Forum » Loža » Začasno prebivališče
Začasno prebivališče
Dajarra ::
Pozdravljeni,
Sem solastnik hiše, kamor sem se ravno vselil.
Uredil sem si začasno prebivališče, prav tako si ga bo punca (ni solastnik), zaradi potnih stroškov.
1. Se nama je potrebno stalno prijaviti? Kaj to prinese, razen stroškov pri menjavi dokumentov
2. Kakšni so +/- začasnega prebivališča. Otrok zaenkrat še nimava.
Pa vseeno..Vrtci, nadomestila itd?
Vse očitne stvari sem pregledal, pa mi je mogoče vseeno kaj ušlo.
Hvala.
Sem solastnik hiše, kamor sem se ravno vselil.
Uredil sem si začasno prebivališče, prav tako si ga bo punca (ni solastnik), zaradi potnih stroškov.
1. Se nama je potrebno stalno prijaviti? Kaj to prinese, razen stroškov pri menjavi dokumentov
2. Kakšni so +/- začasnega prebivališča. Otrok zaenkrat še nimava.
Pa vseeno..Vrtci, nadomestila itd?
Vse očitne stvari sem pregledal, pa mi je mogoče vseeno kaj ušlo.
Hvala.
OmegaM ::
Glede otrok ti ne znam povedati, ampak za zacasno ni noben problem, ce tudi si lastnik.
Na obcinski upravi to uredis, ce se ne motim. Moras pa narediti vsako leto. Tako, da ja, velja leto dni.
Ostalih dokumentov ne rabis urejat. Vse kar je povezano z drtavo, torej izpit za avto, zdravniska,... Vse kar je v znotraj drzavne uprave, vse to imajo zavedeno in ne rabis urejat od zacetka. Ostanejo stari dokumenti, kar je najboljse :-)
Na obcinski upravi to uredis, ce se ne motim. Moras pa narediti vsako leto. Tako, da ja, velja leto dni.
Ostalih dokumentov ne rabis urejat. Vse kar je povezano z drtavo, torej izpit za avto, zdravniska,... Vse kar je v znotraj drzavne uprave, vse to imajo zavedeno in ne rabis urejat od zacetka. Ostanejo stari dokumenti, kar je najboljse :-)
Ni nam lahko, bo pa boljše!!!
energetik ::
Glede vrtca je lahko problem, ker gledajo koliko časa sta starša stalno prijavljena v občini - dobiš dodatne točke. Če je prostora v vrtcu dovolj, potem ni težav.
In pa vsakoletno urejanje začasnega (uradno pošto ti lahko pošiljajo tudi na začasnega, samo rečeš tam).
Morda boš rabil soglasje solastnika (nisem pa ziher). Midva sva vsak pol lastnik bajte, pa ni bilo treba soglasja za stalno, je pa res da sva skupaj to urejala.
In pa vsakoletno urejanje začasnega (uradno pošto ti lahko pošiljajo tudi na začasnega, samo rečeš tam).
Morda boš rabil soglasje solastnika (nisem pa ziher). Midva sva vsak pol lastnik bajte, pa ni bilo treba soglasja za stalno, je pa res da sva skupaj to urejala.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: energetik ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | NajemninaOddelek: Loža | 2925 (1884) | BuDi79 |
» | Odjava stalnega prebivališčaOddelek: Loža | 12008 (7172) | St753 |
» | Stalni naslov bivanja?Oddelek: Loža | 4017 (3489) | AndrejO |
» | vprašanje za pravnike - prijava stalnega prebivališča v najemniškem stanovanju (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 27855 (26243) | Mavrik |
» | Oddaja stanovanja - kako je, če se najemnika prijavi začasno/stalno?Oddelek: Loža | 4734 (4512) | kixs |