Forum » Elektrotehnika in elektronika » Vezava stikala 0-1-start
Vezava stikala 0-1-start
gogi5 ::
Zdravo
Nisem električar,naredim pa marsikaj z elektriko,zato me zanima kako zvezati stikalo 0-1-start na enofazno napetost- APATOR Typ 4G10-15-U na elektromotor,(JE PREVEZAN NA TRIKOT IZ 3 FAZNEGA) ki ima kondenzator 80-10 mf ki služi za zagon,potem ga je pa potrebno izklopiti.Prosim,če to vse štima? in prosim za kakšno shemo vezave,da ne bom kaj skuril ;)
lp
Nisem električar,naredim pa marsikaj z elektriko,zato me zanima kako zvezati stikalo 0-1-start na enofazno napetost- APATOR Typ 4G10-15-U na elektromotor,(JE PREVEZAN NA TRIKOT IZ 3 FAZNEGA) ki ima kondenzator 80-10 mf ki služi za zagon,potem ga je pa potrebno izklopiti.Prosim,če to vse štima? in prosim za kakšno shemo vezave,da ne bom kaj skuril ;)
lp
...:TOMI:... ::
Kot razumem iz tvojega sporočila, nimaš centrifugalnega stikala za samodejni izklop kondenzatorja, imaš pa 0-1-2 stikalo, katero se iz pozicije 2 vrne samo v pozicijo 1?
Tomi
gogi5 ::
...:TOMI:... je izjavil:
Kot razumem iz tvojega sporočila, nimaš centrifugalnega stikala za samodejni izklop kondenzatorja, imaš pa 0-1-2 stikalo, katero se iz pozicije 2 vrne samo v pozicijo 1?
Točno tako.
...:TOMI:... ::
Prelistaj tole:
http://www.koncar-nsp.hr/docs/koncarnsp...
Če pa imaš možnost, pa raje uporabi 3F napajanje in preveži motor. Ima boljši izkoristek, večji navor...
http://www.koncar-nsp.hr/docs/koncarnsp...
Če pa imaš možnost, pa raje uporabi 3F napajanje in preveži motor. Ima boljši izkoristek, večji navor...
Tomi
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ekran se prižge, črna slikaOddelek: Pomoč in nasveti | 1512 (1260) | FX6300B |
» | 3F motor - menjava smeri - grebensko stikalo?Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 3600 (3475) | cegu |
» | štoparica za cikleOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 727 (607) | freesty |
» | "flashanje" BIOS-ovOddelek: Pomoč in nasveti | 1994 (1569) | cultko |
⊘ | Kako lahko dobim izgubljeno geslo za bios, Sem ga pozabu?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1390 (1116) | Klemenn |