Forum » Omrežja in internet » ZyXEL P-2601HN-F3 kot WiFi AP
ZyXEL P-2601HN-F3 kot WiFi AP
flukturr ::
Pozdravljeni,
imam Telemachov Ubee modem, ki je WiFi router, dela na 192.168.0.1,
iz njega gre kabel v spodnje nadstropje, kjer je vtičnica.
V njo sem imel vklopljen switch in nanj računalnik, vse je delalo normalno.
Zdaj se je pojavila potreba še po WiFi-ju v spodnjem nadstropju, tako da bi za vzpostavitev dostopne točke porabil modem ZyXEL P-2601HN-F3 ki ga imam doma še od Siola.
Ko zvežem zadeve skupaj mi internet malo dela, malo ne, preko kabla še kar nekako, preko WiFi v par minutah pade internet dol.
Ko na Zyxel izklopim DHCP, ne dela nič, ne kabel, ne Wifi.
Opazil sem da imajo ruterji različne IP-je:
Ubee: 192.168.0.1
Zyxel: 192.168.1.1
Mi lahko svetujete kako nastaviti IP-je in modeme (DHCP, WiFi?), da bo zadeva delovala?
Hvala!
lpF
imam Telemachov Ubee modem, ki je WiFi router, dela na 192.168.0.1,
iz njega gre kabel v spodnje nadstropje, kjer je vtičnica.
V njo sem imel vklopljen switch in nanj računalnik, vse je delalo normalno.
Zdaj se je pojavila potreba še po WiFi-ju v spodnjem nadstropju, tako da bi za vzpostavitev dostopne točke porabil modem ZyXEL P-2601HN-F3 ki ga imam doma še od Siola.
Ko zvežem zadeve skupaj mi internet malo dela, malo ne, preko kabla še kar nekako, preko WiFi v par minutah pade internet dol.
Ko na Zyxel izklopim DHCP, ne dela nič, ne kabel, ne Wifi.
Opazil sem da imajo ruterji različne IP-je:
Ubee: 192.168.0.1
Zyxel: 192.168.1.1
Mi lahko svetujete kako nastaviti IP-je in modeme (DHCP, WiFi?), da bo zadeva delovala?
Hvala!
lpF
- spremenil: flukturr ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Postavitev domačega omrežja z 2 routerjemaOddelek: Omrežja in internet | 1683 (1488) | ziu |
» | Innbox v50 in ruter - volume 2Oddelek: Omrežja in internet | 3256 (2710) | mayne |
» | Internet pade dol, ko vključim svoj routerOddelek: Omrežja in internet | 3819 (3532) | WhiteAngel |
» | IZZIV za vse ki se spoznate na WIFIOddelek: Pomoč in nasveti | 3117 (2502) | NeMeTko |
» | Po zamenjavi modema internet preko wirelesa ne dela (zelo zanimiv problem) (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 23392 (22308) | MTB |