Forum » Zvok in slika » 5 Ohmski zvočniki na 8ohmsko ali 4Ohm kretnico
5 Ohmski zvočniki na 8ohmsko ali 4Ohm kretnico
transformer ::
Pozdravljeni vsi skupaj!
Imam majhen problem kar se tiče priklopa oz. izdelave kretnice pri domačem projektu. Odločil sem se izdelati zvočnike katerih komponente so naslednje:
Nizkotonec HiVi Research M8N1 z impendanco 8 ohmov
Srednjetonec HiVi DMB-A z impendanco 5hmov
Visokotonec HiVi SD1.1A z impendanco 5 Ohmov
Stvar je sledeča. Za nizkotonca bom uporabil aktivni ojačevalnik za subwoofer (za vsak NT posebej) do tu vse OK, problem pa se mi pojavi pri vezavi 5 Omskih zvočnikov na pasivno kretnico. Zanima me ali je bolje uporabiti 4 ali 8 ohmsko kretnico ali pa sploh nič od tega. Neke osnove o pojmih kaj je kaj imam, nisem pa elektronik :-)
Zato prosim vas, ki se s tem ukvarjate za kakšen nasvet kako in kaj.
Že v naprej se zahvaljujem za vsak "pošten" odgovor. Hvala
R.
Imam majhen problem kar se tiče priklopa oz. izdelave kretnice pri domačem projektu. Odločil sem se izdelati zvočnike katerih komponente so naslednje:
Nizkotonec HiVi Research M8N1 z impendanco 8 ohmov
Srednjetonec HiVi DMB-A z impendanco 5hmov
Visokotonec HiVi SD1.1A z impendanco 5 Ohmov
Stvar je sledeča. Za nizkotonca bom uporabil aktivni ojačevalnik za subwoofer (za vsak NT posebej) do tu vse OK, problem pa se mi pojavi pri vezavi 5 Omskih zvočnikov na pasivno kretnico. Zanima me ali je bolje uporabiti 4 ali 8 ohmsko kretnico ali pa sploh nič od tega. Neke osnove o pojmih kaj je kaj imam, nisem pa elektronik :-)
Zato prosim vas, ki se s tem ukvarjate za kakšen nasvet kako in kaj.
Že v naprej se zahvaljujem za vsak "pošten" odgovor. Hvala
R.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
⊘ | Računanje moči pri zvočnikih (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 14989 (14578) | bluefish |
» | Menjava zvočnikovOddelek: Zvok in slika | 830 (797) | einstein :P |
» | priklopitev 4 zvocnikov na 2 kanala -avtoOddelek: Zvok in slika | 2737 (2309) | Pyr0Beast |
» | 75 ohmski kabelOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1029 (874) | gumby |
» | Kako izmeriti impedanco zvočnikov?Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 3850 (3548) | OnTheMic |