, je pa blizu, ponavadi okoli 1800p, ali pa uporablja checkerbox tehniko (Horizon ZD in FW) ali druge upscale tehnologije oz. preprosto dinamično resolucijo, da doseže stabilnih 60 fps blizu 2160p.

"Res stari naslovi" sploh ne dobijo popravkov da bi odklenili fpsje. Upanje za PS4 igre je samo pri novejših, če se jih založnik usmili in dajo zeleno luč za update.

Ni pa nihče igral PS4 na 30hz :) Izključno 30hz sploh nisi mogel nikoli kupiti. Standard NTSC in PAL sta 60 in 50 hz in tako je vedno bilo. Če hočeš sploh priti do 30hz načina, ni tako enostavno, večinoma ga ne omogočajo razen pri novejših v "pure cinema / filmmaker mode" načinih ali pa če imaš zunanji predvajalnik kjer aplikacija kot Kodi prisli TV v 30 oz 24hz filmski način (moraš to dodatno nastaviti, in priporočam, zmanjša prikaz nepravilnosti v filmih in prikaže gibanje "kot je bilo posneto").

Konzole to absolutno ne delajo. Vse dela na 60hz že od nekdaj, še v času retro konzol smo poznali standarde PAL, kjer se je gejmalo na 50hz do 60hz. Ker če daš na 30hz, boš imel input laga do lune in nazaj, kar poskusi. Samo večina iger je bila omejena na 30 fps, kar za moj občutek ni igralno.

S časom smo šli pri konzolah nazaj. Obdobje PS2-PS4 je bilo najgrše, ko je prevladovala mentaliteta grafika>>>igralnost. In smo šli iz gladko odzivnih 60fps 2D iger kjer je bila igralnost prva, na štekajoče 30fps "kinematične" igre ala Uncharted. Glej, sorry, ne, to je meni za bruhat. Pri filmu še zdržiš, ampak ko pa obračaš kamero naokoli s tako velikim zamikom, ni šans.

In sem se zato vse do izida PS5 držal pcja, zdaj sem pa tudi sam dosti raje na konzoli ker mi je 60 čisto dovolj ampak se po širokem izogibam vsemu kar je 30fps locked.

Mi pa še zdaj ni jasno kje je on najdel 50hz omejen TV, če ni to napačno informiran. Ker 50hz je res evropski PAL standard, ampak da v današnjem času več ne bi najdel 60hz tvja? Pa saj bo delalo ok, dokler ma Vsync vklopljen, kar večina iger na konzolah itak že forsira. Malo večji input lag dobiš, to je pa to.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: neocodexx ()

ales85 ::

neocodexx je izjavil:


4K60hz in 60 fps je norma za PS5 igre.

Ti pa se nisi veliko PS5 iger igral. Kar gre na 4K gre grafika obcutno dol ter kaj hitro se zacne zatikati.

neocodexx ::

Jaz sem do zdaj bil zadovoljen. Primer, kjer je to problem? Forbidden West je ravno dobil updajte, ki naredi grafiko lepo kot mora za bit v 60 fps načinu, prej pa je res bil problem, za kje drugje pa ne vem. Tudi Doom Eternal z vklopljenim RT/60fps dela čisto gladko.

Ghostwire Tokyo vem da ima nekje 6 različnih performance načinov na izbiro, zagotovo najdeš tistega ko ti paše, in če izklopiš RT imaš čisto gladek 4k 60 fps.

Evo sem preveril, 60fps performance v GT je 1440p kar res ni blizu 4K, ampak niti moj PC z RTX 3070 ne more obdržati stabilnih 60 fps na pravem 4K, brez DLSSja nikakor ne gre.

Ampak se ne zatika, še manj odkar ima PS5 VRR podporo, se pa 1440p sigurno opazi da je slabše. Kolikor sem gledal, se večina drži okoli 1800p dinamične resolucije na 60 fps , kar je za moje pojme dovolj blizu pravemu 4K, nimam pripomb.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: neocodexx ()

Ghost007 ::

GT7 ma 4k60 tako da....

ales85 ::

Ghost007 je izjavil:

GT7 ma 4k60 tako da....

In to je edina igra, ki obstaja... Pa najbolj (ali edina) zahtevna...

oo7 ::

The agreement to acquire Bungie has closed. So now we can officially say... welcome to the PlayStation family, Bungie



Miham0 ::

ales85 je izjavil:

Ghost007 je izjavil:

GT7 ma 4k60 tako da....

In to je edina igra, ki obstaja... Pa najbolj (ali edina) zahtevna...


Sedaj ne vem na kaj referirate, vendar kot vem je naprimer Fortnite 4K60, prav tako Call Of Duty cold war in Vanguard, ter še kaj bi se našlo.

Magic1 ::

Sej 4K60Hz načeloma ni problem, še telefoni to zmorejo. Vprašanje je, kakšne detajle uporabljaš. V glavnem karkoli sem dal na high quality nastavitev, da je bilo res 4K, so bili občutni diapozitivi. Seveda pa igre, ki tečejo tudi na telefonih in imajo primerne teksture, delajo tudi na konzoli 4k60Hz. Samo je tudi grafika, kljub 4K neimpresivna.
Magic

ales85 ::

Magic1 je izjavil:

Sej 4K60Hz načeloma ni problem, še telefoni to zmorejo. Vprašanje je, kakšne detajle uporabljaš. V glavnem karkoli sem dal na high quality nastavitev, da je bilo res 4K, so bili občutni diapozitivi. Seveda pa igre, ki tečejo tudi na telefonih in imajo primerne teksture, delajo tudi na konzoli 4k60Hz. Samo je tudi grafika, kljub 4K neimpresivna.

Tocno to. 4k ob taksnih pogojih izgubi smisel.

oo7 ::

Že leto in pol od izida PS5 pa rednih zalog ni še nikjer.

Sledilnik zaloge za konzole - https://hop.si/sz/

svecka ::

Bolje je počakat na pro verzijo ali PS6 ne pa da ta predpotona počasna mašina me sprašuje ali hočem 60 fps ali 4k....čista bedarija.

Magic1 ::

Haha, govorimo o napravi za 500€, svecka se pa buni, da ni neka mercina. Ti kar čakaj na pro/6, jaz pa bom kar normalno uporabljal do takrat. Lahko pa boš mojo odkupil za polovično ceno, ko jo bom menjal za pro verzijo?.
Magic

svecka ::

Man ps4 in PC, ne vidim potrebe za nakup jajca ki ne zmore 60 fps na 4k

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: svecka ()
««
95 / 132
»»