» »

Kolektivno dodatno pokojninsko zavarovanje Triglav

Kolektivno dodatno pokojninsko zavarovanje Triglav

mirch ::

Torej delodajalec ima namen od novega leta naprej vplačevat mesečni znesek v kolektivno dodatno pokojninsko zavarovanje pri zavarovalnici Triglav. Na voljo so trije kritni skladi: drzni, zmerni in zajamčeni. Ker se ne spoznam na tovrstne zadeve me zanima kolikšno tveganje se splača?

Raje kot vse opisujem in pojasnjujem je tukaj link: klik. Torej ne bom nobenega za besedo zanimajo me le Vaša mnenja. Vem pa da je prihodnost nemogoče napovedovati.

Tilen ::

Ravno zato, ker prihodnosti ni mogoče napovedati, priporočam zajamčenega. Zato, ker bo tudi delodajalec vplačeval nek delež in naj vsaj tisto ostane, kar je vplačano. Odločitev delodajalca podprite in se vsi vključite v PDPZ. Individualna vplačila lahko nastavite tudi na 0% ali 0 EUR in prejemate samo vplačila s strani delodajalca.

Po prebiranju drobnega tiska ponudbe, katero smo mi dobili pri konkurenci, samo zajamčeni ne predvideva izgube. To pomeni, da če denarja začne zmanjkovati (bog ne daj), bodo izgube krili tisti, ki več tvegajo in poplačali tiste v zajamčenem. Priporočam, da tudi sam vplačuješ do maksimalne olajšave - do 5,844 odstotka bruto plače posameznika.

Končna odločitev je seveda tvoja.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

mirch ::

Hvala Tilen!

...:TOMI:... ::

Pri nas tudi vpačujejo v firmi. Zavarovalnica je želela s precej drznimi potezami spremeniti te zajamčene vloge v riskantne. Kar vsem so hoteli, glede na leta dodeliti en razred. Primer: mladim zelo riskantne pakete, starih zajamčene. Kot, da to ni nič takega. Pred tem smo vsi imeli zajamčene.

Zavarovalnice so pokvarjene. Hkrati pa ne dajaj svojih podatkov, kot je mail, telefon ipd.,ker te bodo stalno spamali z njihovimi ponudbami. Izkušnje mojih sodelavcev so take...
Tomi

mirch ::

Hvala TOMI

AndrejO ::

Definitivno vzemi in navij individualna vplačila na najvišjo še neobdavčeno stopnjo, ki si jo lahko privoščiš.

Kar se tiče "razreda", pred podpisom preveri kako in pod kakšnimi pogoji boš lahko razred zamenjal. Če si pod 30, lahko pogledaš drzni in zmerni. Če si nad trideset ali pa, ko boš do tam prišel, vzemi (oziroma počasi prestopiš na) zajamčenega.

Kar tako en predlog za prihodnost: če se le da, se izogibaj enkratnim izplačilom nekje v daljni prihodnosti, preveri kako se bo prihranjen znesek dedoval v primeru tvoje smrti pred upokojitvijo.

...:TOMI:... ::

Pri nas je bilo tako, da samo zajamčeni ti zagotavlja glavnico, ostali 2, bolj rizični ponudbi sta bili tako zasnovani , da lahko gre v franže vse, tudi glavnica.
Tomi

specing ::

Zakaj bi vplačevali v dodatno pokojninsko zavarovanje, če upokojitvene starost tako ali tako ne boste dosegli? Poleg tega boste plačali ogromen davek, če boste glavnico želeli predčasno dvigniti.

Mare2 ::

specing je izjavil:

Zakaj bi vplačevali v dodatno pokojninsko zavarovanje, če upokojitvene starost tako ali tako ne boste dosegli?


Tole ne drži.
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo

...:TOMI:... ::

To plačuje firma, da ima olajšave, max 5,844 % od bruto plače. Jaz tem zavarovalnicam nič ne dam niti nič ne verjamem. Če pa firma plačuje, me pa ne moti, čeprav bi raje videl višjo plačo, kot pa neke obljube za prihodnost.
Tomi

AndrejO ::

specing je izjavil:

Zakaj bi vplačevali v dodatno pokojninsko zavarovanje, če upokojitvene starost tako ali tako ne boste dosegli?

Ne seri. Če ne bo vmes kakšne vojne, je verjetnost, da bomo dosegli upokojitveno starost večja od 50%.

specing je izjavil:

Poleg tega boste plačali ogromen davek, če boste glavnico želeli predčasno dvigniti.

Zato se je pa ne dviga predčasno.

In ta "ogromen davek" ni nič drugega kot obračun dohodnine, ki ni bila obračunana v času trganja privarčevanih zneskov. Efektivno je varčevanje v 2. stebru ekvivalentno varčevanju na banki, s to razliko da na banki dohodnino plačuješ sprotno, pri pobiranju denarja iz 2. stebra pa takrat, ko ga pač pobereš.

čuhalev ::

Marsikdo se ne zaveda, da si bi ljudje v pokoju želeli marsikaj drugega kot denar.

AndrejO ::

Verjamem, da si bi, ampak to še ne pomeni, da je potrebno prodajati bučke, kot jih prodaja specing.

Kar se pa tiče denarja ... upam si trditi, da je bolje imeti pokojnino, kot pa ne imeti pokojnino. Ravno tako si upam trditi tudi to, da je bolje imeti višjo pokojnino, kot pa nižjo pokojnino. Varčevanje v 2. pokojninskem stebru ni edini način, je pa verjetno en izmed boljših načinov.

Kakor pa stvari tečejo, pa bo zdravje s časom verjetno stalo vedno več. Bom na pamet ugibal, ampak zdravje je verjetno zelo visoko na lestvici najbolj zaželjenih stvari in z nekaj več pokojnine bo morda nekaj manj zdravstvenih tegob.

KraitPay ::

Kaj pa sam, ko sem v podjetju še "dodatno" zavarovan. Se to sploh splača? Vem da bi moral pogledati polico. Ampak če sem že v službi nezgodno zavarovan in potem še privat, se verjetno to vse skupaj ne splača? 2x plačujem isto?
Verjetno 2x ne bom mogel "kasirati" kako je kaj s tem?

MadMicka ::

Lahko dvakrat kasiraš za nezgodno zavarovanje. Če se ti splača, moraš pa sam oceniti.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dodatno pokojninsko varčevanje (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6613923 (1383) solatko
»

Vlaganje denarja na srednji in dolgi rok (skladi, pokojninsko zavarovanje,...)?

Oddelek: Loža
305838 (4781) jakanov
»

Izplačilo vplačane pokojnine

Oddelek: Loža
203603 (2591) Tilen
»

Kje varčevati za pokojnino

Oddelek: Loža
328708 (7114) harmony
»

Prihaja prvi večji test za zasebni pokojninski sistem (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
9418853 (15964) MrStein

Več podobnih tem