Forum » Omrežja in internet » geslo za router
geslo za router
mulc007 ::
192.168.1.1
Poskusil sem z admin admin ampak ne prime. Očitno sem pred leti ustvaril geslo ki pa ga več ne vem.
Na routerju je gumb za reset. To pa verjetno ne bo resetiralo samo gesla ampak tudi vse ostalo kajne?
Je še kaka druga rešitev?
Poskusil sem z admin admin ampak ne prime. Očitno sem pred leti ustvaril geslo ki pa ga več ne vem.
Na routerju je gumb za reset. To pa verjetno ne bo resetiralo samo gesla ampak tudi vse ostalo kajne?
harvey ::
Načeloma ne, a če bi nam zaupal model routerja, se lahko najde tudi kakšna druga rešitev kot admin/admin. Pritisk na reset za 5-10 sekund ponastavi tovarniške nastavitve. V primeru modemov/routerjev internetnih ponudnikov pa je sploh odsvetovano pritiskanje reset gumba, ker imaš tam še druge nastavitve npr. telefonijo.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------
------
Ojej ni bilo problem geslo.
Če vtipkam v link 192.168.1.1 me vrže na ponudnikov modem.
Jaz pa bi rad odprl moj router ki je pač povezan s ponudnikovim modemom.
Se moram če hočem dostopat do mojega Asus routerja z računalnikom povezat na wi-fi?
Katero cifro moram vtipkat v link da se povežem? Poskusil sem 192.168.1.1, 192.168.1.2, 192.168.1.3 ampak nič ne prime.
Se moram če hočem dostopat do mojega Asus routerja z računalnikom povezat na wi-fi?
Katero cifro moram vtipkat v link da se povežem? Poskusil sem 192.168.1.1, 192.168.1.2, 192.168.1.3 ampak nič ne prime.
A_A ::
Ojej ni bilo problem geslo.
Poglej kak IP maš. In če imaš 192.168.x.y ima tvoj router + potem vrjetno 192.168.x.1 ali 192.168.x.0.
Poglej kak IP maš. In če imaš 192.168.x.y ima tvoj router + potem vrjetno 192.168.x.1 ali 192.168.x.0.
na svojem računalniku v ukaznem pozivu (command prompt) vtipkaj:
ipconfig /all
Ter nam to skopiraj sem in povej na kratko kako imaš zvezano -> modem->router->PC
------
------
pa je varno da se vse to pokaže?
Kaj ti je pa pokazalo tako nevarnega, da je to že primer za NPM in SI.Cert.
------
------
Uspelo je. Za nastavitve na routerju se je treba na PC povezat s kablom in ga na routerju pretakniti na LAN.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | OpenWrt ip naslov?Oddelek: Omrežja in internet | 3218 (2737) | lebang1 |
» | Spor naslovov IP (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 12297 (11073) | turob2 |
» | statični ipOddelek: Pomoč in nasveti | 901 (720) | Laki_ laik |
» | Siol modem + WRT54GLOddelek: Pomoč in nasveti | 2882 (2736) | sajko |
» | Problem z mrežno (Vista) in to ZELO nadležen!Oddelek: Strojna oprema | 3101 (2400) | M-XXXX |