» »

ms access pomoč

ms access pomoč

mazi42 ::

Lep pozdrav!

V Accessu sem naletel na problem, ki ga ne znam rešiti in upam na vašo pomoč.

Imam nekaj obrazcev tipa .doc, katerim je potrebno vnseti podatke kot so ime, priime, naslov, podjetje... Vsi te podatki so zapisani v bazi v Accessu. Sedaj pa bi rad, da v tej bazi za določenega klienta samo označim kateri obrazec želim da se mi izpiše in bi se to avtomatsko izvedlo. Zelo elegantna je že funkcija Spoji z MS Wordom, vendar pri večjem številu klientov tudi zamudna.

Najlepša hvala za pomoč.
mazi42
  • premaknil: ToniT ()

Jst ::

Sicer se ne spoznam na delo z access-om vendar: "Zelo elegantna je že funkcija Spoji z MS Wordom, vendar pri večjem številu klientov tudi zamudna." To velja za cel access. (da je pošasen pri velikem številu podatkov)
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Nisem mislil, da je access počasen, pač pa je proces časovno zamuden. Veliko klikanja za nekaj, kaj bi moralo delovati po avtomatizmu.

Equinoxe ::

Jaz sem si naredil report v Access-u, ki izgleda tako kot word dokument.
Potem imam na formi gumb, ki mi sprinta ta dokumenta s podatki tistega klienta, ki ga pač gledam.

To sem poskušal tudi sam. Toda, če želim določen podatek vstaviti v besedilo, se zaradi različnih dolžin tega podatka besedilo ne prilagaja. Ali pa ne znam tega tko naredit. Če imaš kakšno idejo kako to popravit, je zelo dobrodošla.

krneki0001 ::

Določi sklope posebej: Recomo del besedila, ki se ne spreminja vstaviš, potem dodaš spremenljivko in nato spet del besedila, ki se ne spreminja - temu pa ne določiš statičnega položaja in tako se bo cel text sam zamaknil.

LP
Nebivedu

P.S. jst za kar nekaj firm delam izpiske in podobne stvari vse iz accesa, ker mi je najlažje narest report in vanj vstavit podatke.

nebivedu:
Lahko prosim ta postopek razložiš malo bolj na dolgo. Poskusil sem že vse kar premore moje znanje pa brez uspeha. Prosil pa bi tudi za kak primer. Če je možno mi ga pošlji na mail mazi42@volja.net

Najlepša hvala.

madmitch ::

Jaz to najhitreje naredim z izvozom v MS Word (iz Accessa) in nato s funkcijo Mail Merge. 2 Min in stvar dela k šus. (tut za nekaj tisoč zapisov v Accessu)
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

madmitch:
Sej ni problem z več zapisi na en obrazec. Ampak z enim zapisom na več obrazcev.

nebivedu:
Še enkrat bi te prosil za pojasnilo. Si bil namreč edini, ki ve kako ta problem rešiti.

krneki0001 ::

Ko sestavljaš report, daš vsak sklop besedila v svoj text box in vmes dodajaš polja iz tabele.
Se pravi napišeš del besedila v textbox dodaš polje iz tabele, spustiš malo prostora in nato spet text box z besedilom. Za vsak text box pojdi potem v properties in označi z yer dve polji - can grow in can shrink.

LP
Nebivedu

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Program za dodajanje teksta in slike že obstoječi sliki

Oddelek: Programska oprema
83272 (3155) garamond
»

[Access 2007]

Oddelek: Programiranje
132621 (2221) urosz
»

Kako do podatka v queryu iz VisualBasicScripta (VBA) v accessu?

112146 (2031) Fim
»

Report v Accessu

5874 (840) ToniT
»

Problem v accessu

Oddelek: Pomoč in nasveti
111486 (1365) Mercier

Več podobnih tem