» »

Delo na naftni ploščadi

Delo na naftni ploščadi

kriko07 ::

Zdravo
Zanima me, če kdo dela oz. je že delal na naftni ploščadi. Kakšno je tam delo? Kakšna so ponavadi dela?
Kako priti do te službe.
Hvala :D

vostok_1 ::

Only from third hand.

Plača baje odlična...ampak moraš bit precej trdovratna oseba.
There will be chutes!
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21

negotiator ::

Delo lahko zgleda tudi takole:



Skratka, zna biti nevarno, je pa baje zelo dobro plačano - priti do te službe pa najbrž tudi ni najlažja stvar. Ti ljudje najbrž niso ravno najbolj dobrodušni in pošteni, saj gre za veliko denarja - če kdo naredi avto, ki bi učinkovito delal na vodo, bi za takega najbrž hitro poskrbeli.
All easy problems have already been solved.

ziga1990 ::

Poglej film Deepwater Horizon ampak to je itak extrem
evo scena iz filma:
Part 1:
Part 2:
Part 3:
Ryzen 1700, 16gb RAM, GTX1070, NH-D15, Bequiet Darkbase pro 900

konspirator ::

Odvisno kaj delaš na ploščadi.Lahko si kuhar, potapljač & varilec, vzdrževalec, električar, strojni inženir ali delavec na vrtalniku.Izmene so ponavadi 1 mesečne.
Ploščad za nafto, plin ?

http://www.jobsite.co.uk/worklife/work-...



--

Zgodovina sprememb…

Apofis ::

negotiator je izjavil:

Delo lahko zgleda tudi takole:



Skratka, zna biti nevarno, je pa baje zelo dobro plačano - priti do te službe pa najbrž tudi ni najlažja stvar. Ti ljudje najbrž niso ravno najbolj dobrodušni in pošteni, saj gre za veliko denarja - če kdo naredi avto, ki bi učinkovito delal na vodo, bi za takega najbrž hitro poskrbeli.

No, pa bom mel nočne more...

Dr_M ::

Nafte ploscadi so nekako tako, kot da bi sel v vojsko in na neko bojno obmocje. Vecina prezivi, ne pa vsi.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

dice7 ::

negotiator je izjavil:

drilling rig accidents in russia

zakaj pa prihaja do tega, da je vzrok večine prikazanih nesreč kolaps svedra (al kaj je tista palica? )

Zgodovina sprememb…

  • polepsal: dzinks63 ()

vostok_1 ::

Pač ja. Povsot kjer so veličine, velike....masa, pritisk, napetost...so nesreče usodne za delavce.
Saj jih vidiš kako jih meče na okoli kot papir.
Drugače pa dvomim, da bi te vzeli na tako mesto. Mislim, da ni "avtohtonega" evropejca, ki bi imel jajca za to. Večinoma se najema "expandable" ljudi iz tretjih držav. To moraš surov človek.
Ampak ja...če si kuhar v menzi je druga zgodba.

Zato pa pravim, da gremo raje na sončne celice. Najhujše kar se ti tam zgodi je prešvicana majica.
There will be chutes!
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21

OmegaM ::

Na naftno ploscad lahko gres delat preko posrednika.
Najbliznji je v Trstu, mislim da je Hrvat.
Najprej lahko zacnes delati na naftni ploscadi v mediteranu, kjer ni lih neka bajna placa pa tudi zqnic ni.
Potem pa imas moznosti pridobivanja certifikatov oziroma izpitov, s katerimi si nabiras tocke za druge naftne ploscadi.
Sicer pa je sedaj bilo kar nekaj krize na naftnih ploscadih, ker so ponekod prenehali crpati, ker se jim enoatavno ni izplacalo, ker je sama nafta bila tako poceni. Sedaj, ko se je cena zacela dvigovati, so spet zacrli vpoklicovati ljudi.
Po drugi strani je velik plus to, da ob delavnikih, ki so 12 ur, recimo delas 1 mesec in si pol 1 mesec doma in imas to placano.
Torej za mesec dni dela si mesec dni doma.
Tudi ni vec tak, ko pravijo da je bilo tezko. Kar je recino nad 10kg made, se ne sme vec nosit, al ti nekdo pomaga al imas pripomocek. Seveda je v realnosti vrliko krat drugace. Ampak naceloma ne smes. Zakaj je to tako? Namrec, prihajalo je do velikih odsodninskih zahtevkov, kar je zavarovalnie in seveda podjetja ogromno stalo.
Ni nam lahko, bo pa boljše!!!

BuDi79 ::

Sorodnik je bil kuhar na italjanski naftni ploščadi. Tja je šel povsem brez izkušenj in znanja tam preživel kar nekaj let (mogoče 6-7 kaj pa vem), ko je končal je z zasluženim denarjem in pridobljenim znanjem odprl svojo gostilno in za kuhanje dobil kar nekaj priznanj. Minus je bil da se je kot nekateri v vojski tam navlekel na drogo - ki jo je več kot marsičesa drugega - s katero je imel potem še kar nekaj težav, kljub zgledno urejenem družinskemu življenju in vodenju uspešne gostilne.

chort ::

Ne delam na naftni ploščadi ampak na raziskovalni ladji v naftni industriji, imamo pa iste standarde.

Delo na naftni ploščadi je zelo odvisno od tega, v katerem delu sveta se ta nahaja, saj ima vsaka država/regija svoje varnostne in bivalne standarde zanje. Za North Sea (Danski, UK in Norveški sektor) velja, da je najvarnejši in najrazvitejši, sledijo deli Azije in nato Gulf Of Mexico (ki je Texas tako in drugače) in West Africa. Pri Norvežanih recimo delaš dva tedna in si nato štiri tedne fraj. V Angoli/Nigeriji greš tja in si lahko dol tudi po nekaj mesecev.

Glede varnosti je spet odvisno kje delaš, za North Sea ploščadi so standardi zelo visoki (višji kot v katerikoli drugi industriji, ki jo poznam) - če se jih ne držiš greš domov in se ne vrneš. Primer - pri hoji po katerih koli stopnicah se moraš držat za ograjo, drugače fašeš opozorilo. Enako je za pokrovček na kozarcu z vročo pijačo. Pri tretjem opozorilu letiš. Vsako potencialno nevarno opravilo mora imeti narejen risk assessment in procedure, večinoma je tako da 3x toliko časa sestankuješ in se pogovarjaš kako boš nekaj naredil, kot pa dejansko delaš. Alkohol in droge strogo prepovedani, izvajajo se naključni piss testi, če te dobijo greš domov. Za naše balkanske dušice to meji na overkill, ampak očitno dela, saj imajo najnižjo stopnjo smrti med inustrijskimi panogami v UK.

Za prijavo potrebuješ (spet za North Sea) Basic Offshore Survival Induction certificat (BOSIET) in OGUK Medical (delajo na Rijeki), cena obojega cca 1500€. Fajn je če si specialist na določenem področju (informatika, drilling, hidravlika, kuhar, čistilka, etc), da se pa baje tudi brez. Plače so nekje med 300€ in 2000€ na dan (za freelancerje). Za iskanje dela bi priporočal RigZone ali katero od svetovnih agencij (Atlas), lokalne mešetarje bi preskočil. Hrvaške in Italijanske ploščadi tudi (standard po pričevanjih kolegov na nivoju Afrike). To so mala mesta sredi morja, gor je pa vse od čistilke, preko električarja, kuharja, strežnika, računovodje do drillerjev in offshore managerjev. Nafta je brutalno poceni, zato se danes zaposluje bore malo, prej odpušča.

Tisti horror posnetki so z exploration ploščadi, kjer se izvaja vrtanje in iskanje nafte/plina, na production ploščadih, ki že stojijo tega večinoma ni več ampak se samo črpa in predeluje. Vedno več je tudi Cyber-drillinga, kjer operater vse skupaj izvaja iz svoje dobro zaščitene in udobne kabine.

krneki0001 ::

Plača potapljača varilca na naftni ploščadi je bajna, ampak delo je pa zelo zelo težko in v parih mesecih dela si uničiš življenje v taki meri, da ves tist denar porabiš za zdravnike.

mancini ::

Vprašanje je kaj znaš ti delat.
Za delo na ploščadi moraš biti v svoji stroki zelo dober, samostojen in iznajdljiv


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ali obstaja ta služba v evropi? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
736063 (2417) Kumkvat_7725
»

Ladijsko strojništvo(Ljubljana)

Oddelek: Šola
265394 (1940) bajsibajsi
»

Delo na ladji

Oddelek: Loža
4614328 (11063) chort
»

Za razlitje nafte v Mehiškem zalivu kriv moder zaslon? (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Varnost
7819492 (16958) darkolord
»

Zakaj se dela vojne? Zaliv, Irak...

Oddelek: Loža
343167 (241) Vlady

Več podobnih tem