Forum » Konzole » PS5
PS5
Temo vidijo: vsi

bambam20 ::
@bambam20 dovolj dober razlog je 60 FPS patch na ps4 igrah. Na žalost ne vseh (npr. RDR2). Ločljivost je ponavad ista (kot ps4 pro). Pa nekaj iger za ps5 že maš, dokler tisto preigraš bo pa že kaj novega pršlo ven. Če si tok zagnan igralec da boš to vse preigral, je sigurno zate ps5 vreden vsakega centa in še več.
Ni vreden, ker nima nobenih konretnih ekskluziv. Te prodajajo konzolo. Konzola brez odličnih igre nima pomena. PS5 nima res odličnih iger.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bambam20 ()

Slopek ::
No, saj vam pravim, da se ne splača še kupovati ps5 ;)
Kupim, ko bo 300EUR, do takrat, pa vi uživajte v kratkih nalagalnih časih. Sam sem iz dobe commodore 64 in izvijačev, pa sem navajen počakati.
Kak za koga, tisti, ki niso imeli PS4 kot npr jaz se jim splača vzeti PS5, ker lahko igraš polno PS4 iger v boljši grafiki in to skor brezplačno. Pa če se malo znajdeš šahko dobiš PS5 v bistvu zastonj, jaz sem prodal 4x PS5 in sem pokril stroške. Govoriti, da se PS5 ne splača je že skor bolj tolažba, ker ga nimaš kot pa kaj drugega.![]()
Seveda. Saj vse to sem napisal v prejšnjih postih. Imel bi ps5 in tudi pripravljen sem menjat svoj ps4pro, a vemo kako je z zalogami in Sony se je odločil luknjo mašiti s povečano izdelavo ps4? Ja zgleda, da še nekaj časa ne bo moč "normalno" kupiti nove konzole. Vsaj sklepam tako.
Ampak pravim pa tudi, da igram predvsem gt šport, torej me predvsem zanima gt7, ki pa spet ne bo to, kar so/smo mnogi pričakovali. Predvsem tisti z novo konzolo.
Ne mudi se mi pravim, pa čeprav bi prodal, dal dodatnih 200€ in bi imel.
No, kje lahko trenutno kupim ps5 konzolo, ki je izšla, kdaj že?

neocodexx ::
Kupim, ko bo 300EUR, do takrat, pa vi uživajte v kratkih nalagalnih časih. Sam sem iz dobe commodore 64 in izvijačev, pa sem navajen počakati.
Ne ni fora v tem. Nism kupo PS5 zard PS5 iger specifično, ampak da igram Horizon in vse ostalo v 60 fps kot sm že na prejšnji strani napisal, game changer. Pa še konzola je tišja.
Pa grafični upgrade se tut kar opazi za next gen če smo že pri tem. Tipična PS4 igra teče bodisi na 30 fps v hi-res checkerboard načinu (fake 4K upscale), ali lovi 40-60 fps v 1080p ali manj. Na PS5 imaš v tem primeru garantirano 60fps zelo blizu pravemu 4K v performance mode in skoraj da ni razlike v kvaliteti med tem in "30 fps fidelity", je pa v obeh primerih velika izboljšava od PS4; poglejte npr. Kena Bridge of Spirits (narejeno primarno za PS4), je grafika na PS5 performance (60 fps) dosti lepša od PS4Pro (30 fps).
Še posebej pa se opazi npr. v Doom Eternal, Ghostrunner, DMC 5, Nioh 1/2 kjer imaš tudi 120 fps načine, 60 fps target z RT, ali 60 fps balanced; ima Digital Foundry zelo dobre analize glede kvalitete in fpsjev. V vsakem primeru, je PS5 zelo velika nadgradnja, cross gen špili pa bojo še zelo dolgo in to je nekako point; da jih končno igraš na pravem 4K s stabilnimi 60 fps, in še tretja opcija 120 fps z grafiko ki je še vedno boljša od tega kar prikaže PS4 na 30 fps

Zgodovina sprememb…
- spremenilo: neocodexx ()

springfield ::
@bambam20 dovolj dober razlog je 60 FPS patch na ps4 igrah. Na žalost ne vseh (npr. RDR2). Ločljivost je ponavad ista (kot ps4 pro). Pa nekaj iger za ps5 že maš, dokler tisto preigraš bo pa že kaj novega pršlo ven. Če si tok zagnan igralec da boš to vse preigral, je sigurno zate ps5 vreden vsakega centa in še več.
Ni vreden, ker nima nobenih konretnih ekskluziv. Te prodajajo konzolo. Konzola brez odličnih igre nima pomena. PS5 nima res odličnih iger.
Zanimivo, da se konzole takoj razgrabi, ce pa samo ekskluzive prodajajo koznole?

Slopek ::
Cel kup jih imaš na bolhi. Samo boš globje segel, ker si poseben.
Zakaj tako komuniciraš. Zakaj sem jaz poseben in zato bom plačeval več? Spoh bereš kaj pišem?
In to velja za vse mozoljkote tukaj. Naučite se brati. Jasno je, da je Ps5 boljša konzola in vse to, ampak, če sem do zdaj brez, bom pa še toliko časa, da kot poseben, ne bom zanjo plačeval več, kot nekateri biseri tukaj.

Saj se jo da dobit tudi za MSRP, malo je treba samo sledit razlicnim stranem. Tu se velikokrat objavi, Bigbang praviloma objavi na FB, da bojo dobili zalogo - tak sem tudi jaz dobil.
Sicer sem sam sel z logiko, da sem se dobil nek spodoben denar za PS4. Ko bo PS5 v vsaki trgovini, bo tudi cena rabljenih PS4 konkretno padla. Cena PS5 bo pa ostala enaka.
Sicer sem sam sel z logiko, da sem se dobil nek spodoben denar za PS4. Ko bo PS5 v vsaki trgovini, bo tudi cena rabljenih PS4 konkretno padla. Cena PS5 bo pa ostala enaka.

skyform ::
Kak za koga, tisti, ki niso imeli PS4 kot npr jaz se jim splača vzeti PS5, ker lahko igraš polno PS4 iger v boljši grafiki in to skor brezplačno. Pa če se malo znajdeš šahko dobiš PS5 v bistvu zastonj, jaz sem prodal 4x PS5 in sem pokril stroške. Govoriti, da se PS5 ne splača je že skor bolj tolažba, ker ga nimaš kot pa kaj drugega.![]()
Seveda. Saj vse to sem napisal v prejšnjih postih. Imel bi ps5 in tudi pripravljen sem menjat svoj ps4pro, a vemo kako je z zalogami in Sony se je odločil luknjo mašiti s povečano izdelavo ps4? Ja zgleda, da še nekaj časa ne bo moč "normalno" kupiti nove konzole. Vsaj sklepam tako.
Ampak pravim pa tudi, da igram predvsem gt šport, torej me predvsem zanima gt7, ki pa spet ne bo to, kar so/smo mnogi pričakovali. Predvsem tisti z novo konzolo.
Ne mudi se mi pravim, pa čeprav bi prodal, dal dodatnih 200€ in bi imel.
Kot je že napisla springfield se da konzola dobiti vsake tolko časa. BB jo ima pogosto in tukaj so ljudje pogosto pošiljajli povezave, ko je bila na voljo. V BB je včasih bila na voljo celo po 2-3 dni tako, da res ne vem kaj eni gledate. Drugače pa se, da tudi prednaročiti pri anni in ni potrebno nič v naprej plačati, prvič sem dobil po 2eh tednih, drugič pa nekje po 3eh mescih, ostale tri pa sem kupil v BB in še večkrat bi jo lahko nabavil v BB tako pogosto so jo imeli in to je vse bilo med septembrom in decembrom. Pa tudi igabiba jo je imela kar dostikrat ampak pač z dodatnim kontrolerjem in igro, zadnje 3-4 mesece v letu 2021 sploh ni bilo težko dobiti konzole a folk je še kar raje kupoval na bolhi.

springfield je izjavil:
Zanimivo, da se konzole takoj razgrabi, ce pa samo ekskluzive prodajajo koznole?![]()
Ker upajo, da jih bodo preprodali po višji ceni.
Cel kup jih imaš na bolhi. Samo boš globje segel, ker si poseben.
Zakaj tako komuniciraš. Zakaj sem jaz poseben in zato bom plačeval več? Spoh bereš kaj pišem?
Konzole brez odličnih iger je neuporabna. Zakaj boš kupil nekaj, kar nima dobrih iger?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bambam20 ()

Tidule ::
Vprašaj 14 milijonov kupcev ps5. Verjetno se odgovor skriva v tem, da je na voljo cela knjižnica ps4 špilov, ki bistveno boljše laufajo kot na ps4, ter par špilov ki jih za ps4 sploh ni. Bera ekskluziv je trenutno res majhna mapak to ne spremeni dejstva, da je ogromno za preigrat. ŠE posebej za nekoga, ki ps4 nima je no brainer kaj kupit.
Lahko pa seveda živiš v iluziji, da je dejansko vseh 14 milijonov prodanih zatop, da se na njih nabira prah, ker so bile kupljene za preprodajo in jih nihče noče.
Lahko pa seveda živiš v iluziji, da je dejansko vseh 14 milijonov prodanih zatop, da se na njih nabira prah, ker so bile kupljene za preprodajo in jih nihče noče.

Gregor P ::
Sony is dealing with PlayStation 5 shortage by making more PS4s
https://gulfbusiness.com/sony-is-dealin...
... to je pa en tak Nintendo move

The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Steinkauz ::
Jst sm se naveličal čakat normalnih cen grafičnih kartic in sm raje za manj kupil PS5.
In je kr zakon! Špilam cyberpunk, z mojo pa it takes two.
Sm pa zravn "dubu" (mogu kupit set ps+extra kontroler+špil) Demon's Souls Remake, k ga bom pa pomoje prodal.
In je kr zakon! Špilam cyberpunk, z mojo pa it takes two.
Sm pa zravn "dubu" (mogu kupit set ps+extra kontroler+špil) Demon's Souls Remake, k ga bom pa pomoje prodal.

oo7 ::
scipascapa je izjavil:
Demon's Souls Remake je top šit igra.
Kako bi razvrstil igre od From software od najboljše, do najslabše ? (Igre of From software Dark souls 1, Dark souls 2, Dark souls 3, Deamon souls, Bloodbourne, Serkiro)

Badwolff ::
Bloodbourne
Demon's Soul
Dark Souls, men je 3 najboljši po spominu, ampak ta zna varat...
Sekiro ne poznam
Demon's Soul
Dark Souls, men je 3 najboljši po spominu, ampak ta zna varat...
Sekiro ne poznam

Men so najboljše Dark Souls igre vse tri končal.
Sekiro tudi končal hitrejša igra ampak ne tako dobra kot DS igre.
Bloodbourne nisem uspel končati.
Deamon Souls moram še preigrati.
Trenutno pa čakam na Elden Ring :)
Sekiro tudi končal hitrejša igra ampak ne tako dobra kot DS igre.
Bloodbourne nisem uspel končati.
Deamon Souls moram še preigrati.
Trenutno pa čakam na Elden Ring :)

MTm2H37rqt7B ::
koliko bi lahko dobil za ps5 bluray + črni dbrand faceplate v1 + delta ventilator + 1črn + 1bel kontroler + sony polnilna postaja, playstation kupljen septembra v BB?

Skyman ::
prasaj 007 on ti bo fix vzel PS5 ker ze sanja celo leto o PS igrah a na zalost si je prej sestavil PC...šalo na stran
Zakaj prodajas Ps5? te predelave in vse ostalo nato prodajas ni skoda truda?
Zakaj prodajas Ps5? te predelave in vse ostalo nato prodajas ni skoda truda?

MTm2H37rqt7B ::
zadovoljstvo ostaja, naredil sem super komplet :)
zanimat so me začele druge stvari, pa pač pretapljam assete :)
so že začel smsi letet, me zanima kdo zmaga :P
zanimat so me začele druge stvari, pa pač pretapljam assete :)
so že začel smsi letet, me zanima kdo zmaga :P
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: MTm2H37rqt7B ()

Microsoft kupil Bethesdo sedaj kupuje še Activision za skoraj 70 milijard $. Activision ima kar nekaj franšiz, ki so zelo popularne na Plastationu in Microsoft sedaj lahko te franšize umakne z PSja

puginho ::
Microsoft kupil Bethesdo sedaj kupuje še Activision za skoraj 70 milijard $. Activision ima kar nekaj franšiz, ki so zelo popularne na Plastationu in Microsoft sedaj lahko te franšize umakne z PSja![]()
Kar nekaj? COD in to je to. So pa že napovedali da ostajajo na PS. Ne vem če si lahko privoščijo izgubo 10 mio prodanih kopij od sonyja, ker verjetno vsi nebi migrirali. Po moje pa bo na koncu šus v koleno, ker bo sony garant začel z razvojem lastnega online FPS-ja.

Microsoft kupil Bethesdo sedaj kupuje še Activision za skoraj 70 milijard $. Activision ima kar nekaj franšiz, ki so zelo popularne na Plastationu in Microsoft sedaj lahko te franšize umakne z PSja![]()
Kar nekaj? COD in to je to. So pa že napovedali da ostajajo na PS. Ne vem če si lahko privoščijo izgubo 10 mio prodanih kopij od sonyja, ker verjetno vsi nebi migrirali. Po moje pa bo na koncu šus v koleno, ker bo sony garant začel z razvojem lastnega online FPS-ja.
Če si lahko kdo privošči je to ravno Microsoft saj imajo denarja kolikor hočeš.
Če ni ravno zaradi teh nakupov Sony začel izdajati igre na PC-ju ? Ker potem lahko tudi Microsoft to začne delat in vse kupljene znamke umakne iz Playstationa.

Ne bo umikal ničesar iz Sonyjeve platforme taki gnoji pa spet niso, si ne morejo privoščit. Za bodoče naslove pa imajo vso pravico držati eksluzive.
Zgodovina sprememb…

Miham0 ::
Vseeno je Sonyev PS5 velik prodajni trg in dvomim da bodo to ukinili, ter prodajali samo na Xboxu oz. PCju, bomo pa sigurno ščasoma izgubili določen eksluzivni content, ki smo ga bili deležni lastniki PS-ov. Sicer pa ima Sony svojo lastno strategijo, predvsem zastavljeno v smeri razvoja svojih lastnih iger preko studijev, ki si jih lasti. Če je temu tako, zna Sony na koncu z svojo inovativnostjo tudi zmagati.

Ne bo umikal ničesar iz Sonyjeve platforme taki gnoji pa spet niso, si ne morejo privoščit. Za bodoče naslove pa imajo vso pravico držati eksluzive.
Tudi Starfilda ne bo na Playstationu pa verjetno tudi ne Elder Scorls 6. Če je Microsoft vrgel toliko denarja lahko to naredi tudi z COD, da proda več svojih konzol Xbox.

Zdaj je samo vprašanje kdo je naslednji, da ga kupijo. Mogoče je pa Sony sedaj na vrsti, da kupi kakšen studio.

49106 ::
Dvomim. Sony je vreden dvakratnik tega, kar je MS zapravil za A-B. Po občutku bi dejal, da soniju poglavitni vir dohodkov predstavlja ravno PS.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 49106 ()

Igra po vsej verjetnosti izide letos marca.
Ghostwire: Tokyo - PlayStation Showcase 2021: "Hannya" Official Gameplay Trailer | PS5
Ghostwire: Tokyo - PlayStation Showcase 2021: "Hannya" Official Gameplay Trailer | PS5

scipascapa ::
Zelo podobna igri, ki je bila na PS3.....igral si žensko, ki so ji hoteli brisat spomine itd....ne spomnim se naslova....
EDIT: Remember me.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: scipascapa ()

scipascapa je izjavil:
Zelo podobna igri, ki je bila na PS3.....igral si žensko, ki so ji hoteli brisat spomine itd....ne spomnim se naslova....
Sem igral ampak nikoli preigral. Zdi se ti podobna tej igri ?

Crusider kings III pride na PS5 29 marca 2022
Crusader Kings III - Next-Gen Release Date Announcement Trailer
Crusader Kings III - Next-Gen Release Date Announcement Trailer

Digital Foundry so zakon, odličen review kot ponavadi, prilagam pa še tega - malo v razmislek. Zakaj že moramo še enkrat kupit isto igro, da dobimo 60 fps? In niti ne 4K60? Za tako star špil? Saj niso resni, a so?
In neverjetno, da so devi končno popustili z njihovimi "30 fps je cinematic" izgovori, ter dodali še 120 fps mode. Console peasanti bojo končno izkusili kaj sploh pomeni da je nekaj normalno igralno.
Je pa za tak špil 60 dovolj imho, 1440p pa bo morala biti sprejemljivo dobra kvaliteta, nisem sicer pogledal DF primerjave v celoti ampak se ponavadi že zelo opazi razlika v 120 načinu, za kar se mi zdi Uncharted škoda ker je vizualno dosti lepega za videti.
Zgodovina sprememb…

scipascapa je izjavil:
mi ki smo "jo" dobili preko ps+ oz. ps5 collection ne moremo nadgraditi?
HAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHA

yayo ::
glede na to, da imam vse "Neraziskano" igre za PS4, bom vzel tole verjetno za PC, ko se bo orenk pocenilo. In kasneje mrda še PS6 remaster 
EDIT "Nekartirano" bi bil bolj dobeseden prevod, heh

EDIT "Nekartirano" bi bil bolj dobeseden prevod, heh
Zgodovina sprememb…
- spremenil: yayo ()

Tu so vsi podatki glede nadgradnje..: https://blog.playstation.com/2021/12/07...
Prejšnji lastniki lahko nadgradijo, seveda pa ne PS+. Mogoče nekoč v prihodnosti, ko prodajo dovolj novih kopij naivnežem, popustijo in dodajo upgrade po 1 letu kot so za FF7.
Bodite pametni in raje spiratizirajte. Iz principa.
Tehnično si igro že lastiš, spada pod PS+. Vse kar hočem je 60 fps in resolution unlock za konzolo in naročnino ki sem jo plačal. Nimam slabe vesti tole piratizirat, bolj jo bi imel za vsak EUR ki bi ga za to še dodatno odštel. Pa še pravi 4K60 bo bil. Če imaš možnost povezave pc-tv, je to trenutno še daleč najboljši način za izkusiti Uncharted remaster.
Prejšnji lastniki lahko nadgradijo, seveda pa ne PS+. Mogoče nekoč v prihodnosti, ko prodajo dovolj novih kopij naivnežem, popustijo in dodajo upgrade po 1 letu kot so za FF7.
Bodite pametni in raje spiratizirajte. Iz principa.
Tehnično si igro že lastiš, spada pod PS+. Vse kar hočem je 60 fps in resolution unlock za konzolo in naročnino ki sem jo plačal. Nimam slabe vesti tole piratizirat, bolj jo bi imel za vsak EUR ki bi ga za to še dodatno odštel. Pa še pravi 4K60 bo bil. Če imaš možnost povezave pc-tv, je to trenutno še daleč najboljši način za izkusiti Uncharted remaster.
Zgodovina sprememb…

skyform ::
Eh, tale Uncharted updejt je taki nateg, da večji ne more biti, tole bi moral biti free patch pa konec.

Digital Foundry so zakon, odličen review kot ponavadi, prilagam pa še tega - malo v razmislek. Zakaj že moramo še enkrat kupit isto igro, da dobimo 60 fps? In niti ne 4K60? Za tako star špil? Saj niso resni, a so?
Ne rabis se enkrat kupit. Ce si jo ze kupil, dokupis update. Ce si jo dobil kot del PS+, je pa nisi kupil, ampak ti je bila podarjena.
In zakaj ste vsi mnenja, da bi vam morali dat update zastonj? So developerji, dizajnerji, managerji,... delali zastonj ta update? Se vam ne zdi vredno 10€? Prav. Meni se tut ne zdi, ker mi je za grafiko gladko vseeno, in zato ne bom kupil. Vem pa, da je slo kar nekaj ur truda v to in vsak je rad posteno placan. Ko kupite avto in pride naslednje leto isti ven isti model z vec opreme/novejsim motorjem tudi grete do prodajalca in zahtevate brezplacn upgrade?

Razlika je med patchom, kjer popravis napake, in updatom, kjer podpres novo generacijo konzol.
Dajte se vi zastonj delat, ce je tako preprosto.
Dajte se vi zastonj delat, ce je tako preprosto.